Diskuse s wikipedistou:Honza chodec/Archiv2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Can you translate the message on my talk page, or explain why the contributions I made at your request have been deleted? Jake Wartenberg 24. 12. 2009, 07:41 (UTC)

Texas hold 'em[editovat zdroj]

Dobrý den. U článku Texas hold 'em se o copyvio nejedná. Pozná se to podle toho že text se tu postupně vyvíjel až do podoby kterou lze nyní najít na http://www.kdehratpoker.cz/. Viz např. [1]. O porušení autorských práv se jedná ale ze strany provozovatele serveru kdehratpoker.cz --Jowe 29. 12. 2009, 11:16 (UTC)

Díky, už jsem to revertoval.--Slfi 29. 12. 2009, 11:33 (UTC)

http://it.wikipedia.org/wiki/Discussioni_utente:Slfi ;)

Eurocopter Dauphin[editovat zdroj]

Díky moc, to PS včetně podpisu tam zůstalo z pracovní verze, zapomněl jsem to smáznout. A jestli jsi to byl ty, kdo to opravil na Dauphin (místo dauphin) tak taky díky, nemohl jsem na to přijít. Zatím se s tím spíš peru..:-) DakkonBlackblade 23. 1. 2010, 23:50 (UTC)

Byl jsem to já :-). Když založíš článek pod špatným názvem, opraví se to pomocí tlačítka "přesunout" které je nahoře vedle tlačítek "editovat" a "historie". --Slfi 23. 1. 2010, 23:54 (UTC)
Jo, díky.. Prosím tě, koukal jsem, že jsi ještě poupravil název SA 330 Puma - může být, akorát jsem mezitím vypracoval ještě SA 341 Gazelle, chtěl jsem ji taky přejmenovat, abych ti ušetřil práci, ale prostě tam to tlačítko nemám..:-) Takže až budeš mít chvilku, díky... Ještě chystám SA 316 Alouette, tak ji prdnu rovnou pod Aérospatiale. K. --DakkonBlackblade 26. 1. 2010, 22:22 (UTC)
Prosím tě, potřeboval bych se ještě na něco zeptat, protože tu zatím neznám nikoho jinýho, odneseš to ty..:-) 1) Už jsem přišel na to, jak dopisovat tagy pro interwiki, zajímelo by mě ale, k čemu interwiki slouží a jak velká je důležitost jejího doplnění do článku. 2) Pokud článek přeložím z jiné wiki, je třeba to někam dolů poznamenat? U tvých překladů jsem to nenašel, ale radši se ptám. Ještě jednou moc díky. --DakkonBlackblade 26. 1. 2010, 22:53 (UTC)
Ahoj, to nevadí, klidně se ptej, rád pomůžu: interwiki slouží ke snadnému přechodu na stejný článek v jiném jazyce (na jinou wiki) - doplňovat je nemusíš, starají se o to roboti. Pokud článek přeložíš z jiné wiki, článek se musí označit kvůli licenci (autorským právům). Používá se k tomu {{šablona:překlad}} kterou vložíš dolů do článku. Vkládá se v téhle podobě: {{překlad|kód jazyka překladu (angličtina se značí en, němčina de,...)|název původního článku|číslo revize}}. Číslo revize se najde tak, že se podíváš do historie původního článku a klikneš na příslušné datum. Nahoře v prohlížeči v adresním řádku je pak například adresa http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Eraserhead&oldid=338873960 - to na konci za oldid= je číslo revize. Takže výsledná šablona vypadá třeba takhle: {{překlad|en|Eraserhead|338873960}}. V mých překladech ji najdeš taky ;-). Doufám že jsem to vysvětlil dostatečně, kdyžtak se zas zeptej. Článek o Gazelle hned přesunu. Ahoj--Slfi 26. 1. 2010, 23:08 (UTC)
Paráda, díky moc. Jak jsem se koukal na další tvoje překlady, tak jsem tam potom tu formulku našel, hned za tepla jsem se podíval do editace, abych viděl, jak se to píše..:-) Jináč to tlačítko přesunout nebo přejmenovat fakt nemám, tak ale teď už vím, na co si dát pozor a jak články pojmenovávat kvůli systematičtějšímu řazení, tak už snad ani nebude potřeba. Pro dnešek padla, takže dobrou, až si zase nebudu vědět rady (což nebude dlouho trvat), zase se ozvu..:-) Díkes, --DakkonBlackblade 26. 1. 2010, 23:17 (UTC)
Tady jsem našel odpověď na to, proč nemůžeš najít tlačítko na přesun: Wikipedie:Schválení uživatelé--Slfi 26. 1. 2010, 23:20 (UTC)
Díkes, čtyři dny od registrace - to by mohlo být dneska večer nebo zítra, třeba už budu konečně soběstačnej..:-) --DakkonBlackblade 27. 1. 2010, 11:56 (UTC)

Čus, u toho Fenka jsem se o číslo revize snažil, ale url anglického článku končila normálně ...wiki/Eurocopter_Fennec - bez čísla.. Dá se najít ještě jinde? --DakkonBlackblade 27. 1. 2010, 16:48 (UTC)

Jsou dvě možnosti - buď přes historii, jak jsem psal výše (musíš jít do historie a kliknout na příslušné datum), nebo pomocí tlačítka "Trvalý odkaz" (v en verzi Permanent link) - nachází se vlevo v sekci nástroje (toolbox). Pak se opět ukáže v adrese za oldid=. --Slfi 27. 1. 2010, 16:53 (UTC)
Už to vidím, dík..:-)--DakkonBlackblade 27. 1. 2010, 16:58 (UTC)

Článek křišťál[editovat zdroj]

Autorská práva vyřizuji, první autor již svolil, na ostatní čekám. Pak mám ty potvrzení od autorů poslat na uváděný email? Jendá se o článek křišťál.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Grysom (diskusepříspěvky)

Dobrý den, obvykle se postupuje tak, že původní autor z e-mailové adresy, která je uvedena na internetových stránkách, ze kterých jste text přebíral, musí odeslat potvrzení, které může vypadat třeba takto na e-mailovou adresu info-cs@wikimedia.org. Následně některý z wikipedistů povolení zpracuje. Mimochodem, pokud píšete někomu na diskusní stránku, pište prosím až nakonec, jde o ustálený zvyk usnadňující odpovídání. A nezapomínejte se podepisovat. S pozdravem --Slfi 25. 1. 2010, 22:18 (UTC)
Omlouvám se za chyby, teprve se učím. Také děkuji za vystvětlení a užitečný odkaz. --Grysom 26. 1. 2010, 14:00 (UTC)
V pořádku, mějte se hezky :-) --Slfi 26. 1. 2010, 14:02 (UTC)

Ještě bych měl jeden dotaz na vás, jakožto zkušeného wikipedistu. Co znamenají u přehledu sledovaných stránek ty zelená čísla s plusem a červená s mínusem, děkuji.--Grysom 26. 1. 2010, 20:13 (UTC)

Jedná se o změnu velikosti stránky v bajtech - jde v podstatě o počet znaků, o který se stránka rozšířila, nebo který z ní někdo vymazal. Pomocí toho se dá orientačně zjistit, jak moc byla změna významná. Stejná čísla se zobrazují i v seznamu posledních změn. S pozdravem --Slfi 26. 1. 2010, 20:22 (UTC)


Další dotaz. Tentokrát se chci zeptat, co říkáte na článek Vatikánská muzea . Je to lepší? PS. nebudu zakládat další dotaz, abych tady "nespamoval". --Grysom 5. 2. 2010, 16:54 (UTC)

Dobrý den, klidně jste mohl založit další dotaz, to by nevadilo. Koukal jsem na to a výrazně jste to vylepšil, jste na nejlepší cestě k dobrému článku, bohužel vás ještě čeká spousta námahy: rozhodně by to chtělo rozšířit text u jednotlivých muzeí a výstavních síní, alespoň přibližně na délku, kterou má Etruské muzeum. I u těch nejmenších sálů by to chtělo alespoň 3 - 4 věty. Hlavně Sixtýnská kaple, kde je pouze odkaz - ale zrovna u ní si můžete ulehčit práci tím, že převezmete pár vět z článku o ní. A začněte si připravovat to nejtěžší - měl by jste ke každé informaci dodat zdroj (tzn. doložit, že jste si ji nevymyslel - stačí přímý odkaz na webovou stránku, popřípadě knihu, s úpravou těchto věcí vám pomohu, nebo můžete nalézt informace v Wikipedie:Reference. Ta část "Praktické" je zajímavý nápad, ale myslím, že v případě recenze by se to mnohým wikipedistům nelíbilo, protože taková věc si žádá člověka, který jednou za čas zkontroluje aktuálnost, proto ji alespoň přemístěte na konec stránky. Pokuste se tedy zapracovat na délce textu, já to projdu a opravím případné překlepy a pokusím se přeložit mapu do češtiny, pokud to půjde, zatím přeji hodně zdaru a kdybych si na něco vzpomněl, napíšu do diskuse článku. S pozdravem --Slfi 5. 2. 2010, 17:16 (UTC)
OK, začnu na tom dělat, ale bude to sakra práce. :-) Děkuji za kontrolu a dodatky. --Grysom 5. 2. 2010, 18:01 (UTC)

Vysoké Mýto[editovat zdroj]

Ahoj. Já jenom že Vysoké Mýto není městská památková rezervace ale městská památková zóna (viz Seznam městských památkových zón v České republice). --Harold 26. 1. 2010, 14:16 (UTC)

Aha, pardon, to jsem se přehlédl.--Slfi 26. 1. 2010, 14:18 (UTC)

Ahoj. Onehdá jsi mi nabízel, že bys mi mohl pomoci s Felicií. Rád bych tvé nabídky využil. Momentálně by se hodilo hlavně řádné ozdrojování. Ale i nějaké to rozšíření o další verze. Kdyžtak na to koukni. Díky--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 17. 2. 2010, 08:38 (UTC)

Ahoj, vzpomínám si, zkusím udělat, co bude v mých silách.--Slfi 17. 2. 2010, 09:04 (UTC)

Zasejc otravuju, ale nenapadá tě, co provést s těma malýma odstavcema a s částí výbava?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 4. 3. 2010, 11:41 (UTC)

Ahoj, to rozhození co myslel Ioannes je asi už v pořádku, jinak bych možná výbavu začlenil do textu (stejně je ten seznam zbytečný, protože každý prvek je určitě zmíněn u mimořádných výbav. Jinak ty malý odstavce by možná šlo vyřešit takhle:
Active

Standardní výbava GLX byla doplněna o elektricky stahovaná přední okna a airbag řidiče a spolujezdce.

píše se to takhle:

;Atlanta
Tato rozšířená vybava Felicií LX měla název podle probíhajících letních olympijskýcch her v  Atlantě.

protože by se nezobrazovaly v obsahu a celkově by to tu kapitolu trochu zkrátilo. Jinak souhlasím s Ioannovým názorem na Pick up a odovzená auta - mělo by to být v tomhle článku hned pod hatchbackem a combi. Ještě mě napadlo, že v článku chybí část "sport" - v článku jsou závodní verze ale skoro tam chybí zmínka o úspěších (nebo neúspěších) ve sportu - v rallye a pod. Mimochodem, nejezdil se Pickup cup?--Slfi 4. 3. 2010, 15:13 (UTC)

Jo, tak ty akční určitě by byly takhle lepší. Udělaš je? Já ted zas zmizim. Jinak ten Pickup by šel doplnit alespoň hrubě do článku a něco o Kitcaru v rally a o Pickup Freestyle najdu--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 4. 3. 2010, 15:32 (UTC)
Hotovo :-) --Slfi 4. 3. 2010, 16:09 (UTC)
Supr, když to vidim, tak to za chvíli do nominace dotáhneme--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 4. 3. 2010, 21:13 (UTC) Moc díky za pomoc
To je dobře, ty už s tím zkušenosti máš, mě se budou hodit. Není za co, baví mě to, jen mě štve, že jsem za ty roky vyházel spoustu cenných materiálů (měl jsem snad všechny katalogy, Felicie se mi strašně líbila)... teď nemám nic. S pozdravem --Slfi 4. 3. 2010, 21:16 (UTC)

