Diskuse s wikipedistou:Patrik L./Archiv/2019

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Patriccck v tématu „Otázka od wikipedisty Kuciii (27. 12. 2019, 20:00)

Invitation to Organize Wiki Loves Love 2019

Wiki Loves Love (WLL) is an International photography competition of Wikimedia Commons to subject love testimonials happening in the month of February 2019.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects. February is around the corner and Wiki Loves Love team invites you to organize and promote WLL19 in your country and join hands with us to celebrate love and document it on Wikimedia Commons. The theme of 2019 is Festivals, ceremonies and celebrations of love.

To organize Wiki Loves Love in your region, sign up at WLL Organizers page. You can also simply support and spread love by helping us translate the commons page in your local language which is open for translation.

The contest starts runs from 1-28 February 2019. Independent from if there is a local contest organised in your country, you can help by making the photo contest Wiki Loves Love more accessible and available to more people in the world by translating the upload wizard, templates and pages to your local language. See for an overview of templates/pages to be translated at our Translations page.

Imagine...The sum of all love!

Wiki Loves Love team

--MediaWiki message delivery (diskuse) 6. 1. 2019, 13:33 (CET)

Azijský měsic Wikipedie - formulář

Dobrý den/ahoj, chtěli bychom upozornit, že do 10 ledna 2019 UTC bys/te měl/a vyplnit formulář nebo napsat e-mail uživateli Saileshpat pro získání výhry (pohlednice). Pokud nemáš/te o pohlednici zájem, do tabulky vedle Vašeho/Tvého jména či přezdívky vyplň/te šablonou {{Ne}} Pokud nevypliníš/te dotazník (či neodešlete e-mail), pohlednice nebude odeslána a výhra propadá. Pokud jsi/jste již dotazník či e-mail odeslal/a, vyplň/te na této stránce zda bys/te se zúčastnil/a i v příštím roce, pokud ne, připište prosím také krátké odůvodnění. Pokud máš/te nějaké další dotazy, napiš/te na diskusi soutěže nebo na diskusi jednoho z lokálních organizátorů (OJJ nebo Patriccck).

Hodně štěstí přeje Patriccck 8. 1. 2019, 20:08 (CET) a OJJ, Diskuse

Strojový překlad

Díky za články o Šoltě, ale pozor na strojové překlady. Podle mého názoru je to čertovská věc – člověk tíhne k tomu, že má text bez práce a moc jej nekontroluje, což se zde také projevilo. Jinak jsem čekal, že z léta vyhrabu nějaké fotky té D111, ale kupodivu nemám ani jedinou. Měj se — Draceane diskusepříspěvky 11. 1. 2019, 17:59 (CET)

@Draceane: Děkuji za upozornění a za úpravu Nečujamu (nebo Nečujami??) (před pár sekundami jsem Ti za editaci poděkoval). Článků o Šoltě chystám ještě poměrně dost, dám si větší pozor. Mimochodem, v jaké osadě jsi byl (jestli je to soukromé, neodpovídej)?--Patriccck 11. 1. 2019, 18:05 (CET)
Podle úzu si myslím, že to je Nečujamu. ;-) Nebudu tajit, že jsem byl v Maslinice (proto ten článek). Ale ostrov jsem projel celý, kdyžtak se ozvi, mám nafocené hlavně osady (Maslinica, Grohote, Rogač, Stomorska, D. Selo, D. Krušica), většinu kostelů, památník obětem války za nezávislost v Grohote, oba vrcholy jménem Vela staža a nějaké zátoky. — Draceane diskusepříspěvky 11. 1. 2019, 18:12 (CET)
Kdyby sis našel čas, nebylo by špatné nahrát fotografie, užitečná by byla fotografie obou vrcholů jménem Vela staža do článku o ostrovu a občině. Vytvořím články ke všem osadám (které jsou na en nebo hrwiki). --Patriccck 11. 1. 2019, 18:20 (CET)
@Draceane: Ještě zmínka :) --Patriccck 11. 1. 2019, 21:17 (CET)
Ahoj, fotky jsem jen naházel do kategorie Šolta, něco jsem rekategorizoval i níže, ale s popisy jsem se taky moc nebabral (holt není čas...). — Draceane diskusepříspěvky 12. 1. 2019, 20:03 (CET)
@Draceane: Díky za nahrání, přidám je do článků. --Patriccck 12. 1. 2019, 21:57 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XVIII. vydání

Milí wikipedisté,

Nadace Wikimedia vytvořila zprávu s analýzou odpovědí na tzv. uvítací dotazník, což je ten dotazník, který se zobrazí některým nováčkům při vytvoření jejich účtu a ptá se jich kupř. proč si vytvářejí účet nebo zda Wikipedii někdy již editovali.

Tato zpráva je k dispozici na MediaWiki.org a je v češtině.

Máte-li jakýkoliv dotaz týkající se zprávy nebo jakékoliv aktivity Nadace Wikimedia týkající se nováčků, neváhejte se ozvat na martin.urbanec@wikimedia.cz nebo na mou diskusi.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 13. 1. 2019, 16:28 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XIX. vydání

Milí wikipedisté,

v rámci projektu Zkušenosti nových wikipedistů Nadace Wikimedia začala sledovat, co vlastně nováčci během svých prvních 24 hodin na Wikipedii dělají - a některé z poznatků jsou skutečně velmi zajímavé. Přišli jsme třeba na to, že necelá půlka nováčků navštíví stránku s nějakým pravidlem nebo nápovědou. Necelých deset procent nováčků navíc takovou stránku navštíví vzápětí po vytvoření účtu. V budoucnu budeme schopni určit, o jaké stránky jde, aby je mohla komunita ještě více vylepšit.

Přišli jsme také na to, že asi třetina nováčků navštíví svou uživatelskou nebo diskusní stránku - i přes to, že je doposud prázdná. To je mnohokrát více, než jsme čekali - i pro to, že nováčky nejsou automaticky uvítáni. To může znamenat, že nováčci hledají nějakou domovskou stránku, podle které se mohou zorientovat. V budoucnu můžeme přidat další funkcionalitu k uživatelské stránce, abychom dostali informace pro nováčky důležité tam, kde je potřebují.

Více informací o tom, co nováčci dělají, při jaké přiležitosti si vytváří účty a další informace se můžete dozvědět v zprávě týmu Growth Nadace Wikimedia.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 24. 1. 2019, 09:32 (CET)

Kuba Ohnutek

Související diskuse

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Kuba Ohnutek. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 29. 1. 2019, 13:40 (CET)

@Harold: Přidány Lidové noviny. --Patriccck 30. 1. 2019, 14:15 (CET)

Ahoj, informuji, že jsem lhůtu restartoval. --Harold (diskuse) 6. 2. 2019, 18:44 (CET)

2035

Ahoj, prosímtě, koukal jsem na článek 2035 - zmiňuješ tam překlad z en a es a pokud jsem dobře koukal, tak ruská kvantová teleportace není zmíněna ani na jednom. A nejsem si tak úplně jist, zda ten zdroj, který tam zmiňuješ je rozumnej a vyváženej - imho je to zralý na smazání. A co jsem tak koukal po google, tak to nepřevzaly jediný rozumný média. Za to je tam RT nebo sputnik ... Proto tohle, díky moc. --frettie.net (diskuse) 7. 2. 2019, 01:15 (CET)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku 2035. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --frettie.net (diskuse) 7. 2. 2019, 01:15 (CET)

@Frettie: Ahoj, kvantová teleportace byla zmíněna na ruwiki, myslel jsem, že na takový krátký text nikdo nevlastní autorská práva a není nutno uvádět překlad. Teleportace již smazána z článku. Jestli dobře chápu, mohu už urgenurt odstranit? Teď mi článek připadá krátký, přidám další očekávané události. --Patriccck 7. 2. 2019, 07:05 (CET)
Jasný, super, dík.--frettie.net (diskuse) 7. 2. 2019, 09:12 (CET)

@Frettie: Mimochodem, mohl bys prosím zkontrolovat nové překlady pro mobilní aplikaci WP pro iOS? Pravděpodobně vyšel update. Díky --Patriccck 7. 2. 2019, 21:53 (CET)

Update se mi zatím nenabídl, ale mrknu na to. --frettie.net (diskuse) 8. 2. 2019, 01:34 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XX. vydání

Milí wikipedisté,

jak možná víte, půlce registrovaných nováčků se objeví panel Potřebuji pomoc, prostřednictvím kterého je možné položit otázku na stránku Wikipedie:Potřebuji pomoc. Do tohoto okamžiku se panel zobrazil asi 400 lidem, a asi 80 z nich kliklo na nějaký odkaz. Vzhledem k tomu, že celkem bylo prostřednictvím panelu Potřebuji pomoc položeno asi 20 otázek, vyvodili jsme z toho, že nováčci se nejspíše snaží napřed pomoci sami sobě. Proto jsme se rozhodli přidat do panelu novou funkci, která umožní snadno prohledávat nápovědu.

Další informace týkající se panelu i dalších projektů Nadace Wikimedia jsou k dispozici ve zprávě týmu Growth z února 2019. Prosím, přečtěte si tuto zprávu a sdělte mi svůj názor prostřednictvím této diskusní stránky.

Kromě toho ale pracujeme i na dalších projektech. Během následujícího týdne uvolníme naše návrhy pro konzultaci s komunitou.

V případě jakéhokoliv dotazu nebo nápadu mě neváhejte kontaktovat pomocí mé diskusní stránky nebo prostřednictvím e-mailu.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 7. 2. 2019, 20:47 (CET)

Verva

Dobrý den, s velkou vervou vytváříte nové články, což je samo o sobě chválihodné. Rád bych vás ale poprosil, abyste se přitom nesoustředil jen na samotné založení (a získání „bodu“ v rámci své výzvy), ale šel vždy zároveň i alespoň trochu do hloubky. Např. jste založil článek Překladač Google, ale zřejmě jste vůbec nezkontroloval související článek Google a dokonce ani původní název onoho nástroje Google Translate, protože druhý z názvů již byl přesměrováním (zakládal jsem ho osobně před 7 lety) na příslušnou sekci článku prvního názvu, v němž je paradoxně dosud překladač popsán větším množstvím textu než ve vašem novém článku – až jsem se cítil dost podivně, když jsem za vás nejen upravoval cíl přesměrování, ale i propojoval příslušnou sekci článku Google s nově vzniklým článkem Překladač Google šablonou zvanou „Podrobně“. Prosím zvažte bližší provázání obsahu obou článků, zejména asi zařazení všech souvisejících informací z článku Google do tohoto a úpravu sekce v článku Google tak, aby šlo o celostní shrnutí tohoto článku. Nastalý stav, kdy je na Wikipedii de facto jedno téma zpracováno dvakrát, je nešťastný. Věřím, že se k těmto úpravám třeba dostanete i dřív než až 10. dubna, kdy vám skončí výzva, kterou jste si předsevzal… --Blahma (diskuse) 9. 2. 2019, 02:01 (CET)

@Blahma: Dobrý den, v poslední době mi také mi články z výzvy 100wikidays nepřipadají úplně štastně. Přemýšlel jsem, že výzvu ukončím, přeci není důležité "vyhrát", ale zúčastnit se, kvůli kvalitě článků, možná výzvu i ukončím a budu se více než na kvantitu soustředit na kvalitu článků. Samozřejmě, že se k tomu dostanu dříve než 10. dubna, dnes se na založených článcích pokusím zapracovat. Děkuji za upozornění. --Patriccck 9. 2. 2019, 17:15 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XXI. vydání

Milí wikipedisté,

v minulém newsletteru jsem sliboval, že příští týden oznámím připravované nové projekty týmu Growth Nadace Wikimedia.

První z těchto nových projektů spočívá v zasílání aktivizačních e-mailů nováčkům, kteří s tím budou souhlasit. ve kterých je software uvítá, doporučí jim mentora nebo ukáže, kolik lidí si přečetlo článek, který editovali. Do budoucna by tento e-mailový systém mohl i doporučovat nováčkům úkoly, kterým by se mohli věnovat.

Druhý z našich nových projektů spočívá ve vytvoření Nástěnky pro nováčky. Zjistili jsme, že velké množství nováčků navštíví svou uživatelskou stránku, ačkoliv je zatím prázdná. Myslíme si, že hledají nějakou nástěnku, podle které se mohou orientovat.

