Diskuse s wikipedistou:Jiří Komárek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 14 dny od uživatele Richard Sekerak (WMCZ) v tématu „Dotazník ke tvorbě strategického plánu

Adam Zivner 22:35, 13. 5. 2007 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím, používejte Shrnutí editace po napsání článku, ostatním to usnadní orientaci. --slady I~b 12:21, 19. 6. 2007 (UTC)

ok, na wikipedii nejsem zas tak dlouho, proto jeste neznam vsechny editorske prirucky. tudis se omluvam a jdu studovat vami zaslany material --xkomczax 20:17, 19. 6. 2007 (UTC)

Překlady[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si toho, že překládáte opravdu velké články z anglické Wikipedie, např. Ferry Corsten, což je chválihodné. Chtěl bych Vás jen upozornit na existenci šablony {{Překlad}}, která by se měla vkládat do článku jako upozornění na jeho zdroj. Zmínit původní autory je naše povinnost. Šablona má výhodu, že si jí všimnou i další překladatelé do jiných jazyků, takže se informace o původních autorech neztratí, dále umožňuje pozdější strojové zpracování a dohledání všech autorů a čtenáře, kteří mají nějakou odbornou připomínku k danému tématu, správně odkáže na místo, odkud pocházejí původní autoři. Uvítal bych proto, kdybyste ty své články, které jsou překladem z jiné Wikipedie, touto šablonou označoval. Díky. --Beren 12:50, 19. 6. 2007 (UTC)

omlouvam se, o teto sablone vim a u prekladu ji bezne davam... tentokrat jsem mel ale s clankem diky jeho rozsahlosti problem, proto jsem na ni zapomel. --xkomczax 19:57, 19. 6. 2007 (UTC)

Absolute Dance Classics[editovat zdroj]

Zdravím. Můžete prosím doplnit do článku Absolute Dance Classics od jaké je to skupiny? Případně by bylo dobré doplnit nějaké kategorie. Švédsky bohužel neumím a na internetu to taky nemůžu najít. Díky. --Japo ¿ 08:13, 7. 7. 2007 (UTC)

autoři jsou různí, vzdy je uveden autor a pisen. napr: snap (autor) - rhytm is a dancer (pisen) --xkomczax 12:16, 7. 7. 2007 (UTC)
Nevím, jestli jste si všiml, že právě probíhá hlasování, zda se má onen článek smazat. --Luděk 12:56, 18. 1. 2008 (UTC)

subpahyl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Absolute Dance Classics. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 16:52, 9. 7. 2007 (UTC)

PS: Opravdu jen seznamy pisnicek na CD ne. Dekuji za pochopeni

pridano, staci takto? --xkomczax 18:37, 9. 7. 2007 (UTC)

No Money[editovat zdroj]

Ahoj, sleduju, že oba máme rádi stejný hudební styl. :-) Měl bych jenom prosbu k článku No Money. Nemohl bys k němu přidat odkazy na nějaké ověřitelné a nestranné zdroje (reportáže, recenze atd., tedy ne na jejich vlastní weby)? Takhle tam někdo může hodit šablonu {{Urgentně ověřit}}, což by asi nebylo ono. Díky moc. S přáním pěkného dne -- Mercy (|Ω) 18:22, 27. 1. 2008 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku No Money. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jklamo 19:34, 28. 1. 2008 (UTC)

hi, sorry, i don't speak your language. but i can translate this article. someone wrote, that east clubbers are playing techno. it isn't true, thay play dance / disco music. can someone reair it? thanks

Thanks for warning. I'll repair the mistake, but can you give me a reference? Gikü
Amazing music! :-) Done Have a nice day. Gikü
A! That's our response: [1]. Enjoy. Gikü

DJ Abstract[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku DJ Abstract. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Podzemnik 30. 1. 2009, 13:13 (UTC)

Fotky okres PV[editovat zdroj]

Je supr, že někdo začal fotit okres PV. Jen tě chci poprosit zkus ty kostely fotit rovně. Působí na mě, jako by měly spadnout. viz [2], [3]. Určitě by to šlo naklonit a oříznout v nějakém grafickém programu. S pozdravem --Pernak1 18. 8. 2009, 18:46 (UTC)

mas pravdu, uvedene priklady byly opravdu tristni, opraveno. o moznosti upravy v grafickem programu samozrejme vim, ale ne vzdy je k tomu vule ;-)
mimochodem, uz delsi cas jsem se te chtel zeptat (ale opet chybela ta vule to provest ;-) ), jestli ti nevadi prehravani tvych fotek mymi (napriklad ty vrahovice). na irc se k tomu nikdo nechtel radeji vyjadrovat a odkazali me na obecne tvrzeni: "editujte s odvahou" xkomczax 24. 8. 2009, 06:34 (UTC)

Michal Poliak[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Michal Poliak. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Faigl.ladislav 13. 3. 2010, 22:19 (UTC)

pridal jsem zdroje, odstranil nevyznamnost, doufam, ze to takto staci xkomczax 14. 3. 2010, 09:52 (UTC)

pane kolego, nechcete v pripade te kuby spise pomoci s dopracovanim tech casti co tam chybi. asi by to tomu clanku pomohlo nejvice. --Espanol 13. 6. 2010, 20:40 (UTC)

Uvidíme jak budu mít čas. Každopádně, ta část o zdravotnictví působila opravdu natolik nevyváženě, že jsem u tvrzení, která by měla být doložena, přidal požadavek zdroje. xkomczax 14. 6. 2010, 18:03 (UTC)

K žádosti na NS[editovat zdroj]

Ahoj, aby to nevypadalo, že Tvá žádost na NS zapadla, já jsem to procházel, ale o tom tématu toho moc nevím. Myslím si, že pokud máš nějaké pochybnosti a něco bys rád poopravil, tak klidně edituj s odvahou. Jen by bylo fajn nějak zohlednit ty změny po daných úpravách. Zdraví --Mates (diskuse) 18. 4. 2014, 21:21 (UTC)

Díky za zprávu. O možnosti editovat vím :-) Spíše mi však šlo o to, jakým způsobem tohleto dělal kolega Petr Hampl. Ten totiž smazal některé dle mého názoru relevantní věci, na druhou stranu ale přidal jiné. Ovšem celkové vyznění článku mi osobně po jeho úpravách přijde dost zaujaté a proto jsem chtěl, aby se na to podíval i někdo jiný a pokud by potvrdil mou domněnku, aby případně i nějakým způsobem zasáhnul (Revert? Upozornění uživateli? ...?).
--xkomczax (diskuse) 18. 4. 2014, 21:36 (UTC)

Výměny fotek[editovat zdroj]

Dobrý den,

velmi mnoho z vašich výměn různých fotografií u různých hesel není ku prospěchu, často odstraňujete fotografie, které téma ilustrují mnohem lépe, než vámi dodané nové. Řadu z nich jsem nyní vrátil, ale asi zdaleka ne všechny. Rád bych proto požádal, jestli byste své změny ještě jednou prošel, a ponechal pouze ty, které jsou skutečně ku prospěchu hesla. Zvažte také prosím vkládání velkého množství různých fotogalerií, Wikipedie není sbírkou obrázků. Jan.Kamenicek (diskuse) 24. 2. 2015, 16:55 (CET)Odpovědět

Zdravím,
díky za zprávu, revertů jsem si všiml a jsem rád, že jste mne kontaktoval. Právě jsem odepisoval kolegovi Vlout-ovi kvůli mé jiné výměně fotografie a sepsal jsem tam také své argumenty. U všech pěti fotek, které jste mi zrovna revertnul, platí minimálně to kácení svislic.
Co s týká fotografií, před pár měsící, když jsem začal s nahráváním fotek z léta, jsem se na to ptal na IRC. Bylo mi odpovězeno neurčitým "Editujte s odvahou". Tak se tak snažím činit. Co je tedy ideální počet fotografií, které by názorně ukázali popisovaný fenomén? --Jiří Komárek (diskuse) 24. 2. 2015, 17:10 (CET)Odpovědět
S těmi svislicemi máte pravdu, ale ilustraci jako takové to brání méně, než když je budova např. až někde na pozadí a podobně. Editujte s odvahou je dobré heslo a je jen fajn, když ho berete v potaz; pokud něco je špatně, vrátit se to dá vždycky. Ideální počet fotografií vám neřeknu, to je velmi individuální. Myslím ale, že bychom se měli vzdát myšlenky, že téma pokryjeme fotografiemi. To by se mělo především textem a fotek by mělo být úměrně množství textu. V externích odkazech se pak dá umístit šablona odkazující na galerii nebo kategorii na Commons, kde těch fotek může být libovolné možství. Jan.Kamenicek (diskuse) 24. 2. 2015, 17:25 (CET)Odpovědět
Ten pvní argument úplně nechápu. Všiml jsem si dost podstatného rozdílu co se týká výplně prostoru fotografie, ovšem ve všech případech šlo podle mne o dostatečně ilustrativní obrázky, kde "volný" prostor vznikl pouze jako "daň" rovným svilicím. Pokud bych přistoupil blíže (a neměl tilt-shift objektiv), byl bych nucen fotoaparát zdihnout chtíc-li zachytit celý objekt a z toho důvodu by se opět objevil nám známý nepěkný efekt. Ale jak říkám, vždy šlo podle mne o dostatečně ilustrativní fotografie. Ovšem, jak to tak píšu, nejsem si jist, zda-li jsme to my dva schopni sami posoudit. Bylo by možné toto téma nanést na jiné úrovni, kde by se mohla vyjádřit širší komunita? Buďto stránka "Pod lípou", kde si však nejsem jist dostatkem lidí znalých problematiky fotografování (ovšem rád se nechám vyvést z omylu) a nebo na mezinárodní úrovni, někde na commons. Šlo by? Byl byste pro, abych toto téma někde načal?
Chápu, že konkrétní číslo není možné určit, tak možná zkusím nadhodit konkrétní příklad: říčka Bělá. Do fotogalerie jsem umístil různá místa jak jdou po proudu od téměř pramene až po Pilské údolí u Boskovic. Ideálně, pokud bych nějakou měl, bych přidal ještě jednu fotografii od Horního Štěpánova, od Lhoty Rapotiny a jednu ze soutoku se Svitavou. Bylo by to tak OK nebo už moc? A pokud by to bylo špatně, jaký by byl v tomto případě asi tak zhruba ideální stav? --Jiří Komárek (diskuse) 24. 2. 2015, 18:03 (CET)Odpovědět
PS: tak kolega Vlout už přidal žádost o Třetí názor v případě soudu v Olomouci, o kterém jsem Vás na začátku diskuze informoval --Jiří Komárek (diskuse) 24. 2. 2015, 18:07 (CET)Odpovědět

Dobrý den. V souladu s tím, jak jste přespříliš zaměřen na chodníky, mám dotaz: nezapřemýšlel byste nad tím, odříznout spodní třetinu této fotky? Výrazně by jí to pomohlo. --Valdemar (diskuse) 25. 2. 2015, 10:30 (CET)Odpovědět

Zdravím, jak už jsem psal, nejsem nějaký "chodníkomil", ale dělám to kvůli snaze vytvořit fotografie po technické stránce pokud možno co nejdokonalejší. Někdy se povede najít prvek a umístit jej šikovně do popředí tak, že skvěle dotvoří kompozici, někdy člověk musí vzít zavděk tím co je a někdy, jako v tomto případě, není (nebo alespoň já nenašel) před objektem nic zajímavého.
Zkusil jsem navrhovaný ořez a nemohu najít nic, co by mne uspokojovalo (nepozdává se mi formát). Pokusně jsem nahrál tři fotografie ke mně na web (1,2 a 3), pokud by některý vyhovoval lépe definici "Valued image", mohu jej nahrát na Commons a nahradit jej v článku. Stejně tak bych to mohl provést i u dalších fotografií, pokud by to skutečně zvýšilo jejich užitečnost pro Wikipedii. --Jiří Komárek (diskuse) 26. 2. 2015, 12:56 (CET)Odpovědět
Děkuji za pochopení. Rozumím, že chcete vytvářet technicky dokonalé fotografie, ovšem pro informativní účely encyklopedie jsou podstatné i jiné charakteristiky (jak Vám už psali jiní). Jinde jsou nějaké ozvláštňující prvky v popředí a tak to vůbec nevadí (např. zde). Nicméně zde se mi zdá nejlepší verze „vyrez1“, jestli byste ji nahrál jako novou verzi, tak by to bylo skvělé. Zdravím, --Valdemar (diskuse) 26. 2. 2015, 13:16 (CET)Odpovědět
Hotovo! :-) Jak už jsem řekl, kdyby bylo třeba, mohu provést ořez u jiných fotografií. Asi nejlepší je dát mi vědět zde v diskuzi.
PS: a taková drzá otázka na závěr: je nyní tato nová verze vhodná k nahrazení původní v článku Seznam kulturních památek v Olomouci - Olomouc-město? ;-) --Jiří Komárek (diskuse) 26. 2. 2015, 13:53 (CET)Odpovědět
Díky. Podle mě ano. Ostatně vždy editujte s odvahou, kdyby bylo něco nevhodného, on se někdo ozve a na základě diskuze se věc vyjasní. PS: Na Commons můžete uložená díla i „přepisovat“, tedy nahrávat v nové verzi, přičemž původní verze jsou vždy zachovány v historii souboru (pod sekcí Historie souboru je odkaz „Načíst novou verzi tohoto souboru“). Samozřejmě můžete také vždy nahrát novou fotku, je to jen na Vás. --Valdemar (diskuse) 26. 2. 2015, 16:05 (CET)Odpovědět
O možnosti nahrání nové verze souboru vím, ale bral jsem to jako nový, odvozený obrázek a původní jsem tam tedy nechal.
S odvahou jsem editoval, ale moc to nedopadlo, tak jsem teď opatrnější. Děkuji za názor, i díky němu začínám tušit, co by mohlo být pro Wikipedii přínosné a ve kterých případech bych naopak mohl s nahrazováním obrázků narazit.
Budou-li z Vaší strany ještě nějaké dotazy či požadavky (třeba na již zmiňované ořezy), jsou na této diskuzní stránce vítány. Těším se na další spolupráci při vylepšování Wikipedie! :-) --Jiří Komárek (diskuse) 26. 2. 2015, 16:39 (CET)Odpovědět

Nesprávný popis fotky[editovat zdroj]

Zdravím, kolego. Tato Vámi pořízená fotka má nesprávný popis. Přestože je na ní hrad, jenž nese stejné jméno jako blízká obec, tak se však tento hrad nachází v současnosti na území vojenského újezdu Březina a tím pádem spadá do okresu Vyškov. Můžete prosím zařídit adekvátní přejmenování snímku? Díky. --Kirk (diskuse) 21. 4. 2015, 02:32 (CEST)Odpovědět

A jak jsem včil zjistil, tak ten hrad ani ke katastru Vícova nikdy nenáležel. Podle státní mapy Prostějov 8-5 náležel hrad dříve do k. ú. Stínava.--Kirk (diskuse) 21. 4. 2015, 02:44 (CEST)Odpovědět

Ahoj Kirko,
v profilo máš ovedeny, že boucháš. Tak snad tě nebode vadit, kdež tě odepišo po našim. Ale kdebes měl problém něčemu rozomět, tak dé vidět a já tě to napišo normálně česke.
No máš uplnó pravdo, te fotke só z vojenskyho ujezda, ož sem to opravil a poprosel sem o přejmenováni. Kdežtak se na to eště podivé a zkontroluj, estle je to správně.
V té kategorii Ježův hrad bech ale nechal kategorijo Vícov, protože ten hrad je spjaté s historijó té dědině.
Mňé se hezke a kdebe něco dalšiho, tak klidně dé vidět.
--Jiří Komárek (diskuse) 21. 4. 2015, 10:59 (CEST)Odpovědět
Tož kolego, napsal jsem Ti maila, ale nevím, jestli sis ho už přečetl. Nemáš profila na facebooko? Ideální bude teda aji mobil a můžem někdy pokecat nebo spáchat třeba nějakó akcu, jako je třeba terénní průzkum hranice mezi Čechama a Moravó. --Kirk (diskuse) 21. 4. 2015, 13:51 (CEST)Odpovědět
Ož sem tě na něho odepsal ;-) --Jiří Komárek (diskuse) 21. 4. 2015, 22:24 (CEST)Odpovědět

Pískoviště[editovat zdroj]

Zdravím a předem se omlouvám. Vzhledem k potřebě „odžlučení“ článku Mojetínský hřbet jsem potřeboval smazat vaše pískoviště. Samozřejmě ho můžete založit znovu, jen tu konkrétní verzi jsem potřeboval pryč. Přemýšlel jsem i o tom, že bych vám ho rovnou založil, na druhou stranu ale bylo prázdné a tak jsem si říkal, že vám raději napíšu a vysvětlím vám to. S pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 19. 3. 2016, 16:07 (CET)Odpovědět

Ahoj,
díky! Zakládat netřeba, to zvládnu sám ;-) A zároveň se omlouvám za přidanou práci, že jsem ten článek neměl přesouvat, ale nakopírovat pomocí copy&paste, jsem si uvědomil ve chvíli, kdy se neobjevil mezi nově založenými články. Tak alespoň vím pro příště.
--Jiří Komárek (diskuse) 19. 3. 2016, 16:17 (CET)Odpovědět

Přírodní park Říčky[editovat zdroj]

Fotografie Hádeckého rybníka (vodní nádrž Hádek), kterou jste přidal do seznamu CHKO v okrese BO-venkov nemá s Hádeckým propadáním nic společného, tedy krom lokalizace na stejném vodním toku. Propadání je v místech koryta Říčky tak 200 m od rybníka. --BíláVrána (diskuse) 22. 3. 2016, 00:48 (CET)Odpovědět

Ahoj (doufám, že tykání nevadí),
máš pravdu, až teď jsem si toho všiml. Fotku i kategorii jsem tedy odmazal. Ale když jsem kontroloval článek, abych přidal vhodnou fotku z něj, zjistil jsem, že ani v něm nejsou fotky z přírodního parku (včetně té tvé). Ten je totiž východně od celé této oblasti (tedy pokud mapy.cz nelžou). Všiml jsem si, že jsi z Brna, nechystáš se tam v nejbližší době, že bys něco nafotil a obrázky vyměnil?
--Jiří Komárek (diskuse) 22. 3. 2016, 08:29 (CET)Odpovědět

Huhuleníkův řád[editovat zdroj]

Wikivyznamenání pojmenované na památku Huhuleníka udělované za práci na článcích a fotografiích pojednávající o chráněných územích na území Česka („Huhuleníkův řád“)

Ahoj, moc rád bych ti udělil wikivyznamenání za fotografování krás naší vlasti, konkrétně za fotografování chráněných území ve tvém okolí a za to, že se ti tak povedlo pořídit poslední fotografie, které chyběly v okrese Prostějov. Moc ti za tuhle aktivitu díky, budu se těšit na další krásné snímky této a okolních lokalit. Jsem s pozdravem --Chmee2 (diskuse) 12. 6. 2016, 16:30 (CEST)Odpovědět

Ahoj,
za vyznamenání děkuji! Další fotky (nejen chráněných území) brzy přibudou, část čeká na nahrání, část na zpracování a spousta teprve na nafocení :-) Teď se ale nějaký čas budu věnovat mé nejoblíbenější zábavě: přidávání již nahraných fotek do článků...
--Jiří Komárek (diskuse) 14. 6. 2016, 14:34 (CEST)Odpovědět

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Dobrý den. Chtěl bych vás poprosit o větší uvážlivost ve shrnutí editace, obzvlášť pokud jde o malou editaci. Pokud napíšete „typo“, tedy překlep, pak se má jednat o opravu překlepu, ale změna slova „ostouzení“ na „odsouzení“ jistě opravou překlepu není. To je prostě slovo, který vy z nějakého důvodu preferujete, a proto to tak mělo být ve shrnutí editace vysvětleno. Autor původní verze jistě zamýšlel napsat „ostouzení“, které tam skutečně v daném kontextu dává smysl (byť vaše verze ho nějak úplně zásadně nemění). – J. M. (diskuse) 29. 7. 2016, 02:52 (CEST)Odpovědět