Tak, dnes sem se do toho zakous a dopsal a dozdrojoval věci, co sem vyčetl z příloh v časopise automobil. Mám i naskenováno, kdybys chtěl. Takže z recenzí zbývají už jen ty záchranné složky, a máme to v DČ. Myslim, že sme odvedli kus moc dobré práce. Fakt díky. Zkusim něco lovit o těch záchranejch a pak bych si pomalu brousil zuby na NČ, co ty na to?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 7. 3. 2010, 20:26 (UTC)

:-D já na to, že jsem přesně v tu chvíli opravoval překlepy a mazal zbytečný mezery, takže se teď peru s editačním konfliktem :-D. Zkoušel jsem najít přesný počty Felicií u Policie, ale na internetu nic není, jediná zmínka o Felicii kterou jsem našel byl výrok ministra vnitra, že "symbolem policie přestane být Felicie, ve které je v létě vedro a v zimě zima". Teď právě čekám na přístupové heslo k archivu časopisu Týden, tam třeba něco bude. Časopisy co mám doma (které jsem ještě nevyházel) bohužel o Felicii nic nepíšou. Jinak doufám že se nám to brzo podaří.--Slfi 7. 3. 2010, 19:58 (UTC)

Jé, to byl vůl ten ministr :-D. Náhodou v létě budiž, když nemám klimatizaci, ale v zimě topí dobře a rychle. Uznávám že asi ne tolik, jako jeho vládní Audi, ale byl to kretén :-D. Jinak, to o autě roku v Švédsku mám ze stránek felicia klubu, tak ten zdroj můžu doplnit

Joa co provedem s výbavou?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 7. 3. 2010, 20:26 (UTC)

Do tý výbavy se zkusím vložit a rozepsat ji aspoň trochu do vět, Felicie je u spousty prvků první Škodovkou, která je použila (airbagy - mimochodem, podívej se na tu reklamu, co jsem tam přidal, tam se ještě snažej nacpat češtinu, říkaj jim "nafukovací vaky"). Taky sbírám odvahu na napsání do Škodovky, třeba by mohli kromě informací dodat i něco na commons, když už tam jsou tyto oficiální fotky. Jinak o informaci o tom Švédském autu roku bych moc nevěřil, nevyskytuje se ani na švédské wiki a časopis, který by pravděpodobně ten titul uděloval, Teknikens Värld (je v porotě evropského auta roku), nemá na svých stránkách o titulu pro Felicii žádnou zmínku (škoda že neumím švédsky :-D ). Jinak, jak si představuješ to použití u záchranných složek? Co takhle kapitola "Velcí odběratelé"? Protože Felicie byly základním kamenem vozových parků nejen české policie, ale určitě i na slovensku a významný odběratel byl určitě i SPT Telecom (pozdějc Český Telecom a teď O2) - navíc Škoda má dodnes v nabídce pro firemní zákazníky žlutou barvu "Žlutá Telekom 9123". Počet policejních felicií by se možná dal zjistit dopisem odvolávajícím se na zákon o svobodném přístupu k informacím, ale nvm jak ten dopis napsat a navíc na wiki neexistuje něco jako OTRS pro zdroje (že by se tam archivovaly oficiální zprávy a dokumenty). Snad mě něco napadne. Tak zatím ahoj--Slfi 7. 3. 2010, 21:12 (UTC)

JJ, Já ted ještě vyhrabal nějakej časopis, co vydával přímo škoda, tak čekám, co se dočtu tam. Jinak musim projet fotky co mám a nahrát je na Commons. Ale netušim, ajk to tam zaonačit s tou licencí. Teda spíš popravdě sem na to zatim ani nekoukal. Musim tam něco nahrát, já osobně vlastnim například colorline, mám i svoje fotky sportline, MTX cabrio, Laurin a Klement apod., takže by to zlepšilo výběr. Ta kapitola velcí odběratelé je dobrej nápad. Bue to lepší, krom PČR a telecomu je měla pošta a taky hasiči i záchranka a měšťáci. No, sem na to zvědavej. Ale když se to povede, tak je ještě na řadě Favorit a Octavia. Ty a ještě Scirocco od VW bych rád viděl alespoń mezi DČ. I když Favorita i snad v NČ--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 7. 3. 2010, 21:41 (UTC)

Tak sem koukal, že tam píšeš co s článkem dál. No, momentálně dokud nedáme to použití, tak s tim asi nepohnem do DČ. Budu ted chodit jako ostříž, abych sehnal co nejvíc fotek, zvlášť těch akčních edicí. Něco už sem nahrál na Commonc, třeba Color line, kožené doplňky, kufr a MTX cabrio. --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 12. 3. 2010, 18:08 (UTC)

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Tak, obdržel sem kytičku za Felicii, ale jelikož bez tebe bych ten článek nezvládl dostat do této úrovně, čest mi velí, udělit ti jí taky. Odmítám si nárokovat více než 50% práce. Druhá polovina patří tobě. A doufám, že postupně se dostaneme až do NČ. Tak vřelé díky kolego--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 21. 3. 2010, 09:23 (UTC)

Díky, i když si myslím, že si odvedl více než 50% práce. :-)--Slfi 21. 3. 2010, 09:25 (UTC)

Tak sem doplnil poslední info, co sem věděl a vyhrabal a dopsal ještě jeden zdroj k LaK. Tak co dál, myslíš, že se můžem pustit do nominačního procesu?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 29. 3. 2010, 16:36 (UTC)

Ahoj. Ty s tím máš určitě větší zkušenosti, ale podle mě tomu nic nebrání. Mám ještě fotky aut s výbavou Trumf a Excelent a koukám že v článku obě chyběj. Ty fotky jsou strašně přesvětlený (fotil jsem to mobilem a od těch aut se odráželo sluníčko) ale zkusím s tím něco udělat. Takže klidně do nominace a uvidíme.--Slfi 29. 3. 2010, 17:40 (UTC)
Je to tam, tak snad se zadaří--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 29. 3. 2010, 19:14 (UTC)

Ahoj, všiml sem si, že se snažíš o wikidovolenou. Přesto bych tě chtěl poprosit, prohrabuju teď doma letáky, jestli nenajdu něco z těch údajů, co po nás chce Tchoř, ale zatim bezúspěšně. Tak jestli třeba taky něco najdeš. Zkusim asi spíš googlit nějaký závody ve spotřebě, z letáků mi hrabe :-D

Ahoj, ten nápis tam je už snad měsíc :-), takže se nic neděje... Já osobně bych tam uvedl jen továrně udávanou spotřebu, protože závody ve spotřebě jsou nesmysl (v encyklopedii), protože u každýho motoru záleží víc na řidiči (styl jízdy, poslech rádia, zapnutá světla, používání směrovek, váha posádky...), technickým stavu (stav motoru, tlak v pneumatikách, stav ložisek ...) a okolních podmínkách (teplota a tlak vzduchu, nadmořská výška,...), než na typu vozidla (u dvou stejných aut se i při závodě může spotřeba lišit o litry jen díky technickému stavu a jinému řidiči i když mají obě auta stejné okolní podmínky), tudíž to podle mě do článku o autě nepatří (vypovídající hodnota je podobná jako u informací od agentury jedna paní povídala). Továrně uváděná spotřeba se měří v laboratoři a u všech automobilek udává podmínky jedna norma, takže se díky tomu dají srovnat typy. Jinak další informace (rozměry a pod) snad seženu z internetu. Zatím ahoj.--Slfi 9. 4. 2010, 22:34 (UTC)
OK, tak to vynecháme--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 9. 4. 2010, 22:53 (UTC)

Ahoj, nebylo by lepší přesměrovat rozcestník Pivovar České Budějovice na Budějovický Budvar, národní podnik (známější pivovar) a do článku vložit:

{{Různé významy|redirect=Pivovar České Budějovice|tento=státním pivovarnickém podniku|druhý=nejstarším pivovaru v Českých Budějovicích|stránka=Budějovický měšťanský pivovar}}

což dá:

Na tento článek je přesměrováno heslo Pivovar České Budějovice. Tento článek je o státním pivovarnickém podniku. O nejstarším pivovaru v Českých Budějovicích pojednává článek Budějovický měšťanský pivovar.

Přijde mi zbytečné mít rozcestník pro dva "významy".--Sevela.p 27. 2. 2010, 17:49 (UTC)

Ahoj, je to taky možnost. Já jsem původně tuhle šablonu chtěl dát do toho druhého pivovaru (je o 100 let starší). Pokud myslíš že přesměrování na Budvar je lepší řešení, klidně to předělej, mě to vadit nebude :-)--Slfi 27. 2. 2010, 18:35 (UTC)

Ahoj, nevadí ti, že jsem si Sazku dala jako mnou vytvořený článek na mou stranu?Jen se ptám, kdyby to vadilo tak to odstraním.Jen proto, že ty jsi tam doplnil/a většinu informací.--K123456 2. 3. 2010, 17:58 (UTC)

Ahoj, nevadí mi to, ty si ho založila, já ho jen doplnil :-). A děkuji ti za to, že zakládáš tolik nových článků, jen tak dál. S pozdravem.--Slfi 2. 3. 2010, 18:55 (UTC)

Ukončení DoSu[editovat zdroj]

Ahoj, rychlesmazal jsem tebou na smazání navrhnutou šablonu. V tomhle případě totiž nebylo o čem hlasovat – šablona byla nepoužitelná v článcích, autor nereagoval, další vývoj vzhledem k nejasnému cíli a absenci dokumentace nemožný. Doufám, že proti tomu nic nenamítáš. :) S pozdravem, — Jagro 12. 4. 2010, 21:12 (UTC)

Ahoj, nemám, o rychlesmazání jsem uvažoval, ale nebyl jsem si jistý. Díky, ahoj.--Slfi 12. 4. 2010, 21:21 (UTC)

Ahoj, nechtěl bys ty asistované editace dělat pomocí účtu s příznakem robota? Jestli řešíš rozcestníky, tak to je řekl bych typická záležitost, která se obvykle dělá botem, aby to neznepřehledňovalo poslední změny. --Tchoř 13. 4. 2010, 00:11 (UTC)

Ahoj, přemýšlel jsem nad tím, ale už jsem si před měsícem nechal odebrat příznak bota, navíc jsem ten nástroj jen zkoušel. Pokud budu pokračovat, tak si o příznak bota znovu zažádám.--Slfi 13. 4. 2010, 12:02 (UTC)

Ahoj, jestli se ti chce, může v novém článku Rover 25 vyměnit infobox. Zkoušel sem najít, kde je vlastně uložen, ale nepoštěstilo se--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 4. 2010, 08:09 (UTC)

Ahoj, tak už jsem ho vyměnil, jinak infobox už je od teď přesunutý na šablona:Infobox automobil ale ještě není hotová dokumentace.--Slfi 20. 4. 2010, 12:37 (UTC)
A nemohl by být na půvydodním umístění? Mám ho totiž jako ikonku v editačním okně, a nejsem si jistej, že bych to uměl vyměnit--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 4. 2010, 13:33 (UTC)
které původní umístění? u mě?--Slfi 20. 4. 2010, 13:34 (UTC)
ne, myslel sem místo původního infoboxu--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 4. 2010, 13:43 (UTC)
Aha... klidně se tam pak (po přepsání ve všech článcích) může přesunout (kdyby se tam přesunu teď, tak by se ve všech článcích musel najednou upravit, jinak by v článcích "zmizela" spousta řádků v infoboxu - zůstal by jen název a fotka), ale myslím že změnit velikost písmene u tebe v jednom souboru musí být rychlejší než změnit to ve všech článcích. To máš někde u nástrojové lišty?--Slfi 20. 4. 2010, 13:50 (UTC)
Jo v nástrojové liště. Ale vložil mi to tam kamarád. a netušim jak :-D--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 4. 2010, 14:16 (UTC)
Může za to tenhle soubor. Já si ho od tebe s dovolením ukradnu, protože vypadá šikovně. Pohrabu se v tom, a až to bude opravený, tak ti dám vědět, jak to změnit. Jinak ve Fabii je ukázaný, jak si představuju infobox s vyřešenejma generacema.--Slfi 20. 4. 2010, 14:36 (UTC)
pujč klidně. Jinak ale mám tam i portál a infobox, ale nefungujeou u něj ikonky. jinak ta Fabia dobrá, ale Polo je příbuzné auto, nedával bych ke konkurenci. a dáš ten infobox i k Felicii?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 4. 2010, 15:25 (UTC)

Otázky k WikiCleaneru[editovat zdroj]

Ahoj (můžu tykat?), dnes jsem poprvé vyzkoušel WikiCleaner a mám k němu několik dotazů. Chtěl jsem opravit stránky odkazující na Kalich a narazil jsem na tuto drobnost: Dám pravé tlačítko myši, link to, Kalich (nádoba), jenomže do kódu stránky se vloží kalich s malým k viz [2]. Vím, že je to funkčně stejné, ale s velkým písmenem mi to připadá přehlednější, navíc jsem koukal, že v tvých editacích to nedělá (pokud bys to ručně nepřepisoval). Naopak zde je to v pořádku, nejspíš proto, že v původním slově už bylo velké písmeno. Dále mi není jasné, proč mi ve WikiCleaneru z nenznámého důvodu zmodraly tyto [[kalich]] odkazy, tudíž je nemůžu standardním způsobem změnit. Z manuálu nechápu, jak by to měl program poznat, jediné co bych čekal je to, že označí modře text v Šablona:Různé významy, kde se úmyslně odkazuje na rozcestník.

Teď jsem se po chvíli podíval a odkazy na kalich jsou opět červené, zajímavé :) Zdravím --Knuckle 23. 4. 2010, 11:18 (UTC)

Ahoj, tykat samozřejmě můžeš. Tuším, že ten program bere velikost písmen podle toho, jak jsou napsaná v rozcestníku, proto pokud je chceš velká, jak je to správně, musíš nejprve opravit rozcestník. U toho druhého nevím, co myslíš, můžeš uvést konkrétní případ (článek)? Jinak se s wikicleanerem taky učím, takže hrozí nebezpečí, že ti nebudu umět odpovědět :-) . S pozdravem --Slfi 23. 4. 2010, 12:26 (UTC)
Díky za odpověď, co se týká velikosti písmen v rozcestníku, to mě taky napadlo, už předtím jsem to opravil na velká. Nevím, jestli jsem si opakovaným hraním s wikicleanerem něco nepřenastavil; můžeš si to u stáj vyzkoušet, tam mi při opravě odkaz na rozcestník cleaner hodí Chlév nebo stáj (okres Jihlava) tj. přesně opačná velikost písmen, než je uvedena v rozcestníku. U toho druhého dotazu odkaz na článek už uvést nemohu, protože je to teď už v pořádku - to můžem zatím nechat být. :) --Knuckle 23. 4. 2010, 13:09 (UTC)
U té stáje to je zajímavé, bohužel to nevyzkouším, protože mi tento týden Firefox zablokoval Javu kvůli nějakým bezpečnostním problémům, musím počkat na aktualizaci :-(. Jinak netuším, čím by ta velikost písmen mohla být způsobena, zkus se zeptat odborníka, který wikicleaner taky používá (i když k jiným účelům), JAna Dudíka, třeba ti pomůže víc. S pozdravem --Slfi 23. 4. 2010, 15:43 (UTC)

Volkswagen Brouk[editovat zdroj]

Srdečně zdravím. Chtěl bych velice poděkovat za návrh hesla Volkswagen Brouk do sekce Zajímavostí, ale v této souvislosti bych rád upozornil na poměrně přísná pravidla pro výběr hesel, podle nichž je nutné, aby heslo bylo poměrně důkladně ozdrojované řádkovými referencemi. Protože heslo je to zajímavé, bylo by fajn, pokud by se daný nedostatek podařilo odstranit a zajímavost tak mohla být na hlavní straně uvedena.

Díky za pochopení. A pokud byste věděl i o jiných zajímavých a dobře zdrojovaných heslech, zcela jistě je prosím rovněž navrhněte. Přeji hezký den. Jan.Kamenicek 7. 5. 2010, 21:34 (UTC)

Díky, ujelo mi to. :) — Jagro 9. 5. 2010, 11:54 (UTC)

Není za co :-)--Slfi 9. 5. 2010, 11:56 (UTC)

Dobrá věc se podařila[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Ahoj, tak se nám ta Felicie povedla a mě na diskuzi přistála hvězda od Janna. A já si ji rozhodně nezasloužím celou jen pro sebe, takže ti jí sem věnuju také. Doufám, že se brzy sejdeme u nějakého dalšího hesla. mám teď nastřádáno spoustu materiálů k Favoritu ze starých Světů Motorů, tak to do článku začnu postupně sulcovat.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 5. 2010, 10:42 (UTC)

Ahoj, to jsem rád, že se to povedlo :-). Uvidím, jak to bude s tou spoluprací, teď se mi nějak nedostává času, takže občas jen vylepším nějaký stávající článek o supersportech, ale určitě bych ti mohl pomoci třeba recenzí. Zatím ahoj.--Slfi 20. 5. 2010, 12:13 (UTC)

Spolupráce[editovat zdroj]

Ahoj, sešel se měsíc s měsícem, a napadlo mě využít tvé nabídky a zeptat se tě, zda bys nechtěl připravit témata pro Spolupráci na srpen, aby se trochu prostřídal přístup. ^.^ --5. 7. 2010, 22:08 (UTC)

Ahoj, samozřejmě, rád pomůžu.--Slfi 5. 7. 2010, 22:40 (UTC)

Wikipedie:Požadované články - Panav[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych se zeptat proč jsi odstranil ze seznamu firmu Panav, když článek ještě nebyl založen? Jakožto tradiční český výrobce přívěsů za NA, 2. největší výrobce přípojných vozidel v ČR, zaměstnavatel stovek lidí s obratem přes 1 mld Kč by si alespoň krátký článek jistě zasloužil. Web Přeji příjemný večer. :o) -- Tom120 10. 8. 2010, 19:02 (UTC)

