Diskuse s wikipedistkou:Delfínka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 měsícem od uživatele PadyCZ v tématu „Serafínské školy

Serafínské školy[editovat zdroj]

Ahoj, ve článku Serafínské školy uvádíš: "V roce 1948 bylo v církevní provincii 69 kněží, z nichž 54 bylo žáky serafínských škol. V roce 1990 bylo ze 41 kněží 32 odchovanců serafínských škol. Přestože nebylo serafínským školám dopřáno mnoho času, sehrály v dějinách české provincie významnou roli." Můžeš prosím specifikovat, o jaké provincii (provincii čeho, např. jakého řádu) píšete a ideálně doplnit zdroj? Děkuji. --PadyCZ (diskuse) 20. 3. 2024, 16:14 (CET)Odpovědět


Znaky a vlajka v Inkscapu[editovat zdroj]

Dík za pochvalu u Jaroměřic, Delfínko :-) Jsou i znaky těžší, na které bych si netroufl. Jestli nemáš nic proti, vytvořím znak k „Tvé“ Lomnici, když se tak pěkně rozšiřuje.

Ještě jednou dík a směle pokračuj. Máš tam dost červených odkazů! --Nostrifikator 18:23, 4. 9. 2007 (UTC)

Na commons jsem umístil znak městyse Lomnice. Můžeš si ho tam dát, až budeš mít elán. A přihrej tam fotky Lomnice. Hlavně kostel, ten je :-) --Nostrifikator 18:23, 5. 9. 2007 (UTC)
V žádném případě nemám důvod aby mi vadilo,že mi namaluješ erb Lomnice.Ještě jednou za erb děkuju:-) .Fotky tam dám asi až příští týden,nebo v sobotu.--Delfínka 16:44, 6. 9. 2007 (UTC)

Projekt Křesťanství[editovat zdroj]

Ahoj, kolega Cinik mě pozval do projektu Křesťanství. Tys před časem podobně tvořila o Tišnovsku... Na projekt se mrkni. Možná bys taky mohla čas od času přispět. Dík. --Nostrifikator 19:32, 13. 3. 2008 (UTC)

Ahoj, moc ti děkuji za pozvání a ráda k projektu křesťanství něco přidám. Myslím že bych mohla dotvořit to Tišnovsko a přidat nějaké farnosti. Ale neslibuji že to bude rychle, to víš když nejsou prázdniny a je škola není moc času... Ale něco určitě přidám. Ještě jednou dík za pozvání.--Delfínka 17:47, 15. 3. 2008 (UTC)


Sevela.p 12:39, 20. 4. 2008 (UTC)

Vladislav[editovat zdroj]

Ahoj Delfínko dík za pomoc ve Vladislavi ji dobrá vytrvej! --Gepard 08:41, 30. 4. 2008 (UTC)

Ahoj, díky za pochvalu, ale za nějaké ty odkazy a opravy nemusíš děkovat to skoro nic neznamená. Článek se pěkně rozšiřuje, chce to jen trošku upravit a dát fotky a bude to skvělé. Jen tak dál :-) --Delfínka 09:33, 30. 4. 2008 (UTC)

Farnosti[editovat zdroj]

Ahoj. Tituly kněží R. D. z Děkanství slavkovského jsem čerpal ze stránky [1]. Pokud je užívanější P., tak se nemusíš za editaci omlouvat :-) a já si z toho vezmu ponaučení. Zdraví --P.matel 18:36, 4. 5. 2008 (UTC)

Ahoj. Jsem ráda že ti má editace nevadí a zároveň jsem si všimla že také píšeš k farnostem, kostelům... Proto jestli budeš chtít, můžeš se zapojit do projektu křesťanství. Zatím nás tam moc není, ale záleží to jen na tobě jestli budeš chtít. Hezký zbytek dne přeje --Delfínka 13:45, 5. 5. 2008 (UTC)