Více detailů o obou projektech se můžete dozvědět v naší zprávě. Jakékoliv dotazy týkající se projektu můžete směřovat na mou diskusi, nebo na můj e-mail.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 12. 2. 2019, 10:12 (CET)

Simpsonovi

Ahoj, pravidelně aktualizuješ Simpsonovy, resp. 30. řadu. Kdyby se tam zavedl celkový počet odvysílaných epizod, který by se automaticky přenášel do infoboxu hlavního článku Simpsonovi, staral by ses i to jedno číslo navíc? Protože občas dochází k takovým chybným editacím. Provedení je možné zhlédnout v několika seznamech epizod, které sám obhospodařuji, třeba Seznam dílů seriálu Fotbalový talent - viz poslední věta "Dosud bylo odvysíláno 12 dílů seriálu.", přičemž číslo se přenáší do infoboxu v článku Fotbalový talent. --Harold (diskuse) 21. 2. 2019, 16:08 (CET)

@Harold: Myslíš takto? Jak se to bude automaticky přenášet? --Patriccck 21. 2. 2019, 16:38 (CET)
Myslel jsem to trochu jinak: [1] a [2]. Stačí aktualizovat jen to číslo mezi tagy <section>. --Harold (diskuse) 21. 2. 2019, 16:46 (CET)
@Harold:Chápu, jednou týdně se pokusím aktualizovat číslo. Mimochodem, jaký je rozdíl mezi dílem a epizodou? Jsou to synonyma? --Patriccck 22. 2. 2019, 14:20 (CET)
V zásadě synonyma, i když nějaké významové nuance tam může někdo cítit. Tady na WP se dohodlo, že se bude primárně používat označení "díl", ale není to tak, že by slovo "epizoda" bylo zakázané (minimálně ze stylistických důvodů, např. aby v jedné větě nebylo 4x slovo "díl"). --Harold (diskuse) 22. 2. 2019, 14:33 (CET)
@Harold:Na jaké diskusi se to dohodlo? Je to dohledatelné? Mimochodem, když se také zajímáš o ty seriály a pořady, mohl by ses prosím podívat na Simpsonovi (32. řada)? V seznamu dílů je nějaká chyba, po opravení můžeš, dle Tvého zvážení, článek zakomentovat a vrátit přesměrování nebo článek ponechat. --Patriccck 22. 2. 2019, 17:45 (CET)
Pokud by jsi se rozhodl článek ponechal, potřebovalo by to doladit a odstranit předpokládané informace, kdyžtak napiš. --Patriccck 22. 2. 2019, 17:48 (CET)
Diskuse k šabloně:Seznam dílů#K pojmosloví.
Chybu u S32 jsem odstranil, do buňky pro produkční kód se nesmí vkládat šablony (=prostě teď bude prázdná). Osobně si myslím, že, pokud neexistuje více informací o 32. řadě, než kolik je tam uvedeno, je předčasné zakládat samostatný článek. Nikam nespěcháme. Navíc vysílání "podzim 2020 – 2021" je věštění z křišťálové koule (totéž i u S31). --Harold (diskuse) 22. 2. 2019, 17:59 (CET)

Most!

Ahoj, myslíš že je nutné psát seznam dílů zvlášť, když se neočekává nová série? Díky za odpověď, --janbery (diskuse) 23. 2. 2019, 15:26 (CET)

@Janbery: Myslím, že se tím (ne o moc) zpřehlednil článek Most!. Myslím, že je obvyklé, aby měl každý seznam dílů svůj vlastní článek (i ten, který má jen jednu řadu). --Patriccck 23. 2. 2019, 15:38 (CET)

Legendární komentátoři

Ahoj, není to čím aktualizovat. Zatím nic nového není. Nebo se pletu? --Jan Polák (diskuse) 23. 2. 2019, 16:42 (CET)

@Jan Polák: Myslel jsem aktualizaci dat(umů) premiéry každého dílu. --Patriccck 23. 2. 2019, 18:22 (CET)
A umíš je z toho vydolovat? Pokud to dokážeš, řekni jak. Já se dostal jen na úroveň roku. --Jan Polák (diskuse) 23. 2. 2019, 19:15 (CET)
@Jan Polák:Dej mi pár dní, zkusím to dohledat. Pokud jsou údaje takto, na první (možná i druhý) pohled nezjišté, tak by tam šablona aktualizovat být asi neměla. --Patriccck 23. 2. 2019, 19:49 (CET)
Máš je mít. Sám jsem se to pokoušel dohledat, leč neúspěšně, tak snad budeš šikovnější. --Jan Polák (diskuse) 23. 2. 2019, 20:32 (CET)
@Jan Polák: Z pár dní se staly (cca.) 2 týdny, ale žádné informace jsem nezjistil. Hold tam bude jen rok. Z toho údaje "Před x měsíci" by se možná dal vydolovat alespoň měsíc (při časté návštěvě stránky pořadu). Na úroveň den se asi bohužel nedostaneme. --Patriccck 5. 3. 2019, 22:14 (CET)
Přesně tak, dál jsem se nedostal. Zkoušel jsem koukat i do HTML kódu stránky, zda by to nebylo nějak možné vyzískat, leč rovněž neúspěšně. --Jan Polák (diskuse) 6. 3. 2019, 04:15 (CET)
Mimochodem, myslím, že není nejlepší nápad založit seznam dílů, který nemá svůj hlavní článek, v tomto případě Legendární komentátoři. Mohl bys článek prosím vytvořit? --Patriccck 23. 2. 2019, 18:25 (CET)

Wikipedia IOS aplikace

Ahoj, koukal jsem na překlady a je to pořád bída, ale spíš to je kvůli tomu, jak to tam je nastavený. Často se tam objevuje "Z čeština Wikipedie", "z angličtina Wikipedie". A to vypadá blbě. :/ --frettie.net (diskuse) 26. 2. 2019, 08:49 (CET)

Ahoj frettie.net, např. tohle asi nevypadá dobře. "Změnou popisu článku souhlasím s Podmínky užití a neodvolatelně uvolňuji své příspěvky pod licencí Creative Commons CC0." Kdy vyšla poslední aktualizace aplikace? Máš nejnovější verzi? Fráze typu "Z čeština Wikipedie" jsem již opravil. --Patriccck 26. 2. 2019, 12:46 (CET)
Ano, čekal jsem s reportem právě až po aktualizaci. Ta vyšla nedávno (před pár dny, tuším sobota?). Ono to půjde, jen budou muset autoři víc pochopit, že ně každý jazyk je tak anglický, jako je jako je anglická angličtina. :) --frettie.net (diskuse) 26. 2. 2019, 13:11 (CET)

Samsung Galaxy M10

Ahoj, nemáš zač. Nu, ještě v prvém kvartálu 2019 založím další hesla těch mobilů od Samsungu řady Mléčná dráha čili Galaxie ☺. Držím palce s projektem, ovšem mám své plány, témata, editace a aktualizace (a to bez ohledu na značku vlastního smartfounu). Ian sedmik junior (diskuse) 3. 3. 2019, 21:27 (CET)

Přesuny článků se spornými jmény

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli jste u přesunů sporných témat jako jsou Kosovo nebo Makedonie hledal nejprve konsensus a nebo jste ho začal hledat až když jste na něco narazil. Díky, --Palu (diskuse) 12. 3. 2019, 21:37 (CET)

@Palu: U Kosova jsem myslel, že je přesun logický, z důvodu, že Česko a většina sousedních států považuje Kosovo za samostatný stát. Co máte na mysli o Makedonií? (Severo)makedonce? Viz diskuse Severní Makedonie, úřední český název je Republika Severní Makedonie, zkráceně Severní Makedonie, takže přesuny jsou logické. --Patriccck 13. 3. 2019, 13:59 (CET)
Zdravím, existuje ale více pohledů a je potřeba nejprve hledat konsensus a teprve potom přesouvat. Sluší se použít šablonu Přesunout a čekat alespoň týden, ideálně aspoň dva. Například že Kosovo uznává hodně států jako stát, není argument. Velká spousta ho jako stát neuznává, včetně menšiny sousedních. Co se týče Makedonců, jméno etnika nemá co do činění s oficiálním jménem států. Atd. Zkrátka - nejprve hledat řešení společně s komunitou, pak přesouvat. Díky, --Palu (diskuse) 13. 3. 2019, 21:15 (CET)
@Palu: Děkuji za informace, uznávám, že některé věci "chci mít hned" (jak na WP, tak i v reálném životě). S tou šablonou Přesunout nemám nejlepší zkušenosti. U některých témat se nediskuskutuje. Nevím, zda se kolegům nechce nebo neví, že diskuse probíhá. Třeba s Zatmění Měsíce 16. července 2019. Mohl byste prisppřispět k diskusi alespoň Vy? --Patriccck 13. 3. 2019, 21:50 (CET)
Když vám po týdnu nikdo neodpoví, můžete zkusit 3N, případně upozornit vybrané kolegy jako teď mě. Když ani to nepomůže, můžete považovat váš návrh za neoponovaný a jednat. S pozdravem, --Palu (diskuse) 13. 3. 2019, 21:58 (CET)

Saská Kamenice

Velice jsem proti Vašemu přemejnování článku Saská Kamenice, chovate se jako Hujer, klidně mě můžete jako správce zablokovat, že mám jiný názor než Vy.Mirek256 13. 3. 2019, 12:33 (CET)

@Mirek256: Nevím, co jsem udělal tak špatného, že mě pokládáte za hujera s velkým H. Kvůli tomu, že jsem navrhl přejmenování článku a název je používaný v českých médiích? Názory přijímám (děkuji za něj), ale nějak jsem nepochopil o co se jedná. --Patriccck 13. 3. 2019, 13:46 (CET)
Kde jste přišel na to, že jsem správce a mohu Vás zablokovat? Nepodával jsem ani žádost o správcovství. --Patriccck 13. 3. 2019, 13:47 (CET)

Neaktuální

Zdravím, když z nějakého článku stahujete šablonu Aktuální, zvažte, jestli ji nenahradit šablonou Aktualizovat. Obvykle je to potřeba a prostým odebráním šablony zůstává neoznačený článek v nevyhovujícím stavu. Díky, s pozdravem, --Palu (diskuse) 14. 3. 2019, 20:37 (CET)

HotovoHotovo Hotovo. --Patriccck 14. 3. 2019, 21:47 (CET)

Bot

Ahoj, pozor na bota, nedělá mezery před datumy [3] [4] --Khamul1 (diskuse) 16. 3. 2019, 14:12 (CET)

tady taky nějak blbne --Khamul1 (diskuse) 16. 3. 2019, 14:20 (CET)
Robota jsem zablokoval. Toto není dobře. OJJ, Diskuse 16. 3. 2019, 14:23 (CET)
Již opraveno. Když jsi mi psal, že si mám dávat velký pozor a editace pořádně kontrolovat, myslel jsem, že to bude jednoduché, bezproblémové. To si musíš zažít... --Patriccck 16. 3. 2019, 19:02 (CET)
Děkuji za opravení všech článků, ve kterých udělal bot (nebo spíš já) chyby. --Patriccck 16. 3. 2019, 19:02 (CET)

Dívej se, prosím, co děláš. [5]. Náhled editace je tam vidět. OJJ, Diskuse 17. 3. 2019, 13:12 (CET)

@OJJ: Když jsem se to snažil opravit, tak jsem editace již neuložil, protože jsem byl zablokován. Já jsem věděl, co to dělá, opravoval jsem to svým hlavním účtem. Myslel jsem, že je to jen u několika málo článků. Nevíš, jestli si mohu uložit Find and Replace v AWB? Vždy po zavření programu se Find and Replace vymaže. --Patriccck (diskuse) 17. 3. 2019, 13:22 (CET)
Omluvám se, že kvůli tomu máš práci navíc. --Patriccck (diskuse) 17. 3. 2019, 13:27 (CET)

Opět blbne na začátku věty nedává velké písmeno [6] --Khamul1 (diskuse) 17. 3. 2019, 19:38 (CET)