Zdravím,
díky za upozornění. Nejednalo se o zlý úmysl nebo o preferování jednoho slova před druhým, vysvětlení je snadnější: pojem "ostouzení" jsem neznal a přišlo mi to jako jasný překlep (ani jsem nad tím moc neuvažoval a proto pouze malá změna a ve shrnutí editace "typo"). Je-li slovo ostouzení vhodnější, klidně proveď revert.
Měj se
--Jiří Komárek (diskuse) 29. 7. 2016, 08:56 (CEST)Odpovědět

Šablona:Fakt[editovat zdroj]

Ahoj, zdroj se dá lépe požadovat takto [4], měj se--Horst (diskuse) 23. 11. 2016, 15:28 (CET)Odpovědět

Ahoj Horste, díky, já jen zaregistroval, že tam přebývaly závorky, tak je odmazal. Takto je to lepší, příště se to pokusím udělat právě tou šablonou. Měj se, --Jiří Komárek (diskuse) 23. 11. 2016, 16:59 (CET)Odpovědět

Aplikace Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Dobrý den, díky že používáte "naši" mobilní aplikaci Wikimedia Commons k nahrávání fotek. Všiml jsem si, že používáte i vcelku novou funkci nahrávání fotek přímo z mapy a jsem tomu moc rád. Zajímají-li vás tyto příspěvky posílané skrze mapu nenafocených míst, můžete sledovat tuto stránku, kde se automaticky vypisují. Zdravím, --Vojtěch Dostál (diskuse) 16. 6. 2019, 15:05 (CEST)Odpovědět

Ahoj,
jo, používám ji na fotky, na kterých dle mého až tak nezáleží a fotím je mobilem (fotky ulic, ...). Díky za info, stránku jsem neznal. Popravdě mne překvapilo, jak málo fotek takto vzniká. Čím to, nedostatečná propagace?
Jinak, tvá zpráva mne donutila konečně vytvořit issue s problémem, který s appkou mám ;-)
--Jiří Komárek (diskuse) 20. 6. 2019, 22:54 (CEST)Odpovědět

Poděkování za účast v Soutěži Chráněná území[editovat zdroj]

Vážení fotografové a fotografky,

rádi bychom vám touto cestou poděkovali za účast v letošní fotografické Soutěži Chráněná území. Velmi nás těší hojná účast a mnoho zajímavých fotografii, které jste v průběhu července a srpna nahráli na Wikimedia Commons.

Do soutěže se zapojilo celkem 44 fotografů a celkový počet soutěžních fotografií byl 110. Na základě vašeho zájmu jsme se rozhodli, že pro vás budeme měsíční fotografické soutěže připravovat častěji. Už teď vám můžeme prozradit, že na příští rok plánujeme další tři měsíční soutěže a k tomu i jednu mezinárodní.

Pokud rádi fotíte a soutěžíte, tak se můžete zapojit do další fotografické soutěže – Czech Wiki Photo 2022, která potrvá až do konce října. Aby vám neunikly žádné novinky, přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Děkuji za účast a hezký den, Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 21. 9. 2022, 18:42 (CEST)Odpovědět

Komunitní Wikikonference 2023: Navrhněte program + Save the date[editovat zdroj]

Zapojte se do soutěže Wiki Loves Earth Czechia 2023[editovat zdroj]

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Registrujte se na Komunitní Wikikonferenci 2023[editovat zdroj]

Téma příští fotografické soutěže[editovat zdroj]

link=https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Czech%20Wiki%20Photo Czech Wiki Photo 2023
link=https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Czech%20Wiki%20Photo Czech Wiki Photo 2023

Dobrý den,

spolek Wikimedia ČR plánuje v září 2023 uspořádat další fotografickou soutěž. Na základě Vaší účasti v některé z fotografických soutěží bychom Vás chtěli vyzvat k zapojení do diskuse o tématu soutěže. Budeme moc rádi vaše tipy a názory, které z navrhovaných témat Vám přijde nejlepší, a které by Vás bavilo fotit.

