Diskuse s wikipedistou:Adam Zábranský/archiv/1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Adam Zábranský Diskuse     Články Počítadlo Pískoviště E-mail
Archivy
Archivy

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|) 19:41, 28. 4. 2008 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.

Seznam států podle počtu obyvatel[editovat zdroj]

Zdar, vidim, že ses pustil do článku Seznam států světa podle počtu obyvatel. Bude tam asi chybka ohledně Srbska (81. místo), protože u jeho vlajky je odkaz na Kosovo a počet obyvatel je nejspíš pro Srbsko a Kosovo dohromady, můžeš to nějak opravit? Já jenom aby se na to časem nezapomnělo, pak přijde někdo, kdo z toho článku bude chtít získat informace a bude na to koukat jak péro z gauče...--Nissαn 2. 9. 2008, 15:46 (UTC)

Jasně, už jsem to udělal, asi jsem nějak nedával pozor když jsem to vytvářel (na enwiki je totiž že zahrnuje i Kosovo, tak jsem to automaticky dal jako odkaz ;-) Adam Zábranský 2. 9. 2008, 15:50 (UTC)

projekt Historie[editovat zdroj]

Dobrý den, koukal jsem, že žádáte o "členství". Tak o členství nás nemusíte žádat, stačí se prostě přpsat, uvítáme každého, kdo má zájem:) stačí se připsat na user:Mozzan/Wikiprojekt Historie do kolonky "účastníci" (v rohu té kolonky je takové malé "e" – editovat podstránku s účastníky a k nim se pipsat) Přeji Vám hezký den! أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 3. 9. 2008, 17:22 (UTC)

Tak to jsem nevěděl, že se tam jde jen tak "vecpat", díky :-) Adam Zábranský 3. 9. 2008, 17:44 (UTC)

Uvádění zdrojů[editovat zdroj]

Přeji pěkný den,
nejdříve bych Vám chtěl poděkovat za Vaše články, avšak chtěl bych Vás poprosit o doplnění zdroje, ze kterého jste čerpal - mám tím na mysli třeba Margery Allingham či Jonathan Stroud. Čtenář si pak bude moci uvedená fakta ověřit, případně bude odkázán na další, podrobnější literaturu. Pokud jste čerpal z cizojazyčné verze Wikipedie, použijte prosím šablonu {{překlad}}. Jistě chápete potřebu uvádět zdroje článků, vede to i ke zkvalitňování wikipedických textů a jejich věrohodnosti. Zdrojování je nejlepší pomocí tagů ref (podrobnjší informace v článku Wikipedie:Reference). Mějte se pěkně, v případě dotazů mi klidně pisněte do diskuse. Podzemnik 4. 9. 2008, 16:50 (UTC)

Dobře, hned to doplním. Tyto dva články jsou z doby, kdy jsem ještě na Wikipedii nevěděl co a jak, takže jsem zdroje neuváděl, a pak jsem to zapoměl doplnit. Díky za upozornění. --Adam Zábranský 4. 9. 2008, 18:31 (UTC)
Nemáte zač, já děkuji za doplnění zdroje. Příště stačí použít šablonu {{překlad}} - viz zde. Mějte se pěkně, dobrou noc, --Podzemnik 4. 9. 2008, 19:52 (UTC)
Tak dobře, já tam jen nechtěl mít na neurčené Wikipedii, tak jsem to změnil na anglickou. Příště se tedy nebudu namáhat a nechám tam šablonu ;-). --Adam Zábranský 4. 9. 2008, 19:57 (UTC)

WikiProjekt Historie:členové[editovat zdroj]

ahoj, tak wikiprojekt se úspěšně rozběhl a rád bych tě poprosil o takovou drobnůstku... kdy by jsi sem mohl napsat oblasti v historii, o které se zajímáš a ještě další drobnůstky, pomohl by si tím projektu, protože pak bychom mohli rovnou psát lidem podle toho, na co se zaměřují a taky podle toho kolik má kdo času a ochoty na práci. :-) Přeji příjemný večer a těším se na spolupráci --Mozzan 5. 9. 2008, 19:44 (UTC)

Kostel Nejsvětější Trojice (Aš)[editovat zdroj]