@Khamul1: To je asi jediný výskyt, opraveno, děkuji za Tvou velkou pozornost. --Patriccck (diskuse) 17. 3. 2019, 19:41 (CET)
Jaký má vůbec význam přepisovat epizodu na díl? To nejsou obě stejně přípustná synonyma? --Palu (diskuse) 17. 3. 2019, 20:24 (CET)
Je to jeden z cílů WikiProjektu Televize. Cílem je, aby se pojmy sjednotily. --Patriccck (diskuse) 17. 3. 2019, 21:48 (CET)
Bot nemění jen epizody na díly, ale také série a sezony na řady, Ameriku upravuje na konkrétnější USA a dalších menší změny. --Patriccck (diskuse) 17. 3. 2019, 21:58 (CET)
Za mě má cenu podobné sjednocování jen tam, kde kde se nahrazují synonyma něčím nevhodná. Jistě bude na projektu Televize nějaká diskuse nebo argumenty proč tohle zrovna sjednocovat? --Palu (diskuse) 17. 3. 2019, 22:49 (CET)
Jelikož jsou to zejména Simpsonovi tak například zde. RiniX (diskuse) 18. 3. 2019, 17:12 (CET)
Uvedená diskuse obsahuje požadavek na sjednocení v rámci Simpsonů a v rámci úvodní věty. Dejme tomu, že v rámci úvodů všech článků jednoho seriálu lze sjednocení pochopit. V čem ale pomůže vymazat z celé Wikipedie jedno regulerní synonymum na úkor druhého? Budeme tu pěstovat seznamy povolených synonym? Má cenu například napříč celou Wikipedií sjednotit epizodu na díl, paseku na mýtinu, Českou republiku na Česko, televize na televizor, jelikož na protože, atd.? Já myslím, že k systematizci bychom měli přistupovat tak, že něco se systematizovat má (třeba jak vypadá úvod článků jednoho seriálu) a něco nemá (třeba další text pod tímto úvodem). Už na základce mě při slohu učili, že naopak bohatá různorodost synonym v textu, tj. bohatá slovní zásoba, činí text hodnotnějším. Možná jsem jen pochopil špatně rozsah sjednocování, ale na Patriccckových úpravách vidím, že to bere z gruntu, což se mi z uvedených důvodů nelíbí. --Palu (diskuse) 18. 3. 2019, 17:47 (CET)
Sám jste si na to odpověděl (ta diskuse o tom je): "...systematizovat má (třeba jak vypadá úvod článků jednoho seriálu) a něco nemá (třeba další text pod tímto úvodem)". Systematizují se úvody, ale samozřejmě by se mělo v textu používat i něco jiného než díl a řada, tedy sezóna, epizoda atp. Upřímně do toho zabrušovat nechci a nechci ani rozebírat "co by kdyby" na celé Wikipedii, jelikož se to týká zejména Televize. Pokud bude Patriccck standardizovat úvod (což dělá), tak v tom problém nevidím a neřešil bych to, pokud to začne dělat i v psaném textu a mimo články ve zmiňovaném oboru, tak je to na diskusi. RiniX (diskuse) 18. 3. 2019, 18:07 (CET)
Tak já jsem si popravdě prohlédl jedinou Patriccckovu editaci, a to odkazovanou výše. Tam zrovna dělá tuto úpravu mimo úvod. Předpokládám, že to nebude výjimka. Patricccku, nešlo by se s botem omezit pouze na úvod? RiniXi, pokud je tohle cíl projektu Televize, nešlo by specifikovat, že sladění je žádoucí jen v úvodu? --Palu (diskuse) 18. 3. 2019, 18:51 (CET)
Tak to mi uniklo, ten úvod na stránce projektu upřesním. RiniX (diskuse) 18. 3. 2019, 19:11 (CET)
Po editačním konfliktu: Omlouvám se, že odpovídám později. Ano, šel by měnit jen úvodní odstavec, neměl by v tom být problém. Takže jste jen pro úvod? Do teď měnil všechny výskyty epizod na díl a sezón či sérií na řady, ikdyž mě osobně nepřipadá vhodné mít v jednom článku více synonym, může to působit zmate(č)ně. Pokud by se vše mělo řídit slohem, tak bychom zde museli mít také odstavce (oddělované tabulátorem). --Patriccck (diskuse) 18. 3. 2019, 19:13 (CET)
Řídil jsem se stránkou WikiProjketu, která říká, že by se měly sjednotit/nahradit „epizody“ a „série“ či „sezóna“ a diskusí s Haroldem. --Patriccck (diskuse) 18. 3. 2019, 19:19 (CET)
Zpětně to zpátky měnit asi nemusíte, ale do budoucna se osobně velmi přimlouvám za ponechání větší slovní zásoby v článcích. Nevěřím, že by na někoho působilo více synonym zmateně a pro udržení kvality textu je více synonym někdy nezbytné. Rozdíl by byl, kdyby některé ze synonym bylo shledáno nevhodným z objektivních důvodů (třeba nespisovnost, atd.), pak bych samozřejmě nahrazení preferoval i v textu. --Palu (diskuse) 18. 3. 2019, 19:31 (CET)
Je naprosto v pořádku snažit se o stejný úvod a používat stejné termíny jako v názvech článků a v infoboxu tj. řada a díl. Stejně tak je naprosto v pořádku používat jednotné termíny v tabulkách řad a v nadpisech v článcích (seznam dílů, seznam dílů, a zas seznam dílů). A když si uvědomíte, že epizoda-díl-část x série-řada-sezóna vám vyplodí až 9 kombinací jak identifikovat jeden kousek seriálu, tak to už bych radši jednotu než variabilitu všude v textu. Případně také popsat, není-li už, jak se od sebe pojmy epizoda-díl-část / série-řada-sezóna liší, pokud se opravdu liší či neliší. Sumasumárum: Díky Patricckovi za snahu, kterou jsem já kdysi předem vzdal kvůli zlým jazykům :) Chrzwzcz (diskuse) 18. 3. 2019, 19:47 (CET)
No minimálně dokud k tomu nebude doložitelný konsensus, bych se do toho nepouštěl. Evidentně je více hledisek a situace není tak jednoznačná, abychom začali kvůli tomu přepisovat Wikipedii. --Palu (diskuse) 18. 3. 2019, 19:54 (CET)
Nechci diskusi přímo ukončovat, ale docela jsme se vzdálili od tématu této sekce. Nicméně se všichni určitě shodneme, že úvod by měl být standardní (řada a díl) a text různorodý (použití epizod i sezóny), což avizuje i například zmiňovaný Harold. RiniX (diskuse) 18. 3. 2019, 19:57 (CET)
Souhlas. Všude, kde dává systematizace smysl a nejde přímo proti slohové úrovni. --Palu (diskuse) 18. 3. 2019, 19:59 (CET)
OK, jak myslíte, pokud byste našli nějakou chybí, nechejte napsat. --Patriccck (diskuse) 19. 3. 2019, 16:30 (CET)

Growth team updates #6

18. 3. 2019, 19:19 (CET)

Blackout na slovenskej Wikipédii

Ahoj, chcel by som sa len spýtať na blackout. Ide o nejakú povinnosť mať tam nejakú šablónu z Mety? Nedalo by sa to dať s našou stránkou, ktorá aj lepšie vyzerá, aj je zrozumiteľnejšia? Čakal som, že to bude vyzerať tak, ako to bolo v lete na talianskej Wikipédii, a tam mali vlastné texty. Otázka teda je, je to problém technický alebo skôr nejaký nesúlad s Metou? Vďaka za odpoveď, --Luky001 (diskuse) 19. 3. 2019, 21:08 (CET)

@Luky001: Ahoj, zkusím se zeptat, ale asi bude použita šablona z Mety (ta s "otřesnou grafikou"). --Patriccck (diskuse) 19. 3. 2019, 21:12 (CET)
Resp. je na Mete niekto za toto zodpovedný? Ak hej, mohol by si mi naňho prosím dať kontakt? --Luky001 (diskuse) 19. 3. 2019, 21:14 (CET)
@Luky001: Překlady schvaluje Martin Urbanec, kterého jsem se na to zeptal. Je zbytečné, abys mu psal, jeho odpověď Ti napíšu. Většinou odpovídá brzy. --Patriccck (diskuse) 19. 3. 2019, 22:13 (CET)
@Luky001: Jak jsem vysvětloval na slovenské lípě. Přes Metu se to dělá jen z toho důvodu, že je to technicky vzato pravděpodobně ten vůbec nejjednodušší způsob, jak blackout zařídit. Není problém na Metu dostat jiný vzhled. Problém je v tom tento jiný vzhled napsat. Jazyky, které se používají na wikistránkách (běžný wikikód), a které se používají pro tento účel (čisté HTML/CSS/JavaScript) jsou velmi odlišné a jediný způsob, jakým se dá vytvořená stránka použit, je jako vzor, jak to má vypadat. Jak jsem psal na lípě, kód mnou odkazovaného blackoutu vzniká od 5. března, jen dneska tomu Seddon (příslušný zaměstnanec WMF, toho můžeš zkusit kontaktovat, seddon@wikimedia.org, osobně sice pochybuji, že se tomu bude chtít věnovat, ale za zkoušku nic nedáš) věnoval nepřetržitě 8 hodin, a ještě bude design v drobnostech dolaďován. Můžeš zkusit zajistit na poslední chvíli něco jiného, ale silně pochybuji o úspěšnosti - zařídit blackout není triviální úkon.
Osobně mám navíc i za to, že je lepší mít protest synchronizovaný i vzhledově a relativně i textově. Pokud by si to každá wiki dělala jinak, vypadá to jinak, než když všechny zapojené projekty budou protestovat plus mínus stejným způsobem. --Martin Urbanec (diskuse) 19. 3. 2019, 22:32 (CET)

Český lev 2018

Ahoj, prosím když něco píšeš tak si zkontroluj pravopis. Potom to desetkrát přepisuješ. Nakonec ti z toho vzniklo "Ceremoniál bude poprvé uváděl Václav Kopta :-) --Serious Jano (diskuse) 23. 3. 2019, 22:06 (CET)

@Serious Jano: Ahoj, kontroloval jsem si to, bohužel jsem to přehlédl. Chybami se člověk učí. Každopádně děkuji za opravu. --Patriccck (diskuse) 23. 3. 2019, 22:09 (CET)

Jojo, v pohodě .-) --Serious Jano (diskuse) 23. 3. 2019, 22:09 (CET)

@Serious Jano: Ad "Pak to desetkrát přepisuješ" WP:Vizuální editor na mobilech nějak blbne, editoval jsem první odstavec a ve výsledku jsem odebral přes 1000 bajtů. --Patriccck (diskuse) 23. 3. 2019, 22:14 (CET)

Zdroje

Ahoj, pokud je "KOSTIHA, Vojtěch. 1553022061738_Synopse & Nazvy Simpsons Řada 30.xlsx" zdrojem veřejně dostupným, pak prosím oprav citaci tak, aby se tento zdroj podle ní dal najít. Pokud ale nejde o veřejný zdroj, pak jej jako referenci nelze použít. --Jvs 26. 3. 2019, 18:42 (CET)

@Jvs: Ahoj, děkuji za upozornění, pokusím se dořešit s autorem. --Patriccck (diskuse) 26. 3. 2019, 19:11 (CET)

Growth team updates #7

29. 4. 2019, 18:18 (CEST)

@Martin Urbanec: "Plánujeme tuto funkci nasadit na české, korejské a vietnamské Wikipedii 2. května." Dnes to mělo být nasazeno. Zatím se mi funkce zapnout si Domovskou stránku v nastaveních neobjevila. --Patriccck (diskuse) 2. 5. 2019, 15:00 (CEST)
Ahoj, a také ještě není konec 2. května, ale teprve 2. května čtyři hodiny odpoledne středoevropského času ;). Přesný čas nasazení je 2. května 21:00-23:00. V jedenáct večer už by to určitě mělo být k dispozici. --Martin Urbanec (diskuse) 2. 5. 2019, 16:12 (CEST)


Ahoj, píšu do tohohle protože to s tím souvisí. Kde jsi si to v nastavení zapnul? Nemohu to totiž najít. :-) Díky, --Ján Kepler (diskuse) 3. 5. 2019, 07:17 (CEST)

Otázka od Ján Kepler (3. 5. 2019, 07:21)

A, už jsem na to přišel, mentore :-)

Ján Kepler (diskuse) 3. 5. 2019, 07:21 (CEST)

Ok. Samotné rozhraní se mi líbí, vypadá to dobře. Pokud budeš něco potřebovat, ptej se. --Patriccck (diskuse) 3. 5. 2019, 14:27 (CEST)
Promiň, rovnou jsem to vypnul. Překáží mi to, neber to za zlé. :-) --Ján Kepler (diskuse) 3. 5. 2019, 14:49 (CEST)
V pohodě, můžeš se ptát i bez Domovské stránky. Rád odpovím i tak. :) --Patriccck (diskuse) 3. 5. 2019, 14:51 (CEST)

Tag pro šablony

Ahoj, začal jsem z HJP vymazávat tagy pro šablony <onlyinclude> a jiné, ale poté jsem si všiml, že se často přidávají do článku o dílech (i ty jsi je přidával) a tak se ptám na co tam jsou, v HJP by neměly být a jsou označovány chybou 110. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 8. 5. 2019, 18:26 (CEST)

@Khamul1: Ahoj, je to kvůli tomu, aby se v článku Seznam dílů pořadu Česko Slovensko má talent zobrazovala jen tabulka, nikoli celý článek. Vrátím tvé editace pořadu Česko Slovensko má talent, prosím zkontroluj své ostatní editace. --Patriccck (diskuse) 8. 5. 2019, 20:06 (CEST)
Díky moc --Khamul1 (diskuse) 8. 5. 2019, 20:14 (CEST)

Asistence

Ahoj, smím se zeptat, proč mi mažeš asistence u gólů na článku MS 2019? TheJohaneZ (diskuse) 11. 5. 2019, 13:31 (CEST)

@TheJohaneZ: Samozřejmě, že se smíš zeptat. Řídím se dokumentací šablony hokejbox2. Připadá mi, že je to potom přeplácané, na mobilních telefonech je to potom zmatečné a nepřehledné, těžce se v tom dá vyznat. Podle mě stačí základní údaj, to je střelec branky. Jestli si myslíš, že by to tam mělo být, zahaj novou diskusi zde, popř. zde. --Patriccck (diskuse) 11. 5. 2019, 19:15 (CEST)
Dobře, beru na vědomí a budu respektovat. TheJohaneZ (diskuse) 12. 5. 2019, 15:47 (CEST)
Dokumentace není pravidlem, ba naopak si myslím, že by se asistence měla využívat a přidat do příkladu (viz ostatní jazyky Wikipedií, které asistenci píšou všude). Navíc se asistence psala i u předešlých článků, takže bych ji zde používal taky a zachoval styl. Jinak na mobilní telefony by se neměl brát žádný ohled, Wikipedie vznikla na počítačích a zobrazování na telefonu by se mělo přizpůsobit bez vážného zásahu do hlavního článku. RiniX (diskuse) 12. 5. 2019, 17:09 (CEST)
@TheJohaneZ, RiniX:Ne jen na mobilních telefonech, ale také na počítači by bylo vhodné psát maximálně jedno jméno (nebo žádné) do asistence, protože pak je v tom zmatek na i PC (viz obrázek) (o mobilech ani nemluvím). Mimochodem se nám navíc v článku ztrácí jednotnost: po rozbalení zápasu se někde používá styl 0:1, někde zase 0–1, pokud by někdo měl čas může sjednotit na verzi s dvojtečkami a také doplnit odkazy na zprávy. --Patriccck (diskuse) 15. 5. 2019, 17:08 (CEST)
Pomlčka tam nemá co dělat, rovnou zaměním, děkuji. Asistence jsou dané zápasem, o tom nerozhodujeme mi jako editoři, takže buď všechny anebo žádné. Jelikož je to však součástí hry, tak by bylo dobré je tam napsat. Zmatek je tam asi kvůli šířce a délce displejů, mně se to zobrazuje zcela normálně. RiniX (diskuse) 15. 5. 2019, 17:28 (CEST)
Já jsem pro zachování asistencí, ale udělal bych kompromis pro přehlednost na menších displejích, kdy budu používat pouze příjmení. Co vy na to? Ale mimochodem, já také vidím zápas pěkně přehledně. TheJohaneZ (diskuse) 15. 5. 2019, 20:56 (CEST)

Call for submissions for the Community Growth space at Wikimania 2019

Welcome to a special newsletter from the Growth team! This special newsletter is not about Wikimedia Foundation Growth team projects. Instead, it is a call for submissions for the Community Growth space at Wikimania 2019. We think that many people who receive this newsletter may have something valuable to contribute to this space at Wikimania. We haven't translated the newsletter, because Wikimania's language is English.

Please see below for the message from the organizers of the Community Growth space at Wikimania.

---

Wikimania 2019 is organized into 19 “spaces”, which are all accepting proposals for sessions. This message comes from the team organizing the Community Growth space.

Since you are interested b Growth team projects, and potentially involved in welcoming newcomers initiatives on your wiki, we would like to invite you to submit a proposal to the Community Growth space because of the actions you’ve done around newcomers on wikis. The deadline for submission is June 1. See below for Community Growth submission topics and session formats. Topics and sessions have to be in English.

In the Community Growth space, we will come together for discussions, presentations, and workshops that address these questions:

  • What is and is not working around attracting and retaining newcomers?
  • How should Wikimedia activities evolve to help communities grow and flourish?
  • How should our technology and culture evolve to help new populations to come online, participate and become community members?

Recommended topics: please see this link for the list for the list of recommended topics. If you do not plan to submit a proposal, you can also suggest additional topics here. If your topic does not fit into our space, remember that there are 18 other spaces that could welcome you sharing your knowledge and perspective.

Types of session. We prefer sessions that are participatory, interactive, promote conversations, and give a voice to parts of our movement that are heard less often. Please see this link for the list of recommended session formats.

Poster submissions. Posters are also a good way to introduce a topic, or show some results of an action. Please consider submitting one!

More information about the Community Growth space, topics, and submission formats is available on the proposal page.

Please submit your proposal. The reviews will happen at the beginning of June.

If you have questions about Wikimania in general, please ask them on the Wikimania wiki.

On behalf of the Community Growth leadership team, Trizek (WMF), 16. 5. 2019, 13:44 (CEST)

šablona

Ahoj tuhle sem vymazal, ne že by nečemu přimo vadila, ale tvořila neexistující /tězko kdy existující a spíš nesmyslnou kategorii Aktuality 1948/. Pokud si s tím měl nějaké úmysly, lehce se dá samozřejmě obnovit--Horst (diskuse) 21. 5. 2019, 16:34 (CEST)

Ok, v pořádku. --Patriccck (diskuse) 22. 5. 2019, 15:56 (CEST)

Díly Simpsonů

Ahoj, poprosil bych tě o přidávání šablony pahýl do dílů simpsonových které jsou opravdu pahýly. Např. Dívka v orchestru. S pozdravem --Ján Kepler (diskuse) 24. 5. 2019, 14:44 (CEST)

Myslím, že je zbytečné tam dočasně dávat šablonu pahýl, když za několik týdnů (po premiéře v Česku) články rozšířím. Mimochodem, zaregistroval jsi zmínku v diskusi článku Květen 2019? --Patriccck (diskuse) 24. 5. 2019, 14:58 (CEST)
Přídávám se s prosbou o používání šablony. Až článek rozšíříte, šablona se sundá. --Palu (diskuse) 24. 5. 2019, 15:20 (CEST)
Ok, jak vidím, tak už jste to zvládl udělat za mě. --Patriccck (diskuse) 24. 5. 2019, 16:39 (CEST)

Aktuality

Ahoj, [7] je to v jiném dni než na Portál:Aktuality, navíc nevím zda psát o ms v hokeji na hlavní stranu. --Ján Kepler (diskuse) 25. 5. 2019, 07:43 (CEST)

Díky za upozornění, opraveno. Oznámení konání podle mě na hlavní stranu patří, ale to je pouze můj subjektivní názor. --Patriccck (diskuse) 25. 5. 2019, 12:25 (CEST)

Otázka od wikipedisty Ján Kepler (25. 5. 2019, 18:02)

Ahoj, tak jsem si to tam zkopíroval od tebe (tu archivaci) ale nevím zda to mám správně, u toho "archive" chci mít vždy číslo archivu, to mám asi blbě.

Ján Kepler (diskuse) 25. 5. 2019, 18:01 (CEST)

Ján Kepler (diskuse) 25. 5. 2019, 18:02 (CEST)

Ahoj, máš to nastaveno následovně: (archive) bude se archivovat na Diskuse s wikipedistou:Ján Kepler/Archiv/Nejvyšší číslo, (algo) budou se archivovat sekce, na které přes 7 dní nikdo neodpověděl, (minthreadsleft) na Tvé diskusi bude minimálně 5 sekcí, (minthreadstoarchive) robot bude archivovat, i když bude o jednu sekci více (tz. 6 sekcí). Nějaké otázky? --Patriccck (diskuse) 25. 5. 2019, 18:38 (CEST)
Asi ne. Díky. Jak se na to dívám, ten bot po první archivaci zaplní skoro celý archiv. :-)--Ján Kepler (diskuse) 25. 5. 2019, 18:40 (CEST)
@Ján Kepler: Jak jsi se ptal na tento dotaz? Přidal jsi nadpis a podpis nebo se dva nadpisy a dva podpisy přidaly automaticky? -Patriccck (diskuse) 7. 6. 2019, 20:04 (CEST)
Omylem jsem nejdřív podal otázku na potřebuji pomoc, tak jsem to zkopíroval a odeslal pro mentora. --Ján Kepler (diskuse) 7. 6. 2019, 20:06 (CEST)
OK, díky. --Patriccck (diskuse) 7. 6. 2019, 20:07 (CEST)

Shrnutí

Pro Vaši informaci Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení.

Věřím, že jste už celkem zkušený editor, proto vás skutečně prosím dodržovat toto pravidlo, prorože jinak se ve vašich editacích a v historiích článků nedá jednoduše vyznat. Díky, --Palu (diskuse) 7. 6. 2019, 07:42 (CEST)

Ok, raději jsem si zapnul upozorňování při vložení prázdného shrnutí editace. --Patriccck (diskuse) 7. 6. 2019, 12:49 (CEST)
Super, díky. --Palu (diskuse) 7. 6. 2019, 15:17 (CEST)

Recyklace plastů - revert

Ahoj v článku Recyklace plastů jsi revertoval editaci ip adresy, která ovšem byla správná. Místo nefunkční reference přidal dvě správné. Reference ip adresou byla sice vložena špatně, ale to jsem již opravil a tvůj revert jsem taky opravil. Při kontrole posledních změn si já projdu reference, které nepřihlášený uživatel vložil a zároveň projdu i odstraněnou referenci a přečtu si odstavec ke kterému ta reference byla přiřazena. Při kontrole posledních změn musíš být velice pečlivý a důkladný. Děkuji že kontroluješ poslední změny. --Podroužek (diskuse) 9. 6. 2019, 09:29 (CEST)

@Podroužek: Ahoj, díky za upozornění, pokusím se být více pečlivý a důkladný. Od tohoto týdne bych se chtěl kontrole posledních změn věnovat naplno a počínaje příštího týdne nejspíš požádám o práva patroláře a revertéra. --Patriccck (diskuse) 10. 6. 2019, 19:53 (CEST)
Ahoj, jinak u TWINKLE je něco jako rychlý revert. --Ján Kepler (diskuse) 10. 6. 2019, 20:03 (CEST)
Ahoj, mám to v global.js (hned jako první), ale nic se mi nezobrauje. Nevíš, jak nastavit Twinkle? --Patriccck (diskuse) 10. 6. 2019, 20:13 (CEST)
Také jsem tam měl jen odkaz na verzi od OJJ, avšak to nefunguje, alespoň mne. Když překopíruješ celý text tak by to jít mělo. --Ján Kepler (diskuse) 11. 6. 2019, 20:38 (CEST)

Growth team updates #8

13. 6. 2019, 11:02 (CEST)

Léčebná tělesná výchova

Děkuji za dohled :). Článek mám teď asi hotový, jen někdy dodám ilustrační foto. Text klidně vylepšete. Dík! Daviwikivid (diskuse) 15. 6. 2019, 22:28 (CEST)

@Daviwikivid: Za málo :). Pokud máte článek hotový, je vhodné odebrat šablonu Pracuje se (už jsem ji odebral). Provedl jsem stylistické úpravy a opravil jsem některé gramatické chyby. --Patriccck (diskuse) 16. 6. 2019, 12:42 (CEST)

Patriku, byl byste tak hodný a v tom článku ještě otočil tu první fotku? Já to neumím :( Ta paní v úklonu má stát normálně s nohama na zemi (svisle). Moc děkuji! Daviwikivid (diskuse) 16. 6. 2019, 22:18 (CEST)

@Daviwikivid: Hotovo! Požádal jsem o otočení obrázku o 90 ° po směru hodinových ručiček, během několika hodin/dní by měl někdo otočit obrázek. Vlastníte autorská práva k obrázku, nebo jste jej našel někde na internetu ap.? --Patriccck (diskuse) 16. 6. 2019, 22:35 (CEST)

Děkuji, fotky jsou ofocené z knihy, prof. Lewita, kterou uvádím ve formuláři.Daviwikivid (diskuse) 16. 6. 2019, 23:17 (CEST)

@Daviwikivid: Kniha (resp. její obrázky) jsou vydány pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 4.0 International? --Patriccck (diskuse) 17. 6. 2019, 13:53 (CEST)

Vysvětlení vrácení editace "Česká unie sportu"

Můžu požádat o vysvětlení vrácení mé editace článku Česká unie sportu?
https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%8Cesk%C3%A1_unie_sportu&diff=17378265&oldid=17378231
Jaké "starší verze stránek" jsem použil?
Předem díky za odpověď. --Prikryl (diskuse) 17. 6. 2019, 14:01 (CEST)

@Prikryl: Omlouvám se, editace vrácena na tvou/vaší verzi. --Patriccck (diskuse) 17. 6. 2019, 19:55 (CEST)
@Patriccck: V pohodě. Díky. --Prikryl (diskuse) 18. 6. 2019, 07:05 (CEST)

Otázka od wikipedisty Karelnavratil94 (12. 6. 2019, 13:06)

Dobrý den, mám dotaz ohledně dělání nového článku na Wikipedii. Naše společnost B. Braun vydala nový produkt o který je velký zájem. Proto chceme udělat článek na Wikipedii. Chceme proto zkopirovat popis a informace o tomto produktu z našeho webu B. Braun. Je možné, že budeme mít problem s copyrightem, když tam zkopírujeme informace z z našich stránek, které jsou na internet? Předem děkuji za odpověd.

Hello, we just made our first account on Wikipedia. Our company B. Braun invented a new product and want to make a Wikipedia article about it. Could there be a copyright problem, if we just copy the information about the product from our website, which is already on the internet? Thanks for you answer

Karelnavratil94 (diskuse) 12. 6. 2019, 13:06 (CEST)

@Karelnavratil94: Dobrý den, děkuji, že se snažíte o založení článku na Wikipedii! Mluvíte česky nebo byste preferoval jiný jazyk? --Patriccck (diskuse) 12. 6. 2019, 18:28 (CEST)
@Karelnavratil94: Než založíte článek, tak si ověřte, že nový produkt, o který je velký zájem je encyklopedicky významný. Encyklopedickou významnost nejlépe doložíte dvěma nezávislými netriviálními zdroji. Nemůžeme přijmout články o málo významných/nevýznamných tématech. Článek by měl být psán encyklopedických stylem a musí být dostatečně obsáhlý. Článek musí být napsán nezaujatým úhlem pohledu. Pokud kopírujete text z vašeho webu, musí být uděleno svolení autora původního textu (tedy vlastníka autorských práv k textu). Pokud jste narazil na nějaký problém s významností, tak zde chybí článek o vaší firmě B. Braun, která možná významná bude. Jestli máte nějaké dotazy, tak se ptejte, velmi rád odpovím. --Patriccck (diskuse) 19. 6. 2019, 13:20 (CEST)

Patrolář a revertér

Na základě úspěšné kandidátky jsem Vám přiřadil právo patroláře a revertéra.

Nyní by se Vám měla hesla od neprověřených autorů v seznamu Nových stránek zvýraznit žlutě a na konci každého nového hesla objevit nový odkaz [Označit tento článek jako prověřený]. U editací od neprověřených uživatelů se nově zobrazí odkaz [Označit jako prověřené].

Kliknutím na tyto odkazy se změna či heslo „odžlutí”, prověří. Odžlucené články a editace již nemusí být kontrolovány dalšími lidmi, odžlucuje se tedy po potřebných úpravách či vložení některých urgentních či neurgentních šablon (častá je {{významnost}}) či šablony Copyvia. Převážně na ta pozor.

