Diskuse s wikipedistou:Tlusťa/Archiv04

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Blokování Cinika[editovat zdroj]

Má takový blok po víc než 6 hodinách po činu smysl. Není v případě 3RR smysl blokování spíš ochrana Wikipedie před revertovací válkou než trestat? Zanatic ʡ 09:58, 24. 11. 2006 (UTC)

Nikdo nesmí udělat více než tři reverty (až na výjimky ohledně vandalismu a vlastních blbostí), jinak bychom se tu urevertovali k smrti. To je prostě věc správce, kolik mu dá času. --Aktron 10:03, 24. 11. 2006 (UTC)
Zdá se, že tu došlo k nedorozumnění :-) Nejde mi o to, na jak dlouho, ale jakou dobou po tom, co se to stalo. Zanatic ʡ 10:06, 24. 11. 2006 (UTC)
To pravidlo platí pro každého bez výjimky. Navíc poslední revert nad ránem, kdy nebyl přítomen nikdo z oponentů, mi přijde hodně špatný (zvlášť když se o obsahu vede diskuse). Myslím, že metoda vynucování ve smyslu "příště ne" (hlavně pro zkušené uživatele, kteří o tomto pravidle jistě vědí) má smysl i po šesti hodinách. Tlusťa 10:10, 24. 11. 2006 (UTC)
Dobře, no. Podle mě by to bylo v tomhle případě lepší řešit domluvou, ale já správce nejsem, žejo. :-) Zanatic ʡ 10:18, 24. 11. 2006 (UTC)

introdukce - hudba[editovat zdroj]

Ahoj Tlusťo,

píšu ohledně subpahýlu v introdukci - hudba. Pro mě to není žádnej koníček, jen to vyplynulo ze situace. Jestli se to smaže - prosím. ale nedovedu si představit, čím to rozšířit, když i slovníky o tom víc jak pár slov nemají. A když se to smaže, mně to vadit nebude, ale wiki bude ochuzená o jeno heslo a to mně nepřijde jako dobrý řešení. Není to případ, že pár slov řeší (téměř) vše? Encyklopedie takové případy znají... Neměly by se občas dělat výjimky ze zaběhnutého stereotypu? Zdraví --Sofronka 21:51, 26. 11. 2006 (UTC)

Ahoj, Wikipedie není slovník, ale encyklopedie – slovníkové definice do ní nepatří. Nejde o zaběhnutý stereotip, ale o základní pravidla. Tlusťa 07:18, 27. 11. 2006 (UTC)
  • Ahoj, díky za poučení. Dovol, abych Tě taky poučil: ve slově stereotyp se píše tvrdé y :-). --Sofronka 22:06, 27. 11. 2006 (UTC)
I já děkuju. Tlusťa 22:07, 27. 11. 2006 (UTC)

autorizace fotek[editovat zdroj]

Dobrý den,napsal jsem článek,ale již tam nejsou viditelné fotky,píšete,že na stránkách,ze kterých jsou převzaty-tzn. www.grasski.net se o jejich použití nic neříká..to je pravda,mám ale povolení svého kamaráda-majitele stránek!... co mám udělat aby zde byly viditelné?? díky

Povolení držitele práv je třeba doručit do OTRS. No a pak stačí ve zdrojovém kódu ty fotky odkomentovat. Tlusťa 15:11, 27. 11. 2006 (UTC)

Imagevio[editovat zdroj]

Autorovi obrázku těch ruin v Grónsku jsem opravdu napsal email a dostal od něj svolení k použití obrázku jako doprovodné ilustrace k článku, už jsem k obrázku uvedl i adresu, odkud jsem ho vzal.

Měl bych ještě otázečku ohledně obrázků - jakou licenci mám uvést, když chci napsat článek o albu a potřebuji k němu obrázek z přebalu? Mám ho oskenovat nebo stáhnout z netu? Možná to tu někde bude uvedené, ale jsem asi slepej:)) Díky za pomoc

--Murúg 18:27, 27. 11. 2006 (UTC)

Na Imagevio jsem odpověděl u tebe v diskusi :) K albům – použít obrázek alba jde jedině, pokud získáš povolení od držitele autorských práv. To povolení by měl držitel zaslat (jako i v případě toho obrázku z Grónska) do OTRS. Tlusťa 18:30, 27. 11. 2006 (UTC)

Náves.jpg[editovat zdroj]

Chtěla jsem se zeptat,když tento obrázek vyfotil strejda,poslal mi ho na e-mail a pak ho umístil na stránky obce,tak to znamená,že sem už ho dát nemůžu??Takže ho mám poprosit aby to z těch stránek smazal a já to mohla dát sem??Dík Klára

Ne tak to není. Držitel práv může svůj obrázek vystavit kdekoliv a kolikrát chce. A pokud máte svolení držitele práv, ať toto svolení pošle e-mailem do Wikipedie do OTRS a samozřejmě může být i zde. Podezření na porušení autorských práv neznaméná jistotu, šlo jen o shodu obrázku (která se vysvětlila). Z obrázku teď odstraním informaci o porušení autorských práv a zařadím ho mezi ty, kde se autorská práva ověřují. Ověření (ten e-mail do OTRS) by mělo trvat maximálně měsíc, jinak bude obrázek pravděpodobně smazán. Díky za pochopení a pěkný den. Tlusťa 21:18, 30. 11. 2006 (UTC)


Děkuju za vysvětlení:)

Politické programy a prohlášení jsou chráněné autorské dílo?[editovat zdroj]

Hele, koukám na Soubor:Hlavni ukoly volebniho programu Narodni fronty 1986-1990.jpg a nějak se mi nezdá, že by to mělo být bráno jako normální autorské dílo a že by se to tedy mělo smazat. Není nějaká vhodnější licence na politické programy? --Luděk 13:54, 30. 11. 2006 (UTC)

Na tomhle přebalu podle mě není zhola nic uměleckého, co by bylo třeba chránit. Dal bych něco ve smyslu {{PD-ineligible}}. --egg 14:47, 30. 11. 2006 (UTC)
Koukám vše je již vyřešeno, nezbývá než souhlasit :) Tlusťa 21:45, 30. 11. 2006 (UTC)

Prodloužení hlasovací doby[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že ses ještě nevyjádřil v tomto hlasování, ačkoliv ten problém považuješ za velmi důležitý. Proto tě raději upozorňuji pro případ, že sis hlasování nevšiml. Jakékoliv jiné užitečné návrhy nebo připomínky jsou samozřejmě také vítány. Zdravím. --ŠJů 17:10, 2. 12. 2006 (UTC)

Jules Verne - obálky knih[editovat zdroj]

Chci se zeptat na problém obálek u děl J. Verna

  • a) ty původní joud od nakladatele Hetzela, který zemmřel roku 1914 - je možné je přidak k článkům?
  • b) první české jsou od nakladatele Kočího (1887 - 1948) a Vilímka 1860-1938) - je možné některou uvést. Obě nakladatelství již neexisatují a nevím, kde bych dostal souhlas.
  • c) obálky z Mladé fronty, Albatrosu a Návratu - pokud pošlu mail do těchto nakladatelství a oni mi mailem potrvrdí, že je mohu uvést, bude to možné?

--Chalupa 10:06, 4. 12. 2006 (UTC)

Vždy záleží na tom, kdo je držitel autorských práv. Já myslím, že u ilustrací to bude asi přímo výtvarník (zkusím se zeptat a ověřit to). Možná by to šlo také zjistit z tiráže. No pokud je 70 let po smrti, jde o {{PD-old-70}}.
Pokud jde o obálky, které nejsou v public domain, je nutné, aby povolení od držitelů práv byla zaslána do OTRS. Povolení by mělo být buď pro konkrétní obrázky, nebo formulované tak, aby šlo jednoznačně určit, ke kterým obrázkům patří (třeba ve smyslu všechno co nahraje uživatel Chalupa a pochazí z nakladatelství Albatrost může být zveřejněno pod licencí...). Záleží na Vás, k čemu je přesvědčite :) --Tlusťa 10:25, 4. 12. 2006 (UTC)

Já ty obrázky technicky vždycky dělám podle jinýho hesla někde jinde. Když je to číslo zlo /já nevím/, tak mi ho zkus prosím zvětšit jinak. Hrozně mi na tom záleží! ;-) --Nolanus 12:14, 7. 12. 2006 (UTC)

Určená velikost u náhledů (to je to thumb jako parametr obrázku) je špatně, protože se pak ignoruje uživatelské nastavení čtenářů. Každý přihlášený uživatel si totiž může individuálně nastavit, jak velké obrázky se mu budou zobrazovat. Někdo může chtít malé (pomalé připojení, malé rozlišení, ...), někdo zase obry a takhle se jeho přání ignoruje. A to je to zlo :) Nemyslím to nijak ironicky, ale koukni do Nápovědy. Tlusťa 12:27, 7. 12. 2006 (UTC)
No tak asi jo... I když já si už na tuhle velikost zvykl... --Nolanus 15:39, 7. 12. 2006 (UTC)

Nechápu[editovat zdroj]

Dobrý den, naprosto nechápu vaši zprávu plnou povýšenosti Vaší strany a doporučuji Vám, abyste si dával pozor, komu odpovídáte, protože pokud napíšete zprávu anonymnímu uživateli, který se identifikuje pouze svou IP adresou, pak se tato zpráva zobrazí všem lidem, kteří tuto IP adresu používají a nemusí se jich to vůbec týkat. Ještě něco - docela by mě zajímalo, jak zněla ta zpráva údajně zaslána z "naší" IP adresy, možná budu schopen identifikovat tu správnou osobu. Zpráva: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedista_diskuse:88.102.139.239 --

   S pozdravem Radek Šimko.
Z adresy 88.102.139.239 byl 6. 12. 2006 v 17:32 vytvořen článek Četař, jehož obsahem bylo "je to idiot". Na základě toho byl tvůrce upozorněn standardním textem, že jeho chování je nevhodné – předchází se tak opakovanému vkládání nesmyslů. Pokud si přečtete zápatí zmíněné diskusní stránky, zjistíte, že jde o jedinou možnost, jak vkladatele upozornit. --Tlusťa 10:19, 11. 12. 2006 (UTC)

Josef Maršál: The rain[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.

Experiment[editovat zdroj]

Ale Sedlák jiljí z oujezda nebyl experiment.proč jste mi ho smazali?

I když si myslím, že se děláte legraci, přesto odpovím. Text článku neměl s encyklopedií vůbec nic společného. Asi tak. --Tlusťa 16:02, 14. 12. 2006 (UTC)

Pardon.já zapomněl podpis proto jsem to poslal dvakrát

Vandalismus na 3. ZŠ Rakovník[editovat zdroj]

Je to sice sdílená IP (80.188.160.49), ale já bych se nebál tam hodit blok a toho dotyčnýho vyděsit. Bohušel jsem ho nikdy nezastihl v akci. Když by se pak přihlásil někdo jinný z té IP, tak by zjistil, že tam mají vandala. Samozřejmě jen na pár minut.--Juan de Vojníkov 13:29, 15. 12. 2006 (UTC)

Blokuje se každou chvíli. Na dlouho dobu to nemá cenu, protože stačí, než skončí vyučovací hodina. --Tlusťa 13:49, 15. 12. 2006 (UTC)

Obálky z Mladé fronty[editovat zdroj]

Dostal jsem tento mail z MF:

Omlouvám se p. Chalupa, ale váše maily byly hlídačem sítě označeny jako SPAM, a proto asi smazány. Jinak se v podstatě jedná i o propagaci našich knih, takže myslím, že uvedení obálek v encyklopdedii na internetu nic nebrání.

Vlastimil P. Fiala Mladá fronta a.s. Divize knih

Poslalj jsm Vám to také mailem, co s tím mám udělat? Stačí to pro povolení? --Chalupa 08:59, 18. 12. 2006 (UTC)

Dobrý den, špatné je, že jde o povolení na nesvobodnou licenci {{Permission}} a obrázky s touto licencí mohou být v budoucnosti smazány. Navíc jsem teď koukal, že pokud se vybere v nahrávacím okně Majitel práv mi dovolil použití v článcích Wikipedie, je obrázek označen šablonou {{Zvoleno povolení jen pro Wikipedii}}, která jej odsuzuje k rychlému smazání. Takže Vám asi neporadím. --Tlusťa 09:56, 18. 12. 2006 (UTC)

Bot-Schafter v článku dobře doplnil odkaz, ale zrušil odstavce, čímž se stal článek nečitelný. Dá se s tím něco udělat? --Tom 15:55, 20. 12. 2006 (UTC)

Koukám, že to již Parkis opravil. A dělat se dají dvě věci – buď to opravit, nebo napsat majiteli bota. Případně oboje :).
A ještě úplně jiné téma: ten pokus v Svatá Marie Egyptská je úspěšný, obrázek z commons vidím. Na tom, jestli píšete Soubor nebo Image na české Wikipedii nezáleží, jde o totéž (Image funguje na všech jazykových mutacích). --Tlusťa 16:13, 20. 12. 2006 (UTC)
Při klepnutí na čtvereček v thumbu se obrázek objeví, ale v textu mám jen prázdný čtverec s popisem obrázku.--Tom 09:08, 22. 1. 2007 (UTC)
Nevím, obrázek se mi zobrazuje vpořádku. Možná bude problém v neaktualizováné cache. Zkuste případně napsat na Wikipedie:Pod lípou (technika), jistě se najde, někdo kdo Vám odpoví lépe než já. --Tlusťa 10:05, 22. 1. 2007 (UTC)

Kolego, omlouvám se, že jsem při objevení copyvia neodstranil ze stránky text. Autorovi jsem ovšem na diskusní stránku napsal vzkaz, což by mělo být v pořádku. Ale nemohu za nic na světě objevit tu stránku, kam se přidávají objevená copyvia k archivaci a přezkoumání. Napište mi prosím odkaz (abych byl příště opět o něco lepším wikipedistou) :-) Díky --Krvesaj 15:08, 21. 12. 2006 (UTC)

Jste skvělý wikipedista i tak :) Ten seznam článků a obrázků porošujících autorská práva je tady: Wikipedie:Porušení práv. Jinak vřele doporučuji Dannyho skvělou stránku Wikipedie:Údržba, kde je všechno pěkně pohromadě. --Tlusťa 15:14, 21. 12. 2006 (UTC)

Správce Danny B.[editovat zdroj]

Ahoj, při hlasování o potvrzení práv správce pro wikipedistu Dannyho B. jsem si všiml nejen tvého hlasu pro. V Dannyho zdůvodnění jsem našel především nesmírné množství sebepochvalných bodů, ale oproti tomu jediný nenápadný odkaz chyby. Ten vede na stránku žádosti o komentář, kterou si Danny napsal sám podle svého pohledu. Kdybych neznal situaci, měl bych skutečně dojem, že Danny B. po půl roce svého správcovství skládá účty. Ale v Dannyho zdůvodnění chybí zmínka o tom, že byl po svých činech k potvrzení práv správce několika wikipedisty vyzván, nebo zmínka o běžící arbitráži ve věci zneužití správcovských práv právě Dannym B.. Rád bych tě proto poprosil o důkladné zamyšlení, zda Danny B. pro svou činnost skutečně potřebuje správcovská práva. Dělá spoustu užitečného, ale zároveň je mu řada věcí vytýkána.

Pokud bys po svém zamyšlení změnil názor, můžeš hlas do konce hlasování změnit, stejně tak se můžeš hlasování zdržet v případě nejistoty. Nebudu mít problém, pokud se přesto rozhodneš hlas pro Dannyho B. zachovat. S pozdravem --Adam Hauner 22:21, 28. 12. 2006 (UTC)

Dík za agitku, možná by stačila jen na jedno místo (třeba mezi komentáře u hlasování?) a todle její rozkopírování mi přijde s odpuštěním hloupý. Věř mi, že vím co dělám (= proč hlasuji pro), vím kam vedou odkazy na té stránce a že si můžu rozmyslet hlas mi také není neznámé. --Tlusťa 22:28, 28. 12. 2006 (UTC)
Zvažoval jsem umístění do komentářů, ale nejsem si jistý, zda se lidé po svém hlasování na stránku vracejí. Věřím ti, ze víš, proč pro Dannyho hlasuješ, ale je to skutečně jen víra, protože sám přesvědčen o vhodnosti takového hlasu nejsem – ani pocitově, ani logicky. --Adam Hauner 22:42, 28. 12. 2006 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně obrázků. Udělal jsem si účet na commons a chci tam naházet všechny svoje obrázky. No a když budou na commons tak to nemá cenu, aby zbytečně zabíraly místo tady, ne? Mám k nim teda dát šablonu smazat, až je tam nahraju? Díky za odpověď

Murúg 17:42, 30. 12. 2006 (UTC)

Ne dejte k nim sablonu {{nowcommons}} pozor se sablonou se poji i to ze se k ni dava kde to tam je. {{nowcommons|Image:blabla.jpg}}. Pokud je nahrajete pod stejnymi nazvy je to ideal, pokud pod jinymi, tak je nutno to zmenit ve clancich. To pripadne udela, ten kdo to maze. --Vrba 17:54, 30. 12. 2006 (UTC)

OK, zatim to dam k beedieskům, sahlepu a až udělam nějakou lepčí verzi, tak i k těm slovanskejm runám. Murúg 18:17, 30. 12. 2006 (UTC)

prohib.jpg aneb věra pohlová[editovat zdroj]

ano, tušil jsem to, že obrázek bude mít nějaký copyright, proto jsem napsal mail na adresu metra, ale dnes a zítra mi asi nikdo neodpoví. Jestli chcete, smažte to, kdyžtak to nahraju znova. --Running 18:03, 31. 12. 2006 (UTC)

Jestli jste jim psal, nic mazat nebudeme :) Dáme ho mezi řešené. Tlusťa 18:05, 31. 12. 2006 (UTC)

Štastnej novej rok a s úsměvem do něj Tlusťo! A v Praze na viděnou ;) --Chmee2 18:13, 31. 12. 2006 (UTC)

Moc ti děkuju a samozřejmě přeju i tobě. A v Praze to dodatečně oslavíme, už teď se těšim. --Tlusťa 21:11, 1. 1. 2007 (UTC)

Desky zemské[editovat zdroj]

Díky za upozornění. Udělal jsem opravu dvou obrázků desek zemských (Desky zemske kniha.jpg a Desky zemske list.jpg). Doufám, že správně. Kdyby ne, prosím o upozornění a také o bližší vysvětlení a nápovědu. Díky.

Copyvio u kompetencí[editovat zdroj]

Ahoj Tlusťo, ty články o kompetencích, kam jsi dal copyvio, jsou z veřeně dostupného dokumentu vydaného MŠMT, který má sloužit veřejnosti (nejen odborné). Je to součást nové koncepce ve vzdělávání a lidé by se o tom měli dozvědět co nejvíce alespoň na Wiki, když jiná média zklamala. JČU na to nemá žádná práva, taky to okopírovali. --MiF 13:44, 3. 1. 2007 (UTC)

Pokud jste s tématikou obeznámen, je nejlepší uvést do diskuse k těm článkům relevantní odkaz na původní dokument MŠMT a případně šablonu copyvio odstranit.
Jinak ty články v současné podobě absolutně nesplňují požadavky na encyklopedický článek. Z těch článků není vůbec zřejmé o co jde, navíc dle mého odporují jednomu z hlavních pravidel: Wikipedie: Co Wikipedie není. Pokud jde o tedy dokumenty uvolněné pod GFDL, snad by šlo uvažovat o přesunu na Wikisource. --Tlusťa 13:50, 3. 1. 2007 (UTC)

stranka radekhulan[editovat zdroj]

Odkaz na Lancelotak.cz nemá na http://cs.wikipedia.org/wiki/Radek_Hulán co dělat. Wikipedia není od toho, aby ventilovala veřejnou nenávist pár jedinců. Důvod? Dle http://radekhulan.cz/item/jake-komentare-jsou-na-tomto-webu-publikovany nejsou publikovány komentáře vulgární. Pokud byl jeden komentář vulgární, odporoval těmto pravidlům, a Radek Hulán měl plné právo jej nepublikovat, vulgaritu odstranit. To je v rámci pravidel, které si ON SÁM stanovil najeho SOUKROMÉM webu. Má na to plné právo.

Zachovejme dekórum a nebuďme nenávistní...

O obsahu článku Radek Hulán veďte prosím diskusi na diskusní stránce k článku. O jeho obsahu ať se rozhodne tam. Stránku jsem zamkl, protože jste se pohyboval (spolu s dalšími) na hranici pravidla tří revertů, ne kvůli jejímu obsahu. Až se ve věcné diskusi dohodne její podoba, stránka bude jistě odemčena. --Tlusťa 13:28, 4. 1. 2007 (UTC)

Obálky od Saschy Schneidera k Mayovým spisům[editovat zdroj]

Jestli jsem to dobře pochopil, tak nositelem práv je výtvarník. Protože Sascha Schneider zemřel roku 1921, jsou jeho obrázky pro uvádění ve wikipedii volné. Mohu tedy do článků o díle Karla Maye uvést tyto obálky? Jde o obálky knih, které vyšly v 80. letech minulého století, ale jsou na nich obráky od Saschy Schenidera. --Chalupa 16:16, 4. 1. 2007 (UTC)

Já soudím, že ano. Jen prosím do popisku k těm obrázkům připiště autora (nejlépe s datem úmrtí), ať se vyhneme případným nedorozuměním od ostatních, co nečtou tuto diskusi. --Tlusťa 16:42, 4. 1. 2007 (UTC)

Obrázky nositelů Nobelových cen[editovat zdroj]

Připomínám se, jak to mám udělat? --Chalupa 16:39, 10. 1. 2007 (UTC)

