Diskuse s wikipedistou:Adam Zábranský/archiv/2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Adam Zábranský Diskuse     Články Počítadlo Pískoviště E-mail
Archivy
Archivy

Pro takovéhle akce jako přidání šablony Ptáci, by se snad dal použít robot. Znepřehledňuje se nám stránka posledních změn.--Juan de Vojníkov 22. 1. 2011, 07:59 (UTC)

No jo, to je dobrý nápad... existuje takový? --Adam Zábranský 22. 1. 2011, 08:00 (UTC)

Zde je seznam botů, kdo co umí. Dále:

Upozorňování autorů[editovat zdroj]

Ahoj, při vkládání šablon {{Urgentně upravit}}, {{Copyvio}} apod. je nutné postupovat dle instrukcí, které se zobrazí, tj. hlavně vložením zobrazeného kódu uvědomit autora na jeho diskusní stránce. Díky, Gumruch 24. 1. 2011, 12:12 (UTC)

Ano, teď si uvědomuji, že jsem tomu tak u posledních pár přidání těchto šablon neudělal. V minulosti ale ano. Omlouvám se, --Adam Zábranský 24. 1. 2011, 17:25 (UTC)


Pozvánka na setkání wikipedistů

Pražský sraz Wikipedistů v rámci Dne Magnuse Manskeho se uskuteční
v pátek 28. ledna 2011 od 18 hodin v Café Jehuda, Blanická 12 (ulice nad Mírákem).
Všichni jsou srdečně zváni!


Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


V kvádru chodit nemusíš:-) --Juan de Vojníkov 25. 1. 2011, 15:49 (UTC)

Cením si pozvání, bohužel mám už naplánovanou oslavu. Snad to vyjde příště. P.S. Neboj, umím se oblékat i normálně :o). --Adam Zábranský 25. 1. 2011, 20:24 (UTC)

Myslím, že na tenhle docela gramotný článek o zajímavém člověku jste byl až moc přísný. Zdraví --Sokoljan 29. 1. 2011, 19:41 (UTC)

Možná ano, ale spíš jsem to bral tak, že nepotřebuje upravit nějak hodně, ale pouze nutně (resp. ten stav, ve kterém byl, byl nepřijatelný, ale nebylo potřeba mnoho, aby byl přijatelný). --Adam Zábranský 29. 1. 2011, 19:47 (UTC)

Zlatý glóbus[editovat zdroj]

Ahoj. Myslím, že si můžeme tykat. Děkuji za zprávy, popravdě se neumím ještě orientovat. Každopádně jsem ten animovaný film předělal, ale místo přesun jsem vytvořil novou stránku se správným názvem. Omlouvám se. Může se ta původní smazat? Neumím to. Ani nevím jestli správně vkládám do diskuze :-). Každopádně děkuji, ty jazykové kódy napravím (u animáku jsem to už spravil). Zdraví Daniel Š. 30. 1. 2011, 11:47 (UTC)

Děkuju za pomoc i opravy. A za ten nadpis se ještě jednou omlouvám. Jsi rychlejší než já, než začnu ty kódy dávat, už jsou hotové :) --Daniel Š. 30. 1. 2011, 14:30 (UTC)
Díky za ten přesun. Už mám i podpis v pořádku :o) --Wilbur 12. 2. 2011, 13:42 (UTC)

Ahoj Adame. Můžu poprosit hodit očko na ty první tři ročníky, co jsem udělal ke Glóbům? Jen abych se zas nerozjel a nebylo pak hodně k opravě .o) Děkuju, pěkný víkend. Dan (--Wilbur 18. 3. 2011, 09:15 (UTC))

Určitě bych rád dodělal i Oscary. Sleduju a pamatuju si je víc, takže se na to těším. Tož dík za kontrolu a ať se daří .o) --Wilbur 19. 3. 2011, 06:43 (UTC)
Zdárek. Ještě mám dotaz. Jelikož na anglické wikipedii existují filmové plakáty k filmům (např. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Song_sheet.jpg), na Commons chybí. Snažím se projít pravidla licencování na http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Licencov%C3%A1n%C3%AD a zjistit, zda-li lze nahrát ten obrázek (poster). Cituji: "Na Wikimedia Commons lze načítat pouze díla, která - byla výslovně uvolněna pod svobodnou licencí nebo - jsou volným dílem (public domain) alespoň ve Spojených státech i v zemi původu díla." Jen si nejsem jist, zda-li nahráním plakátu nedojde k porušení prav. Co myslíš? Díky. D.--Wilbur 21. 3. 2011, 18:27 (UTC)

Prostřeno! Zdárek! Nevím na koho se obrátím, tak zase na Tebe :-) Vytvořil jsem stránku o pořadu Prostřeno a původně obsahovala i dvě tabulky se jmény soutěžících první a druhé řady. Wikipedista Milda ty dvě tabulky smáznul s tím, že Wiki není telefonní seznam. Já to respektoval, chtěl jsem jeho vyjádření, neozval se. Pak mi ale přišli zprávy o tom, že jiné soutěže (Vyvolení, Trosečník, atd.) ten seznam hráčů mají. Nejde mi o ty dvě hodiny, co mne to stálo, s tím já už počítám, že něco dokalím. Jen by mne zajímalo, jak to je. Pod lípou jsem to nechtěl řešit. A ještě bych prosil o kontrolu herečky J.Jones :o) Abych měl nějakou nápovědu, jak dělat herce a herečky. Děkuju, hezký den! D.--Wilbur 7. 4. 2011, 07:12 (UTC)

Ahoj, ten HotCat, to je nějaká nová mánie? Nic ve zlém, ale třeba v hesle Albert Einstein jsi teď udělal 6 editací, které přidaly 6 kategorií, takže jich tam je už 26. To je přece šílené. Pokud máš pocit, že je tolik kategorií nezbytně potřeba, tak to aspoň promysli předem tak, abys to zvládl na jednu editaci. Uvědom si, prosím, že s každou editací se do databáze na serveru ukládá celý text článku. A nedávno jsi sypal lidi jako Leon Cooper do kategorie supravodivost, což je fyzikální jev. Já chodil za tebou a ručně to opravoval. Nechceš si dát pauzu? Díky. --egg 30. 1. 2011, 21:18 (UTC)

Vzhledem k tomu, že jsem kategorie, do kterých jsem později Einsteina zařazoval, zakládal postupně, nemohl jsem předem vědět, kolik jich bude. Ale omlouvám se za to. Jinak co se týče Coopera, nemyslím si, že by byla blbost ho zařadit do kategorie supravodivost, když vymyslel její hlavní teorii. --Adam Zábranský 30. 1. 2011, 21:29 (UTC)

Na lidi by měla být vždy jiná kategorie než na přírodní jevy nebo teorie. Einsteina jsi taky dal do „relativisti“ a ne do „teorie relativity“. Ale obecně bude dost těžké různé vědce takto škatulkovat, zabývali se spoustou odlišných věcí, Einstein, Maxwell, Thomson, Feynman, ... Nemyslím si, že by každý měl být v 15 kategoriích, pak to začíná být trochu k ničemu. --egg 30. 1. 2011, 22:05 (UTC)

Brzdi! Zase to sekáš jak Baťa cvičky a já mám co kontrolovat a napravovat. [1] [2] S touhle rychlostí bys měl mít bot flag, jenže boti musí pracovat bezchybně. Není v mých silách tvé editace v takovém počtu procházet a uvádět na pravou míru. --egg 5. 2. 2011, 17:58 (UTC)

Vypadá to, že ve věci kategorií se podle enwiki nemá cenu řídit. Omlouvám se za způsobené potíže a už kategorizovat nebudu. --Adam Zábranský 5. 2. 2011, 18:10 (UTC)

Zas tak striktní bych nebyl, valná většina těch editací je nesporně užitečných. Jen se nedá na enwiki spoléhat bezvýhradně, nejde to provádět mechanicky. Měj se, vše v dobrém! --egg 5. 2. 2011, 18:22 (UTC)

Ahoj, používáš e-mail uvedený na wikipedii? Poslal jsem ti mail a zajímala by mě odpověď. --Vojtech.dostal 10. 2. 2011, 11:33 (UTC)

Používám, díky žes mi to připomněl, teď jsem si uvědomil, že jsem se na něj už skoro týden nepodíval :). Jdu se kouknout, cos napsal. --Adam Zábranský 10. 2. 2011, 11:37 (UTC)

Pí (čídlo)[editovat zdroj]

Ahoj! Rád bych poděkoval a udělil wikikvítí za další dobrý článek a za příjemnou spolupráci během jeho dodělávání! Díky moc a hezký den!

Jinak podle tvé uživatelské stránky soudím, že jsem si tě dokázal úspěšně nevšimnout po dva roky na Kepleru. Pokusím se lépe koukat ;) --Hagar 18. 2. 2011, 22:27 (UTC)

Moc díky za kvítí. Taky keplerák? To je mi ale náhodička, už jsem si myslel, že tam jsem wikipedista-unikát :o). --Adam Zábranský 20. 2. 2011, 21:09 (UTC)

Homoscedastičnost/Heteroscedastičnost[editovat zdroj]

Použil jsem obrázky z anglické verze článků, ale ty se nenačetly ... (jsou důležité pro rychlé pochopení)

Ahoj, přijmi ode mne prosím zaslouženou kytičku za heslo Triton (měsíc), které se tvojí prací dostalo mezi dobré články české Wikipedie a tím tak rozšířilo řadu kvalitních článků ze sluneční soustavy, co tu již máme. Pevně věřím, že se určitě s chutí pustíš pak ještě do některého z dalších těles, přeci jen by bylo prima mít časem celou soustavu :) S pozdravem a díkem --Chmee2 20. 3. 2011, 19:13 (UTC)

Díky za kytičku, potěšila :). A ano, v budoucnu se chystám ještě na celkem dost vesmírných těles, tak se zase těším na spolupráci. --Adam Zábranský 20. 3. 2011, 19:18 (UTC)

Irving Langmuir[editovat zdroj]

díky za Irvinga Langmuira, tak dlouho jsem se přemlouval ... až jsi mi jej vyfoukl ;). --aleš/ALu 16. 4. 2011, 17:44 (UTC).