Zapojte se do diskuse o tématu soutěžte

Dále bychom Vám chtěli dát na vědomí, že až do 31. října 2023 máte možnost zapojit se do naší hlavní fotografické soutěže Czech Wiki Photo 2023, kterou pro Vás letos pořádáme už po páté. Pro nejlepší fotografy máme připravené hodnotné ceny. V lednu 2024 nejlepší fotografie vystavíme a uspořádáme vernisáž. Více se dozvíte na stránkách soutěže Czech Wiki Photo 2023.

S přáním dobrého světla,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 7. 8. 2023, 14:36 (CEST)Odpovědět

Pozvánka do Mikrosoutěže mosty 2023[editovat zdroj]

Dobrý den,

Na základě Vaší účasti v některé z fotografických soutěží bychom Vás chtěli pozvat do Mikrosoutěže mosty 2023, která právě začala!

Jedná se o fotografickou soutěž zaměřenou na focení mostů a podobných konstrukcí. Fotit lze právě dostavěné mosty, mosty v havarijním stavu, mosty před demolicí, mosty ve stádiu výstavby i mosty, které svou funkci už nějakou dobu plní. V tomto ohledu se focení meze nekladou!

Do soutěže lze přihlásit až pět fotografií. Pro autora nejlepší fotografie máme skvělou cenu, díky které bude moct své fotografie udělat ještě lepší! Každý, kdo se zapojí od nás dostane virtuální „medaili“ (Uživatelské vyznamenání vytvořené právě pro tuto událost.). Soutěž potrvá až do 8. října, více informací včetně pravidel naleznete na stránce Mikrosoutěž mosty 2023.

S přáním dobrého světla,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 23. 8. 2023, 23:38 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Soutěže Československo[editovat zdroj]

Poslední týden Soutěže Československo[editovat zdroj]

Ponožky, které můžete vyhrát

Těšíme se na Vaši účast,

--janbery (diskuse) 5. 12. 2023, 12:09 (CET)Odpovědět

Pozvánka k diskusi a do soutěže Wiki Loves Folklore[editovat zdroj]

Dobrý den,

spolek Wikimedia ČR plánuje uspořádat další fotografickou soutěž, která bude probíhat od 26. února do 7. dubna 2024. Na základě vaší účasti v některé z předchozích fotografických soutěží bychom Vás chtěli vyzvat k zapojení do diskuse o tématu soutěže. Budeme moc rádi vaše tipy a názory, které z navrhovaných témat Vám přijde nejlepší, a které by Vás bavilo fotit.

Zapojte se do diskuse o tématu soutěžte

Dále bychom vás chtěli informovat, že až do 31. března 2024 se můžete zapojit do mezinárodní soutěže Wiki Loves Foklore. Do soutěže lze přihlásit i fotky pořízené v minulých letech, důležité je datum nahrání na Commons. Více o soutěži nalezenete na stránkách soutěže.

S přáním dobrého světla,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 12. 2. 2024, 19:22 (CET)Odpovědět

Pozvánka do Mikrosoutěže Ohrožené stavby[editovat zdroj]

Dobrý den,

Na základě Vaší účasti v některé z fotografických soutěží bychom Vás chtěli pozvat do Mikrosoutěže Ohrožené stavby, která právě začala! Jedná se o fotografickou soutěž zaměřenou na focení budov, kterým hrozí demolice z důvodu zanedbané údržby nebo změny v územních plánech.

Do soutěže lze přihlásit až pět fotografií. Pro dva vítěze máme připravené hodnotné ceny. Každý, kdo se zapojí od nás dostane virtuální „medaili“ (Uživatelské vyznamenání vytvořené právě pro tuto událost.). Soutěž potrvá až do 7. dubna, více informací včetně pravidel naleznete na stránce Mikrosoutěž Ohrožené stavby.

S přáním dobrého světla,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 28. 2. 2024, 18:53 (CET)Odpovědět

Dotazník ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Vážená fotografko, vážený fotografe,

na základě vaší účasti v některé z fotografických aktivit pořádaných spolkem Wikimedia Česká republika vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají fotografické projekty v následujících třech letech ubírat.

Dotazník se skládá ze 6 otázek a jeho vyplnění by nemělo zabrat více než 5 minut.

S pozdravem,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 18. 4. 2024, 19:09 (CEST)Odpovědět