Ahoj, Panav znám, ale mezi automobilky nepatří. Navíc v Požadovaných článcích bude takový požadavek ležet možná několik let, proto by bylo lepší, pokud o Panavu něco víš, kdyby si ten článek založil sám. Požadované články udržuji jednou za čas a chybně umístěné či napsané požadavky většinou odstraňuji, protože omylů a překlepů tam bývá tolik, že by ta stránka byla za chvíli obrovská. S pozdravem--Slfi 11. 8. 2010, 12:50 (UTC)
Mezi automobilky sice úplně nepatří, ale jinou vhodnější kategorii jsem nějak nenašel. S tím, že tam bude ležet možná několik let též souhlasím, ale já toho o PANAVu zrovna mnoho nevím. Možná časem ale něco napíšu, třeba mne pak někdo doplní. :o) -- Tom120 11. 8. 2010, 13:16 (UTC)

Konkurenční modely[editovat zdroj]

Ještě jednou ahoj. :o) Všiml jsem si, že jsi také autorem šablony automobil. Jakým způsobem si představuješ vyplňování kolonky konkurenční modely? Na stránce o Škodě Octavii jsem vyměnil jednoho konkurenta a nabízí se otázka zda tam dopsat všechny hlavní konkurenční modely? Tzn. např. Ford Escort/Focus atd. V šabloně se píše jen konkurence – konkurenční vozy ve stejné kategorii a vyráběné ve stejné době - to je dost širokej pojem. Mohl bys to nějak upřesnit? Jaké máš představy? Díky -- Tom120 11. 8. 2010, 13:25 (UTC)

Ahoj, položka "konkurenční modely" je pozůstatek ze starého infoboxu, osobně bych ji nepoužíval vůbec, protože jde o velice široký pojem. Je tam spíš pro auta, která mají třeba jen dva konkurenty. U Škody Octavia moc velký smysl nemá, proto by tam buď neměla být vůbec, nebo jen příklad dvou rivalů.--Slfi 11. 8. 2010, 14:30 (UTC)
Ahoj, položka "konkurenční modely" je pozůstatek ze starého infoboxu, osobně bych ji nepoužíval vůbec, protože jde o velice široký pojem.
  • S tím naprosto souhlasím. ;-)
Je tam spíš pro auta, která mají třeba jen dva konkurenty.
  • Troufnu si tvrdit, že takové již asi nejsou (napadá mne snad jen Smart, ale i ten má již značnou konkurenci). V současné době prostě asi neexistuje auto, které by nemělo alespoň 2 konkurenční modely. Snad jen Hummer H1. ;-) EDIT: Vlastně ani ten ne. Dá se k němu najít třeba URO Vamtac nebo Renault Sherpa. :o)
... proto by tam buď neměla být vůbec ...
  • Já bych spíše navrhoval udělat "proklikávací" kategorii např. u Octavie "Nižší střední" a tam udělat pomocí diagramů přehled modelů značek v čase. Nevim jestli jsem se vyjádřil dost jasně - prostě jak je přehled Škodovek (kterej model od kdy do kdy), tak totéž udělat pro třídy vozidel. Stránka tříd již existuje, takže to jen na ni prolinkovat a udělat tam ten přehled místo toho chlívu, co tam teď je. Samozřejmě nějakej úvod s pár obrázky by se tam nechal. Co na to říkáš? -- Tom120 11. 8. 2010, 15:21 (UTC)
Pleteš se, auta, která mají třeba jen dva konkurenty existují. Ono je v infoboxu myšleno i na supersportovní vozy, nákladní vozy atd. Třeba takový Lotus 7 neměl snad ani jednoho konkurenta a KTM X-Bow má možná jednoho, i když je svým pojetím unikátní. Hummer H1 jakožto civilní verze vojenského speciálu by konkuretna mít neměl. Myslím že vozidla typu Renault Sherpa v civilním provedení jako luxusní SUV nedají sehnat. Jinak ohledně tříd je to ještě horší - nenajdeš nikde obecně uznávanou definici tříd a současná auta téměř třídy nedodržují, takže s tím by byl problém taky.--Slfi 11. 8. 2010, 15:32 (UTC)
  • S těmi speciály máš pravdu. Na to jsem nějak zapomněl, že se to nepoužívá jen u sériovek.
  • H1: I Renault Sherpa se dělá v civilním provedení (jednak pro různé zásahové složky (Energetika, plynaři), pak pro hasiče a pak pro různé expedice a závody). Taky by se dal nalézt třeba konkurent Iveco Massif či Avtokad Kombat T-98.
  • S těmi kategoriemi mne to napadlo (řadí se některá auta různě, nelze přesně určit hranici), ale na současné stránce tříd jsou také zástupci (mnohdy sporní). -- Tom120 11. 8. 2010, 15:44 (UTC)
Ono ani novináři v tom nemají jasno, takže pokud tušíš, jak by to mělo být, směle do toho. Jinak Hummer H1 byl snad prvním autem, které bylo bráno jako civilní terénní auto ve smyslu SUV, ne jako džíp-pracovní nástroj. Iveco Massif vychází ze Santany (ta vychází z Land Roveru) a je to právě pracovní nástroj. Ale opět - mohli bychom se hádat, protože hranice jsou neostré.--Slfi 11. 8. 2010, 15:51 (UTC)
Ono ani novináři v tom nemají jasno, takže pokud tušíš, jak by to mělo být, směle do toho.
  • Problém je v tom, že prameny se mnohdy odlišují (když už tu mluvíš o těch novinářích, tak jenom taková perlička: V publikaci Auto'99 je Škoda Octavia zařazena v Nižší Střední a na konci, kde jsou technické údaje je psaná ve Střední :-D , takže novináři, resp. redaktoři umí jedno auto zařadit 2x v jedné publikaci ... :-O )
Tahat do toho ještě Santanu a Land Rover radši nebudu. :o) Ohradím se ale za termínem Hummer H1 = SUV. Bylo by vhodné rozlišovat kategorii SUV a kategorii Off-road nebo by jsme se takhle mohli dostat k tomu, že Porsche Cayenne je konkurentem H1. :o) Konec řečí, takle by jsme se tu mohli dohadovat ještě zejtra. Navrhuju tedy nyní 2 kroky:
1) Odstranit konkurenty u těch vozů, které jsou běžně kategorizovatelné (Škoda Octavia atd.), do šablony vložit poznámku ve smyslu: Vyplňovat jen u speciálů, které nelze zařadit.
2) Kategorii tříd udělat proklikávací, tak aby se dalo na segment daných vozů dostat přes ní (někde to dokonce již je)
3) Do budoucna se zamyslet nad rozcestníkem na stráce tříd (jak jsem navrhoval výše). Možná bych časem něco navrhnul. :o) -- Tom120 11. 8. 2010, 16:04 (UTC)
No dobrá, je pravda že Hummer není SUV. Jinak, já se spíš teď snažím sehnat někoho, kdo by nahradil dva staré infoboxy tím novým (čeká se na robota). Nevím, co myslíš tím proklikáváním kategorií?? Ale to je jedno, podobné věci se můžou řešit ve wikiprojektu, protože je určitě více lidí, kteří by se k tomu chtěli vyjádřit.--Slfi 11. 8. 2010, 16:12 (UTC)
Infoboxy jsem některé již začal nahrazovat, mohu přiložit ruku k dílu. ;-)
Tím myslím to: Třída: Nižší střední, aby se na to Nižší střední dalo kliknout a přeneslo to uživatele na tu třídu - jenom prostě wikilink. :o) -- Tom120 11. 8. 2010, 16:18 (UTC)
U Octavie jsem to již předělal. - konkurence; + wikilink -- Tom120 11. 8. 2010, 16:22 (UTC)
Aha, dokumentace. Dokumentaci klidně uprav :-).--Slfi 11. 8. 2010, 16:52 (UTC)

