Chovrino (stanice metra v Moskvě)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Chovrino
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik31. prosince 2017[1]
Linky Zamoskvoreckaja
Přestup na stanici Chovrino
Technické informace
Typ stanicemělce založená
Počet nástupišť1
Hloubka pod povrchem14 m
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Chovrino (rusky Ховрино) je stanice moskevského metra na Zamoskvorecké lince. Jedná se o její dlouhodobou severní konečnou stanici.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Chovrino se nachází západně od křižovatky ulic Ulica Dybenko (Улица Дыбенко) a Zelenogradskaja ulica (Зеленоградская улица) ve čtvrti Chovrino na severním okraji Moskvy. Stanice disponuje dvěma podzemními vestibuly, které jsou s nástupištěm spojeny prostřednictvím širokých schodišť a výtahů, přičemž nástupiště i vestibuly jsou laděny do hnědé a béžové barvy. Z jižního vestibulu je možné projít pod Ulicí Dybenko k jezdeckému centru CSKA. Severní vestibul slouží k průchodu mimo jiné do dopravního uzlu. Ten byl dokončen v březnu 2019. Cestujícím zde slouží záchytné parkoviště o 400 parkovacích místech a mezinárodní autobusové nádraží. V roce 2020 byla vybudována nová stejnojmenná železniční zastávka na Okťabrské železnici, která byla v roce 2023 zařazena do linky MCD-3 a na kterou je umožněn pohodlný přestup že stanice metra.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Как в Ховрино пришло метро [online]. [cit. 2017-02-01]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2018-01-02. (Russian) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


← směr Chovrino Metro v MoskvěZamoskvoreckaja směr Alma-Atinskaja
  Chovrino Bělomorskaja
ChovrinoBělomorskajaRečnoj vokzalVodnyj stadionVojkovskaja SokolAeroportDinamo Bělorusskaja MajakovskajaTvěrskaja Těatralnaja Novokuzněckaja Pavěleckaja Avtozavodskaja Technopark KolomenskajaKaširskaja KantěmirovskajaCaricynoOrechovoDomodědovskajaKrasnogvardějskaja Alma-Atinskaja