Není zač, ale určitě je ještě co doplňovat, celkem jsem přeskakoval :) --Adam Zábranský 16. 4. 2011, 18:39 (UTC)

Magnetické pole Jupiteru[editovat zdroj]

Ahoj, byl jsi mi doporučen, jakožto expert na sluneční soustavu. Rozepsal jsem článek o magnetosféře Jupiteru, ale nemám sílu a hlavně chuť se teď vrhat do pokračování tak rozsáhlého článku, ale ty jsi prý poslední dobou začal psát hodně o sluneční soustavě. Třeba ti téma magnetosféry Jupiteru půjde lépe, než mně. --G3ron1mo 18. 4. 2011, 21:03 (UTC)

Ahoj, expert určitě nejsem, a to na cokoli. Ale je pravda, že mě toto téma docela zajímá. Sice teď mám rozdělaný jiný projekt (Studenou válku), ale později se na tento článek určitě vrhnu. Díky za tip :). --Adam Zábranský 19. 4. 2011, 05:23 (UTC)

Obloukové svařování[editovat zdroj]

adame, zase jsi mne doběhl :) tu šablonu jsem tam původně dávat nechtěl, protože obsahuje i jiné metody svařování než obloukové. a šablonu jen {{metody obloukového svařování}} v šabloně {{metody svařování}} ještě neumím. --aleš/ALu 22. 4. 2011, 21:15 (UTC).

Ale jde o to, že z {{Metody svařování}} na tento článek vede odkaz. Je to podobný postup, jako když např. České země patří do {{Česko}}. Nějak si nevybavuji další příklady, ale dělá se to tak myslím vždy. --Adam Zábranský 22. 4. 2011, 21:49 (UTC)

Ahoj, beru tvoji námitku, že uvádění anglického textu hymny je zbytečnost, jako tvůj názor. Zarazilo mě ale, že jsi napřed nevyvolal diskuzi, co si o tomto problému myslí i ostatní wikipedisté. Můj osobní názor je ten, že k něčemu je, protože angličtina je přece jenom světovým jazykem, i když se ti to třeba nelíbí.--Tonda Novak 25. 4. 2011, 15:23 (UTC)

Mně se to naopak dosti líbí, to ale nic nemění na tom, že anglický text na českou wikipedii nepatří (kromě případů, jako je hymna Spojených států amerických, kde je angličtina jazykem originálního textu). To, že je angličtina světovým jazykem, neznamená, že patří do článků na české verzi wikipedie jen proto, že je někdo líný (a neber to, prosím, jako osobní útok, tak jsem to nemyslel) anglicky psaný text přeložit. Jestli se koukneš do článků v ostatních jazykových verzích, anglický text tam neuvidíš... Navíc (hlavně?), jestli je angličtina tak světovým jazykem, jak říkáš, proč by mělo cenu psát články v jiných jazycích? Podle mě zde není o čem diskutovat. --Adam Zábranský 25. 4. 2011, 15:38 (UTC)
Líný přeložit to nejsem, důvod proč jsem to nepřeložil je, že báseň se překládá trochu jinak než normální text a já opravdubáseň nedokážu přeložit tak, aby se rýmovala i v češtině. Na to opravdu nemám. Ale budiž, pokud budu vytvářet další stránky, nebudu tam vkládat anglický překlad.--Tonda Novak 25. 4. 2011, 19:03 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den, je-li u nového článku uveden jediný odkaz iw, bot již (většinou do příštího dne) doplní odkazy na ostatní wikipedie. Neberme práci strojům, šetřeme svým časem. S pozdravem Pelát 5. 5. 2011, 18:10 (UTC)

Dobrý den, já vím, že velmi často ano, ale už jsem viděl i starší články, kde to robot zapomněl, proto iw raději občas doplním. Ale můžu s tím bez problému přestat :). --Adam Zábranský 5. 5. 2011, 18:16 (UTC)

Modrá planeta[editovat zdroj]

Děkuji za modrou tečku! Kdybyste chtěl, chtěl jsem Vás upozornit ještě na jednu zajímavost: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Blue_Marble Přeji Vám hezké májové dny, --Svajcr 5. 5. 2011, 19:49 (UTC)