V Posledních změnách, Sledovaných stránkách, historiích článků i příspěvcích uživatelů se nově také objeví nový odkaz [rychlý revert], který okamžitě vrátí všechny poslední příspěvky provedené jedním uživatelem a zároveň změnu případně prověří. Prosím, využívejte jej pouze na revertování vandalismů. V nastavení rovněž doporučuji ze začátku zatrhnout možnost Bezpečný rychlý revert (s potvrzením); zvláště na dotykových zařízeních je snadné se ukliknout. Pozor také, pokud vandal edituje z více IP adres/účtů, v takovém případě rollback vrátí pouze příspěvky posledního uživatele a zbytek vandalských editací může v článku zůstat. Gratuluji, užívejte práv s rozvahou. --janbery (diskuse) 17. 6. 2019, 17:31 (CEST)

@janbery: Děkuji! To nastavení (proti ukliknutí) se nachází zde a jmenuje se "Při kliknutí na odkaz pro vrácení editace zobrazit žádost o potvrzení"? --Patriccck (diskuse) 17. 6. 2019, 19:11 (CEST)
Ano, přeji hodně štěstí v nové funkci. Kdyby ti nebylo něco jasné, klidně se ptej. S pozdravem, --janbery (diskuse) 17. 6. 2019, 19:17 (CEST)
@janbery: A proč jsi mi ve zprávě napsal: "V nastavení rovněž doporučuji ze začátku zatrhnout možnost Bezpečný rychlý revert (s potvrzením); zvláště na dotykových zařízeních je snadné se ukliknout," když se funkce jmenuje "Při kliknutí na odkaz pro vrácení editace zobrazit žádost o potvrzen"? Vkládal jsi text pomocí nějaké šablony? --Patriccck (diskuse) 17. 6. 2019, 19:52 (CEST)
Hmm, tak to je něco jiného - já mám zaplé Nastavení → Udělátka → Udělátka pro uživatele se zvláštními oprávněními → Bezpečný rychlý revert (s potvrzením). Ano, text je šablona. S pozdravem, --janbery (diskuse) 17. 6. 2019, 19:56 (CEST)
Díky, nastaveno. --Patriccck (diskuse) 19. 6. 2019, 13:20 (CEST)

Obrázek

Dobrý den, ten obrázek pochází z editatonu Wikipedie:Edit-a-thon: „Dědictví. Evropské příběhy“. Byl jsem tam jako wikipedista-konzultant a spoluorganizátor. Ti mladí lidé kolem jsou většinou studenti Gymnázia Thomase Manna. Zdravím Vás,--Jan Spousta (diskuse) 18. 6. 2019, 08:45 (CEST)

@Jan Spousta: Děkuji za informace. Máte instagramový účet a chtěl byste na fotografii označit? --Patriccck (diskuse) 18. 6. 2019, 12:22 (CEST)
Nemám a nechce se mi ho zakládat. Můžete to označit sám?--Jan Spousta (diskuse) 18. 6. 2019, 12:42 (CEST)
@Jan Spousta: Pod pojmem "označit" jsem myslel toto: Každý, kdo by viděl obrázek (odkaz v e-mailu) by měl na vašem obličeji odkaz na váš inatagramový profil. Jestli si kvůli tomu chcete zakládat profil, tak mi na něj prosím pošlete odkaz. --Patriccck (diskuse) 18. 6. 2019, 16:04 (CEST)
Aha, tak to jsem nepochopil. Instagramový profil nechci, děkuji.--Jan Spousta (diskuse) 18. 6. 2019, 16:40 (CEST)

Miloš Tarant

Ahoj. Podle kritéria významnosti:

"Sportovci, kteří hrají v plně profesionální lize nebo se účastní závodů srovnatelné úrovně v neligových sportech, jako je plavání, nebo patří ke špičce v převážně amatérských sportech."

by snad 13 sezón v hokejové extralize, 513 ligových utkání a k tomu 2 starty za reprezentaci mohlo být dost významné. Nebo se mýlím?--Addvisor (diskuse) 19. 6. 2019, 14:34 (CEST)

Ahoj, na internetu o něm téměř nic není, ale tohle (13 sezón v hokejové extralize, 513 ligových utkání a k tomu 2 starty za reprezentaci) by mělo stačit. --Patriccck (diskuse) 19. 6. 2019, 14:48 (CEST)
Patriku, významnost se neurčuje pomocí google testu. --Ján Kepler (diskuse) 23. 6. 2019, 12:56 (CEST)

Domovská stránka nováčků: Nově se můžete nováčkům představit

Milí mentoři,

ze všeho nejdříve bych vám rád poděkoval, že jste se rozhodli nováčkům pomoci odpovídáním na jejich otázky položené skrz Domovskou stránku nováčka. Zatím to vypadá, že Domovská stránka plní svou roli a alespoň některým nováčkům skutečně pomohla - nebo je přiměla udělat to, co bychom chtěli, aby udělali. Tak třeba, bez Domovské stránky má potvrzený e-mail v nastavení jen asi 30 % nováčků, díky Domovské stránce to ale udělá dokonce 60 % nováčků - nejspíše proto, že Domovská stránka upozorní nováčka, že e-mail je nutný potvrdit kliknutím na odkaz zaslaný do e-mailové schránky.

Jako jedno z vylepšení implementoval Growth tým Nadace Wikimedia možnost mentorů se nováčkům představit svou vlastní větou, která se nováčkům zobrazí namísto výchozí "Tento zkušený wikipedista ví, že jste noví, a může vám pomoci s editováním.". Způsob, jak tuto větu do seznamu mentorů dostat, je popsán na MediaWiki.org.

V případě jakéhokoliv dotazu týkající se Domovské stránky i čehokoliv dalšího mě neváhejte kontaktovat.

S pozdravem,
Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 12. 7. 2019, 14:46 (CEST)

Otázka od wikipedisty David Zmelty (22. 7. 2019, 12:15)

na jaké rádiové fekvenci je pro Frýdek-Místek rádio blaník ? Děkuji s pozdravem David Zmelty.

--David Zmelty (diskuse) 22. 7. 2019, 12:15 (CEST)
Dobrý den Davide Zmetly, frekvence Rádia Blaník jsou uvedeny na této stránce. --Patriccck (diskuse) 23. 7. 2019, 16:31 (CEST)

Growth team updates #9

23. 7. 2019, 16:26 (CEST)

Editing News #1—July 2019

23. 7. 2019, 20:33 (CEST)

Rada při mentorování

Milí mentoři,

při čtení otázek z Domovské stránky a vašich odpovědí jsem si povšiml, že někteří z vás radí, že po kliknutí na červený odkaz (nový článek, pískoviště) je třeba se přepnout na záložku Založit, aby se spustil vizuální editor. Chtěl bych všechny upozornit, že Wikipedie nyní při kliknutí na červený odkaz spustí editor, který nováček naposledy použil - a pokud jde o první editaci, tak se spustí vizuální editor. Upozorňuji vás na to, abyste své odpovědi mohli této skutečnosti přizpůsobit.

Zároveň si také dovoluji připomenout, že už před delší dobou napsal tým Growth doporučení při komunikaci s nováčky. V případě, že máte jakékoliv otázky týkající se nejvhodnějšího postupu při mentorování či toho, jak fungují produkty týmu Growth, nebo máte k naší aktivitě libovolnou připomínku či komentář, ozvěte se mi.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (talk) 3. 8. 2019, 14:05 (CEST)

Jak co nejlépe poradit nováčkům?

Milí wikipedisté,

tuto zprávu Vám posílám proto, že jste se buď zapsal(a) jako mentor anebo často odpovídáte na otázky na stránce Potřebuji pomoc. Nadace Wikimedia uvažuje o uspořádání školení pro mentory, které by se zaměřovalo na to, jakým způsobem je nejlepší nováčkům pomáhat, jak mohou nováčci reagovat na zprávy od zkušenějších wikipedistů apod. Školení by bylo v češtině a uskutečnilo by se pravděpodobně někdy koncem září. Rád bych se vás touto zprávou zeptal, zda byste o školení měli zájem. Pokud ano, rád bych vás požádal, abyste mi co nejrychleji dali vědět na mou diskusi nebo na e-mail murbanec-ctr@wikimedia.org.

Děkuji mnohohrát,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 5. 8. 2019, 22:23 (CEST)

Simpsonovi – 30. řada

Ahoj. V OTRS mám povolení pro pěknou řádku synopsí k 30. řadě Simpsonových. Budeš je chtít znovu využít v článcích? --Mates (diskuse) 14. 8. 2019, 01:19 (CEST)

@Mates: Ahoj, děkuji za upozornění. Nečekal jsem, že bude autorem povolení OTRS doručeno, a tak jsem text smazal (ale je dostupný v historii, i když by správně měl být smazán). Ano, text určitě použiji v článcích. --Patriccck (diskuse) 17. 8. 2019, 14:02 (CEST)
OK, tak mi kdyžtak dej vědět, kdybys je dával i jinam než do hlavního článku – tam už je potvrzení. V článcích o dílech ale zatím není dané. --Mates (diskuse) 17. 8. 2019, 14:20 (CEST)

Otázka od wikipedisty Biras04 (24. 8. 2019, 20:39)

Ahoj --Biras04 (diskuse) 24. 8. 2019, 20:39 (CEST)

Ahoj --Patriccck (diskuse) 24. 8. 2019, 21:44 (CEST)

Mohl bys mi prosím poradit? Jak se dělá u třeba sportovních výsledků že za tu zemi dáš jejich vlajku jestli mi rozumíš? --Biras04 (diskuse) 24. 8. 2019, 20:54 (CEST)

@Biras04: Vlajka se přidává pomocí různých šablon. Existuje zvlášť šablona s vlajkou např. pro hokej, nebo například všeobecná šablona pro samotný stát. Pro jaký sport vlajku potřebuješ? --Patriccck (diskuse) 24. 8. 2019, 21:48 (CEST)
K malé kopané, malý fotbal --Biras04 (diskuse) 25. 8. 2019, 11:20 (CEST)
@Biras04: Ok, k malé kopané samostatná šablona neexistuje. V tomto případě doporučuji použít šablonu {{Flagicon|Název státu}} a za/před šablonu napsat název státu. Zkus tedy šablonu přidat. Pokud nevíš, jak přidat šablonu, tak mi napiš název článku a já Ti pomůžu. --Patriccck (diskuse) 26. 8. 2019, 12:58 (CEST)

Čau Mohl by ses podívat na článek mistrovství Evropy v malém fotbale 2015? Dělal sem první editaci a dával ty vlajky z té šablony. Editoval sem hnedka skupinu A --Biras04 (diskuse) 27. 8. 2019, 00:11 (CEST)

@Biras04: Ahoj, na nováčka se Ti editace povedla :-). Udělal jsem nějaké menší změny dle zvyklostí na Wikipedii. Máme dvě varianty: Buď můžeme ponechat Tvůj systém v článku (a Ty ve stejném stylu můžeš pokračovat dále), nebo můžeme článek přepracovat podobně jako v tomto článku. Tvá varianta dostačuje, ale je lepší použít variantu z článku o MS Evropy 2016. Tohle ponechám na Tobě. Rád Ti pomůžu s oběma variantami. Ať se daří! --Patriccck (diskuse) 27. 8. 2019, 17:17 (CEST)
Jo bylo by to asi lepší se držet podle me 2016 díky moc --Biras04 (diskuse) 27. 8. 2019, 19:41 (CEST)
Mimochodem, v té šabloně, která je v článku o ME 2016 se také používá šablona {{Flagicon|Název státu}}. Všiml jsem si, že odpovídáš vkládáním nových sekcí na mou diskusi, což je nežádoucí. Až budeš mít chvíli času, tak se podívej na tuto nápovědu, jak odpovědět. Podle mě je nápovědu sepsána srozumitelně (není na tom nic složitého, takže bys to měl pochopit. Neboj se na cokoliv zeptat, rád odpovím :-). --Patriccck (diskuse)
Moc tomu nerozumím --Biras04 (diskuse) 28. 8. 2019, 15:51 (CEST)
@Biras04: Čemu konkrétně nerozumíš? Přejdi, prosím, zde a vedle nadpisu Otázka od wikipedisty Biras04 (24. 8. 2019, 20:39) klikni na tlačítko [editovat zdroj]. Poté začni editovat nejníže v editačním poli pod tímto komentářem. Před mým příspěvkem je pět dvojteček (:::::) tzv. odsazení. Stačí když Ty vložíš další řádek, přidáš šest dvojteček, napíšeš odpověď a podepíšeš se pomocí --~~~~. Klidně to poprvé zkus bez odsazení (dvojteček). --Patriccck (diskuse) 1. 9. 2019, 13:03 (CEST)

Žádost o pomoc - pro článek Synoviální bursa

Dobrý den, Patriku, mohl byste mi pomoci tím, že z anglické verze vložíte obrázek do českého článku? Konkrétně obrázek z angl. "Synovial bursa" (jsou tam dva, tak třeba ten vrchní) do českého "Synoviální bursa". Moc děkuji a ať se daří! Daviwikivid (diskuse) 25. 8. 2019, 21:16 (CEST)

Dobrý den Daviwikivid! Stačí na anglické Wikipedii kliknout na požadovaný obrázek, který by se Vám měl zvětšit na celou obrazovku. Poté klikněte na "More details", nebo "Více informací" (podle toho, zda máte na anglické Wikipedii zapnutou češtinu) a zobrazí se název obrázku ve formátu File:Název souboru.přípona. Tento název zkopírujte a vložte tak, jak to děláte u jiných článků (např. Léčebná tělesná výchova). Pokud budete potřebovat s něčím pomoct, tak neváhejte napsat. S pozdravem --Patriccck (diskuse) 26. 8. 2019, 13:07 (CEST)
Poznámka: některé soubory, které jsou na anglické Wikipedii nelze použít na té české. To ale neplatí pro obrázky v článku Synovial bursa. --Patriccck (diskuse) 26. 8. 2019, 13:09 (CEST)

Otázka od wikipedisty TerezaTizkova (6. 9. 2019, 15:44)

Zdravím, napsala jsem článek Retino a dodala více netriviálních důvěryhodných relevantních zdrojů. Přesto se pořád ukazuje upozornění, že článek možná nesplňuje podmínky významnosti. Jak mohu poznat, zda už je po úpravě článek OK, nebo bude smazán? Děkuji moc za pomoc, s pozdravem Tereza Tížková --TerezaTizkova (diskuse) 6. 9. 2019, 15:44 (CEST)

Dobrý den Terezo Tížková! Děkuji, že jste mě kontaktovala. Článek Retino jsem zkontroloval a šablonu odstranil. Děkuji za doložení zdrojů. Článek má stále znaky reklamy, můžete tyto znaky, prosím, odstranit? Pokud nevíte, jak na to, neváhejte napsat. --Patriccck (diskuse) 6. 9. 2019, 16:49 (CEST)
Také bych Vám doporučil změnit uživatelské jméno na Tereza Tížková. Pokud chcete toto uživatelské jméno, tak přejděte zde a místo textu SOUČASNÉ vyplňte Vaše současné jméno, místo NOVÉ vyplňte Vaše nové jméno a místo důvod napište, proč změnu chcete. --Patriccck (diskuse) 6. 9. 2019, 17:09 (CEST)

