Diskuse s wikipedistou:Kodado

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Děkuji za Vaše příspěvky a přeji úspěšné další editování! --Wespecz 18. 3. 2011, 23:33 (UTC)

co mi hodně vadí na Wikipedii[editovat zdroj]

„Slepé“ odkazování na stránky, které nemají se stránkou, z níž se odkazuje, nic společného – až na přesný název!? Dám příklad:

  1. Dobře: Na stránce Old_Shatterhand je (správný!) odkaz na stránku Henryovka. Tam se popisuje, že jde o fiktivní zbraň, o skutečné zbrani - s podobným názvem - pojednává/bude pojednávat jiná stránka či text.
  2. Špatně: Na stránce Toužimský_a_Moravec se správně odkazuje na stránku o J. Moravcovi, ale – už vůbec ne správně – na stránku Jan_Toužimský, pojednávající o zpěváku J.T. působícímu cca na přelomu století (tj. 20 a 21 tého) a nemající patrně nic společného s nakladatelem téhož jména (působil od cca r. 1933) - alespoň to není uvedeno .

Tedy: to, že se stránka jmenuje stejně, ještě NEZARUČUJE to, že mluví o tomtéž předmětu! (a mnozí na to nic nedbají, prostě "to neřeší") ...


pokud se mýlím, co se fungování wikipedie týče, dejte mi prosím vědět! (pozn.: všechny odkazy platí k dnešnímu dni) Kodado 10. 4. 2011, 22:45 (UTC)

Dobrý den, pokud uvidíte tyto nebo jiné chyby, můžete je opravit sám. Je tu opravdu neuvěřitelná spousta práce a nedodělků, takže každá pomoc je vítaná. Zdravím,--Ioannes Pragensis 14. 4. 2011, 14:04 (UTC)

po dlouhé době jsem zase zde. samozřejmě, měl jste pravdu. Krom toho, v době, kdy jsem psal výše uvedené poznámky, nebyl jsem ještě podrobně informován o všem, co práce na wikipedii obnáší ... (tj. např. že wikipedie umožňuje, a to poměrně snadno, řešit výše uvedený "problém" s odkazy.) Děkuji za pochopení. Kodado 11. 10. 2015 (UTC)

poznámky: abych nezapomněl ...[editovat zdroj]

  • na stránce Jiří_Jelínek_(trumpetista) byl špatný externí odkaz na článek "O TOM, CO BYLO...(2005, Divadelní noviny) ", autora J.Koláře; upravil jsem jej na správný. Protože nejsem zcela obeznámen s tím, jak provádějí změny na semafor.wdr.cz, nechávám to zatím takto. Kdyby se např. po přidání dalšího účinkujícího (tamtéž) opět změnil odkaz na j.jelínek, změnit jej znovu na tamní odkaz "Osobnosti" [1]. Zatím neinformován Jik_jik.
  • pozor: Nezapomínat na ZATRHNUTÍ malé editace!!!

Názvy děl na wikipedii[editovat zdroj]

Dobrý den. Je zvykem uvádět dávat názvy děl kurzívou (např. Poklad ve Stříbrném jezeře. Je dobré to dodržovat, a to především v případě, že vkládáte něco do článku, který je celý takto postaven (například Povídkové dílo Karla Maye, prosím o dodržování tohoto pravidla. Díky. --Chalupa (diskuse) 11. 10. 2015, 19:18 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět