Hannah Mancini

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hannah Mancini
Hannah Mancini vystupuje s písní Straight Into Love na Eurovision Song Contest 2013.
Hannah Mancini vystupuje s písní Straight Into Love na Eurovision Song Contest 2013.
Základní informace
Rodné jménoHannah Mancini
Jinak zvanáStella Mercury
Narození12. března 1980 (44 let)
USA Los Angeles, Kalifornie, USA
PůvodSpojené státy americké
ŽánryPop, house
PovoláníZpěvačka, skladatelka
Aktivní roky2012
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hannah Mancini (* 12. března 1980 Los Angeles, Kalifornie, USA) je americká zpěvačka, která pracuje a žije ve Slovinsku.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Silně se angažovala ve stylech dance, nu disco a elektronické hudbě. Zde měla příležitost pracovat s různorodou skupinou prvotřídních umělců a producentů z těchto žánrů. Jako zpěvačka a skladatelka propůjčila své úsilí a spolupracovala na projektech s vítěznými procenty cen Grammy, mezi nimi jsou Larry Klein, Umek (Vice Grip a Dementia), Sare Havlicek (Vibe on You) a D-Pulse (Highway to Saturn). Také 4 roky vystupovala jako frontmanka národně úspěšné skupině XEQUTIFZ, která přinesla 3 rádiové hity. Písně skupiny byly nahrány, jak ve slovinštině, tak i v angličtině ("Anywhere With You" / "Dalec Stran v roce 2009, "And We Danced" / "Bil je Ples" v roce 2010 a "Walking Away" v roce 2011). Videoklip pro píseň And We Danced vystoupal na pozici 3 v MTV Adria. Hannah také současně vypouští singly s umělci Beltek (Connect Us), David Puentez, Kosta Radman a Vanillaz se singlem Back2Life. Singl se umístil na populární house kompilaci nejlepšího house vydavatele Kontor Records (květen 2013).

Hannah také vystupuje pod přezdívkou Stella Mercury, kterou používá více pro underground a méně pro komerční taneční nahrávky. První singl vydaný pod jménem Stella Mercury je ve spolupráci s Mikem Valem Don't Give a Damn, který byl představen v květnu 2013 a udržel se na v Beatport house chart v deseti nejlepších po 3 měsíce.

Na své předchozí životní dráze Hannah také pracovala na mnohých soundtracích pro Disneyho filmy a měla možnosti spolupracovat ve studiu s předními skladateli v oboru, kterými jsou Todd Chapman a producent i vítěz cen Grammy Larry Klein. Také vystupovala v hudebním sále Radio City, Universal Amphitheatre a v The Tonight Show s Jayem Lenonem.

V roce 2014 spolupracovala s Raayem a dalšími slovinskými skladateli na napsání písně pro slovinské národní kolo EMA 2014, píseň nese název "Spet/Round and Round" a po vítězství v superfinále s ní bude Tinkara Kovač reprezentovat Slovinsko na Eurovision Song Contest 2014.

Stejného roku bude v moldavském národním kole O Melodie Pentru Europa 2014 soutěžit píseň, na které se také autorsky podílela. Píseň nese název "One and All" a zazpívá ji Diana Staver. Na písni pracoval také slovinský skladatel Raay a Charlie Mason.

Eurovision Song Contest 2011 a 2013[editovat | editovat zdroj]

Hannah byla oslovena k reprezentaci na Eurovision Song Contest 2013. Předtím se spolu s bratry Sylvainem Valem a Mikem Valem zúčastnila slovinského národního finále pro Eurovision Song Contest 2011 s písní "Ti si tisti". Sice národní finále nevyhrála, ale píseň stala se národním hitem. Byla interně vybrána mezi několika jinými zpěváky a písněmi, aby reprezentovala Slovinsko na Eurovision Song Contest 2013 v Malmö s písní "Straight Into Love".[1] I když se do finále nekvalifikovala, tak se píseň dočkala remixu mnohými ostatními DJ, kteří vydali píseň s jinými hudebními vydavatelstvími v blízké budoucnosti.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Hannah Mancini vystupuje s písní "Straight Into Love" na Eurovision Song Contest 2013

V současnosti je vdaná.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Singly[editovat | editovat zdroj]

Rok Název písně Nejvyšší dosažená pozice Album
Top Slovenija
[2]
2011 «Ti si tisti» (se Sylvainem a Mikem Valem) 14 TBA
2013 «Straight Into Love»

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Slovenia: Hannah to Malmö [online]. [cit. 2013-03-01]. Dostupné online. 
  2. Наивысшие позиции синглов в хит-параде «Top Slovenija»:
    • «Ti si tisti»: Top Slovenija — 10.03.2011 [online]. [cit. 2013-08-03]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2013-02-13. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

SlovinskoSlovinsko Slovinsko na Eurovision Song Contest
Předchůdce:
Eva Boto
"Verjamem"
2013
Hannah Mancini
Nástupce:
Tinkara Kovač
"Spet/Round and Round"