Diskuse s wikipedistou:Mamilárie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji Vám za první informace v článku Rituální zvony. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Elm 3. 7. 2009, 13:24 (UTC)

Podpis a nadpis[editovat zdroj]

Když někam vkládáte nadpis, obklopte ho rovnítkama. Například === Podpis === mi dá:

Podpis[editovat zdroj]

No a když už jsme u toho podpisu. Očividně jste nečetlo návod jak editovat. Prostě, když píšete příspěvek do diskuse, tak se za něj podepíšete tak, že kliknete na tlačítko .--Juan de Vojníkov 4. 7. 2009, 08:33 (UTC)

Tibetská mísa[editovat zdroj]

Zdravím. Díky za tento článek. Musím ale bohužel konstatovat, že porušuje autorská práva. Na Wikipedii není možno slepovat texty jiných autorů. Je třeba vytvořit vlastní textovou strukturu - napsat to svými slovy. Pak se zdroje používají jako reference důležitých faktů. Proto prosím o přepracování té Tibetská mísa.--Juan de Vojníkov 8. 7. 2009, 21:11 (UTC)

Jsem nucen přikročit k označení tohoto textu jako podezřelého (edituje to hodně lidí):

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Tibetská mísa, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Juan de Vojníkov 9. 7. 2009, 12:24 (UTC)

Rituální zvony[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Rituální zvony, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Juan de Vojníkov 9. 7. 2009, 12:34 (UTC)

Jak editovat[editovat zdroj]

Pokud Vám to není jasné z nápovědy v krátkosti to tu vysvětlím. Většina děl na internetu a v knihách je chráněna autorskými právy. Wikipedie nabízí encyklopedické informace pod svobodnými licencemi. Není to tedy stejné. Pokud někdo kopíruje do Wikipedie informace z internetu, nebo přepisuje z knih, poškozuje tím nejenom dobré jméno projektu, ale také porušuje zákony ČR! Ani smíchání různých děl není košér. Je třeba vytvořit vlastní myšlenkovou strukturu - strukturu článku. V ní důležité údaje se pak dokládají zdroji. Já když nějaké téma neznám, tak si vezmu minimálně dva zdroje, udělám si z nich výpisky a pak se pokusím "vlastními slovy" napsat encyklopedické heslo. Důležité údaje podložím referencemi. Viz například článek: Jorge Guillén - zde jsem měl zdroj 3.

Druhou věcí je, že můžete z internetu opisovat svůj vlastní článek, který jste poskytl, nějakému časopisu. Pak stačí postvrdit, že to dílo uvolňujete.

Jinak chtěl/a jste vkládat nahrávky misek. Do článku se vloží podobně, jako obrázky v tomto článku Jorge Guillén.--Juan de Vojníkov 9. 7. 2009, 12:44 (UTC)

Neodstraňovat šablonu copyvio[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím neodstraňujte šablonu copyvio z článků, po vyřešení bude odstraněna některým ze správců. Děkuji za pochopení, mějte se pěkně, --Podzemnik 10. 7. 2009, 07:30 (UTC)


Pozor! Neodstraňujte prosím obsah ze stránek Wikipedie, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, bude vám zablokována možnost editace. Jestliže jste obsah odstranil(a) z nějakého legitimního důvodu, napište ho prosím ve shrnutí editace, případně i na příslušné diskusní stránce. Děkuji za pochopení.

--Harold 10. 7. 2009, 18:47 (UTC)