Diskuse s wikipedistou:Suchosch

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Ivo Budil, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jedudědek 20:47, 27. 10. 2007 (UTC)

Porušení práv u hesla Ivo Budil[editovat zdroj]

přeneseno z Wikipedista diskuse:Jedudedek
Vážený pane, je ohromné, s jakou rychlostí zvládáte mazat články.

Heslo jsem založil jako poctu významné osobnosti české vědy a kolegovi z naší redakce, který nás tento týden opustil. Proto jsem jako základ hesla použil náš článek, u kterého sice nejsem podepsaný jako autor, ale osobně jsem ho na web publikoval.

Nesouhlasím s Vaším zásahem a žádám Vás o navrácení článku do původního stavu.

--Suchosch 21:12, 27. 10. 2007 (UTC) konec přenesené části Jedudědek 21:33, 27. 10. 2007 (UTC)

Vámi vložené (a mnou odstraněné informace) není problém vrátit zpět. Je ovšem nutné aby jste možnost jejich použití v rámci podmínek Wikipedie (tj. pod licencí GFDL doložil odesláním e-mailu do OTRS (máte na to 30 dní:-). (Wikipedie si zakládá na dodržování autorských práv, je to ochrana jak projektu samotného, tak autorů chráněných děl.)
Prozatím tedy vrátím Vámi vložené informace zpět (a doufám tedy že na trvalo:-)
S pozdravem Jedudědek 21:33, 27. 10. 2007 (UTC)
Jsem rád, že se bavíte. (Soudě dle smajlíka.) Do článku jsem vložil informaci o jeho původu podle Wikipedie:Souhlas s použitím díla na Wikipedii#Texty. Stejně by měl být brzy přepracován, toto je jen základ. Mail, ve kterém dám sám sobě svolení, do OTRS pošlu. Spokojen?
Suchosch 21:53, 27. 10. 2007 (UTC)
Dobrý den!
Omlouvám se, že se do toho motám, ale mám dojem, že zde vzniká drobné nedorozumění. Rozumím Vašemu rozpoložení a taky chápu, že vám teď asi není úplně do smíchu, ale pokuste se, prosím, pochopit nás. Wikipedii je třeba chránit před vkládáním textů, které jsou do ní vloženy v rozporu s právy. Vžijte se do pocitů autora, který zjistí, že jeho text se ocitl ve Wikipedie, aniž by o tom on věděl. Restriktivní politika při odstraňování textů, které mohly být vloženy v rozporu s autorským právem je daň za otevřenost Wikipedie. Na Vámi vloženém článku přitom nebylo žádným způsobem poznat, že se nejedná o běžné porušení autorských práv.
S přáním mnoha dobrých věcí --Šandík 22:24, 27. 10. 2007 (UTC)
PS: Pokud byste potřeboval s čímkoli ohledně Wikipedie poradit, jsem Vám k dispozici.

Řád kardinála de Richelieu[editovat zdroj]

Dobrý den, dovolluji si vám udělit Řád kardinála de Richelieu za mimořádně zdařilou intriku, kterou se vám podařilo český internet přesvědčit o tom, že Ivo Budil studoval filozofii a historii na přírodovědecké (sic!) fakultě. Elegance intriky spočívá podle mého především v tom, že postačovalo podívat se na autorský profil pana Budila. Přesto to tak udělalo jen málo lidí...--Aronnax 9. 1. 2012, 00:10 (UTC)


Děkuji, Řádu si velice vážím. Publikace příslušného hesla byla a je cennou zkušeností s českou Wikipedií. Informace na webu Českého rozhlasu: http://www.rozhlas.cz/leonardo/budil --Suchosch 9. 1. 2012, 01:40 (UTC)