Diskuse s wikipedistou:Kendrikdirksen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Postrach 17:54, 23. 6. 2008 (UTC)

Letecké výsostné značky[editovat zdroj]

Dobrý den, je mi to líto, ale Váš příspěvek na stránce Letecké výsostné značky musel být odstraněn, jelikož byl psán neencyklopedickým stylem, a do Wikipedie se tudíž nehodil. Zkuste to jinak; podívejte se na průvodce a nápovědu, zejména sekce první krůčky v editaci, styl či jak editovat stránku. Pokud něčemu nebudete rozumět, vyzkoušejte si editaci na pískovišti nebo se zeptejte ostatních. Těšíme se na Vaše další příspěvky. --Wikipedista:BobM d|p 07:58, 24. 6. 2008 (UTC)


Podpis v článku[editovat zdroj]

Jen připomínám, že články se na rozdíl od diskusí nepodepisují. Už to máte jednou v uvítacím palkátku. Autorství je vedeno v historii článku. --Postrach 13:22, 24. 6. 2008 (UTC)

IMI Galil[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku IMI Galil. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Duff 16:32, 25. 6. 2008 (UTC)

Aviotehase PN-3[editovat zdroj]

Ahoj. Do článku Aviotehase PN-3 jsem přidal kompletní šablonu infoboxu Letadlo (viz Šablona diskuse:Letadlo), to je zavedená praxe, která umožňuje ostatním jednoduše doplňovat i parametry, které jsou zatím prázdné. Dále - obrázky do článků lze vkládat, jen když jsou uložené přímo na české wikipedii nebo na commons, obrázky uložené na jiných wikipediích (např. estonské) vkládat nelze z důvodu licenčních práv :-( --Pazuzu 09:25, 1. 7. 2008 (UTC)

Bitva o Cēsis[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Bitva o Cēsis. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. (Dvě věty jsou málo, chce to aspoň dva odstavce.) Miraceti 20:49, 3. 7. 2008 (UTC)

Ahoj, chci ti poděkovat za pěkná nová hesla. Myslím, že jejich kvalitu a především důvěryhodnost by určitě podpořilo uvedení zdroje, ze kterého pro své články čerpáš informace. Vzhledem k povaze Wikipedie by to měla být základní věc. Pokud třeba nevíš, jak přitom postupovat, můžeš se inspirovat zde Wikipedie:Citace, nebo třeba v některém z dobrých článků. Jinak ti přeju hodně zdaru na wikipedii;-) --Nadkachna 18:32, 8. 7. 2008 (UTC)

Dobrý den, chtěl bych vám sdělit že citace moc nepoužívám,mám starost o porušení práv,takže to co se někde dozvím „šiju z hlavy“,moc necituji.Už jen proto že je většinou článek v cizím jazyce.--Kendrikdirksen 14:37, 9. 7. 2008 (UTC)
Děkuji za Vaši odpověď. Příště můžete odepisovat přímo zde. Lidé jsou tak zvyklí;-) Rád bych jen podotknul, že citace jsou právě od toho, aby se dalo zjistit, odkud která informace pochází. Wikipedie je založena na citaci zdrojů. Byť je to relativně rozšířené, z hlavy by se měly psát jen naprosto zjevné věci. Například data o japonské pušce asi nejsou všeobecně známou informací a uvedení zdroje by rozhodně podpořilo důvěryhodnost Vámi napsaných hesel;-) Pěkný večer. --Nadkachna 19:18, 14. 7. 2008 (UTC)

Estonsko[editovat zdroj]

S radostí jsem si nyní všiml, že děláte články o Estonsku, a to právě v oboru, ve kterém se já sám cítím méně silný v kramflecích. Sám se zde na Wikipedii věnuji právě hlavně Estonsku a jsem vděčen za každého, kdo se přidá. Protože plynně hovořím a čtu estonsky, mohu Vám případně pomoci při hledání v estonských pramenech.

Pokud dokončíte nějaký článek (a ne jen pahýl, těch tu máme tolik, že by upozorňování na ně bylo spíše informační záplavou), budu rád, když jej zařadíte mezi "Nové články" na portálu Estonsko. --Mmh 19:12, 15. 7. 2008 (UTC)

K bitvě o Paju jsem zatím doplnil jen přesnější odkaz na místo a udělal aspoň pahýlek o vesnici Paju. A koukal jsem, že na jinojazyčných verzích se toho najde o bitvě také docela dost. --Mmh 19. 7. 2008, 18:22 (UTC)

Zdravím, prosím zkuste do článku doplnit alespoň pár vět, samotný infobox ještě netvoří článek a někdo by ten článek mohl považovat za subpahýl. Mějte se pěkně, --Podzemnik 20. 7. 2008, 07:27 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Nováček“

Podmínkou pro udělení tohoto vyznamenání je 200 editací a 1 měsíc působení na Wikipedii. Poprvé jsi editoval 23. června 2008 a máš za sebou 338 editací. Takže ano, kolego. Gratuluji :-)

PS. Pokud budeš chtít vědět, jak na tom kdy aktuálně jsi, klikni sem: [1], zadej svou přezdívku (nick) a zmáčkni tlačítko "go". Hodně dalších úspěchů při tvorbě wikipedie ti upřímně přeje --Krvesaj 4. 8. 2008, 17:46 (UTC)

Boje v jihovýchodní asii[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Boje v jihovýchodní asii. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 12. 8. 2008, 12:34 (UTC)

Ahoj,
mám k Tobě nějaké rady a připomínky:

  1. Dělej prosím ve svých článcích wikilinky, tj. odkazy na další stránky - někdy je neděláš vůbec, viz Bitva o Joalu
  2. Když uděluješ vyznamenání, dělej to raději prostřednictvím diskuse, nikoli přímo na stránku uživatele (zde) - není to zvykem a někomu se zásah do uživatelské stránky nemusí líbit
  3. Vyznamenání, jež si přidal sem, tam nepatří. Je tam jasně napsáno, že se jedná o seznam vyznamenání za portál, raději jej proto prosím přemísti na stránku Wikipedie:Uživatelská vyznamenání
  4. Vyplňuj prosím shrnutí editace, můžeš tím ušetřit ostatním wikipedistům (i sobě) práci - viz Wikipedie:Shrnutí editace
  5. Podívej se na Wikipedie:Typografické rady, kde se dočteš, jak se má správně psát, tj. závorku až za mezerou, po čárce je také mezera,...
  6. Diskusní příspěvky tohohle typu jsou zbytečné, každý ví, že tam je diskuse...

Jinak děkuji za příspěvky, které jsou tolik potřebné. Měj se pěkně, vše nej, --Podzemnik 23. 8. 2008, 12:40 (UTC)

subpahýl[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Viet Minh. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Karakal 25. 8. 2008, 13:54 (UTC)

Šiitake[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Šiitake. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Gothic2 28. 8. 2008, 13:43 (UTC)

Ahoj, prosím Tě, odkud jsi čerpal název Geogh Tepe? Neměl by být použit název Gök Tepe, na nějž odkazují stránky internetu. Zdraví --Kacir 28. 8. 2008, 18:20 (UTC)

Wikiprojekt historie[editovat zdroj]

ahoj, napadlo mě vytvořit nový wikiprojekt historie a rád bych znal tvůj názor :-). Máš-li nějaké nápady či připomínky, napiš mi je prosím na tuto stránku. S přáním pěkného večera --Mozzan 30. 8. 2008, 18:56 (UTC)

WikiProjekt Historie:členové[editovat zdroj]

ahoj, tak wikiprojekt se úspěšně rozběhl a rád bych tě poprosil o takovou drobnůstku... kdy by jsi sem mohl napsat oblasti v historii, o které se zajímáš a ještě další drobnůstky, pomohl by si tím projektu, protože pak bychom mohli rovnou psát lidem podle toho, na co se zaměřují a taky podle toho kolik má kdo času a ochoty na práci. :-) Přeji příjemný večer a těším se na spolupráci --Mozzan 5. 9. 2008, 19:45 (UTC)

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky.--Faigl.ladislav 10. 9. 2008, 17:15 (UTC)

Portál Novověk[editovat zdroj]

Ahoj, napadlo mě založit portál Novověk... vyjádři se případně v diskusi WikiProjektu :-) předem díky a přeju pěkný večer :-) --Mozzan 21. 9. 2008, 16:37 (UTC)

Používejte prosím kategorie a používej taky interwiki, viz výše![editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

Zdravím ještě jednou, všechny ty doporučení tu nedáváme pro srandu králíkům. Za interpunkcí (tj. tečkou, čárkou atd.) následuje mezera, prosím drž se toho... --Elm 1. 12. 2008, 15:33 (UTC)

Zdravim, nemel by si cas a chut pomoci pri tvorbe clanku o dejinach zemi Koruny ceske?--Bosquete 4. 2. 2009, 15:53 (UTC)

Používejte prosím kategorie a interwiki[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy


Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. Elm 7. 2. 2009, 10:01 (UTC)

Shromaždiště hrdých účastníků projektu Estonsko[editovat zdroj]

Ahoj, udělal jsem jako rozcestník budoucí projektové spolupráce a nápovědy pro vytváření estonských článků a pod. novou stránku pod portálem a hned Tě tam připsal. Dej si ji prosím do oblíbených, a kdyby Tě napadl ještě někdo, kdo něco o Estonsku napsal nebo rád píše, upozorni ho na ni také. Díky. --Mmh 10. 4. 2009, 18:57 (UTC)

Zdravím po půl roce[editovat zdroj]

Ahoj, vidím, že ses po půl roce zase objevil... Rád Tě vidím, a těším se na další spolupráci v bitvách mezi estonskými močály. --Mmh 1. 1. 2010, 13:18 (UTC)

Typografické rady[editovat zdroj]

Zdravím, kolego, prosím laskavě respektujte jazykové a typografické požadavky, mj.:

  • za interpunkční tečkou a čárkou je mezera,
  • pomlčka se píše – a z obou stran se odděluje mezerami,
  • mezi číslem a jednotkou se také píše mezera (nejlépe nelamatelná –  ),
  • jazyky, náboženství, války a bitvy se píší s malým písmenem na začátku,
  • zeměpisné názvy, národy apod. se píší s velkým.

Pokud chcete mít články v pořádku od začátku, doporučuji Vám psát je na své pískoviště a požádat některého kolegu, nejlépe z oboru, o korekturu. --Gumruch 25. 2. 2010, 16:53 (UTC)

Čínština[editovat zdroj]

Dobrý den, opravil jsem v Čang Chaj-pcheng nekorektní přepis čínštiny. Nepřesnostem při převodu čínských jmen při překladech z en:wiki (tedy z pinyinu do českého přepisu) lze předejít použitím této stránky, nebo této tabulky. S nimi by jste poměrně snadno mohl zlepšit Vaše již založené i budoucí články. Pěkný den přeje --Jann 23. 8. 2011, 12:34 (UTC)

Navigační šablony[editovat zdroj]

Dobrý den. Nesouhlasím s Vašimi změnami šablon (Šablona:První světová válka a jiné) a myslím, že by bylo vhodné je vrátit. Diskuzi jsem otevřel Pod Lípou. --Jann 27. 8. 2011, 16:58 (UTC)

Estonské bitvy[editovat zdroj]

Zrovna jsem si všiml, že jste se zase pustil do práce na estonských bitvách. Díky moc. (Už jsem se začínal bát, že Vás na Wikipedii už neuvidím.) --Mmh 27. 8. 2011, 21:11 (UTC)

Je třeba upřesnit názvy bitev, viz rozcestník Bitva u Narvy. Děkuji. Hezký den přeji. --Kusurija (diskuse) 6. 3. 2012, 18:13 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou (i v datu!), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Slaigo 23. 11. 2011, 09:15 (UTC)