Ahoj, většina použitých údajů je vytažena z útrob mojí paměti (jsem Ašák a zajímám se), ale snad bude stačit to co jsem tam tedy přidal. Zatím šablonu "Ověřit" odstraňuji. S pozdravem --Zipacna1 6. 9. 2008, 15:31 (UTC)

Aha, tak to jo. Já myslel žes čerpal třeba z knihy a zapomněl jsi to připsat. Díky za vyřešení a pěkný den ;-). --Adam Zábranský 6. 9. 2008, 15:36 (UTC)

Subpahýly a UU[editovat zdroj]

Ahoj, označil jsi článek Orologie jako {{Urgentně upravit}}, ale ta se dává k článkům, které do encyklopedie nezapadají třeba pro svou neupravenost (pět stran holého textu) atd. K tomu článku "patří" šablona {{subpahýl}}, která je určená pro extrémě krátké články, tzv subpahýly. A ať již vkládáš jakoukoli z šablon do článku nezapomeň vložit upozornění i zakladateli článku (píše se o tom i v té šabloně). Díky moc a hezký den, -- Jagro 10. 9. 2008, 15:24 (UTC)

Jasně, díky za připomínku. Člověk se musí pořád učit :o). --Adam Zábranský 10. 9. 2008, 15:34 (UTC)

User ada[editovat zdroj]

Ahoj, tu šablonu jsem smazal jako zbytečnou. Použij prosím místo ní šablonu {{Nálepka levá}}. Díky moc za pochopení. -- Mercy (|) 10. 9. 2008, 19:48 (UTC)

No dobře... jen jsem chtěl udělat něco co mají na anglické wikipedii, ale jak koukám, asi to nepůjde. Kdyžtak teda smaž i Šablona:Usersprogram --Adam Zábranský 10. 9. 2008, 19:50 (UTC)

Abych Ti to vysvětlil, kdysi se tady podobné šablony hodně řešily a dospělo se k závěru, že jsou zbytečné a nesystémové, pokud se dají nahradit jinak. Tu nálepku si můžeš přizpůsobit podle svých představ. Můžeš se inspirovat na stránkách jiných wikipedistů. -- Mercy (|) 10. 9. 2008, 19:53 (UTC)

Dík za vysvětlení, už jsem chtěl napsat pobuřující komentář, proč každý musí nálepky kopírovat nebo si psát vlastní, když by stačilo například napsat jen {{User ČR}}, ale když už se to tu řešilo a zavrhlo, tak to překousnu. --Adam Zábranský 10. 9. 2008, 20:00 (UTC)

Starověk[editovat zdroj]

Ahoj, mimo práci na článku Byzantská říše, která zrovna probíhá, mě napadlo pokusit s eprotlačit alespoň do dobrých článků článek Starověk. Vyjádři se prosím na této dikusní stránce, pokud máš zájem. Předem díky a přeju příjemný večer ;-) --Mozzan 7. 10. 2008, 18:31 (UTC)

Dobry den, chtel bych poprosit, pri prekladu vyplnujte do sablony i cislo revize jako ja zde [1] a do shrnuti piste preklad z en, nikoli en wiki, vim, ze to pusobi jako buzerace, ale pak kdyz se v historii hleda copyvio, tak to pusobi jakoze jste jen pridal interwiki en. roste je to ve stylu pusobi to jako buzerace, ale muze to pomoci a Vam je to vicemene jedno. Diky moc --Vrba 10. 11. 2008, 18:39 (UTC)

Ano, všiml jsem si, že jste mi to opravil. Příště to už udělám sám, nevěděl jsem že to je důležité. Díky za připomínku Adam Zábranský 10. 11. 2008, 18:41 (UTC)

Jen si dovolím poznamenta: Už dělám na Wikipedii nějaký ten pátek, ale dostat se do editačního konfliktu při zakládání redirectu... Gratuluju, podařilo se ti mě do něj dostat s Vanessa Mae :-) JAn 10. 11. 2008, 19:02 (UTC)

Hehe, to by se mělo někam zapsat :o) Adam Zábranský 10. 11. 2008, 19:05 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Nováček“

Dobrý podvečer, dovolte mi zpestřit Vaši stránku za 211 editací a dobu přes měsíc (bylo jich šest) zde strávenou prvním uživatelským vyznamenáním za věrnost. Nyní jste oficiálně „Nováčkem“! Blahopřeji a přeji ještě mnoho dalších editací.--Zákupák 16. 11. 2008, 15:39 (UTC)


Planetky[editovat zdroj]

Ahoj, k některýmplanetkám se víc informací ani sehnat nedá, viz například http://en.wikipedia.org/wiki/34_Circe Hezký den, L.

Ahoj, vidím, že udatně bojuješ na RC, jen tak dál. ;) Jenom mrkni na Emilie Autumn, když je text copyvio, tak se nenavrhuje na rychlý odmaz, ale vloží se tam šablona {{Copyvio}} a podle instrukcí v ní se článek napíše do seznamu a autorovy do diskuse. Je to kvůli možnosti, že se podaří sehnat povolení k uvolnění daného textu pod GFDL a nově i CC a když se to nepodaří, tak po týdnu pryč s tím. ;) Zdravím, -- Jagro 17. 11. 2008, 16:52 (UTC)

A ještě jedna věc, když revertuješ po někom blbosti, tak se mu do diskuse dává nějaká ze šablon {{Experimenty}}, {{Experimenty2}} nebo {{Experimenty3}} podle závažnosti a opakovanosti aby pak správce či kdokoli jiný věděl už podle diskuse, že daná IP/uživatel „není beránek“ a že nezaslouží 2 hodinky za blbosti ale 12 za vulgarity a hrubé narušování ency. A taky aby dotyčný uživatel věděl, že to, co dělá není OK. -- Jagro 17. 11. 2008, 17:03 (UTC)

Díky za rady, budu si to pamatovat --Adam Zábranský 17. 11. 2008, 17:11 (UTC)


Malá změna[editovat zdroj]

Dobrý den! chtěl bych Vás požáat, abyste pokud možno takhle nebo takhle rozsáhlé přepracování neoznačoval jako malé editace. Obecně platí, že by se jako malé editace měly označovat pouze velmi jednoduché změny a úpravy článku, např. opravy překlepů a pravopisných chyb, změny formátování a úpravy, přeskupení textu bez změn jeho obsahu. (vizte wp:malá editace, z níž jsem citoval). U té obnovitelné energie se navíc úpravou nějak ztratila úvodní definice a do stručného úvodu pronikly marginálie. --Postrach 27. 11. 2008, 06:19 (UTC)

Dobrý den, já se omlouvám, ale ty automatické editace takhle označuji nevědomky - je to nějaký zlozvyk, který se budu muset odnaučit :). Každopádně díky za upozornění --Adam Zábranský 27. 11. 2008, 13:18 (UTC)

Přesun (přejmenování) stránek[editovat zdroj]

Podíveji se na Wikipedie:Slučování a přesun stránek. Články se nepřesouvají (přejmenovají) C+P. --Wikipedista:BobM d|p 27. 11. 2008, 14:58 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Ahoj, nejsi žádný nováček, tak Ti tady nechci dávat šablonu ohledně shrnutí editace. Proto tě prosím přímo: vyplňuj tu kolonku, můžeš tím ušetřit práci ostatním i sobě. Díky, --Podzemnik 29. 11. 2008, 14:26 (UTC)

No dobře... když ono to někdy táák zdržuje :) --Adam Zábranský 29. 11. 2008, 14:33 (UTC)
Tak díky moc za vstřícnost;-) Jinak když zakládáš redirect, nemusíš shrnutí vyplňovat, vyplní se samo. --Podzemnik 29. 11. 2008, 19:41 (UTC)

Ahoj, vidím, že se hodně věnuješ tématice spojené s USA. Existuje zde Portál USA {{Portál Spojené státy americké}}, takže pokud byses chtěl připojit portál i my bychom byli rádi. Zdraví --Kacir 5. 12. 2008, 21:21 (UTC)

Zkratka iw[editovat zdroj]

Nazdar, zkratka iw (interwiki) znamená přidání mezijazykových odkazů, viz Wikipedie:Shrnutí editace#Popis změny. O nic nejde, to je maličkost, ale možná by to mohlo někdy někoho zmást. Já jsem to taky dřív nevěděl. --Nissαn 6. 12. 2008, 13:13 (UTC)

Super, díky, to jsem potřeboval vědět. A ještě díky za odkaz :) --Adam Zábranský 6. 12. 2008, 13:20 (UTC)

Komentář k editaci[editovat zdroj]

