Diskuse s wikipedistou:Introus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--Ladin (diskuse) 22. 9. 2012, 09:17 (UTC)

Spojovník versus pomlčka: článek Josef Janík (režisér)[editovat zdroj]

Editační okno Wikipedie. Pod ním speciální znaky. Pomlčka je oznčena červenou tečkou a textem "Pomlčka"
Pomlčku vidíte zvýrazněnou červeně

Dobrý den, chtěl(a) bych Vás upozornit na rozdíl mezi spojovníkem, což je toto: (-), a pomlčkou, což je toto: (–). Vidíte ten rozdíl? Spojovník se používá logicky pro spojování slov jako třeba Brno-střed. Spojovník tedy spojuje především dvě slova nebo dvě části slova v jeden celek a vkládá se bez mezer. O použití pomlčky si můžete přečíst zde. Prosím, abyste místo spojovníku používal(a) pomlčku.

Jak se pomlčka vkládá?
Pod tlačítky Uložit změny a Ukázat náhled naleznete určité modré znaky a písmena. Mezi nimi najdete i pomlčku. Konkrétně je za uvozovkami, které následují po malém písmenu „ž“. Vizte obrázek. Také je možné ji vložit držením klávesy Alt a vyťukáním čísel 0, 1, 5 a 0 na numerické klávesnici.

Doufám, že teď už si nebudete plést tyto dvě „čárky“ a v pravou chvíli použijete spojovník nebo pomlčku. Děkuji. S pozdravem ♥ K123456  21. 1. 2013, 05:46 (UTC)

Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 6. 9. 2019, 16:43 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 20. 9. 2019, 17:11 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 3. 10. 2019, 21:49 (CEST)Odpovědět

Barbora Hrzánová[editovat zdroj]

Dobrý den, můžu se Vás zeptat, proč jste odstranil/a informace o absolventském představení Barbory Hrzánové na DAMU "Noc vrahů" v Divadle Rubín? --Gampe (diskuse) 3. 1. 2020, 20:30 (CET)Odpovědět

Dobrý den, díky za Váš dotaz. Z informací o absolventském představení Barbory Hrzánové jsem pouze odstranil název hry v originále a jméno překladatele hry, což jsou v kapitole o hereckých rolích Barbory Hrzánové informace poněkud podružné a za druhé to jsou informace, ke kterým se zvídavý čtenář dostane přes aktivní odkaz názvu absolventské inscenace "Noc vrahů" a tam tyto informace (o překladateli a původním názvu hry) bezesporu patří. Poněkud problematičtější je informace o divadle, ve kterém se inscenace uváděla. Přestože jde o školní absolventskou inscenaci, tak tato neměla premiéru ve školním divadle DISK, ale v A Studiu Rubín, a později byla přenesena do Klubu v Řeznické... Tak si uvědomuji, že bude lepší tam nechat jenom informaci o divadle, ve kterém inscenace měla premiéru, tzn. o "Rubínu". --Introus (diskuse) 3. 1. 2020, 21:13 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět