Diskuse s wikipedistou:Jedudedek/Archiv 2007

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tak to je druhý archiv příspěvků z mé diskuzní stránky. Ten první je zde.

Díky za opravu[editovat zdroj]

Nevím na co jsem myslel, ale nějak jsem si spletl listopad a říjen :) a ještě k tomu jsem napsal „určen starostou v 31...“ Dík za opravu. Petr K. 13:21, 13. 1. 2007 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Chápu, že je to děsná votrava, ale aspoň občas by se hodilo :-) Jedudedek 10:11, 14. 1. 2007 (UTC)


Dobrý den. Dovolte, abych Vás požádal o vyjádření k návrhu "projekt Hellenopedia". Děkuje --EdmundSquirrel 10:56, 3. 2. 2007 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Díky za umístění fotky (nejen) do článku Brusnice (potok). Sám fotoaparát nemaje jsem nadšen :) Johann 14:34, 15. 2. 2007 (UTC) K ev. dalšímu focení: odpověď je ANO, ANO, ANO. Myslím, že je spousta míst v Břevnově, která za fotku stojí, ať už ruina Kajetánky nebo další stavby a místa. Foť cokoliv co má cenu, jistě si vybereš dobře sám. Díky Johann 08:59, 16. 2. 2007 (UTC)


Díky moc za vylepšení !!! článek Bad Liebenwerda a Elsterwerda a tak dale..--LutzBruno 09:00, 26. 3. 2007 (UTC)

Rádo se stalo :-) Jedudedek 09:02, 26. 3. 2007 (UTC)

Chcete dokladat zdroj...[editovat zdroj]

....k odstranění textu, který je nepodložený a lživý? respektive podložený odkazem na soukromé stránky. Taková informace je nerelevantní a měla by být odstraněna. Považuji za vandalismus, když někdo umisťuje lživé informace do textů, zvláště, když evidentně nic neví o problematice a sbírá kde co na NETu. Omlouvám se, ale jde mi o pravdivost článku. --DiamDav 23:58, 26. 3. 2007 (UTC)

... to, že se vám některé informace nehodí do krámu, není důvod pro jejich smazání minimálně tyto stránky jso pro mě dostatečně relevantním zdrojem a dokud nedodáte zdroje, které tyto informace vyvrací, není možné tyto informace svévolně odstraňovat. Jedudedek 00:10, 27. 3. 2007 (UTC)

Fotografie Zličína[editovat zdroj]

Tak jsem se podíval po nějaké době na stránky Wikiprojektu fotografování a jsi tam uveden, že plánuješ udělat obrázky Zličína. Já už jsem taky něco nafotil (Wikipedista:Aktron/Fotogalerie/33-36), takže to tu uvádím jenom abychom neduplikovali... --Aktron (d|p) 15:56, 3. 4. 2007 (UTC)

Jo, tak pár podobnejch mám :-) Já už jsem tam byl dvakrát, neboť kus odtud pracuju. Jen nějak nezbejvá čas to zpracovávát. No ale nezahlíd jsem fotbalové hřiště a hasičskou zbrojnici (tu už vidim, trošku schovaná). Tak pár „neotřelých“ záběrů ještě přidám :-) Jedudědek 19:34, 3. 4. 2007 (UTC)

Vazne si myslite, ze musi mit Rudolf Kauschka mezi horolezci vlastni kategorii? :) Kdyz premyslim, kdo by se v tehle kategorii mohl na ceske wiki jeste objevit, tak me napada akorat de:Kurt Albert a de:Wolfgang Güllich (mozna jeste de:Bernd Arnold). Pak jeste mozna ruzni borci, co se zkouseli dostat na Eiger, ale z nich si zaslouzi clanek leda tak Heinrich Harrer, i kdyz to je rakusak. Kdyz koukam na de:Kategorie:Bergsteiger (Deutschland), tak mozna jeste bratri Huberove. Bratri Schmidove i v de: maji velmi kratky clanek a jaci to byli borci. No nic, asi to tak nechte, ale budu velmi prijemne prekvapen, pokud v te kategorii budou vice nez tri clanky. --Jx 11:55, 12. 4. 2007 (UTC)

Wikipedista:Fatal Error[editovat zdroj]

Nebylo by lepší požádat tohoto uživatele o přejmenování?--Juan de Vojníkov 13:22, 19. 4. 2007 (UTC)

Fotografování[editovat zdroj]

Dnes jsem udělal obrázky z Liboce a Vokovic. V nejbližší době to půjde na commons. Není toho moc, ale protože si psal, že plánuješ fotit v těhle místech, tak jenom upozorněníčko abychom nerobili duplikáty ;-) --Aktron (d|p) 18:16, 23. 4. 2007 (UTC)

Dík za upozornění, tož se nejdřív podívám, cos to stvořil a časem něco doplním (stejně teď nějak nestíhám:-( ) Jedudědek 06:47, 24. 4. 2007 (UTC)

Mukařov[editovat zdroj]

Zdravím kolego, koukal jsem na Vaši editaci stránky Mukařov (okres Praha-východ), kde jste kromě odkazu na web vymazal i velkou část obsahu. Nevím jestli šlo o omyl, nebo byl nějaký důvod i ke smazání článku? Díky. --Mirekk 17:04, 27. 4. 2007 (UTC)

Šlo o omyl, ale zpětně jsem zjistil, že šlo stejně o copyvio, tak už jsem to nechal být Jedudědek 17:07, 27. 4. 2007 (UTC)

Myslel jsem si to:-) Díky za odpověď. --Mirekk 17:09, 27. 4. 2007 (UTC)

nevhodné kategorie[editovat zdroj]

Všiml jsem si vaší editace články Jan Brokoff. V období zhruba do poloviny devatenáctého století ale s takovými kategoriemi v žádném případě nelze operovat, neboť používají v baroku zcela anachronicky nacionální princip. U velké části z nich dokonce ani přesně nevíme, jaký byl jejich rodný jazyk, nehledě na to, že někteří pocházeli ze smíšených manželství. Odvolávat se na jazyk, kterým daný člověk mluvil je opravdu velmi zavádějící. Jediný regulérní postup je zde vycházet ze zemské příslušnosti. Maximálně byste mohl vybit kategorii "Němečtí sochaři v Čechách", aby bylo jasné, že nejde o sochaře působícího v Německu. --Šandík 23:03, 27. 4. 2007 (UTC)

Tento problém mám v povědomí a rozhodně s tím hodlám ještě něco dělat. Prozatím se snažím zatřídit osoby podle uváděných národností, aby se k nim člověk dostal i od jinud, než s kategorie oboru kterým se zaobírali. Spornější články (jako byl dle mého tento neoznačuji jako malou editaci, právě proto, aby si kdyžtak někdo jako vy snáze všimnul a ozval se). Jinak co se týče vámi navrhované kategorie Němečtí sochaři v Čechách, tak s takovými kategoriemi rozhodně počítám obzvláště pro tyto problematické osoby, u kterých je často uváděna národnost, naprosto nesouvisející s místem jejich působnosti. Něco podobného jsem už založil pro některé sportovce (viz Kategorie:Zahraniční basketbalisté hrající českou NBL).
Když budete mít další připomínky, tak se ozvěte (stejně tak se kdyžtak zeptám já vás, když budu potřebovat poradit:-). Jinak teď budu 10 dní na rekreaci, tak v této době mě tu asi nikdo neuvidí, ale jen co se vrátím budu na tom pracovat. Jedudědek 07:27, 28. 4. 2007 (UTC)

Rozumím, v případě historických osob je to ještě složitější, než v případě basketbalistů, ti mají alespoň jasně definovanou státní příslušnost. Asi by to chtělo sednout si (stačí i virtuálně, nemáte ICQ nebo Jabber?) a promyslet nějakou strategii katalogizování historických osobností. --Šandík 20:14, 28. 4. 2007 (UTC)

Dnes odjíždím na dovolenou, ozvu se po návratu a nějak to vymyslíme :-) Jedudědek 06:00, 29. 4. 2007 (UTC)

zablokování - návrh[editovat zdroj]

Myslím, že jste před časem sledoval stránku Amway. Objevil se tam vtipálek, který článek poškozoval, mazal atd. bylo by možné v případě, že by pokračoval ho zablokovat?--DiamDav 22:31, 15. 5. 2007 (UTC)

Koukám, že už to kolega Tlusťa zamknul pro neregistrované uživatele, což by prozatím mělo stačit. Jedudědek 06:04, 16. 5. 2007 (UTC)

Zastaralé kategorie[editovat zdroj]

Nemažte prosím čerstvě presunuté zastaralé kategorie. Tento stav byl zaveden, aby bylo přechodné období na přechod na nový název (interwiki, google cache apod.). Děkuji za pochopení. --Zirland 09:17, 17. 5. 2007 (UTC)

OK, já tedy počkám (jak dlouho??). Interwiki jsem samozřejmě opravil Jedudědek 09:19, 17. 5. 2007 (UTC)