Tedy konkrétně k této. Zarazily mne na ní tři maličkosti, každá z nich o sobě by nestála za řeč, ale když už se to sešlo, tak napíši: 1) nejsem si jistý jestli je vhodné nahrazení Iberský->Pyrenejský ve článku o starověku, mám pocit, že v dějepise je ustálené to označení Iberský. Každopádně sjednocení Iberský->Pyrenejský zvládne bot kdykoliv, ale jakmile jednou bude ve všech článcích Pyrenejský, tak vracet do těch historických Iberský by byla těžká práce. Navíc tam ani není uveden důvod proč se vlastně mění Iberský na Pyrenejský, čímž se dostáváme k 2) To shrnutí by šlo vyplnit lépe, zvlášť když se nemění jen odkaz, ale i text toho odkazu, takto to shledávám zavádějící. Pod shrnutím odkaz si představím, že text článku se nezměnil, jen odkaz vede jinam, zvlášť, když údajně šlo o malou editaci, tedy bod 3) Osobně si nejsem jist, jestli zásah do textu nahrazující Iberský za Pyrenejský lze považovat za malou editaci. Kdybyste třeba takto zkoušel nahrazovat Wieliczka->Vělička, anebo co to tu bylo tuhle za bouřlivou debatu, tak by by možná dost zúčastněných tvrdilo, že se nejedná o malou změnu. Tohle se od toho zase tak neliší. Berte to jako můj pohled na věc, který Vám nechci vnucovat (zrovna Iberský/Pyrenejský je mi jedno), spíš chci varovat, že někoho by tyhle tři věci mohly pohoršovat. (Kdyby mne pohoršovala ta první, tak mne ty druhé dvě možná i naštvou, protože budu mít pocit, že se někdo snaží prosadit svůj názor pokoutně :-)) --Tchoř 6. 12. 2008, 21:43 (UTC)

Tak to se omlouvám, vycházel jsem z toho, že se má za to, že Iberský je špatně a Pyrenejský je dobře. Tudíž jsem ani neviděl důvod, proč tu akci odůvodňovat. Jako zdroj mi sloužil článek Pyrenejský poloostrov zde na wiki, ale jak vidím, tak je tam důvod neozdrojovaný :o). Zároveň jsem také myslel, že to prostě Pyrenejský poloostrov je a když o něm mluvím, tak ho nenazvu Iberský poloostrov, ikdyž se bavím o starověku. --Adam Zábranský 6. 12. 2008, 21:56 (UTC)

Pozor na pravopis[editovat zdroj]

Ahoj, dávej pozor na pravopis u odkazů, které opravuješ. Přídavná jména od slova Babylon se píšou s malým b. Prosím oprav to po sobě. Díky. -- Mercy (|) 7. 12. 2008, 09:19 (UTC)

Díky za tip, to jsem asi nějak přehlédnul --Adam Zábranský 7. 12. 2008, 09:20 (UTC)

Šablona[editovat zdroj]

Ahoj! Opravil jsem po Tobě {{Infobox sídla světa}}, což není problém. Při té příležitosti jsem po dohodě s Tchorem změnil název toho parametru na intuitivnější "zkratka státu". Tak se, prosím, nediv, kdyby Ti ten starý nefungoval. Díky. Miraceti 12. 12. 2008, 19:23 (UTC)

Díky, já se původně bál, že to ani neprojde :o). --Adam Zábranský 12. 12. 2008, 19:43 (UTC)
Ono by to šlo asi pomocí šablony {{!}} psát i bez nového parametru, ale takhle je to čistější. Miraceti 12. 12. 2008, 20:54 (UTC)
No vidíš, a tohle mě nenapadlo. --Adam Zábranský 12. 12. 2008, 21:23 (UTC)

Ahoj rediry ve tvaru Arica, Chile a Brisbane, Queensland se tu mažou jako nesystémové, prošel jsem co na ně odkazovalo a byl to jediný článek Tichý oceán kam někdo nakopčil anglické názvy, což ovšem češtině a cs wiki nevyhovuje, zejména Singapore a např. čínská a japonská města se u nás zapisují odlišně. Tu Aricu ale stejně bude třeba jednou udělat takhle: Arica (Chile), je jich víc, tak stejně Brisbane - každopádně ne s čárkou, ale ve tvaru s rozlišovačem (i když je jasně největší a nejznámější).--Horst 29. 1. 2009, 21:03 (UTC)