Není zač. Modrou kuličku jsem si do oblíbených (= v budoucnu se ji chystám přeložit) uložil již včera :). --Adam Zábranský 5. 5. 2011, 19:55 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Ahoj, přejmenoval jsi článek Jailbreak (píseň) na Jailbreak (píseň Thin Lizzy), to samozřejmě chápu, ale některé články odkazují ještě na starý název, takže kdyby jsi to opravil (mělo by se to dělat, myslím, že je to i v tom textu když ten článek přesunuješ), články, které na starý název odkazují najdeš zde. Díky a zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 29. 5. 2011, 11:26 (UTC)

Jasně, udělám. --Adam Zábranský 29. 5. 2011, 11:28 (UTC)
Díky. Platí to i pro další stránky, které přejmenuješ. V mém seznamu jsem to již předělal. Zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 29. 5. 2011, 11:32 (UTC)

Ahoj, pro genové inženýrství by se ti mohlo hodit tohle: [3], generuje to citace podle čísla PMID, která se nejlíp hledá tady --Vojtech.dostal 16. 6. 2011, 17:04 (UTC)

Díky... mimochodem, až ten článek tak nějak dopřeložím (nejspíš ještě dnes), mohl by ses na něj kouknout a opravit nějaké blbosti? Určitě jich tam bude dost. Přemýšlím, že se mu budu věnovat ještě později, ale chci, aby prozatímní verze byla fakticky alespoň tak nějak přesná. --Adam Zábranský 16. 6. 2011, 17:08 (UTC)
Nějak zhruba to určitě přečíst můžu, ale koukám že ten článek je v soutěžním seznamu Cen, takže bych se asi neměl angažovat přespříliš. Kouknu na to hned jak to bude dopřeložené. --Vojtech.dostal 16. 6. 2011, 17:14 (UTC)
No jo, pravda, tak to raději ne, pravidla porušovat nechci. --Adam Zábranský 16. 6. 2011, 17:17 (UTC)

Radikál[editovat zdroj]

nezlob se, ale přesměrování jsem smazal, neboť jej pokládám za zavádějící - radikál má v matematice více významů, viz en:Radical. (A rozcestník by měl být společný s nematematickými významy, takže ani předělání na rozcestník nedává smysl) --Tchoř 16. 6. 2011, 19:34 (UTC)

V pořádku, našel jsem červený odkaz v článku, kde to významově (dle mého názoru) odpovídalo odmocnině, tak jsem přesměrování vytvořil, aniž bych si uvědomil, že to může mít více významů. --Adam Zábranský 16. 6. 2011, 19:36 (UTC)
Dodal jsem přímo do toho článku vysvětlení pojmu v daném kontextu. Myslím, že čeština dnes radikál ve významu odmocnina nepoužívá, setkal jsem se s tím právě jen v knížkách věnovaných historii matematiky, kde se mluvilo o řešení v radikálech, řešení pomocí radikálů atp.--Tchoř 16. 6. 2011, 20:15 (UTC)

Pozvánka na sraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

2. (snad) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 20. června 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Limojoe 19. 6. 2011, 14:05 (UTC)

Ahoj. Vsiml jsem si, ze delas na TBC. I kdyz nejsem fanda prekladu, jsem rad ze ses pustil do tohodle tematu. Nevim jake jsou kriteria pro soutez, do niz je tenhle clanek zarazen, ale urcite by pomohlo kdybys pridal i "tve", tebou nastudovane informace. Clanek potrebuje radu uprav (gramatickych, i faktickych). Kdybys mel zajem, mohl bych napsat nejeke pripomnky k clanku. V prve rade si precti nejake review o TBC pro lekare v cestine pro insipiraci jak se pisi clanky o nemocech. Hodne zdaru.--Flukeman 3. 7. 2011, 12:29 (UTC) PS: mrkni jak se cleni kapitoly u NC o nemocech (Brucelóza, Roztroušená skleróza, Slintavka a kulhavka)

Díky za rady. Určitě bych byl moc rád, kdyby ses na článek koukl, ale prosím nejdříve zítra, dnes ho ještě budu upravovat. --Adam Zábranský 3. 7. 2011, 15:10 (UTC)
A nevěděl bys rovnou, jestli existují nějaké pěkné publikace o tuberkulóze v češtině, popř. kde bych je mohl sehnat? Teď jsem sice do konce měsíce ve Španělsku, ale potom bych si něco půjčil, abych článek ozdrojoval českou knihou, to by bylo lepší. Díky. --Adam Zábranský 5. 7. 2011, 21:47 (UTC)
neco malo mam, ale uz nevim odkud jsem to stahnul, tak bude lepsi kdyz ti poslu na mail. Kam ti to mam poslat?--Flukeman 6. 7. 2011, 06:46 (UTC)
zabransky.adam@gmail.com - díky. --Adam Zábranský 6. 7. 2011, 08:07 (UTC)

Ahoj, pokusím se ze svého polo-laického hlediska také zhlédnout článek, případně něco poupravit. Mám případně přístup do pražských odborných knihoven, případně vlastním nějaké učebnice mikrobiologie - mohu třeba zapůjčit. --Vojtech.dostal 8. 7. 2011, 14:29 (UTC)

Díky moc i za zhlédnutí článku i za nabídku. O nějakou literaturu určitě zájem mám, takže ti pak ještě napíšu (až budu v Praze). --Adam Zábranský 8. 7. 2011, 17:06 (UTC)

Da Smooth Baron Mc[editovat zdroj]

Zdravím, text písně bude stále jen text písně, i kdybych ho stokrát sepsal dle poslechu, VŽDY! se bude podobat jinému textu, na tom opravdu nejde nic změnit, ani napsat svými slovy. Pannage - M.T.L. - 7. 7. 2011, 04:55 (UTC)

Ale na texty písní existují práva, proto na Wikipedii nepatří. Přepsat text svými slovy je hloupost, to uznávám, proto se to zde také nepraktikuje. Možná vám to pomůže objasnit toto doporučení. --Adam Zábranský 7. 7. 2011, 10:01 (UTC)

Gorbačov[editovat zdroj]

Revertoval jsem tvou podivnou editaci. Pokud je to pravda, chtělo by to uvést v článku vč. zdroje. JAn 7. 7. 2011, 11:07 (UTC)

Pravda to je, do článku jsem info vložil i se zdrojem. --Adam Zábranský 7. 7. 2011, 11:16 (UTC)

Pozvánka[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 16:22 (UTC)

Díky, bohužel ani tentokrát nejsem tou dobou v Praze, přijdu až v srpnu. --Adam Zábranský 15. 7. 2011, 16:39 (UTC)

Dobrá, ale já tam nebudu, takže budeš muset přijít i v září, nebo říjnu.--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 16:40 (UTC)

No tak když musím... :) Plánuji tam chodit pravidelně, neboj. --Adam Zábranský 16. 7. 2011, 16:23 (UTC)

Wikikytička za DČ[editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Tuberkulóza
Vyznamenání za článek Tuberkulóza

Milý Adame, přijmi ode mne poděkování a gratulaci za práci na článku Tuberkulóza, který se tímto zařadil mezi DČ. Jinak přeji hodně štěstí v soutěži.--Flukeman 23. 7. 2011, 17:12 (UTC)

Díky za kytičku a já tobě moc děkuji za profesionální recenzi. --Adam Zábranský 23. 7. 2011, 17:25 (UTC)

Kryštof Kolumbus[editovat zdroj]

Ahoj. Díval jsem se, že ses pustil do soutěžního článku Kryštof Kolumbus a začal překladem úvodu z en. Současně ale děláš plno další (užitečné) práce. Chci se zeptat, jaké máš úmysly s Kryštofem. Budeš ho "dodělávat"? :) Díky a měj pěkný den. --Krvesaj 25. 7. 2011, 11:28 (UTC)

Ahoj, mám to v plánu, ale teď jsem mimo Prahu. Až přijedu, chci si půjčit knihy z knihovny a udělat to podle nich (připadalo mi to lepší než překládat z en). Ale! jestli se do toho chceš vrhnout ty, beze všeho ti to "předám", v soutěži je ještě dosti témat, která mě zajímají a o kterých chci napsat článek. Takže jestli chceš, klidně se do toho pusť, jenom mi to prosím oznam, protože nejhorší by bylo, aby na jednom článku dělali nezávisle dva lidi :o). --Adam Zábranský 25. 7. 2011, 11:40 (UTC)
Ne ne, jsem v řídícím výboru cen, tak se nebudu pouštět do žádného ze soutěžních hesel. Nicméně Kryštofa Kolumba bych rád viděl jako DČ, proto se ptám. Díky za pozitivní odpověď. :) --Krvesaj 25. 7. 2011, 11:44 (UTC)
No jo, toho jsem si nevšiml. V tom případě se ho tam budu snažit dostat já ;o). Taky si myslím, že by měl být DČ, a docela jsem se podivil, že o něm byl napsán jen takový pahýl. Pěkný den přeju. --Adam Zábranský 25. 7. 2011, 11:58 (UTC)

Zjevení Panny Marie[editovat zdroj]

Ahoj, jen maličkost, v Filipově se jedná ne o údajné, ale církví potvrzené zjevení Panny Marie. Jinak by tam nebyl kostel, nebyly by to Lurdy severních Čech. Seznam potvrzených zjevení Panny Marie je například zde. [4]. Vím, že mě asi nepochopíš, ale pro spoustu lidí to údajné zjevení rozhodně nebylo, ale něco, jak oni nazývají, zázrakem. Viz, ale to je trošku mimo, např zde [5]. Někoho bychom slovem údajně mohli urazit a pobouřit. Jedná se věc víry. Já jinak věřící nejsem.--Mirek256 13. 8. 2011, 18:06 (UTC)

