Přeskočit na obsah

Wikipedie:Pod reálnou lípou/Praha, 23. září 2024

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Restaurant U Kašpara

Další, slavnostní 113. pravidelné pražské setkání pražské (i nepražské) části wikipedistické komunity se uskuteční tentokrát v restauraci U Kašpara (adresa: Pod Nuselskými schody 139/1, Praha 2). Vítáni jsou všichni wikipedisté a wikipedistky: hlavně ti, kteří se jakkoliv podíleli na úspěšném dokončení projektu FČO, ale i ostatní, kteří se chtějí dozvědět, jak a proč se to celé povedlo.

Místo a čas

[editovat | editovat zdroj]

Restaurace U Kašpara, v pondělí 23. září 2024 v 18.00. Na jméno Wikipedie je rezervováno celé spodní podlaží, tedy od vchodu vlevo po pár schodech. (jídelní lístek restaurace).

  1. Kromě uvítání a představení známých a neznámých je na programu v podstatě jediný bod: Oslava dofocení všech českých, moravských a slezských měst, městeček a vesnic: tedy ukončení projektu Foto českých obcí.
    Součástí oslavy bude i nakrojení (a konzumace) slavnostního dortu.

Zúčastní se

[editovat | editovat zdroj]

Akce se zúčastnilo 11 wikipedistů (+ 5 dětí, tedy potenciálních wikipedistů). Stručně se zhodnotil význam projektu FČO, probraly se i další projekty a diskutovalo se o tom, co dál fotit. Byla představena vzácná archiválie (podle archivního zákona „záznam, který byl vzhledem k době vzniku, obsahu, původu, vnějším znakům a trvalé hodnotě dané politickým, hospodářským, právním, historickým, kulturním, vědeckým nebo informačním významem vybrán ve veřejném zájmu k trvalému uchování a byl vzat do evidence archiválií“). Archiváři byl tento dokument popsán takto: První představy Petra Brože a Pavla Hrdličky o principech projektu, v rámci kterého chtěli podpořit wikipedisty při doplňování fotografií k článkům o českých obcích na Wikipedii.

Velmi stručně se vzhledem k neúčasti Dirillo zhodnotila i kvalita rychlíků Arriva.

Zakončeno bylo konzumací dvou dortů, k čemuž výrazně přispěli potenciální wikipedisté. --Packa (diskuse) 12. 10. 2024, 00:06 (CEST)[odpovědět]