Dobrá, já myslel, že čím víc, tím líp :). Takže upravím odkazy v tom článku Tichý oceán. --Adam Zábranský 29. 1. 2009, 21:07 (UTC)
Tak metoda čím víc taky neni špatná ale určitě je lepší že to má nějaký systém, já ho nevykoumal, jo některé jsem tam taky opravil, možná by Ti pomohla část monobooku.js na zvýraznění redirů pomocí zelené, hned to pak v článcích vidíš. Mám ji v mém monobooku tak si jí kdyžtak zkopči--Horst 29. 1. 2009, 21:12 (UTC)
Moc se omlouvám, ne že by nebyl monobook.js užitečnej, ale měl sem Ti dát odkaz na .css tam sou ty zelený odkazy, promiň, holt budeš mít oba:-))--Horst 29. 1. 2009, 21:18 (UTC)
Já si říkal, že nikde žádný kód pro zvýrazňování nevidím... díky :o) --Adam Zábranský 29. 1. 2009, 21:20 (UTC)

Wikikvítí[editovat zdroj]

Ahoj, přijmi prosím ode mne toto wikikvítí v barvě žluté jako mé poděkování za pomoc s překladem článku Jupiter. Už na to koukám příliš dlouho a opouští mne chuť to dodělat :) tak jsem rád, že jsi mi s tím pomohl. Moc si toho vážím! Děkuji --Chmee2 27. 12. 2009, 11:56 (UTC)

Moc díky za kytičku. Když jsem se na to poprvé kouknul, hned jsem pochopil, že s tím musela být strašně velká práce, takže jsem bez váhání začal překládat. Já sám bych u toho tak dlouho nevydržel, máš můj obdiv :o) --Adam Zábranský 27. 12. 2009, 12:09 (UTC)

Urgentně upravit[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že se věnujete údržbě Wikipedie. Ale mám poznámku k tomuto. Podle Wikipedie:Malá editace by se jako malá měla označovat editace pouze nepodstatných věcí, v žádném případě tedy udělování (a vůbec změny) údržbových šablon. Navíc podle Wikipedie:Shrnutí editace je potřeba vyplňovat shrnutí editace, což je právě u podobných šablon velmi potřebné, aby bylo jasné, proč tam šablona je umístěna.

Nadto ještě jste opomněl upozornit autora článku na to, co jste udělal. Je to napsáno přímo v textu té šablony, jak se to má dělat. Navíc jde zřejmě o nováčka-anonyma, tak by bylo na místě i uvítání a podrobnější poučení ve shodě s Wikipedie:Buďte laskaví k nováčkům.

Přeji Vám hodně štěstí v novém roce a nezlobte se, že Vás tak poučuji, ale jde mi o dobré zacházení s nováčky, které považuji za důležité pro budoucnost Wikipedie.--Ioannes Pragensis 1. 1. 2010, 20:48 (UTC)

Díky za upozornění, příště už to snad udělám správně. --Adam Zábranský 1. 1. 2010, 21:13 (UTC)

Číslo/Číslice[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že pro zápisy čísel římskými číslicemi používáte pojem (jedna) římská číslice. Žil jsem v domnění, že římské číslice jsou jen I,V,X,L,C,D,M a pomocí nich pak vznikají čísla. Tedy že pojmy číslice a číslo jsou v podobném vztahu jako písmeno a slovo, viz třeba článek číselná soustava. Máte nějaký důvod prosazovat jiné chápání těchto pojmů? Díky. --Tchoř 4. 1. 2010, 12:33 (UTC)

Důvod pro to nemám, teď vidím, že to je špatně, předtím jsem si to neuvědomil. Díky za upozornění, aspoň že toho zatím není tolik a jde to lehce opravit. --Adam Zábranský 4. 1. 2010, 16:03 (UTC)

Číslo 50[editovat zdroj]

Chtěl jse se v brzké době k tomuto článku vrátit a dopsat pár věcí. Děkuji, že jste se toho ujal přede mnou. --G3ron1mo 10. 2. 2010, 13:02 (UTC)

Není zač, dělám články o číslech popořadě a právě jsem k padesátce došel ;o) --Adam Zábranský 10. 2. 2010, 13:30 (UTC)

