Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Digitalnilev

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, díky za příspěvky na stránce Programovatelné hradlové pole. Píšete, že jste původním autorem textu, takže nebudu vkládat upozornění na možné porušení autorských práv, ale je nutné, abyste co možná nejdříve odeslal do OTRS potvrzení, že text uvolňujete pro Wikipedii. Udělejte to opravdu nejlépe hned, jinak bude muset být text smazán. Dále jsem se pokusil upravit úvod podle doporučení o vzhledu a stylu, ale zřejmě to bude třeba ještě upravit. Je tu pomotané interwiki (tento článek zmiňuje pojmy PLD i FPGA, ale na např. anglické Wikipedii mají pro oba pojmy různé články, většina mezijazykových odkazů odkazuje na pojem PLD, některé ale na FPGA). Místo odkazu na en:Programmable logic device by asi měl být odkaz na en:Field-programmable gate array, co myslíte? Článek by měl primárně pojednávat jenom o jednom z nich.--Jieκeren 10. 4. 2011, 09:52 (UTC)

Tak oprava, v podstatě všechny mezijazykové odkazy odkazují na PLD. Problém je asi v tom, že už před Vašimi úpravami měl článek zavádějící název. Asi by bylo lepší mít 2 různé články, a to Programovatelné hradlové pole (tedy FPGA) a Programovatelný logický obvod (tedy PLD, jestli to dobře chápu).--Jieκeren 10. 4. 2011, 10:05 (UTC)
Když už do toho vrtám, našel jsem možné jednoduché řešení. Co takhle nechat článek v této verzi (kdy se v něm ještě nemíchají pojmy PLD a FPGA) a přejmenovat jej na správný název programovatelný logický obvod (s tím, že se pojmy hradlová pole v textu přepíší na logické obvody) a pro Váš nový text pojednávající o FPGA založit samostatný článekd Programovatelné hradlové pole? Provedení přesunů nechte na mě, jenom se ptám, jestli to tak bude technicky správně. Díky.--Jieκeren 10. 4. 2011, 10:18 (UTC)

Zdravím, OK. Původní verze článku byla poněkud pomýlená a obsahovala mnoho ne zcela správných informací. Stačí jen první věta "Programovatelné hradlové pole (většinou se používá zkrácený termín hradlové pole)" Hradlové pole a programovatelné hradlové pole jsou odlišné technologiei v české terminologii. Dále byly v textu obvody PAL a GAL zařazeny pod programovatelná hradlová pole, to také není správné. S Vašim návrhem souhlasím: PLD je nejširší pojem, samostatné heslo by si zasloužily dále obvody GAL/PAL obvody CPLD obvody FPGA čili by tam asi měly být dokonce čtyři hesla. K PLD by měl být dle mého soudu alias "programovatelný logický obvod", k FPGA "programovatelné hradlové pole". Pokud bychom chtěli opustit doménu programovatelných obvodů, můžeme ještě uvažovat o hesle "hradlové pole", což je ale už trochu něco jiného. Omlouvám se za zpoždění s odpovědí, byl jsem dlouho pryč a nekontroloval soukromý email :-(.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Digitalnilev (diskuse)

Díky za konzultaci. Ještě upozorním na jednu zvyklost, za svůj příspěvek na diskusních stránkách vždy vkládejte podpis (tlačítkem v dolní liště, případně napište --~~~~). Těším se na Vaše další příspěvky. S pozdravem--Jieκeren 1. 5. 2011, 13:03 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku FPGA. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Romanzazvorka 10. 4. 2011, 10:03 (UTC)

Z FPGA bude zřejmě přesměrování, takže se nic neděje.--Jieκeren 10. 4. 2011, 10:05 (UTC)

Potvrzení OTRS[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek a věříme, že jste vlastníkem autorských práv k němu, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez výslovného dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Programovatelné hradlová pole, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Totéž se vztahuje na odstavec Historie v této verzi článku Programovatelný logický obvod. Článek Programovatelné hradlové pole jsem rozdělil na články Programovatelné hradlové pole a Programovatelný logický obvod, myslím, že je to takto správně. Byl bych rád, kdybyste případně články pročetl, zda v nich po mém zásahu nezůstaly nesrovnalosti v pojmech. S pozdravem--Jieκeren 17. 4. 2011, 13:37 (UTC)