Jana Šteflíčková

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Jana Šteflíčková
Základní informace
Narození6. května 1980 (43 let)
Praha
PůvodČesko
Žánryfolk
Povoláníherečka
Websteflickova.cz
Významný nástroj
kytara
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Jana Šteflíčková (* 6. května 1980, Praha) je česká písničkářka, kytaristka a herečka. Vystudovala DAMU, hrála v Západočeském divadle v Chebu[1] je členkou souboru Studia Y.

Život[editovat | editovat zdroj]

Začínala s hudbou v deseti letech na festivalu Porta, v roce 1990 s americkou písní Miss the Mississippi. Poté hostovala a zpívala v různých kapelách rozličných žánrů. Během angažmá v Západočeském divadle v Chebu (2000) začíná vystupovat s autorskými písněmi. Nejprve s kapelou (album Jablečno), postupně se osamostatňuje a začíná vystupovat sama s kytarou.

V roce 2012 vydává první album ve vlastní produkci (Jana Šteflíčková 2012), v roce 2015 pak album Letná (vydavatelství Galén).

Její hudební tvorba se pohybuje mezi různými žánry a spolupracuje s různými uskupeními (Šumperk Blues Alive, Trutnov Open Air, Kytara napříč žánry, John Mayall, Seasick Steve, SEA + AIR, Jenniffer Batten). Její těžiště ale spočívá na poli kontaktních komorních koncertů.

Intenzivně spolupracuje s fotografem Janem Horáčkem (časosběrný dokument Zahrada, který vzniká průběžně, a také připravovaný dokument o slovinském malíři Borutovi).

Žije v Praze, ale hodně času tráví na cestách.





Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Honza Hučín: Rozhovor s Janou Šteflíčkovou, Folk & Country dostupné online

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]