Já myslím, že měsíc postačí. Můžete projít starší zastaralé kategorie přesuny a pokud je interwiki opravené na všech 252 Wikipediích, pak se to smaže. --Zirland 09:25, 17. 5. 2007 (UTC)

Není to spam[editovat zdroj]

estránky Moniky Absolonové opravdu nepovažuji za spam. Podívejte se na ně a zjistíte, že nejsou žádnou reklamní propagandou a čtenáři wikipedie se na ní mohou dozvědět mnoho zajímavých věcí, které z nějakého důvodu nabyli přidány na stránky oficiální, popřípadě najít i některé materiály, které byly vytvořený přímo pro abs.estránky. Proto prosím, aby byli mezi odkazy vráceny. --Crazy

Ráda bych vás upozornila, že vámi uvedený počet obyvatel Maseru nasouhlasí s počtem na stránce o Lesothu. Pokud jste si jistý důvěryhodností svého zdroje, číslo prosím opravte. Děkuji. Nut 11:32, 31. 5. 2007 (UTC)

No jo, jsem ještě jednou projel internet a hází mi to dost velký rozptyl od 170 po 369 tisíc :-(. Tak nevim ?? Jedudědek 11:48, 31. 5. 2007 (UTC)

Šablona[editovat zdroj]

Dobrý den, v článku Šachy se mi špatně zobrazuje šablona deskových her, kterou jste vytvořil. Mohl byste mi prosím pomoci? (Firefox a starší verze MS Exploreru). Děkuji a zdravím,--Ioannes Pragensis 19:17, 8. 6. 2007 (UTC)

Ohrazuji se proti Vašemu včerejšímu postupu ze dvou důvodů:

  • 1) tvrdím (a nikoliv sám, jak je vidět na nástěnce správců), že zablokování bylo nelegitimní a nepodložené
  • 2) tvrdím, že jste nedodržel ani formu, když jse mne na zablokování neupozornil na mé diskusní stránce

Požaduji od Vás omluvu. --Cinik 06:35, 16. 6. 2007 (UTC)

Omlouvám se Vám Ciniku za to, že jsem Vás o bloku neinformoval na Vaší diskuzní stránce
Jedudědek 12:52, 16. 6. 2007 (UTC)

Díky za Projekt Sport[editovat zdroj]

Po určité době hybernace projektu se chystám se rozeslat pozvánky všem, kteří mají být "pozváni", ale koukám, že už jsi to našel sám. Těším se na spolupráci a prosím podívej se na Wikipedie:WikiProjekt Sport/Formulování cílů, děkuji za případný komentář v diskusi k tomu. --Okino 16:11, 17. 6. 2007 (UTC)

Už to projíždím :-)

Tak abys nebyl ochuzen:

Pozvánka do WikiProjektu Sport[editovat zdroj]

Milý kolego, abychom vylepšili úroveň článků o sportu, připravujeme wikiprojekt Sport. Protože jste v minulosti opakovaně psal nebo editoval články se sportovní tematikou, prosím, navštivte náš projekt, pročtěte si zatím, čím by se měl zabývat, pokud tam v obecné rovině něco chybí nebo přebývá, napište svůj komentář a případně se přihlašte do zatím krátkého seznamu jeho účastníků. Těšíme se na spolupráci, za účastníky Okino 21:58, 7. 7. 2007 (UTC)

Odblokování[editovat zdroj]

Vadí mi, že jsi rozhodl proti ostatním správcům a dalším editorům, kteří se vyjádřili v žádosti o komentář. Podle mě by to takhle v žádném případě vypadat nemělo, odblokování problematických uživatelů by mělo být podpořeno více než jedním správcem, zejména když zablokování jich podpořilo několik. Ty ses rozhodl jejich názory prostě ignorovat. --egg 12:38, 28. 6. 2007 (UTC)

Dovolte mi, abych Vám jménem Wikiprojektu Fotografování poděkoval za Vaši dosavadní věrnou službu. V rámci reorganizace naší jednotky a pro zvýšení naší bojeschopnosti bylo rozhodnuto, že pěšáci budou odměněni za jejich dosavadní zásluhy hodnostmi. Tyto hodnosti mají být hrdým znakem naší příslušnosti k bojovému celku a uvědomění si, že nepřítel nikdy nespí a že ještě existuje mnoho pozic, které je potřeba okem zkušeného wikipedisty zvěčnit pro blaho lidstva!