REKOS

@TFerenczy: Ahoj, reaguji na vaši reakci na WP:POMOC, zajímá mě, proč v REKOSu mnoho obcí nemá žádný znak/slovní popis (i když oficiální znak je často starší, než Československo) a je to u všech chyba toho, že obce o zanesení znaku do REKOSu nepožádaly? Přijde mi, že tolik obcí bez znaku snad ani není možné. Vědí obce o tom, že znak mají do REKOSu zanést? --Dvorapa (diskuse) 10. 9. 2019, 18:14 (CEST)

@Dvorapa: Drtivá většina znaků, které jsou na Rekosu jsou novodobé. Obec zažádá o vytvoření nového znaku profesionálního heraldika, který vypracuje zprávu o znacích historických (a historických pečetích užívaných obcí které žádný znak neměly což jsou asi všechny vesnice), erbech šlechticů kterým vesnice patřila apod. a přiloží 10 návrhů znaků které z těchto ale i dalších okolností vychází. Některé obce tento dokument na svých stránkách uveřejňují, je to zajímav. Zastupitelstvo si odhlasuje který znak se jim líbí a ten je předložen odborné komisi ke schválení. Obce které užívají historický znak tento proces nemusí považovat za prioritu a nebo je jejich znak totožný s jiným takže by nebyl udělen. V infoboxech máme asi tucet „Na bílém štítě červená růže“ které v rekosu být pospolu nemůžou. Na Commons jsou i historické znaky, které byly roky používány v článcích. Některé se ale drasticky liší od těch, které byly později oficiálně obci uděleny. Takhle to alespoň chápu já. Heraldik Jan Tejkal o tomhle tématu má pěkně zpracované webovky. --TFerenczy (diskuse) 10. 9. 2019, 19:09 (CEST)
Díky za popisnou odpověď. Mně třeba osobně zajímá Bělá pod Bezdězem, která má myslím v Česku docela unikátní znak (tři stříbrné věže s červenou střechou a zlatým cimbuřím, prostřední doplněná o královského dvouocasého stříbrného lva v červeném štítě se zlatými drápy, jazykem a korunou, v popředí stříbrné hradby a vše na modrém pozadí), zároveň ho má určitě už od 15. století (je vyobrazen i na historických městských stavbách), ne-li dřív (i když dřív se pro to hraniční město Českého Království asi využíval jen ten stříbrný lev v červeném štítě). Ale zápis v REKOSu není, což mě překvapilo. --Dvorapa (diskuse) 10. 9. 2019, 19:48 (CEST)
@TFerenczy: Taky děkuji za informace, toto jsem vůbec nevěděl. --Podroužek (diskuse) 11. 9. 2019, 07:28 (CEST)
@Dvorapa: Ahoj, mám na něco odpovědět? --Patriccck (diskuse) 11. 9. 2019, 14:25 (CEST)
Už nemusíš, ostatní tě předběhli 🙂 --Dvorapa (diskuse) 12. 9. 2019, 19:58 (CEST)

rizoto

Jednou jsem už na přesun dával. Tak dej prosím k diskusi. OJJ, Diskuse 17. 9. 2019, 13:55 (CEST)

Hotovo. Patriccck (diskuse) 17. 9. 2019, 14:23 (CEST)

Otázka od wikipedisty Feroroba (18. 9. 2019, 21:05)

Jak upravit tabulku na stránce https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Stolpersteine Změnil se poslední datum položení posledního kamene i počet a chtěl bych doplnit Jičín. Děkuji František Bányai --Feroroba (diskuse) 18. 9. 2019, 21:06 (CEST)

Dobrý den Františku, na vámi odkazované strnce Stolpersteine není žádná tabulka. Máte na mysli stránku Seznam kamenů zmizelých v Česku? Na můj dotaz můžete odpovědět pomocí tohoto návodu (popř. můžete odpovědět pomocí tohoto odkazu). --Patriccck (diskuse) 19. 9. 2019, 14:01 (CEST)

Otázka od wikipedisty Hošic Dušan (19. 9. 2019, 11:17)

Ahoj Patriku,

měl bych dotaz. Založil jsem si tento účet, abych opravil jeden článek na Wikipedii. Jaký je nejlepší způsob či možnost tuto ůpravu provést ? Jedná se pouze o špatné přesměrování hledáné fráze,

Děkuji moc za odpověd. --Hošic Dušan (diskuse) 19. 9. 2019, 11:17 (CEST)

Ahoj, Hošici Dušane proč jsi diskusi smazal? Je chyba již opravena? Na můj dotaz můžeš odpovědět pomocí tohoto návodu (popř. můžeš odpovědět pomocí tohoto odkazu). Díky! --Patriccck (diskuse) 19. 9. 2019, 14:02 (CEST)
Ahoj, diskusi jsem smazal protože článek, o kterém píši je v anglickém jazyce a nevěděl jsem, že wiki účty jsou takto lokalizovány a omezeny na danou zemi, tudíž musím problém vyřešit na anglické wiki.
@Hošic Dušan: Chtěl bych upozornit, že česká Wikipedie není Wikipedie Česko, ale Wikipedie v češtině (stejně jako všechny další včetně anglické). Tím, že sis účet vytvořil tady na české Wikipedii se pod stejným uživatelským jménem a heslem můžeš přihlásit i na anglickou Wikipedii :-). Pokud se problém týká anglické Wikipedie, doporučuji se obrátit na anglickou Čajovnu. --Patriccck (diskuse) 20. 9. 2019, 16:50 (CEST)

Invitation from WAM 2019

Hi WAM organizers!

Hope you are all doing well! Now it's a great time to sign up for the 2019 Wikipedia Asian Month, which will take place in November this year (29 days left!). Here are some updates and improvements we will make for upcoming WAM. If you have any suggestions or thoughts, feel free to discuss on the meta talk page.

  1. Please add your language project by 24th October 2019. Please indicate if you need multiple organisers by 29th October.
  2. Please update your community members about you being the organiser of the WAM.
  3. We want to host many onsite Edit-a-thons all over the world this year. If you would like to host one in your city, please take a look and sign up at this page.
  4. Please encourage other organizers and participants to sign-up in this page to receive updates and news on Wikipedia Asian Month.
  5. If you no longer want to receive the WAM organizer message, you can remove your username at this page.

Reach out the WAM team here at the meta talk page if you have any questions.

Best Wishes,
Sailesh Patnaik using MediaWiki message delivery (diskuse) 2. 10. 2019, 19:03 (CEST)

Growth team updates #10

2. 10. 2019, 20:49 (CEST)

A/B testování panelu Potřebuji pomoc je u konce

Milí kolegové,

tým Growth dokončil analýzu panelu Potřebuji pomoc, a došel k závěru, že panel Potřebuji pomoc nemá žádný efekt na udržení nováčka, ať už pozitivní, nebo negativní. Stručná zpráva o výsledcích experimentu je k dispozici na MediaWiki.org, podrobná zpráva bude publikována v nejbližší době. I přes tento výsledek, který je pro nás zklamáním, bude i nadále panel Potřebuji pomoc součástí zážitku nováčka, který tým Growth buduje.

Z důvodu popsaného výše se tým Growth rozhodl věnovat svou pozornost Domovské stránce a Editačním tipům. Připomínky k těmto projektům můžete psát na tuto diskusní stránku. Také si můžete prohlédnout grafický návrh Editačních tipů, a sdělit mi připomínky k němu prostřednictvím této diskusní stránky.

V případě jakýhkoliv dotazů o projektu se na mě neváhejte obrátit.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (diskuse) 8. 10. 2019, 18:59 (CEST)

Jak co nejlépe pomoci nováčkům?

Milí mentoři,

Nadace Wikimedia se rozhodla uspořádat celodenní školení pro mentory, ve kterém se budeme bavit o tom, co je vhodné při komunikaci s nováčky (ne)dělat, s jakými problémy se nováčci potýkají, jak se často stává, že v jedné otázce nováčka je skrytých i několik dalších a nakonec se také podíváme na to, jak vypadá dnešní Wikipedie z pohledu nováčka. Školení se uskuteční některou sobotu v kanceláři Wikimedia Česká republika v Praze. Více informací o školení je možné nalézt na Wikipedie:Školení pro mentory. Jakoukoliv otázku rád zodpovím na mé diskusní stránce.

Prosím vás, které nabídka zaujala, abyste se do 22. října vyjádřili k termínu prostřednictvím Doodle.

Těším se na vaši účast.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 15. 10. 2019, 18:41 (CEST)

Řád Homerovy koblihy

@Queen lover fanpage: Velmi děkuji, k Simpsonovým přispívám pravidelně, ale nyní jsem nemocný. Snad se brzy k aktivní editaci vrátím. Ještě jednou díky! --Patriccck (diskuse) 19. 10. 2019, 11:39 (CEST)
@Patriccck: Není zač :) Přeji brzké uzdravení a "wikinávrat". --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 19. 10. 2019, 11:43 (CEST)

Pozvánka na WAM 2019

Dobrý den, letos v listopadu se uskuteční druhý ročník Asijského měsíce Wikipedie. Vzhledem k tomu, že jste loni oznámili, že byste se chtěli zúčastnit i dalšího ročníku, vás tímto zveme na letošní soutěž.

Tento ročník bude téměř stejný jako předchozí. Proběhly ale změny v globálním organizačním týmu (Li-Yun Lin a AddisWang jsou hlavními organizátory). Lokální organizační tým doplní uživatel Khamul1, letošní ročník navíc hodlá podpořit Wikimedia Česká republika cenami pro nejúspěšnější přispěvatele. Doporučujeme si znovu přečíst stránku soutěže, protože byla změněna.

Také můžete soutěž doporučit jiným uživatelům. Těšíme se na vaši účast. Při jakýchkoli dotazech se neváhejte obrátit na diskusní stránku soutěže.

S pozdravem lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 24. 10. 2019, 13:06 (CEST)

Školení pro mentory se uskuteční 9. listopadu 2019

Milí mentoři,

rád bych Vám sdělil, že celodenní školení určené pro mentory uskuteční v sobotu 9. listopadu v kanceláři Wikimedia Česká republika v Praze. Více informací o akci najdete na Wikipedie:Školení pro mentory.

Na školení se budeme zabývat problémy, na které nováčci na Wikipedii narážejí, na co je třeba při odpovídání na jejich otázky myslet i tím, jak dnes vypadá Wikipedie pro nové uživatele.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 28. 10. 2019, 16:29 (CET)

Editing News #2 – Mobile editing and talk pages

29. 10. 2019, 12:11 (CET)

Wikipedia Asian Month 2019

Prosíme, pomozte s překladem do svého jazyka

Greetings!

Thank you for organizing Wikipedia Asian Month 2019 for your local Wikipedia language. For rules and guidelines, refer to this page on Meta. To reach out for support for the contest or ask any query, reach out to us on our Contact Us page. Our International Team will be assisting you through out the contest duration. Thank you for your efforts in making this project successful.

Best wishes,

WAM 2019 International Team

Stay Updated  

--MediaWiki message delivery (diskuse) 2. 11. 2019, 12:46 (CET)

"Odznak"

Dobrý den, rád bych se chtěl zeptat, zda se dostává i tento rok ten malý "odznak" jako to máte Vy na pravé straně ("Tento uživatel přispíval k Asijskému měsíci Wikipedie 2018.").

# (diskuse) 4. 11. 2019, 15:47 (CET)

Dobrý den, ano, pokud se zúčastníte tohoto ročníku, tak si na svou uživatelskou stránku můžete umístit šablonu ("odznak") {{Uživatel Asijský měsíc Wikipedie}}. Podívejte se zde. Pokud budete potřebovat nějaké další informace ohledně šablony, nebo celkově s Wikipedií, kontaktujte mě zde na diskusi, nebo mi pošlete e-mail. Přeji vám pěkný den. (P. S. V nastavení si prosím změňte podpis, váš současný podpis je matoucí. Doporučuji použít tento podpis: ZdeňoPeño (diskuse).) --Patriccck (diskuse) 4. 11. 2019, 16:54 (CET)

Oprava článku.

Dobrý den, Můj článek (Gulmurod Salimovič Chalimov) byl opraven podle potřeb. (reference, gramatika, interní odkazy, přehlednost) Prosím o překontrolování mého článku. Také děkuji na upozornění na můj matoucí podpis, už sem si to změnil. --ZdeňoPeño (diskuse) 4. 11. 2019, 20:22 (CET)

Dobrý den, kolega Khamul1 psal, že zítra se na článek podívá a pomůže vám doladit případné chyby. --Patriccck (diskuse) 4. 11. 2019, 21:06 (CET)
Dobrý den ZdeňoPeño. Bylo by vhodné do článku přidat nějaké reference (hlavně by chtělo podložit zdroji informace ohledně jeho zatknutí a zatknutí jeho manželky a informaci ohledně jeho bratra). Věřím, že článek společně dokážeme vylepšit. --Patriccck (diskuse) 5. 11. 2019, 18:38 (CET)

Dobrý den Patriccck, reference o jeho zatknutí a informace o jeho bratrovy v referencích už je (hned 2. reference). "Chalimov, Gulmurod Salimovič: Tádžikistán (TJK). https://www.valka.cz [online]. [cit. 2019-11-04]. Dostupné online. (česky)". --ZdeňoPeño (diskuse) 5. 11. 2019, 21:37 (CET)

Dobrý večer ZdeňoPeňo, uživatel OJJ zjistil, že text ve vašem článku se poměrně dost podobá článku z webu válka.cz. Proto je nutno článek přeformulovat, jinak nebude přijat. Upozorňuji, že takové články mohou být smazány. Prosím, podívejte se do Fountainu. --Patriccck (diskuse) 8. 11. 2019, 22:21 (CET)
Takové a podobné články mohou porušovat autorská práva (více naleznete zde) a mohou tím i samotnou Wikipedii. Děkuji za pochopení a hodně štěstí v editaci Wikipedie! --Patriccck (diskuse) 8. 11. 2019, 22:26 (CET)

Řád Wikignóma

Mnohokrát děkuji, vážím si toho. Jen si myslím, že v tomto případě by se spíše hodilo tohle vyznamenání. --Patriccck (diskuse) 4. 11. 2019, 21:42 (CET)

Řád vstřícného wikipedisty

Děkuji za opravu. --Patriccck (diskuse) 5. 11. 2019, 07:16 (CET)

Školení mentorů se blíží!