Srdečně zdravím. Chtěl bych Vám velice poděkovat za navržení zajímavosti z hesla Jogurt do sekce Víte,že... na Hlavní straně. Bohužel, některé údaje z úvodu tohoto hesla se mi nepodařilo v uvedeném zdroji nalézt a ověřit. Jde o většinu informací z prvního odstavce, např.:

  • doba kysání
  • nutnost přidávat ještě další bakterie, stopové prvky a vitamíny, aby byl považován za tzv. funkční potravinu (pokud vím, v některých zemích se dokonce nic dalšího přidávat nesmí)
  • že jde o nejrozšířenější tzv. funkční potravinu

Protože jinak jde o heslo velmi zajímavé, bylo by fajn, pokud by se dané nedostatky podařilo odstranit, a heslo by mohlo být na Hlavní straně uvedeno.

Velmi Vám děkuji za pochopení. A pokud byste věděl ještě i o jiných zajímavých a hlavně dobře zdrojovaných heslech, zcela jistě je prosím rovněž navrhněte. Jan.Kamenicek 12. 5. 2010, 08:06 (UTC)

Čau, vidím, že překládáš z en: článek Rock, je moc dobře, že se někdo pustil do toho našeho pahýlu... Jenom ti chci doporučit, že šablona {{pracuje se}} se dává na úplný začátek článku, takhle dole ji všichni přehlédnou. A pokud chceš doopravdy přeložit celý článek, použij místo ní spíš {{ve výstavbě}}. --Harold 30. 10. 2010, 21:02 (UTC)

Díky, tuhle šablonu jsem neznal. --Adam Zábranský 30. 10. 2010, 21:06 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Srdečně zdravím Všiml jsem si, že hromadně řadíte hesla do kategorií jako Absolventi California Institute of Technology. Mohu se zeptat, na základě čeho tyto kategorie článkům přiřazujete? Jan.Kamenicek 26. 12. 2010, 00:57 (UTC)

Dobrý den, většinou to dělám podle anglické Wikipedie (jsou tam seznamy významných lidí, kteří školu vystudovali), zrovna u Caltechu jsem to výjimečně dělal podle české Wikipedie, což se teď ukázalo jako chyba, protože jsem si všiml, že v seznamu významných absolventů jsou i profesoři, kteří tam nestudovali... Za to se tedy omlouvám, už jsem je z kategorie odstranil. Jinak, je problém dělat to podle anglické verze? --Adam Zábranský 26. 12. 2010, 08:15 (UTC)
Já jsem si původně všiml právě toho, že se do kategorie kromě absolventů dostávají i profesoři. Nejsem si ale jist ani tím, zda je vhodné to dělat podle enwiki, většinou se razí zásada, že jako zdroj informací nevyužíváme jiné verze Wikipedie, aby nedocházelo k vzájemnému opisování chyb. Snad by to šlo, pokud by ty seznamy na enwiki byly dobře zdrojované. Jan.Kamenicek 26. 12. 2010, 14:33 (UTC)
Medaile zkušeného uživatele

Dobrý den. Za vaši neutuchající práci na projektu a věrnost Wikipedii vám uděluji „Medaili zkušeného uživatele“. S pozdravem--Zdenekk2 26. 12. 2010, 14:26 (UTC)

Děkuji :) --Adam Zábranský 26. 12. 2010, 15:49 (UTC)

Krabí mlhovina[editovat zdroj]

Kolego, četl jsem Váš článek Krabí mlhovina a cituji je největším zdrojem energie na obloze jste asi zapomněl v jakém oboru spektra a za druhé Bylo však zjištěno, že vlivem magnetických interakcí pulzaru s mlhovinou se doba periody jeho rotace postupně zvyšuje. asi taky ne, viz např. [2], rotace se zpomaluje, zrychlovat se ani podle mé laické hlavy nemůže, ale Kromě tohoto plynulého zpomalování rotace se u pulsaru PSR 0531+21 pozorují jednou za několik let náhlé skoky (angl. glitch) : dál v úvodu píšete, že průměr mlhoviny je 11 světelných let, dál v článku pouze 6. Zdraví --Mirek256 1. 1. 2011, 17:10 (UTC)