Požadované články[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že udržujete Požadované články "Rostliny a botanika". Protože v tom nechci udělat případný nepořádek, obracím se k Vám se zjištěním, že některé starší požadované články asi nikdo nevytvoří:

  • lnice bezlistá – nikdo neodkazuje, asi špatný název, pravděpodobně má být lněnka bezlistenná, doporučuji změni název
  • kapie – nikdo neodkazuje, asi špatný název, je to paprika, nebo městečko v Polsku?
  • rosa spinosa – nikdo neodkazuje, asi špatný název, pravděpodobně taková rostlina neexistuje
  • aloe kapská – nikdo neodkazuje, asi špatný název, pravděpodobně taková rostlina neexistuje
  • pedik – nikdo neodkazuje, asi špatný název, je to zásyp na nohy?

Doporučuji tato hesla odstranit. S pozdravem Pelát 5. 1. 2011, 21:20 (UTC)

Zdravím. Začal jsem to udržovat, protože tam vládl chaos a ač to dělám už asi tři roky, pořád tam asi chaos vládne. Každý přidaný článek nekontroluji, ale řídím se zásadou, že když to zná Google, tak je šance, že to někdo vytvoří a proto to nechávám. Když teď procházím ten seznam od vás, tak zjišťuji, že lnice bezlistá roste jen na jednom místě v Evropě a shodou okolností v Čechách. Ale zároveň je možnost, že jde o Vámi uváděnou lněnku bezlistennou, asi bych tam nechal pro jistotu oba názvy oddělené lomítkem. Člověk, který napíše článek o jedné z těchto rostlin bude zajisté dostatečným odborníkem, aby řekl, zda se jedná o tu samou rostlinu, nebo jde o různé rostliny. Jako kapii bych hledal papriku, ale takový druh, který se v gastronomii nazývá kapie, proto bych ji tam ponechal. Rosa spinosa je asi úplný nesmysl. Aloe kapská podle googlu existuje, tak bych ji tam nechal. Pedik je podle googlu také materiál pro pletení košíků. Berte to tak, že pokud víte jistě, že to neexistuje, tak to smažte, a když si nejste jistý, nechte to tam. Až se tu objeví nějaký odborník, tak to třeba probere nebo udělá v ideálním případě přesměrování z lidového názvu na ten správný. Pokud budete něco odstraňovat, tak vás zastavovat nebudu, pokud nebudete dělat vyloženě nesmysly, takže editujte s odvahou :-). Já jsem technik, takže se v rostlinách nevyznám :-). S pozdravem --Slfi 5. 1. 2011, 21:53 (UTC)
Dobrý den,
  • tzv. lnice bezlistá – má růst podle [3] ve Velence, po dotazu mi starostka této obce Ing. Zlatuše Zemanová 4. ledna sdělila, že je to chybné a má správně být lněnka bezlistenná (Thesium ebracteatum), že omyl nechá na webových stránkách opravit, lněnka bezlistenná už má 10 minut svou stránku
  • pedik – pro pletení košíků se používá pedig, ověřeno dle Akadem. slovníku cizích slov, navíc stránka Pedig již existuje, na webu je asi omyl, piš jak slyšíš, např. www.chytrazena.cz apod.
  • aloe kapská – připouštím, že to je název lidových léčitelů pro zvýšení přitažlivosti výrobků z Aloe ferrox, (ale z toho odvozené rádoby odborné pojmenování Aloe capensis na webu uváděné je nesmysl, to neznají ani v Jihoafrické republice), tedy ponechme
  • kapie – asi máte pravdu

Více hlav, více rozumu. S pozdravem také technik Pelát 6. 1. 2011, 14:20 (UTC)

Výborně, díky za skvělou práci, již jsem to upravil.--Slfi 6. 1. 2011, 14:57 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Nezlobte se, ale když už kategorizujete, tak pořádně - tzn. kompletně a podle předepsaného formátu, díky :-) Palu 10. 2. 2011, 17:32 (UTC)

Přeji dobrý večer, přál jste si tento redirekt smazat pro umožnění přesunu. Jelikož nebyl smazán ihned po označení, tak až teď opožděně oznamuji, že jsem jej smazal při vyprazdňování kategorie stránek navržených na rychlé smazání. Můžete přesouvat. --Wespecz 12. 3. 2011, 19:03 (UTC)

Díky moc.--Slfi 12. 3. 2011, 19:09 (UTC)