Napsal jsem na web o Nobelových cenách, zda-li mohu používat jejich malé černobílé obrázky spisovatelů s tím, že je může z wikipediee kdokoliv používat dál, a myslím, že jsme dostal svolení. Seszam spisovatelů je dán výčtem v mailu. Co mám nyní dělat, abych při nahrání obrázku napsal správnou licenci. --Chalupa 13:39, 8. 1. 2007 (UTC)

Ahoj, omlouvám se za zpoždění, zapomněl jsem na Vás a všimnul jsem si toho až po Vašem připomenutí. Trochu mě zaskočily Vaše závěry, já výsledek Vaší korespondence s Jonna Petterson chápu tak, že šíření obrázků nakonec nepovolili. V poslední odpovědi dle mého píše, že vzhledem k tomu, že fotky bude dál možno stahovat, žádné neposílá. --Tlusťa 21:17, 10. 1. 2007 (UTC)
Je to pravda, měl jsem nějakou anglickou vlčí mlhu. Nedá se nic dělat. --Chalupa 07:52, 11. 1. 2007 (UTC)


Přikládám text mailu:


Dear Ivan,

Regarding you information below, that the photos will be available for downloading, I cannot send you the photos.

Kind regards, Jonna Petterson

Jonna Petterson Informationsansvarig / Public Relations Manager Nobelstiftelsen / The Nobel Foundation P.O. Box 5232 SE-102 45 Stockholm, Sweden

Phone: +46 (0)8 663 27 65 Fax: +46 (0)8 660 38 47 Mob: +46 (0)708 37 67 39 Web: Nobelprize.org


Från: chalupa(zavináč)oksystem.cz [1] Skickat: den 22 december 2006 13:29 Till: Info Ämne: RE: Photos of Nobel Laureates


Dear Jonna Petterson.

I sent you the list of names, which photos I would wont to put to wikipedia.

But I must gice you a notice. Wikipedia is civil internet encycloepedia and everybody

can copy any article from it including pictures.

I you can give me formal permisson at this case also I would be very glad.


Thank you

Ivan Chalupa


José Echegaray y Eizaguirre

Paul Heyse

Romain Rolland

Verner von Heidenstam

Karl Adolph Gjellerup

Henrik Pontoppidan

Carl Spitteler

Knut Hamsun

Grazia Deledda

Henri Bergson

Sigrid Undset

Sinclair Lewis

Erik Axel Karlfeldt

John Galsworthy

Luigi Pirandello

Roger Martin du Gard

Pearl S. Buck

Frans Eemil Sillanpää

Johannes Vilhelm Jensen

Gabriela Mistral


From: Jonna Petterson [2] On Behalf Of Info Sent: Thursday, December 21, 2006 11:22 AM To: Chalupa Ivan Subject: SV: Photos of Nobel Laureates


Dear Mr Chalupa,


Please provide me with a list of names. For a large amount of photos we have to charge a fee.


The use must be editorial.


Once I have the list of names, Ill send you the photos and a formal permission.


Kind regards,

Jonna Petterson


Jonna Petterson Informationsansvarig / Public Relations Manager Nobelstiftelsen / The Nobel Foundation P.O. Box 5232 SE-102 45 Stockholm, Sweden


Phone: +46 (0)8 663 27 65 Fax: +46 (0)8 660 38 47 Mob: +46 (0)708 37 67 39 Web: Nobelprize.org



Från: chalupa(zavináč)oksystem.cz [3] Skickat: den 18 december 2006 10:11 Till: Info Ämne: RE: Photos of Nobel Laureates

Dear Jonna Petterson,

Thank you for your answer.

I want to use some of your small black an white photos of Nobel Laureates, now for example José Echegaray y Eizaguirre, but maybe some others, when I will write about them.

Can I use it at Czech version of Wikipedie, free internet encyclopedia (http://cs.wikipedia.org/wiki)?


Thank you

Ivan Chalupa


From: Jonna Petterson [4] On Behalf Of Info Sent: Monday, December 18, 2006 9:19 AM To: Chalupa Ivan Subject: SV: Photos of Nobel Laureates


Dear Mr Chalupa,


I am sorry that I haven't been able to answer you sooner. Due to a heavy workload, we have been delayed in atteding this inbox.

The policy of the Nobel Foundation is to distribute, in most cases free of charge, black and white portrait photos of the Nobel Laureates for use in editorial contexts.

Which photos rae you interested in using?

Yours sincerely, Jonna Petterson


Jonna Petterson Informationsansvarig / Public Relations Manager Nobelstiftelsen / The Nobel Foundation P.O. Box 5232 SE-102 45 Stockholm, Sweden


Phone: +46 (0)8 663 27 65 Fax: +46 (0)8 660 38 47 Mob: +46 (0)708 37 67 39 Web: Nobelprize.org



From: Chalupa Ivan Sent: Thursday, December 07, 2006 11:54 AM To: 'info(zavináč)nobel.se' Subject: Photos of Nobel Laureates


Dear Jonna Petterson.


My name is Ivan Chalupa and I am from Prague, Czech Republic. I am one of the contributors to Czech version of Wikipedie, free internet encyclopedia (http://cs.wikipedia.org/wiki).

Please, I have this supplication. Can I use any photos of Nobel laureates (for exmaple José Echegaray y Eizaguirre and some thers) at this encyclopedia. For example, your photo of

Echegeray is the only one that I found on Internet.


Thank you for your answer and permission (I hope).


Ivan Chalupa

mail to: chalupa(zavináč)oksystem.cz

Prague

Czech Republic

Licence u obrázku Basilika-koncert2007[editovat zdroj]

Nazdar Tlusťo, nedávno si vymazal licenci u mého obrázku...Soubor:Basilika-koncert2007.jpg, který jsem si natáhl do počítače přes svou multifunkční tiskárnu EPSON RX640 (jsem tedy autorem obrázku, ale nikoliv předlohy). Mne je to v zásadě jedno, protože tento obrázek bude součástí mojí připravované kolekce fotek z oslavy Silvestra 2007 (http://my.opera.com/Michal.Pohorelsky/albums/). Ale i tak se ptám - jakou by sis zde představoval licenci ?? --Michal.Pohorelsky 12:59, 9. 1. 2007 (UTC)

Rozhodně nějakou správnou :) Tím že si naskenoval obrázek, ti nevznikají žádná autorská práva – chybí tam autorský vklad. Držitelem práv k pozvánce bude téměř její autor (na pozvánky či plakáty se nevztahuje výjimka z Autorského zákona uvedená v zákoně č. 121/2000 Sb., § 3, odstavec a – jak se píše v šabloně {{PD-CzechGov}}). Je tedy třeba získat souhlas autora a podle toho vybrat správnou licenci. --Tlusťa 13:06, 9. 1. 2007 (UTC)

KMITÁNÍ 1.JPG-licence[editovat zdroj]

Ahoj.Nevím jak tu licenci dodatečně vložit:{{PD-self}} Díky a hezký den!Arktur 20:28, 11. 1. 2007 (UTC)

Ahoj, stejně jako jste to udělal sem :) Záložka editovat a úplně shodně jako do článku či diskuse. Licenci tam vložím, díky za odpověď. --Tlusťa 09:06, 12. 1. 2007 (UTC)

backgammon link[editovat zdroj]

Nevim proc jste odstranil link na backgammon vyvesku, ktera se snazila dat dohromady ceske hrace. Je to OBECNA stranka.

Bohužel nemůžu odpovědět konkrétně, protože nevím přesně o co jde. Ale asi mi přišel jako do encyklopedie nevhodný. --Tlusťa 18:20, 19. 1. 2007 (UTC)

Basketbalisté[editovat zdroj]

Protože jste hodný správce, tak se na Vás občas obracím. Vidím problém. Jsou všichni basketbalisté jakéhosi klubu, kterým Chrupoš založil vlastní stránky, opravdu tak encyklopedicky významní?--Tom 08:59, 22. 1. 2007 (UTC)

V tom Vám jako správce nepomůžu, tuto otázku musí rozhodnout komunita. Basketbalisté jednoho z našich nejlepších klubů se mi významní docela zdají (stejně tak jako třeba fotbalisté Sparty). Ale pokud máte jiný názor, navrhněte je pro jejich nevýznamnost na smazání. A pak se uvidí... --Tlusťa 09:05, 22. 1. 2007 (UTC)

Panáček v říši mluveného slova[editovat zdroj]

Byl vymazán článek o stránkách, které jsou věnovány mluvenému slovu a bibliografickým záznamům o něm - s poukazem, že Wikipedie není místem pro reklamu a propagaci. Chci protestovat, protože heslo o Panáčkovi rozhodně patří do kolonky Česká internetová kultura, už proto, že tu žádný jiný veřejný katalog údajů o mluveném slově neexistuje.