Já to naprosto chápu. Nicméně, když je něco potvrzeno církví, nečiní to z toho pravdu. Opravdu bych nechtěl, aby na Wikipedii byla věta „Panna Maria (...) zmíněnou Magdalénu Kade uzdravila“, ať jsou na to zdroje jakékoli (pokud to nejsou důkazy, což samozřejmě nejsou). Že tomu někdo věří – prosím, ale nemůže to zde být zmíněno jako pravda. Co se týče urážení, někoho můžeme urazit i tím, že napíšeme „Biologická evoluce je dlouhodobý a samovolný proces, v jehož průběhu vznikl z neživé hmoty pozemský život a dále se rozvíjí a diverzifikuje“, protože on v evoluci nevěří. To ale neznamená, že by měla být nějak upravena, aby se náhodou někdo neurazil... Možná trochu dlouhá odpověď, že :o). --Adam Zábranský 13. 8. 2011, 18:53 (UTC)
Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)
Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, rád bych ti za pěkný Dobrý článek Severoatlantická aliance a příkladnou spolupráci udělil Wikikytičku. Doufám, že se může těšit na další zajímavý článek a bude mi potěšením jej opět zrecenzovat. Nechť slouží a přeji plno spokojených editací. --Faigl.ladislav slovačiny 18. 8. 2011, 21:55 (UTC)

Díky za kytičku do sbírky a za super recenzi, pěkně se mi s tebou pracovalo. --Adam Zábranský 18. 8. 2011, 22:06 (UTC)
To jsem rád. Nápodobně :) --Faigl.ladislav slovačiny 18. 8. 2011, 22:08 (UTC)

Markéta Fiaková/ Fialková[editovat zdroj]

Ahoj Adame, díky za editaci, ale teď si jako wikizačátečník lámu hlavu, jak název článku přejmenovat na správné znění: Markéta Fialková. Nevěděl by sis s tím rady? :( --Portorico 24. 8. 2011, 19:43 (UTC)

Ahoj, už jsem to udělal sám. Nejsem si jistý, jestli máš povolenou tu možnost, ale já to mám jako šipku hned vedle hvězdičky na uložení do sledovaných (vedle Zobrazit historii). Jestli ji tam nemáš, pak lze použít šablonu {{Přesunout}}. Měj se. --Adam Zábranský 24. 8. 2011, 19:49 (UTC)
Děkuju, založil jsem zatím jenom pár článků, ale překlepnout se hned v názvu, to se mi ještě nestalo. Tu funkci tam mám. Díky, měj se! --Portorico 24. 8. 2011, 20:03 (UTC)

Ahoj, co myslíš, není už heslo Markéta Fialková zralé na odstranění šablony Pahýl? Mám obavy, že o moc víc se běžným způsobem dohledat nedá, leda různé osobní vzpomínky v nekrolozích. --Portorico 26. 8. 2011, 21:16 (UTC)

Jo, je to pěkný článek :), odstranil jsem. --Adam Zábranský 27. 8. 2011, 05:15 (UTC)

Kryštof K[editovat zdroj]

Ahoj, pro změnu další kytičku ti nesu tentokráte za Kryštofa :) Jsem teď trochu více pracovně vytížen, ale budu se snažit co nejdříve mrknout i na studenou válku. Jinak skvělé články, klobouk dolů a díky za ně! :) --Faigl.ladislav slovačiny 25. 8. 2011, 23:40 (UTC)

Ahoj, opět děkuji, jsem moc rád za tvé recenze, protože jsi jeden z nemnoha lidí, kteří na ně mají chuť. :o) --Adam Zábranský 26. 8. 2011, 05:18 (UTC)

Ahoj, Adame, zajímalo by mě tvoje stanovisko k této drobné bouři ve sklenici vody v diskusi pod článkem Václav Havel: [6]. Jde celkem o prkotinu, ale přece jen to pro mě jako nováčka má určitou vypovídací hodnotu: Smí se na Wikipedii vůlbec pěstovat jemná ironie, anebo je zdejší prostředí opravdu tak smrtelně vážné? Díky, --Portorico 27. 8. 2011, 18:12 (UTC)

Vámi požadovaná úprava mi trvala přesně 30 vteřin. Jak dlouho Vám tvalo vložení příslušné šablony? --Gampe 31. 8. 2011, 16:21 (UTC)

Asi tak pět. --Adam Zábranský 31. 8. 2011, 16:24 (UTC)

A jak budeme počítat poměr čas/výkon? Dělení nulou? --Gampe 31. 8. 2011, 16:32 (UTC)

Dělejte si, co chcete, ale mě s tím prosím pěkně neotravujte. Nehodlám si s vámi psát o blbostech. --Adam Zábranský 31. 8. 2011, 16:53 (UTC)

No, záleží na tom, o co Vám na wikipedii jde, jestli chcete posouvat kvalitu směrem vpřed a nebo prudit. Já osobně - pokud vidím potřebu jednoduché úpravy - tak tu úpravu udělám a neseru tam přiblblé šablony. Je pravda, že za tu dobu, co s Vámi takto debatuji, jsem určitě mohl udělat několik dalších oprav. --Gampe 31. 8. 2011, 16:58 (UTC)

Aquifoliales[editovat zdroj]

Zdravím, v kategoriích je teď po vašem zásahu trochu guláš, viz [Kategorie:Vyšší dvouděložné], kde jsou všechny česky, tedy vyjma vaší úpravy. Považuji za lepší všechny latinsky, ale toto je zřejmě zdejší konsensus a ke změně by byla třeba diskuze. Je to na revert. S pozdravem Vojtěch Zavadil 1. 9. 2011, 14:23 (UTC)

Já jsem ale kategorii nezaložil ani s ní nic nedělal. Už existovala, tak jsem tam umístil rostliny, které tam patří. Jestliže jsou všechny ostatní česky, požádejte o {{Přejmenovat kategorii}}. --Adam Zábranský 1. 9. 2011, 14:38 (UTC)
Dobře, beru zpět, tak podrobně jsem to nestudoval. Mrknu se na to. Vojtěch Zavadil 1. 9. 2011, 14:40 (UTC)

Hvězda děda Vševěda[editovat zdroj]

Hvězda děda Vševěda
Hvězda děda Vševěda

Srdečně Vás zdravím a gratuluji k zisku Hvězdy děda Vševěda, kterou si svými kvalitními příspěvky do rubriky Zajímavostí opravdu zasloužíte, a dovolte mi proto, abych Vám ji připíchl i sem. Velmi se těším na Vaše další příspěvky :-) Jan.Kamenicek 5. 9. 2011, 15:49 (UTC)

Moc díky, vždy mi udělá radost, když nějakou z mých zajímavostí vidím na hlavní straně. Zrovna jsem se pustil do návrhů některých mých nedobrých článků :o) --Adam Zábranský 5. 9. 2011, 15:58 (UTC)
Já Vás chci také pochválit, podle mé maličkosti jste jedním z nejlepších wikipedistů, já mohu jen tiše závidět, nic víc.--Mirek256 5. 9. 2011, 16:09 (UTC)
Díky za (podle mě nicméně přehnanou) pochvalu, ale nevím, proč mi se svým předlouhým seznamem dobrých a nejlepších článků a ostatních příspěvků závidíte :). --Adam Zábranský 5. 9. 2011, 16:55 (UTC)

novinky.cz - Text pod fotkou Giaevera mi připadal povědomý... --egg 19. 9. 2011, 21:31 (UTC)

Díky za upozornění. --Adam Zábranský 20. 9. 2011, 14:35 (UTC)

Medaile děda Vševěda[editovat zdroj]

Medaile děda Vševěda
Medaile děda Vševěda

Opět Vás srdečně zdravím. Netrvalo dlouho a jsem zde zpět, abych Vám pogratuloval k zisku Vaší první Medaile děda Vševěda. Také s potěšením konstatuji, že Vaše příspěvky zasahují do nejrůznějších oborů, což jejich význam pro rubriku Zajímavostí jen dále podtrhuje. Jen tak dál :-) Jan.Kamenicek 9. 10. 2011, 22:05 (UTC)

Já opět děkuji a slibuji, že se budu snažit dále. Hezký den přeji. :o) --Adam Zábranský 10. 10. 2011, 05:25 (UTC)

Dobrý den. Souhlasím, že ty neencyklopedické informace by opravdu bylo vhodné odstranit. Píšu ale kvůli nahrazení tvaru "s Myanmou" tvarem "s Myanmarem". Tvar s "r" na konci je chybně přejatý z angličtiny a nejznámější český barmista Jan Bečka razí vhodnější tvar bez "r", viz např. jeho Dějiny Barmy (Myanmy) (i komentář tamtéž na s. 5). Díky tomu se dá říct, že v kvalitnější české odborné literatuře (není jí, pravda, mnoho) převládá. Proto vás prosím, abyste svoji editaci článku Thajsko v tomto bodě ještě uvážil. Kogyasz 12. 10. 2011, 17:01 (UTC)