Jako projev našeho díku je Vám propůjčena čestná hodnost Makročetař. Česká wikipedie je na Vás hrdá! --Chmee2 20:49, 5. 8. 2007 (UTC)

WPF a plánované obrázky[editovat zdroj]

Tak jsem se koukl na požadované obrázky, hlavně to, co plánuješ zpracovat a nafotit. Především není nutné fotit oblast od Nebušic až po Lysolaje (to jsme již zařídili s Packou, fotek je fakt mraky), v Šáreckém údolí je toho už taky nafoceno dost, ale něco se vynechat mohlo. Jinak co se týče Bosny, mohl bys prosím ty obrázky na commons nahrát v dohledné době? Já že jen jsem udělal nějaké články/pahýlky o tématu (i další plánuju z bs. převést), obrázky by se hodily a od místních lze těžko počítat že budou mít - tedy oni mají ale podle bs.wiki licenčních podmínek, které jsou s našimi zcela neslučitelné. Díky moc. --Aktron (d|p) 14:36, 26. 8. 2007 (UTC)

Já to sleduju, takže na místa již nafocená se nepohrnu, ale dík za upozornění. Co se týče Bosny, tak se na to teda v nejbližších dnech vrhnu a nahraju co nějak vypadá. není toho zas tak moc, převážně Sarajevo (Svrzina kuća, Stara pravoslavna crkva svetih arhanđela Mihala i Gavrila), zrušená trať Sarajevo-Pale, nějaký dva hrady (Blagaj a ten druhej si nepamatuju jméno ale mám i přilehlé městečko a tamější mešitu). No konec žvanění, jdu s tím pohnout. Jedudědek 06:00, 27. 8. 2007 (UTC)

Pane kolego, smažte prosím redirect Trapezuntské císařství, potřeboval bych tam přesunout heslo Trapezuntská říše. Díky. Jirka O. 05:46, 27. 8. 2007 (UTC)

Hotovo :-) Jedudědek 05:49, 27. 8. 2007 (UTC)

Šablona upravit - článek Terminální balistika[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste na článek Terminální balistika, který jsem vytvořil, umístil šablonu "upravit". Chtěl bych se zeptat, proč se tak stalo a co a jak by jste navrhoval upravit. Je možné, že ten článek úpravy potřebuje (minimálně po vzhledové stránce uznávám, že rozhodně není nic moc) a klidně je sám provedu. Ale vůbec netuším jak. Díky --Malis 21:15, 30. 8. 2007 (UTC)

Chtěl jsem to udělat sám, ale nějak jsem se v tom stratil :-) První věc, kterou by bylo dobré upravit je úroveň nadpisů. Na Wikipedii se standardně jako nejvyšší úroveň používá druhá (== Nadpis ==) a ne první. Druhá věc jsou obrázky, imho by bylo vhodnější zarovnat je vpravo vedle textu (případně nějaký i vlevo, ale ne pod text, ale vedle) a opatřit je popiskem. Jo jak jsem tak na to koukal, bude stačit nahradit pevnou velikost slovíčkem thumb a přehodit to celé nad text vedle kterého se to má zobrazit (jestli vlevo tak Image:blabla.jpg|thumb|left|popis. Vizte tady. Hlavně ale to formátování nadpisů, já se v tom ztrácím. Zbytek klidně dodělám sám (až po víkendu, pač se jedu rekreovat:-)
Jedudědek 07:12, 31. 8. 2007 (UTC)

Úroveň všech nadpisů jsem snížil o jednu. S těmi obrázky jsem se pokusil cosi udělat, tak jak se mi to líbilo. Tak se na to kdyžtak podívejte a upravujte dle svého uvážení. S čím bych ale potřeboval poradit, jsou popisky obrázků. U všech by měly ve zdrojovém kódu být napsané, ale nakonec se u obrázků nezobrazí. --Malis 20:03, 31. 8. 2007 (UTC)

Co chybí na Seznamu islandských měst a vesnic, když už je vše hotovo? --Luka 08:30, 3. 9. 2007 (UTC)

Však jsem tu šablonu {{upravit}} odstranil :-) Já myslím, že jestli jste nezapoměl na nějakou vesničku tak tam toho už víc být nemůže. Jedudědek 08:33, 3. 9. 2007 (UTC)
Ani sám už nevím co jsem myslel, ale asi nic, neřešte to. --Luka 08:39, 3. 9. 2007 (UTC)

Dvojité přesměrování[editovat zdroj]