Smazal jsem ho, mi přijde encyklopedicky nevýznamný. Wikipedie není prostředkem pro bezplatnou propagaci. --Tlusťa 10:57, 23. 1. 2007 (UTC)

Panáček je jediným zdrojem informací o rozhlasových hrách, seriálech, četbách povídkách atd. Jaký je prosím pěkně rozdíl mezi Panáčkem a Sivým čtverákem? Obávám se, že Wikipedie bude stále na této úrovni, budou-li ji spravovat nekompetentní.

barokní architektura - redirect[editovat zdroj]

Obecně ano, ale protože existují dvě řady článků, jednak obecně "umělecké směry" a pak speciálně "architektura", tak jsem to recirectem řešit nechtěl...--Martin Šanda 14:58, 24. 1. 2007 (UTC)

Než bude ten článek vytvořen, je to nejlepší řešení. Stejně v tom původním nic jiného nebylo a takhle to viz provede sama Wiki. --Tlusťa 15:02, 24. 1. 2007 (UTC)

Manu chao - album Siberie[editovat zdroj]

Ahoj, nevím jak doplnit odkazy na jiné stránky - Alba Manu Chao, Alba roku 2004, vzhledem k tomu, že stránka Manu chao obsahuje diskografii, tak podstránky popisující jednotlivá alba by tam asi být měla. Nemám čas to ale řešit. měj se fajn, Tygr

Obrázek Wellhausen[editovat zdroj]

Před několika dny jsem nahrál obrázek Julius_Wellhausen_01.jpg‎. Problém je, že jsem jej převzal z německé wiki.. a když se teď na německou wiki dívám, tak je tam vykřičníček. Hledal jsem ten obrázek tedy na netu a našel jsem jej jako: [5] a lze se k němu dostat přes tuto stránku. Akorát si nejsem jist, jestli lze toto použít, tak žádám o radu. Ď. Daniel.baranek 21:56, 26. 1. 2007 (UTC)

Obrázek použít dle mého jde, vzhledem k jeho stáří licenci {{PD-old-70}} lze. Ten zdroj k němu doplním. --Tlusťa 10:24, 29. 1. 2007 (UTC)

Dobrý den, Souhlas ke zveřejnění daného loga mám. Takže jak postupovat dál? Článek vzahující se k logu již byl smazán? Nebo kde je možno ho vyhledat? Docela jsem nepochopil systém ověřování autorizace na Vašem serveru. S pozdravem Jakub Pokorný(VSPJ)

Pokud jde o obrázky chráněné autorským právem, je třeba aby držitel těchto práv zaslal potvrzení se souhlasem k použití do OTRS (v tom článku je vysvětleno o co jde, i adresa). Co se týká článku, bohužel nevím – potřeboval bych vědět alespoň jeho jméno abych zjistil důvod smazání. --Tlusťa 19:01, 29. 1. 2007 (UTC)

odstranění screenshotu zobrazujicího cobalt 6.1 v clanku palmOS[editovat zdroj]

Zdravicko, s editaci na wikipedii zatim moc zkusenosti nemam, ovsem v autorskych pravech se vyznam a tak mi neni jasne, proc byl z clanku o palmOS odstranen screenshot systemu porizeny mnou v emulatoru tohoto systemu? Diky za vysvetleni, pekny den --Tomish cze 13:34, 31. 1. 2007 (UTC)

I já Vás zdravím. Screenshoty počítačových programů, které nejsou šířeny pod svobodnou licencí, jsou chráněny autorským práve a proto je zde nejde mít (podrobnosti viz Wikipedie:Fair use). --Tlusťa 16:19, 31. 1. 2007 (UTC)

Drze jsem si dovolil [6] --Vrba 02:08, 2. 2. 2007 (UTC)

No to sis dolil fakt dost :) Tlusťa 11:41, 2. 2. 2007 (UTC)

Blahopřeji[editovat zdroj]

Blahopřeji k heroickému boji s vandalismem. --Luděk 11:27, 5. 2. 2007 (UTC)

Jo díky. Že budeš první zrovna ty sem ale nečekal :) --Tlusťa 11:27, 5. 2. 2007 (UTC)

Taky gratuluju k prvnímu zápisu v trestním rejstříku (-: — Timichal 11:33, 5. 2. 2007 (UTC)

Samoodblokování je jednoznačně zneužití práv správce ! /;-)/ --Nolanus 11:37, 5. 2. 2007 (UTC)
Z hodiny udělat 5 minut. V případě správce jsme si rovnější, co? :-) --Nártoun 15:49, 5. 2. 2007 (UTC)