Přeskočit na obsah

Far Cry 3: Blood Dragon

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Far Cry 3: Blood Dragon
VývojářUbisoft Montreal
VydavatelUbisoft
RežiséřiDean Evans
Alexandre Letendre
DesignérKevin Guillemette
ProgramátorRaphaël Parent
VýtvarníkOlivier Nicolas
ScenáristaLucien Soulban
SkladatelPower Glove
Herní sérieFar Cry
EngineDunia 2
PlatformyPlayStation 3
Windows
Xbox 360
PlayStation 4
Xbox One
Google Stadia
Datum vydání30. dubna 2013
ŽánrFirst-person shooter
Herní módSingleplayer
KlasifikacePEGI 18 a více
ESRB 17 a více
CERO 18 a více
Posloupnost
Far Cry 3 Far Cry 4
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Far Cry 3: Blood Dragon je akční dobrodružná videohra, kterou 1. května 2013 vydala společnost Ubisoft pro platformy Xbox 360, PlayStation 3 a Microsoft Windows. Jedná se o samostatnou videohru ke hře Far Cry 3. Hráč hraje za kyborga jménem Rex Power Colt. Ten je vyslán na ostrov s cílem zabít velitele jednotek Omega Force.

Remasterovaná verze s názvem Classic Edition byla vydána 16. prosince 2021 pro platformy PlayStation 4, Windows a Xbox One, později i pro Google Stadia.[1] Tato verze byla později součástí season passu hry Far Cry 6.[2] Hra byla původně vytvořena jako DLC.[3]

Recenzenti chválili herní soundtrack a návrat do 80. let, zatímco kritizovali krátkou kampaň a malý počet vedlejších úkolů.[4] Celkově se prodalo více než milion kopií.

Hra se odehrává v dystopickém světě roku 2007, došlo k jaderné válce. Rex a Spider jsou američtí vojáci vybavení implantáty a mechanickými částmi. Oba jsou vysláni na nejmenovaný ostrov, aby našli bývalého agenta Sloana. Když ho najdou, Sloan zabije Spidera a omráčí Rexe.

Rexe probudí Sloanův asistent doktor Darling. Společně se rozhodnou zabránit agentovi ve zničení světa. Po znovuzískání několika základen z rukou nepřítele je Rex přenesen do paralelní dimenze, kde musí porazit armádu nemrtvých. Poté, co se mu to podaří, získá takzvanou Killstar, novou zbraň, s níž je schopen zabít Sloana.

Když Rex svého nepřítele najde, ukáže se, že ho Sloan předtím přeprogramoval a Rex ho tak nyní nemůže zabít. V tu chvíli si Rex vzpomene na dialogy s doktorem Darlingem a přítelem Spiderem. Vzpomene si, že má duši a následně dokáže Sloana zabít.

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Far Cry 3: Blood Dragon na anglické Wikipedii.

  1. WISE, Josh. Far Cry 3: Blood Dragon Classic Edition is out now. VideoGamer [online]. 2021-12-16 [cit. 2024-07-26]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. CONTRIBUTOR, Vikki Blake. Far Cry 6's season pass will include a remastered copy of Far Cry 3: Blood Dragon. Eurogamer.net [online]. 2021-06-13 [cit. 2024-07-26]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. TURI, Tim. The ‘80s Strike Back: The Complete Story Behind Blood Dragon. Game Informer [online]. [cit. 2024-07-26]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Far Cry 3: Blood Dragon critic reviews. www.metacritic.com [online]. [cit. 2024-07-26]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy

[editovat | editovat zdroj]