Tři z těchto čtyřech problémů pochází z té části článku, kterou jsem ještě neopravil (překládám postupně z anglické wiki). Dejte mi prosím nějakou dobu, abych to dopřeložil a stávájící text nahradil novým. Co se týče toho prvního, možná bych měl dopsat dlouhodobým, ale v jakém oboru spektra to je, nevím –omlouvám se, nejsem na toto téma ani v nejmenším odborník, pouze mě to zaujalo a tak článek překládám. Koukněte se prosím např. na anglickou verzi, jestli je tam spektrum napsané, a dopiště ho. Děkuji, --Adam Zábranský 1. 1. 2011, 17:21 (UTC)
Prosím, nezařazujte své vlastní články mezi dobré, máte tam chyby. např.synchotronní radiace je synchrotronní radiace, pravděpodobně od slova synchronizovat, a maličkostí tam máte vícero. Článek je jinak velice hezký, no na en je mezi nejlepšími.--Mirek256 2. 1. 2011, 12:52 (UTC)
Absence recenze není důvod pro nezařazení. Pokud existují vážnější důvody, je třeba je zapsat do shrnutí nebo diskuse. Vlastní články lze zařazovat. --Lenka64 2. 1. 2011, 12:55 (UTC)
A já měl za to, že je tam zařazovat můžu. Ale dobře, nechám to předem projít recenzí. --Adam Zábranský 2. 1. 2011, 12:57 (UTC)
Ahoj, zapojím se do diskuse a podpořím Lenku64. Vlastní článek samozřejmě možné zařadit do dobrých článků možné je a pro jeho vyřazení by se mělo uvádět zdůvodnění v diskusi článků. To, že článek přidal autor, není samo o sobě důvodem pro jeho vyřazení. Nicméně je vhodné, aby článek prošel diskusí a recenzemi předem. Pokud se tak ale nestane, nedá se z takovýmto zdůvodněním článek vyřazovat. S pozdravem --Chmee2 2. 1. 2011, 13:00 (UTC)

No, jsou tam věty stylu jako a v roce 1967 byla určena jednou z nejzářivějších objektů na nebi v gama záření, to si snad ze mě někdo dělá srandu, ne? Já si nesmím dovolit dát vlastní článek mezi dobré ani omylem, tak nevím, proč by pro někoho měla platit jiná pravidla. v astronomii se myslím požívá na obloze, chybí tam slovo atd.--Mirek256 2. 1. 2011, 12:59 (UTC)

No, hlavně byste si měl přečíst o DČ na jejich stránce a nešířit tu mylné unformace. --Lenka64 2. 1. 2011, 13:01 (UTC)

Výhrady už píšu do článku, ale myslím, že je tam docela dost věcí, které košer nejsou, co překladu týká. Aby člověk mohl dobře přeložit astronomický článek, či článek jiného oberu, musí umět řeč i ten obor. Bohužel, ale i přesto byl článek přeložen dobře. Odpověď byla hlavně Lence64.--Mirek256 2. 1. 2011, 14:04 (UTC)

Já se i přesto budu snažit překládat dál, a snad mě vždy někdo opraví, jako jste to udělal nyní vy. Díky, --Adam Zábranský 2. 1. 2011, 14:12 (UTC)

Miroslav Klapáč[editovat zdroj]

Mohl by jste mi vysvětlit, proč dáváte šablonu "významnost" ke člověku, který 56 x reprezentoval Československo a patří mezi nejlepší a nejznámější hokejisty naší historie? Příště bych prosil lépe číst a ještě mnohem líp přemýšlet. MiroslavJosef 19. 1. 2011, 15:18 (UTC)

Možná kvůli tomu, aby byl článek alespoň nějak ozdrojovaný. --Adam Zábranský 19. 1. 2011, 15:20 (UTC)
K tomu slouží jiné šablony, {{Neověřeno}} popřípadě {{Urgentně ověřit}}.--Zdenekk2 20. 1. 2011, 15:14 (UTC)

Gymnázium Tanvald[editovat zdroj]

Dobrý den, nedostatek času mi zabránil vylepšení stránky jmenované v nadpise. Nyní jsem se s tím mohl více zaobírat, takže jsem tomu věnoval více píle a snahy. Doufám tedy, že je vše v pořádku. Plánuji sem ještě dostat pár obrázků a bude to hezké. Měj se hezky.