Proč jsi ve shrnutí editace označil můj výtvor za spam? --G3ron1mo 10. 4. 2011, 13:22 (UTC)

Ahoj, promiň, to je překlik, já shrnutí editace pokaždé nevyplňuju ale nastavuju to, co už mám jednou uložené. Bohužel ale když se překliknu, tak to nejde opravit.--Slfi 10. 4. 2011, 13:40 (UTC)
V tom případě je to v pořádku. Udělám správný redirekt na xmeňáckého Magneta a napíšu článek o normálním magnetu. Neuvědomil jsem si, že je to vlastně i generátor. Přeju příjemný zbytek víkendu. --G3ron1mo 10. 4. 2011, 13:53 (UTC)

Filharmonie mladých Praha[editovat zdroj]

Rád bych se zeptal, do jaké míry je potřeba informace zdrojovat. Jako člověk, který má podrobnou znalost orchestru, mám informace z první ruky - on-line je jejich dohledatelnost velmi omezená. Prosím tímto o pomoc s upravením stránky vhodným způsobem, nejsem na Wikipedii zkušeným autorem.

Díky, Jakub 146.102.112.163 20. 5. 2011, 13:02 (UTC)

Asi by to chtělo zdroje hlavně k těm výhrám a oceněním. Nepředpokládám, že jde o výmysl, ale wp:ověřitelnost je jedno ze základních pravidel wikipedie. Ale pozor, musí jít o nezávislé zdroje, ideálně články v novinách či na internetu. S pozdravem --Slfi 20. 5. 2011, 13:10 (UTC)
Prosím o kontrolu aktuální podoby a případné odstranění upozornění (přidáno 5 významných referencí). Navíc na stránkách Concerta Bohemia a soutěže Young Prague jsou všechny výhry k dohledání (byť dosti nepřehledně). Díky! 146.102.112.163 20. 5. 2011, 13:27 (UTC)
Takhle to je v pořádku, díky za nový článek :-). Možná by bylo zajímavé doplnit do Historie v článku původní název orchestru.--Slfi 20. 5. 2011, 13:53 (UTC)

Šablona co je přesměrováno sem už prý je[editovat zdroj]

Ahoj, potřebuju vědět jak pomocí šablony "možná hledáte" udělám "přesměrováno sem" a pokud možno vícero na stejné heslo.

Mezi jinými možnostmi například proč....

Na stránku UK (http://en.wikipedia.org/wiki/UK) chci směrovat dejme tomu 4 pojmy znamenající to samé...Nejedná se tedy o jiný význam, ale o synonymum.

Na anglické wiki napíšu např. .... {{Redirect|UK}} ... výsledkem je popis "UK" redirects here.

Pro např. 4 shodné významy směrované na stránky .... {{Redirect|UK1|UK2|UK3|UK4}} .... UK1 přesměrováno sem, UK2 přesměrováno sem, UK3 přesměrováno sem .... atd. Prostě aby na začátku stránky vypsal, co všechno na ní směruje, coby synonymum.

Díky za radu. --S pozdravem ♥ FaktneviM 27. 5. 2011, 18:25 (UTC)

Ahoj. V době, kdy byla žádost Pod lípou, u šablony Možná hledáte neexistovala možnost redirectu. Když se podíváš do dokumentace, zjistíš, že když napíšeš {{Možná hledáte|redirect=Moravan|jiné=Moravan Otrokovice}} tak se zobrazí tebou požadovaný text. Více významů není potřeba, protože se dá odkázat na rozcestník (šablonou {{Různé významy|redirect=UK}}) nebo se dá vícekrát použít šablona Možná hledáte.--Slfi 27. 5. 2011, 19:25 (UTC)
Aha, to jsem netušil, že to bývalo zaostalejší, než teď. {{Šablona:Možná hledáte}}, {{Šablona:Možná hledáte/doc}}. Zní to zajímavě. Takže většinu funkcí té anglické šablony by to mělo umět, nebo to je zjednodušená verze?
Do budoucna se bude možná hodit i tohle. Díky.
--S pozdravem ♥ FaktneviM 27. 5. 2011, 20:32 (UTC)
Které šablony odpovídají třeba {{How}},{{What}},{{Really}},{{Clarify}},{{Why}},{{Peacock term}},{{Which}},{{By whom}}.
Je někde nějaký seznam všeho dostupného? Sice jsem už nějaké nápovědy četl, ale je to nějak nepřehledné. Díky.
--S pozdravem ♥ FaktneviM 27. 5. 2011, 20:32 (UTC)
Anglická šablona Redirect umí jen napsat "Something" redirects here. For other uses, see Something (disambiguation). a to zvládne Možná hledáte taky. Šablony, které uvádíš ve výčtu se na české wiki nahrazují například českou [zdroj?], ostatní významy nejsou potřeba (nebo zatím nebyly) - vše se dá vyřešit šablonou {{upravit}} či {{NPOV}}. Pokud je nutně potřebuješ můžeš ty šablony začít vesele vytvářet, pokud ne, tak je zbytečné je zakládat, protože kdyby je někdo potřeboval, už by tu byly. Navíc si nemyslím že je vhodné aby na české wiki byla možnost do článků vkládat takovéto komentáře.--Slfi 27. 5. 2011, 21:08 (UTC)
Jo, jasný. Šablona [[WP:Jak vytvořit šablonu]] není. :-( Jinak tyto české šablony znám. Ty anglické šablony (typu... Which?, Why?, By whom? Really?) ... jsou právě detailnější a dobré na to, aby se zdrůraznilo, co na tom textu je opravdu sporné a je potřeba konkrétně doložit. České.. (Zdroj?) sice udělá to samé, ale není z toho zjevné, proč je to nedůvěryhodné, nebo co konkrétně je potřeba doložit. Např.. (Why?) upozorňuje na tvrzení, ze kterého není jasné, proč to tak je, a z čeho případný autor nebo editor vycházeli. A to, že je potřeba vložit (do-vysvětlující text) + (reference). Přesto chápu, že pro CZ to není až tolik potřeba. Zatím stačí. Ahoj.--S pozdravem ♥ FaktneviM 28. 5. 2011, 09:08 (UTC)