Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Solosusice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za Vaše příspěvky a přeji úspěšné další editování! — Wespecz 13. 8. 2010, 13:07 (UTC)

Doplnit zdroje[editovat zdroj]

Zdravím Vás a prosím, k heslům Vámi vytvořeným dodejte dva zdroje svých informací. Děkuji--Zákupák 18. 8. 2010, 18:33 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 26. 8. 2010, 05:42 (UTC)

Literatura[editovat zdroj]

Zdravím, vzhledem k velmi rychlému tvoření článků bych se rád zeptal, zda-li se nejedná o prostý opis z knihy? V takovém případě by totiž šlo o porušení autorských práv a články by se musely smazat. --Elm 30. 8. 2010, 12:14 (UTC)

Opis to není

Můžete tedy prosím rozumně vysvětlit Vaše tempo vytváření nových článků? Koukám, že to vrtá hlavou nejen mně. --Vojtech.dostal 3. 9. 2010, 14:43 (UTC)
Dobrý den, můžete prosím odpovědět na výše vznesené dotazy? Pokud sem přepisujete pasáže z knih, budeme muset vaše příspěvky smazat jako porušení autorských práv. --Mercy 7. 9. 2010, 11:19 (UTC)

Nepřepisuji. Solosusice 7. 9. 2010, 11:28 (UTC)

Díky za rychlou odpověď. Jak tedy vaše příspěvky vznikají? Popíšete mi prosím váš postup? Předem díky. --Mercy 7. 9. 2010, 11:29 (UTC)

Připravím si doma hesla na základě rešerše literatury a v práci je odešlu, případně doplním podle anglické či francouzské wikipedie.

Díky, super, jen tak dál. --Mercy 7. 9. 2010, 13:49 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Faigl.ladislav slovačiny 12. 9. 2010, 10:22 (UTC)

Odkazy na jiné články na Wikipedii[editovat zdroj]

Dobrý den, na odkazováný pojem je vhodné v článku aktivním odkazem odkázat párkrát, nikoliv při každém jeho užití. --Dezidor 13. 9. 2010, 23:14 (UTC)

Seznam psychoanalytické literatury v češtině[editovat zdroj]

Dobrý den, ten seznam není podle mne dobrý nápad na článek vzhledem k WP:CWN#Wikipedie není adresář. Nevím, jak by se to mohlo spravit a nejraději bych to hned smazal :-) ale dal jsem tomu lhůtu na zlepšení, třeba Vás či někoho jiného něco napadne. Nezlobte se, prosím. Zde je standardní upozornění:

Děkuji Vám za první informace v článku Seznam psychoanalytické literatury v češtině. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Ioannes Pragensis 10. 1. 2011, 15:34 (UTC)

Ten seznam literatury by v podstatě patřil pod článek Psychoanalýza (umístil jsem tam odkaz), ale nadměrně by ho rozšiřoval, řídil jsem se tedy doporučením článek raději osamostatnit. Nejde o prostý seznam, ale strukturovaný chronologicky, podle epoch, takže z něho lze dobře vyčíst, jak psychoanalýza pronikala do českého prostředí. Tento aspekt lze vyzdvihnout připsáním textů k jednotlivým etapám, ale to by text dost rozšiřovalo a i název stránky by se pak asi musel změnit. Solosusice 10. 1. 2011, 15:46 (UTC)

Ono jde o to, že tak, jak to máte, je to spíš databáze a ne rozumný seznam; je tam všechno možné včetně úplného šuntu. Tluče se to i s pravidly jako WP:VV (sám rozhodujete, co je psychoanalytické a co ne) a WP:Spam (dá se to chápat i jako propagace těch méně významných knížek). Kdybyste na základě věrohodných zdrojů napsal historii recepce psychoanalýzy na našem území, tak by to samozřejmě bylo něco jiného, ale tohle je cosi, co jsem nikdy na Wikipedii neviděl. Zdravím,--Ioannes Pragensis 10. 1. 2011, 15:55 (UTC)

Myslím, že si poněkud protiřečíte. Vytýkáte mi, že sám rozhoduji, co je psychoanalytické a co ne, a na druhé straně mi vytýkáte, že zařazuji i šunt (jejž jste si dovolil rozeznat). Jistě cítíte ten rozpor. Snažil jsem se naopak zachovat zcela neutrální pozici a zařadit veškerou literaturu, která sama sebe označuje za psychoanalytickou, nebo psychoanalýze věnovanou. Pokud něco chybí, doplňte to prosím. Pokud chcete cenzurovat, jistě na to máte dostatek moci. Nejde o žádný vlastní výzkum, ostatně to snad u soupisu literatury ani není možné, jak si asi sám uvědomíte, když se trochu zamyslíte. Pokud je uvedení názvu jakékoli knihy propagací, doporučuji wikipedii zrušit. Solosusice 10. 1. 2011, 16:08 (UTC)

Klid, pane kolego. Dáme tedy článek do diskuse o smazání, ať se o tom vyjádří ostatní; já si prostě myslím, že takto tu článek být nemůže, vy si myslíte opak, tak ať rozhodně někdo jiný.--Ioannes Pragensis 10. 1. 2011, 19:03 (UTC)
Nevím, jestli to víte, ale Wikipedie:Diskuse o smazání/Seznam psychoanalytické literatury v češtině se chýlí ke konci a já tam postrádám Váš názor, případně sdělený záměr, jaký s článkem máte. Myslím, že by se hodilo uvést zdroje, ze kterých jste při sestavování seznamu čerpal, aby se vyloučil ppodbně nejzávažnější argument proti existenci článku a to je WP:VV-vlastní výzkum. --DeeMusil 21. 1. 2011, 08:29 (UTC)

100 nejdůležitějších knih 20. století[editovat zdroj]

Hi,
(I don't speak any Czech, but I visited Czechoslovakia 3 times, many years ago.)
Thank you for translating the list into Czech.
Perhaps you are thinking about doing more translations?
In case you are, I have already started translations into Polish, Russian, and Catalan.
Cheers, Varlaam 13. 1. 2011, 21:00 (UTC) (Kanada)

Nenarušujte encyklopedii kvůli ilustraci tvrzení[editovat zdroj]

Dobrý den, přečtěte si prosím Wikipedie:Nenarušujte encyklopedii kvůli ilustraci tvrzení a Wikipedie:Shrnutí editace, díky,--Ioannes Pragensis 28. 1. 2011, 12:26 (UTC)

To jste si našel hezkou kličku, abyste zastřel, že neumíte napsat heslo, kde byste uvedl zdroj. Co bude následovat dál? Solosusice 28. 1. 2011, 12:28 (UTC)
Dobře. Ještě Vám řeknu, že pokud je článek krátký, nevzbuzující důvodné podezření a řádně označený jako pahýl, tak normálně nemá cenu tam přidávat šablony typu neověřeno. Lepší je zkusit doplnit literaturu sám, pokud ji postrádáte. Třeba přes intewiki nebo přes Google books.--Ioannes Pragensis 28. 1. 2011, 12:30 (UTC)

Když někdo zahlcuje wikipedii krátkými články bez uvedení informačních zdrojů, ve mne to vzbuzuje důvodné podezření, že si hesla vymýšlí, že možná nemají oporu v realitě. To se stává. Lidé trpí různými psychickými chorobami. Proto je třeba nevinné uživatele před takovými zvláštními praktikami varovat. Aby třeba takové podivné heslo nepoužili jako zdroj informací do školní práce, nebo něco podobného. Solosusice 28. 1. 2011, 12:34 (UTC)

Zkuste tedy laskavě zagooglovat, otevřít knížku nebo projít paralelní články v jiných wikipediích a informace ověřte.--Ioannes Pragensis 28. 1. 2011, 12:36 (UTC)

Vůbec k tomu nemohu nic najít, patrně jde o nesmysly, nebo jsem nešikovný. Solosusice 28. 1. 2011, 12:37 (UTC)

Odstraňování textu porušujícího autorská práva[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud odstraňujete text porušující autorská práva, odstraňte prosím POUZE závadný text a ne nezávadné části článku ([1] mám na mysli například interwiki, kategorie, části textu neporušující práva a podobně). Porušení autorských práv se označuje takto nebo takto, ale pokud se skutečně jedná o takto hromadné porušení autorských práv, buďte raději trpělivý a než se pustíte do masového odstraňování obsahu, počkejte na vyjádření správců. Lepší je řešit věci s chladnou hlavou. Díky za pochopení.--Jieκeren 28. 1. 2011, 16:17 (UTC)

Správci zůstávají laxní. Opravdu bych nerad na policii (či na rektorátu) odpovídal na otázky "Tak proč jste to nesmazal sám"? Solosusice 28. 1. 2011, 16:19 (UTC)

Hrozí vám snad nějaké konkrétní nebezpečí, které zrovna dnes náhle vzniklo?--Jieκeren 28. 1. 2011, 16:20 (UTC)

Nechte raději odstranění na správcích. Stránka se bude muset vymazat celá pokud jde skutečně o porušení práv. Jen odmazání textu nic neřeší, verze je stále dostupná v historii. Viz. Margaret Mahlerová. --Jowe 28. 1. 2011, 16:21 (UTC)

Podívejte, to je těžká věc. Já udělal, co mohl. Upozornil jsem na porušení zákona. Pokud někdo v této chvíli využívá této situace proti mně, jde o moji hloupost. Pokud někdo však využije této situace a v této chvíli koná proti wikipedii právní kroky, míním tím někdo méně k ní loajální, než jsem já, nechť za to nesou odpovědnost ti, kdo ji jsou nést ochotni. Víte, jsou i lidé, kteří wikipedii příliš nemilují. A já se musím chránit, takže musím uvažovat i preventivním sebeudání. Důsledky by byly pro mě méně katastrofální, než kdybych nechal celou věc na jakýchsi laxních správcích, jimž je pověst, ba právní ochrana wikipedie, zjevně lhostejná. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Solosusice (diskuse)

Znovu Vás upozorňuji, přestaňte prosím odstraňovat text stylem, jakým to děláte. Již Vám bylo řečeno, že takovéhle odstranění nemá smysl. Děkuji za pochopení.--Jieκeren 28. 1. 2011, 16:32 (UTC)
On snad někdo zná propojení Vaše jména a zdejší přezdívky? Trochu se uklidněte a počkejte, za pár hodin či dní to zmizí. Vydrželo to tu měsíce a taky se nic nedělo. --Dezidor 28. 1. 2011, 16:34 (UTC)

Ano, napsal jsem pod svým pravým jménem mail na ústředí wikipedie. Navíc snad stačí, když někdo objeví svůj text na internetu a pak už se dá snadno zjistit, kdo ho asi využil, třeba podle IP adresy, nemyslíte?

K předchozí výtce: podívejte, já to s wikipedií moc neumím, ani přesně nevím, co ty termíny, které používáte, znamenají, já jen dělám, co mohu, abych ochránil - a to vás asi zarazí - především wikipedii. Lépe mít chvilku zdevastované jakési heslo, než čelit žalobě či mediální štvanici

Solosusice 28. 1. 2011, 16:37 (UTC)

Co mohu dělat jiného, když ti, kdo to umí, jak vy říkáte, nic nedělají. Solosusice 28. 1. 2011, 16:38 (UTC)

Kolego, zanechejte svého jednání, protože vzhledem k Vašim nedávným sporům až nápadně připomíná jedno tvrzení. Uvědomte si prosím, že na Wikipedii jsou všichni (i správci) dobrovolníci, všichni ji tvoříme ve vlastním volném čase. Standardní doba na vyřešení autorských práv je zde jeden týden a nikdo zde nemůže nikoho úkolovat, aby něco ihned udělal (zvlášť, když se jedná o takové množství textu). Děkuji za pochopení. --Harold 28. 1. 2011, 16:41 (UTC)

Jako vystudovaný právník a dlouholetý editor Wikipedie Vám mohu říct, že přes IP se na to nepřijde a i sama IP nic nedokazuje (můj počítač používají dva další lidé a nikdy se formálně nedokáže, kdo teď na Wikipedii píše). Žalobě či mediální štavnici budete spíše čelit, pokud tu budete takto na sebe zbytečně a křiklavě upozorňovat, vyvádět zmatené editace jako nyní a posílat někam maily pod svým jménem či se dokonce na své škole sám udávat. Uklidněte se, o problému se ví a texty porušující práva zmizí, nikdo je tu mít nechce. --Dezidor 28. 1. 2011, 16:45 (UTC)

Dobrý den, koukám na vaši činnost a moc se mi nezdá. Na wikipedii máme specializovaené šablony k porušení autor. práv viz. {{Copyvio|zdroj=}}. Není rozumné, takto smazávat vaše články, měl byste to nejprve prokonzultovat s některým ze správců. ♥ K123456 28. 1. 2011, 18:51 (UTC)

Odstraňování textu, které předvádíte, nic neřeší, a protože v něm pokračujete, zablokoval jsem Vás na dvě hodiny. Až blok skončí, tak prosím s odstraňováním obsahu stránek nepokračujte. Pokud se skutečně jedná o porušení autorských práv, bude potřeba články smazat z historie, nikoliv takto polovičatě. --Tchoř 28. 1. 2011, 18:54 (UTC)

jestli tomu správně rozumím, tak Solosušice napsal spoustu článků a teď je po sobě maže, protože usoudil, že porušují autorská práva. Bylo by dobré aby tedy uvedl, odkud články přepsal, ač na totéž byl výše tázán a prohlásil, že je nepřepisuje. Navíc pod každým editačním oknem je upozornění na autorská práva, takže pokud to neopsal je to neodvolatelně GDFL a tudíž neodmazatelné.--DeeMusil 29. 1. 2011, 09:02 (UTC)
pokud to opsal, měl by na každý článek užít šablonu copyvio, jak radí K123456 o kousek výše v diskusi--DeeMusil 29. 1. 2011, 09:04 (UTC)

100 nejdůležitějších knih[editovat zdroj]

Hi,
Thanks for translating that page into Czech.

I translated it from French into English. Since then, I have translated it into 26 other languages, and I am now working on:

  • (korejsky)
  • (bulharsky)
  • (chorvatsky)
  • (litevsky)
  • (arabsky)
  • (persky)

I am hoping that you could try doing a Slovak translation. Is that possible?

Cheers, Varlaam 25. 2. 2011, 20:05 (UTC)