Dobrý den, za tuto chybu se omlouvám, předtím jsem nikdy tvar "Myanmou" neslyšel a "Myanmarem" naopak ano, proto jsem si myslel, že je to správný tvar. Příště se určitě nebojte mou chybu opravit, editujte s odvahou! A jen taková drobnost: Nové téma v diskusi prosím přidávejte na konec diskuse, děkuji. --Adam Zábranský 12. 10. 2011, 17:09 (UTC)
Rozumím, děkuji. Kogyasz 12. 10. 2011, 22:18 (UTC)

změna místa wikisrazu[editovat zdroj]

Ahoj, jak jsem již avizoval došlo k změně plánovaného místa příštího wikisrazu. Nově to bude v baru roura. Díky za pochopení a těším se na shledání. --Limojoe 14. 10. 2011, 09:44 (UTC)

Seznamy představitelů[editovat zdroj]

Ahoj Adame, dík moc, jenom prosimtě dodej k nově založeným článkům aspoň interwiki a kategorii (doplň prosím i jejich řazení v kategorii např. [[Kategorie:Seznamy státních představitelů podle zemí|Madagaskar]]. Předem díky moc, udělal bych to sám, ale musim pracovat. :P Měj se --Mozzan 15. 10. 2011, 10:20 (UTC)

S interwiki bude problém vzhledem k tomu, že na ostatních jazykových verzích je většinou (vždy?) článek zvlášť o prezidentovi a zvlášť o premiérovi. Na kategorie jsem zapomněl, budu přidávat. --Adam Zábranský 15. 10. 2011, 10:41 (UTC)

Zoznamy predstaviteľov[editovat zdroj]

Ahoj, chápem, že si vyčlenil z článkov Mauritius, Madagaskar a Komory zoznamy predstaviteľov. Seznam představitelů Svatého Tomáše a Princova ostrova, a hlavne Seznam představitelů Rovníkové Guineje sú krátke, v pohode môžu ostať v článkoch, takto sú tie články v podstate zbytočné, na 10, či dokonca 4 riadky. Asi by bolo rozumnejšie vrátiť tieto dva zoznamy späť do štátov, články zmazať a vyberať len naozaj dlhé zoznamy predstaviteľov z dlhých článkov. Maj sa fajn. --Lalina 15. 10. 2011, 11:03 (UTC)

Promiň, že jsem ti neodepsal dříve, zapomněl jsem. Podle mě nezáleží na tom, jak je seznam dlouhý, v článku o státu stejně nemá co dělat (mají tam být normální věty, ne seznam). Zároveň si ale nemyslím, že by takto měla vypadat finální podoba článku. Článek "Seznam představitelů XXX" je podle mě hloupý název a jako jediné rozumné řešení mi potom přijde něco jako tento rozcestník. Mnohem lepší by ale (dle mého názoru) byly dva články: Prezident XXX a Premiér XXX (nebo jiné odpovídající pozice), kde by v případě změny formy vlády existovaly odkazy na další články (jako třeba v tomto článku na enwiki). Články, které jsem vytvořil, jsou jen takové dočasné řešení. --Adam Zábranský 17. 10. 2011, 13:13 (UTC)

Článek TBC[editovat zdroj]

Dobrý večer, Adame!

Gratuluji k dnešním ocenění! Článek o TBC je moc hezký (Vaše ostatní výherní články asi také, ale ty jsem nestihl pročíst). :-)

Hezký večer! --Schwannom 26. 11. 2011, 19:02 (UTC)

Děkuji, jsem rád, že se vám líbí, a o to více, když jste nejspíše odborníkem na toto (nebo podobné) téma. Soudím tak podle článku o jaterních testech, za který naopak děkuji já vám. :o) Pěkný den přeji a doufám, že se rozhodnete ještě něco k nám na Wikipedii napsat. --Adam Zábranský 27. 11. 2011, 00:00 (UTC)

Kandidatura na správce[editovat zdroj]

Ahoj, určitě si vzpomínáš, jak jsme se před nedávnem spolu bavili na Wikikonferenci. Tehdy jsem ti navrhoval, zda bys nechtěl zkusit kandidaturu na správce. Patříš mezi zkušené uživatele a myslím, že by se ti těch pár oprávnění navíc ke tvé práci určitě hodilo. Co ty na to? --Mercy 20. 12. 2011, 11:53 (UTC)

Ahoj, díky za nabídku, ale nějak moc velkou chuť na správcování (jak už jsem ti říkal) nemám. Sporům se raději vyhýbám, nechci si kvůli nim znepříjemňovat tvoření obsahu Wikipedie, což je pro mě v téhle době nejdůležitější. To, že by se mi občas hodilo smazat stránku, skrýt editace nebo zablokovat vandala, není podle mě dostatečný důvod pro kandidaturu, navíc zas tak často tu potřebu nemám. --Adam Zábranský 20. 12. 2011, 16:27 (UTC)

Zdravím, a i Vám přeji pěkný Nový rok. Ano, občas dojde k překlepům a dám na ně pozor. --Teplice, Ústecko 31. 12. 2011, 12:07 (UTC)