Ahoj, v seznamu dvojitých přesměrování trčí Wikipedista:Jedudedek/Pokusy/SPORTOVEC →‎ Portál:Sport/SPORTOVEC →‎ Portál:Sport/ČLÁNEK MĚSÍCE. Nechci ho mazat, když je na tvojí stránce, ale něco bys s ním udělat mohl (dvojité je obecně špatně, navíc je mezi jmennými prostory a být by taky nemělo) :) Dík --Tlusťa 07:44, 7. 9. 2007 (UTC)

Jo to jsem zapoměl smazat. Nějak mi blbnul počítač, a než jsem mu domluvil, tak zaúřadoval dědeček Alzheimer:-) Jedudědek 07:52, 7. 9. 2007 (UTC)

__Kompletní smazání__

Dobrý den,

mám takový problém, chci kompletně smazat obsah této stránky a diskuse k ní, jak to mám provést nebo koho mám požádat o provedení kompletního smazání, docela dost mi to vadí. http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Hlasov%C3%A1n%C3%AD_o_smaz%C3%A1n%C3%AD/Pavel_Tup%C3%BD

Děkuji a s pozdravem

Co se děje?

Vypadá to, že spory se uklidnili, co kdyby se sundala šablona spochybnění a povolilo editovat pouze registrovaným, aby nedocházelo opět k vandalismu?

Blokovat stránku pro neregistrované uživatele nemá opodstatnění a je proti duchu Wikipedie. Explicitní vandalizmus lze odstranit jedním kliknutím (no vlastně dvěma:-) a vkládání sporných informací není vandalizmus, stačí jen vyžadovat uvádění nezávislých zdrojů
Co se týče šablony {{celkově zpochybněno}}, nemám teď čas (přiznám, že ani náladu) zjišťovat jak na tom článek je. Ale slibuji, že v neděli se na to podívám a zjistím v jakém to je stavu. Jedudědek 06:03, 5. 10. 2007 (UTC)

Mýty o vodních dýmkách[editovat zdroj]

Ahoj, nechci tě nějak prudit ale co jsem pochopil tak na stránku Vodní dýmka jsi dal zpátky nějaké neozdrojované informace, jež jsou vyvráceny s podloženým zdrojem hned v další sekci článku, jsem si dal tu práci najít nějakej seriozni zdroj právě proto aby tam neustále někdo nedával všemožné neověřené protichudné informace. Nechtěl ksem to řešit na diskusní stránce, páč si myslím že není moc o čem diskutovat, tak ti jenom touhle formou vzkazuju aby sis to nebral osobně že mažu tvý příspěvky :). Díky --Duff 21:47, 9. 10. 2007 (UTC)

Nic se neděje, já to tam vrátil jen proto, že se to stratilo v rámci nějaké revertovací války. Zůstal tam jen nadpis sekce a ---. Vracel jsem to s vědomím, že to buď někdo ozdrojuje, nebo smaže i s nadpisem :-) Jedudědek 06:16, 10. 10. 2007 (UTC)


Porušení práv u hesla Ivo Budil[editovat zdroj]

přeneseno na Wikipedista diskuse:Suchosch 21:12, 27. 10. 2007 (UTC)

Wikiknihy[editovat zdroj]

Chtěl bych upozornit na pomalu se hromadící články v kategorii k přesunu na Wikiknihy. --Petr C. 11:11, 31. 10. 2007 (UTC)

Mazání článků s invektivami[editovat zdroj]

Nazdar, všiml jsem si Tvého smazání stránky Víťá Slováček. Podle mě není vhodné ponechávat při mazání ve shrnutí invektivy či osobní informace z článku. --Beren 13:05, 13. 11. 2007 (UTC)

Dík za upozornění, od teď budu poctivě odstraňovat. Jedudědek 13:10, 13. 11. 2007 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Sleduji, že na Tebe si nikdo nevzpomněl. Tudíž i Tobě budiž udělena tato zlatá hvězda „Řádu sportu“. A koneckonců, proč bys hned při té příležitosti nemohl dostat i titul „Wikipedista III. stupně“, když podle mne na ni máš nárok. :-) Gratuluju a hodně chuti do další práce. --Okino 17:27, 3. 12. 2007 (UTC)

Děkuji uctivě, sice si na vyznamenání nijak zvlášť nepotrpím, ale i tak potěší :-) Jedudědek 22:47, 3. 12. 2007 (UTC)

Děkuji za úpravu článku o oblovkách[editovat zdroj]

Děkuji za opravu v článku o oblovkách, vůbec jsem nevjejděl jak se přidává taxobox. Ještě jednou děkuji a článek se snažím co nejvíc rosšířit.