Milí mentoři,

rád bych Vám připomněl Nadací Wikimedia organizované školení mentorů, které se uskuteční v sobotu 9. listopadu v kanceláři Wikimedia Česká republika v Praze. Na školení se budeme zabývat problémy, na které nováčci na Wikipedii narážejí, na co je třeba při odpovídání na jejich otázky myslet i tím, jak dnes vypadá Wikipedie pro nové uživatele. Více informací o akci najdete na Wikipedie:Školení pro mentory. Součástí školení je pauza na oběd, který hradí organizátoři.

Chápu, že mnohým z Vás může přijít délka osmi hodin jako přílišná. Toto školení je první pokus Nadace Wikimedia podobnou akci uspořádat, a je pravděpodobné, že se nám podaří skončit dříve, než v 17:30. Chceme si ale být jistí, že bude pro vše k dispozici dostatečné množství času.

Těším se na vaši účast. Jakékoliv otázky můžete napsat na diskusní stránku události.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 6. 11. 2019, 20:15 (CET)

Otázka od wikipedisty Houstička (11. 11. 2019, 18:48)

Ahoj, teď jsem zveřejnila Zelovské zvonky... asi s chybami, ale nastupuji do dalšího kursu... --Houstička (diskuse) 11. 11. 2019, 18:48 (CET)

Ahoj Houstičko, na článek se podívám. Do jakého kurzu nastoupíš? --Patriccck (diskuse) 11. 11. 2019, 18:50 (CET)
Článek jsem trochu upravil. Pár tipů do budoucna: pozor na záměnu spojovníku s pomlčkou, jednotlivé verze Wikipedie (např. česká) jsou vázány na jazyk (nikoli na stát), žena je dirigentka, učitelka (ne dirigent, učitel) ap., nezapomeň na popisy obrázků. Na to, že jsi tu poměrně krátkou dobu je článek kvalitní. Jen tak dál! --Patriccck (diskuse) 11. 11. 2019, 19:13 (CET)
Ještě jedna drobnost, nejnovější vlákna diskusí se zakládají dolů, ne nahoru. Nahoře na stránce jsou nejstarší vlákna diskuse. --Patriccck (diskuse) 11. 11. 2019, 19:16 (CET)

Registrace do soutěže

Dobrý večer, přihlásila jsem se do soutěže související s akcí Asijský měsíc Wikipedie, ale nejsme si jistá, jestli správně. Výzvu jste mi poslal Vy, můžu Vás poprosit, jetsli byste se mohl podívat, jestli je to takhle v pořádku? Díky. DenyRegi (diskuse) 14. 11. 2019, 22:35 (CET)

@DenyRegi: Dobré odpoledne, přihláška je naprosto v pořádku. Vzhledem k tomu, že jste "samička rodu Homo sapiens" bych vám doporučil si v nastavení pod podnadpisem Lokalizace změnit volbu: "Jak chcete být popisován(a)?" z "On upravil článek." na "Ona upravila článek," aby vás systém oslovoval jako samičku wikipedistku. --Patriccck (diskuse) 15. 11. 2019, 13:51 (CET)

Šablona „Článek Asijského měsíce Wikipedie“

Ahoj, všiml jsem si, že jsi do „mých“ článků účastnících se soutěže Asijský měsíc Wikipedie vložil šablonu {{Článek Asijského měsíce Wikipedie}}. Nebylo by ale lepší ji vkládat s parametrem, tedy ve tvaru {{Článek Asijského měsíce Wikipedie|2019}}, obdobně jako tomu bylo loni, kdy jsi šablonu vkládal rovněž s příslušným parametrem ({{Článek Asijského měsíce Wikipedie|2018}})? --Jan Polák (diskuse) 15. 11. 2019, 14:01 (CET)

Ahoj, lepší by to bylo, ale nyní se o to stará nástroj automaticky. Při přidání článku do nástroje se na diskusi vloží {{Článek Asijského měsíce Wikipedie}} (příklad). Když nástroj automaticky přidává šablonu bez parametru, tak jsem si říkal, že je zbytečné, abych to ručně přidával s parametrem. --Patriccck (diskuse) 15. 11. 2019, 14:18 (CET)
Já si spíš říkal, co to bude dělat příští rok. Bude, až i v roce 2020 vložíš do diskuse šablonu {{Článek Asijského měsíce Wikipedie}}, patrné, ve kterému roku články vznikaly? Pokud ano, pak gratuluji a nemusíš to řešit. :-) --Jan Polák (diskuse) 15. 11. 2019, 15:52 (CET)
Příští ročník (jestli vůbec nějaký bude) na tohle budu myslet. Pokud bude jiné logo (každý ročník kromě tohoto nové logo bylo), tak budeme moct s klidem založit novou šablonu a pokud bude logo stále stejné, tak příští rok požádáme o automatické vkládání {{Článek Asijského měsíce Wikipedie|2020}} (jestli to bude možné). P. S. Něco se chystá... --Patriccck (diskuse) 15. 11. 2019, 16:45 (CET)
@Jan Polák: Nakonec jsem se rozhodl, že to napravím. Bot nyní přidává parametr 2019 a nástroj také :). --Patriccck (diskuse) 16. 11. 2019, 20:24 (CET)
Skvěle. Jen doufám, že jsem Ti tím teď nepřidělal práci. ;-) --Jan Polák (diskuse) 16. 11. 2019, 20:49 (CET)
Bylo to poměrně jednoduché, moc práce jsi mi nepřidělal. Stačilo jen importovat všechny stránky v kategorii a přidat parametr. --Patriccck (diskuse) 16. 11. 2019, 21:41 (CET)

Growth team updates #11

18. 11. 2019, 16:02 (CET)

Otázka od wikipedisty Houstička (18. 11. 2019, 18:34)

Ahoij, zveřejnila jsem Edita Štěříková. Dobře to nebude... Díky za pomoc --Houstička (diskuse) 18. 11. 2019, 18:34 (CET)

Ahoj Houstičko, nepodceňuj se, až na pár maličkostí je ten článek v pořádku. Bylo by vhodné doplnit nějakou citaci alespoň k několika (nejlépe ke všem) dalším publikacím a k poslední větě tohoto odstavce. --Patriccck (diskuse) 20. 11. 2019, 17:13 (CET)
Měla bych ještě nějak zpracovat články, hodně z toho je v němčině a existují i knížky "šedé zóny", ale paní Štěříková se brání... není to tak jednoduché (ani fotku jsem nevydyndala)... :-) -- Tento nepodepsaný komentář přidala uživatelka Houstička (diskusepříspěvky)
Vím, že je ze začátku je toho na tebe hodně, ale nezapomínej na podpis za příspěvkem v diskusi. Také si doporučuji přečíst tento návod pro odpovídání. Z tvých příspěvků a uživatelského jména usuzuji, že jsi žena a doporučuji si v nastavení pod nadpisem Lokalizace přenastavit rok na Ona upravila článek. Po této změně tě bude systém oslovovat ženským rodem. --Patriccck (diskuse) 20. 11. 2019, 18:58 (CET)

Otázka od wikipedisty Tomáš Fencl (18. 11. 2019, 21:35)

Dobrý den. V rámci studia předmětu Úvod do sociologie na IES FSV UK vytvářím wikiheslo na téma Tichá revoluce. Mám problém s vložením obrázků, které se nemohu na Wikipedii vyhledat, ale ani nejsem jejich autorem. Zkoušel jsem vložení jako vlastní fotografii s patřičným ozdrojováním, ale to mi nebylo systémem povoleno. Děkuji za odpověď, Tomáš Fencl --Tomáš Fencl (diskuse) 18. 11. 2019, 21:35 (CET)

Dobrý den Tomáši Fencle, jaké obrázky chcete vložit do článku? Zobrazí se nějaká chyba, když se snažíte vložit vlastní fotografie s ozdrojováním? Jak odpovědět na mé dotazy naleznete v tomto návodu (pokud nebude návod chápat, tak napište stejně jako předtím). Hodně štěstí na Wikipedii i ve studiu! S pozdravem Patriccck (diskuse) 20. 11. 2019, 19:07 (CET)
Dobrý den, problém se mi již podařilo vyřešit, děkuji :) 94.230.144.36 20. 11. 2019, 23:21 (CET)

Ceny pro Asijský měsíc Wikipedie 2019

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

připravili jsme pravidla pro získání poukázek do knihkupectví Luxor. Účastník s nejvíce schválenými články získá nárok na Poukázku Luxor 500 Kč, druhý a třetí účastník získá nárok na Poukázku Luxor 200 Kč. Ceny proplatí Wikimedia Česká republika. Podrobnější informace naleznete v podrobných pravidlech. Pro aktuální informace sledujte hlavní stranu soutěže a její diskusi.

Včera byl do nástroje přidán již 100. článek Náměstí Ala-Too! Aktuálně je v nástroji celkem 176 článků‎. Pokud jste ještě žádný článek nenapsali, tak máte ještě 11 dní :-). Pro inspiraci můžete použít tento seznam s požadovanými články.

Děkujeme vám všem a přejeme vám hodně štěstí!

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 19. 11. 2019, 09:55 (CET)

Editační tipy byly právě nasazeny!

Editační tipy po aktivaci

Milí kolegové,

v noci na dnešek byly nasazeny editační tipy. Editační tipy jsou novým vylepšením Domovské stránky. Před aktivací této funkce Domovská stránka nováčky vyzývala, aby si vytvořili svou uživatelskou stránku. Jelikož se ale ukázalo, že toto není moc efektivní a uživatelské stránky nejsou mnohdy příliš kvalitní, Nadace Wikimedia se rozhodla vybudovat systém, který nováčka bude učit, jak se Wikipedie edituje – editační tipy. Možnost zobrazit si editační tipy nahrazuje dosavadní tlačítko vyzývající k vytvoření uživatelské stránky.

V současné době editační tipy umožňují nováčkům vybrat si úkoly, na kterých by chtěli pracovat. Úkoly jsou rozřazené od jednoduchých (přidávání odkazů či oprava překlepů a gramatiky), přes středně obtížné (aktualizace článku či přidání referencí) po ty nejtěžší (rozšíření článku). Do budoucna je v plánu přidání možnost filtrování témat článků podle zájmu nováčka či přidání nápovědy ke konkrétnímu úkolu do panelu Potřebuji pomoc. Určitě vás včas budu informovat.

Rád bych Vás tímto požádal, abyste si editační tipy (a pokud jste tak ještě neučinili, i celou Domovskou stránku) sami vyzkoušeli, a napsali na diskusní stránku všechny Vaše postřehy. Domovská stránka se nachází na Speciální:Domovská stránka, je ale nutné si ji ručně aktivovat v nastavení (karta Údaje o uživateli, úplně dole Domovská stránka nováčka, zaškrtnout "Zobrazit Domovskou stránku nováčka"). Těším se na vaše komentáře.

Závěrem mi dovolte Vás pozvat na Wikikonferenci 2019, kde budu mluvit o tom, co se tým Growth za uplynulý rok naučil, a co má v plánu pro budoucnost. Wikikonference je již tuto sobotu 23. listopadu, a koná se v Pardubicích. Přednáška bude samozřejmě nahraná a bude možné si ji pustit i po Wikikonferenci.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador pro českou Wikipedii, 21. 11. 2019, 11:33 (CET)

Extension of Wikipedia Asian Month contest

In consideration of a week-long internet block in Iran, Wikipedia Asian Month 2019 contest has been extended for a week past November. The articles submitted till 7th December 2019, 23:59 UTC will be accepted by the fountain tools of the participating wikis.

Please help us translate and spread this message in your local language.

Wikipedia Asian Month international team.

--MediaWiki message delivery (diskuse) 27. 11. 2019, 15:12 (CET)

Z jakého důvodu vložil šablonu Pracuje se?

--Pavel tesař (diskuse) 4. 12. 2019, 09:43 (CET) Ty zas potřebuješ editovat svoji uživatelskou stránku? Z jakého důvodu? nalezl jsem šablonu {{Pracuje se}}. Děkuji za odpověď ☺️

Ahoj, šablonu {{Pracuje se}} jsem vložil, protože aktuálně svou uživatelskou stránku vylepšuji. Nepotřebuji zas editovat svoji uživatelskou stránku (poslední měsíce jsem ji neupravoval), občas si stránku vylepším. Proč se ptáš? --Patriccck (diskuse) 4. 12. 2019, 14:27 (CET)

Otázka od wikipedisty UJVedit (3. 12. 2019, 14:22 a 14:45)

Ahoj, na pískovišti jsem si udělala firemní stránku - mohu ji překlopit na ostrou verzi? --UJVedit (diskuse) 3. 12. 2019, 14:22 (CET)

Ještě jednou ahoj . Prosím o radu, jak mám na firemní stránce zveřejnit oficiální loga a fotky společnosti - jsem vedoucí marketingu, mám práva a zodpovědnost za komunikaci, ale autora loga ani fotek neznám? Přes Commons jsem se nějak neprobojovala...Díky --UJVedit (diskuse) 3. 12. 2019, 14:45 (CET)

Ahoj UJVedit, vítej na Wikipedii! Pokud máš na mysli tuto stránku, tak je nutné doložit encyklopedickou významnost pracoviště (nejlépe uvedením dvou nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů). Také článek vypadá jako propagace. Je nutné článek přepsat, na Wikipedii totiž propagace nepatří, lze do ní zahrnout pouze encyklopedické články. Také je doporučeno nepoužívat výrazy u nás, doma ap., použij raději výrazy v Česku, v ČR, v České republice ap.
Pokud loga používáš a vlastníš k nim autorská práva, tak je na Wikimedia Commons zveřejnit můžeš s platným licencováním. S vyhledáním autora loga ani fotek ti nepomůžu, ale tví nadřízení by to mohli vědět. --Patriccck (diskuse) 4. 12. 2019, 14:48 (CET)
Dobrý den, děkuji za odpověď. V článku se tedy vynasnažím udělat úpravy podle vašeho doporučení, nicméně ohledně doložení encyklopedického významu mám ještě dotaz:
Jsme společnost, která spustila první řízenou jadernou reakci v bývalém Československu, prostřednictvím dceřinné společnosti provozuje dva výzkumné jaderné reaktory, existujeme 65 let.Heslo, které je pravděpodobně lépe dohledatelné i na jiných wiki stránkách je Ústav jaderného výzkumu Řež, což je náš původní název, nicméně teď se jmenujeme ÚJV Řež, a. s. Je za věrohodné potvrzení považováno např. odkaz na Enpediii (ústav jaderného výzkumu) nebo odkazy z naší mateřské stránky ČEZ nebo to, že na Wikipedie má stránku naše dceřiná společnost Centrum výzkumu Řež?
Díky za pomoc --UJVedit (diskuse) 4. 12. 2019, 16:21 (CET)
@UJVedit: Vámi uvedené příklady (možná vyjma Enpedie) bohužel nesplňují tato pravidla. Nevím, v jakém vztahu je k vaší firmě Enpedie. Je to nezávislý zdroj? Doporučuji si pročíst odkazovanou stránku. --Patriccck (diskuse) 9. 12. 2019, 22:19 (CET)

Zelovské zvonky

Ahoj, v článku Zelovské zvonky jsi přechýlil jméno na Anna Kimmerová. Rod v USA, Německu a Polsku má jméno Kimmer, při repatriaci některých členů rodiny v roce 1946 do Čech byli nedobrovolně přejmenováni na Kimr a Kimrová. V praxi má John Kimmer českou sestřenici Kimrovou. Kimrové v Čechách chtějí svoje jméno zprátky. Přechýlení Kimmerová bylo v roce 1946 úředníky zavrhnuto a Kimrová se jim nelíbí. Je to dost složité, nechala jsem tam mezinárodní podobu jména, protože Kimrová se mi taky nelíbí. Myslel jsi to dobře, ale vrať tam jméno Kimmer. Díky --Houstička (diskuse) 11. 12. 2019, 18:31 a 18:38 (CET)

napsala jsem ti na diskusní stránku (asi špatně) --Houstička (diskuse) 11. 12. 2019, 18:41 (CET)
Ahoj Houstičko, vždy, když někomu píšeš na diskusní stránku, tak je třeba přidat nadpis ve formátu: == Požadovaný nadpis == (např. == Zelovské zvonky == nebo == Anna Kimmer nebo Anna Kimmerová? ==. Také se podpis vkládá jen za komentář (ne před).
Teď k tomu hlavnímu: pokud si vysloveně přechylování nepřeje / nepřejí, tak je vhodné uvést nepřechýlenou formu jména. Ideální by bylo to doložit referencí. Informaci můžeš kdykoli upravit sama edituj s odvahou! --Patriccck (diskuse) 12. 12. 2019, 16:29 (CET)

Česká Rybná

Ahoj, ostřílený wikipedista mi smazal prostou pravdu a ověřená fakta! A to se držím hodně zpátky a zatím neoperuji ve velkých obcích. To je cenzura... drsná a hnusná... je mi z toho dost zle... udělej něco... --Houstička (diskuse) 13. 12. 2019, 11:07 (CET)

Ahoj, zjišťuji stav situace. --Patriccck (diskuse) 13. 12. 2019, 20:43 (CET)

Otázka od wikipedisty DonVisentini777 (13. 12. 2019, 17:48)

Dobrý den, rád bych se zeptal ohledně svého článku "Vito Visentini. Již jsem doplnil veškeré důležité věci, které dávají najevo, že Vito je známý. Ale několika lidem to zřejmě vadí a nechtějí článek zveřejnit nevím proč střet zájmů? Mohu poprosit o radu jak článek zveřejnit? Je již připravený, zkontrolovaný u referencovaný. Moc děkuji --DonVisentini777 (diskuse) 13. 12. 2019, 17:48 (CET)

Dobrý den DonVisentini777, jak psal uživatel OJJ ve shrnutí editace, tak je vhodné nechat vyhodnocení významnosti na správcích. Po letmé kontrole jsem zjistil, že reference č. 7 přesměrovává na stránku, která není vhodná pro dokazování významnosti. Reportáž ze zaktv také není vhodným zdrojem, stejně jako odkaz na Instagram či YouTube. Cetrifikát také není vhodným zdrojem a odkaz na Google Zprávy už vůbec ne. Doporučuji si přečíst pravidlo encyklopedická významnost a pravidlo 2NNVZ, které určuje, jaké zdroje je vhodné pro dokázání významnosti použít. Děkuji za pochopení a přeji pěkný den. --Patriccck (diskuse) 13. 12. 2019, 20:42 (CET)

What's Next (WAM)!

Congratulations! The Wikipedia Asian Month has ended successfully and you've done amazing work of organizing. What we've got and what's next?

  • We have a total of 10,186 articles made during this edition and it's the highest of all time.
  • Make sure you judge all articles before December 20th, Once you finish the judging, please update this page.
  • There will be two round of address collection scheduled: December 22th and December 27th 2019.
  • Please report the local Wikipedia Asian Ambassador (who has most accepted articles) on this page, if the 2nd participants have more than 30 accepted articles, you will have two ambassadors.
  • In case you wondering how can you use the WAM tool (Fountain) in your own contest, contact the developer Le Loy for more information.

Best wishes,

Wikipedia Asian Month International Team

--MediaWiki message delivery (diskuse) 14. 12. 2019, 18:30 (CET)

Vyhlášení výsledků a sběr adres pro Asijský měsíc Wikipedie 2019

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

Mezinárodní tým Asijského měsíce Wikipedie 2019 rozhodl, že do 20. prosince 2019 máme zkontrolovat články přihlášené do soutěže. Do tohoto data prosím proveďte úpravy vašich článků (pokud byly články zamítnuty), abychom popř. mohli změnit hodnocení článku. 20. prosince tedy zveřejníme výsledky na tuto stránku. Mezinárodní tým naplánoval, že 22. prosince a 27. prosince 2019 bude probíhat sběr adres pro odeslání pohlednic (platí pouze pro uživatele, kteří vytvořili čtyři články, které budou schváleny a pro organizátory). Na vaší diskusní stránku vám dáme vědět, kde máte vyplnit adresu a další údaje.

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 16. 12. 2019, 19:24 (CET)

Vytvoření článku

Dobrý den potrebuji pomoct s napsanim clanku jen jak ho vytvorit dik heky -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jan gergel (diskuse)

Dobrý den @Jan gergel:, ze začátku vám doporučuji vytvářet články na vašem pískovišti (můžete si založit více pískoviští: 2., 3., atd.). Až budete mít článek hotov, doporučuji jej přesunout do hlavního jmenného prostoru prostoru. Chtěl bych vás upozornit, že články na Wikipedii by měly být ověřitelné. Také musí být téma článku pro encyklopedii významné. --Patriccck (diskuse) 17. 12. 2019, 20:12 (CET)

Křížový syndrom

Dobrý den, Patricccku

v minulosti jsi mi nabízel pomoc... Teď bych potřeboval přejmenovat můj dnešní článek z "Křížový syndrom" na (nově) "Zkřížený syndrom" a nějaké grafické úpravy - v referencích, portál, kategorie... grafika... aby to odpovídalo grafice Až to bude, nasměruji odkazy na "zkřížený syndrom" z jiných článků a někdy vložím obrázek.

Moc děkuju za pomoc!

Daviwikivid (diskuse) 17. 12. 2019, 18:42 (CET)

Ahoj Daviwikivid, podívej se prosím na článek Křížový syndrom a vlevo od vyhledávání bys měl vidět záložku Další. Po kliknutí na záložku bys měl vidět odkaz Přesunout. Po kliknutí na odkaz stačí nový název článku a odůvodnění. Podrobný návod nalezneš na této stránce. Pokud se ti to nepovede, přesunu článek sám. --Patriccck (diskuse) 17. 12. 2019, 19:58 (CET)
Provedl jsem nějaké úpravy v článku. V tomto oboru se příliš nevyznám, nechápu, co má znamenat sekce Zkřížené linie svalové dysbalnce (?). Vypadá to, jako porovnávání dvou diagnostik, což není zrovna vhodné pro encyklopedický článek. --Patriccck (diskuse) 17. 12. 2019, 20:04 (CET)

Otázka od wikipedisty Martin Nový (18. 12. 2019, 10:26)

Dobrý den, jako asistentka JUDr. Martina Nového, bych chtěla změnit současného vlastníka Obchodního domu Tesco, Hradec Králové. Obchodní dům již nevlastní společnost Department Store, ale přímo JUDr. Martin Nový, trvalé bydliště Brno, jako fyzická osoba. Majitelem se stal dne 30.4.2018 na základě Kupní smlouvy mezi ním a uvedenou společností. Požádám o pomoc s touto změnou, děkuji, Zouharová --Martin Nový (diskuse) 18. 12. 2019, 10:26 (CET)

Dobrý den paní asistentko Martina Nového, nikde v článku Tesco jsem na informaci o vlastnictví Obchodního domu Tesco v Hradci Králové nenašel. V jakém článku se nachází zastaralá informace? --Patriccck (diskuse) 18. 12. 2019, 19:48 (CET)

Informace o soutěži Asijský měsíc Wikipedie 2019

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

jste skvělí! Tento ročník díky vám vzniklo 176 článků. Děkujeme vám! Dovolujeme si vás informovat o dalším postupu. Do konce tohoto roku bychom měli zkontrolovat všechny články a poté vyhlásíme vítěze soutěže. Jak jsme již psali, tak první tři uživatelé obdrží poukázky na knihy do knihkupectví Luxor. Seznam cen naleznete zde, pravidla pro získání a předávání poukázek naleznete zde.

Všem, kteří vytvořili alespoň čtyři články, které jsme schválili / schválíme, bude zaslána pohlednice z Asie. Kvůli zaslání pohlednic vás požádáme o vaše osobní údaje. Schválených článků je globálně mnoho, proto neočekávejte brzké zaslání pohlednic.

Ještě jednou děkujeme,

lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ

Nováčci editují články doporučené v editačních tipech!

Zatím neaktivované editační tipy

Milí kolegové,

editační tipy byly nasazeny před necelým měsícem. Za tu dobu je vidělo asi 450 nováčků, z toho asi 34 uživatelů otevřelo článek, z toho 18 uživatelů přešlo do editačního módu a celých 7 uživatelů dokonce uložili i editaci (více čísel naleznete na této projektové stránce). Tým Growth je těmito výsledky nadšen – vzhledem k tomu, že od kliknutí na článek není nováček zatím nijak naváděn, je to číslo mnohem vyšší, než jsme čekali. Uložené editace je možné sledovat na této adrese.

Očekáváme, že jakmile začátkem roku 2020 přidáme možnost filtrování zobrazených článků a později téhož roku i využijeme panel Potřebuji pomoc, aby nováčkovi poradil, že si má otevřít editační rozhraní a následně co by v článku měl opravit, počet nováčků editujících pomocí tohoto nástroje se ještě zvýší.

Budeme jedině rádi, pokud si editační tipy vyzkoušíte – postup, jak na to, je k dispozici na této projektové stránce. Jakékoliv komentáře či návrhy týkající se projektu editačních tipů nám pak můžete psát na diskusní stránku.

S přáním příjemně prožitých vánočních svátků,

Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 18. 12. 2019, 14:50 (CET)

Wikikytička

Děkuji, rád jsem součástí tohoto organizačního týmu. Práce ale ještě nekončí :-). --Patriccck (diskuse) 20. 12. 2019, 20:05 (CET)

Wikikytička

Děkuji. --Patriccck (diskuse) 21. 12. 2019, 13:06 (CET)

Otázka od wikipedisty Kuciii (27. 12. 2019, 20:00)

Dobrý den , chtěl by jsem se zeptat jestli můžu někam psát svoje story o zivote co se mi stalo a co se mi deje sice je mi 20 ale prozil jsem si toho hodne a to nemyslim lasku a takovy blbosti ale opravdovy storky co se deje ve svete nebo co se stalo mě hrozneho dekuji za odpoved Kuciii :) --Kuciii (diskuse) 27. 12. 2019, 20:00 (CET)

Dobrý den uživateli Kuciii, vítám vás na Wikipedii. Wikipedie je encyklopedie a patří do ní pouze encyklopedicky významná témata. Pokud nejste významná osoba, tak na Wikipedii není prostor pro vaše storky. Pokud významná osoba jste, tak do článku na Wikipedii patří ověřitelné údaje (ne vaše osobní storky). Děkuji za pochopení. --Patriccck (diskuse) 27. 12. 2019, 21:45 (CET)