Děkuji za pozvání - přijal jsem. Chci se s tebou domluvit na pojmenování děkanátů. Ty je pojmenováváš jako děkanství (taky jsem jeden vytvořil podle tvého způsobu), ale všiml jsem si, že už dříve bylo založeno dost článků s názvem děkanát. Myslím si, že by se to mělo sjednotit a navrhuju používat děkanát, protože více článků je s tímto názvem. Také na stránkách katolické církve u jednotlivých diecézí [2] používají děkanát. Vím, že třeba na stránkách biskupství brněnského [3] se víc používá děkanství, podle čeho se asi řídíš ty. Je to možná drobnost a pojmy se překrývají, ale podle mě je vhodnější používat jen jeden pojem. Co si o tom myslíš ty? Pěkný den přeje --P.matel 08:51, 6. 5. 2008 (UTC)

Jenim jsem chtěl dodat, že když se používají oba dva podobné nebo zcela stejné pojmy děkanát/děkanství bylo by dobré asi u všech článků vytvářet přesměrování z druhého nepoužitého slova ** Zdravím --MiroslavJosef 08:56, 6. 5. 2008 (UTC)

Taky dovolte poznámku, já to vnímám tak, že děkanát je spíš správní obvod (do děkanátu X patří farnosti A, B a C), zatímco děkanství je spíš úřad a jeho budova (děkanství dostalo novou fasádu). Ale zaměňuje se to často. Hezký den,--Ioannes Pragensis 09:00, 6. 5. 2008 (UTC)

Máte pravdu, navíc někdy je tak označována jen budova, která už děkanstvím fakticky vůbec není, ale to trochu odbočuji --MiroslavJosef 09:03, 6. 5. 2008 (UTC)

Ještě bych nadhodil jednu věc. Vytvářet šablony farností v určitém děkanátu s název {{Římskokatolické farnosti Děkanství tišnovského}} nebo jen Farnosti Děkanátu XYZ? --P.matel 09:10, 6. 5. 2008 (UTC)

No asi máš pravdu že by byl děkanát vhodnější, já jsem totiž děkanství zakládala podle stránek brněnské diecéze a také podle Děkanství třebíčského. Asi to bude vhodnější takže já to klidně přepíšu nebo mi to klidně oprav. A až budu zakládat další bylo by to vhodnější takhle : Děkanát Tišnov? A u těch šablon farností taky váhám, možná by stačilo jen Farnosti Děkanátu XYZ ale přesně to nevím, co myslíš ty že by bylo lepší? --Delfínka 13:59, 6. 5. 2008 (UTC)

Dobře. Ano, pro nové články bych zvolil Děkanát Tišnov. A pro ty šablony jsem se taky rozhodl na kratší název Farnosti Děkanátu XYZ. Na ty děkanství vytvoříme přesměrování. Musím ještě opravit šablonu {{Děkanství Diecéze brněnské}} kde jsou odkazy na články ve formátu Děkanství XYZ --P.matel 14:08, 6. 5. 2008 (UTC)

Dobře, vezmu si z toho ponaučení a hned se pustím do některých oprav. Přeju ti hezký zbytek dne. --Delfínka 14:12, 6. 5. 2008 (UTC)

Ahoj :-) Přicházím z dalším návrhem. Některé děkanáty z olomoucké arcidiecéze jsou jejich zakladatelem zpracovány tak, že farnost, ve které sídlí kněž je uvedena tučně a tím je odlišena od farností ex currendo, např. Děkanát Kyjov. Stejným způsobem jsem udělal i infobox {{Farnosti Děkanátu Kyjov}}. Tak se tě chci zeptat, jestli se ti to zdá lepší nebo ne. Mně osobně přijde, že tučné zvýraznění moc bije do oka, možná že by stačila jenom kurzíva. Pěkný den přeje --P.matel 08:07, 10. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, teď teda sama nevím co by bylo lepší. Také mi to tučné přijde takové moc zvýrazněné. No, napadlo mě že ty farnosti kde je ex currendo by třeba mohly být kurzívou, stejně jako se píše ex currendo kurzívou, ale nechám to na tobě co uznáš za vhodnější. Jsi určitě zkušenější wikipedista, takže raději rozhodni Ty. Opravdu nevím, ale nevadilo by mi kdyby to zůstalo tučně, záleží na tom jak je to většiny farností. Pokud se to používá více tak to tak klidně může zůstat. Nebo to nechat tak jak to je, já opravdu nevím. Co myslíš Ty? Přeju ti hezký den :-) --Delfínka 13:13, 10. 5. 2008 (UTC)

Ahoj. Radši to tučné odstraním. Normálním písmem to stačí. Zdraví --P.matel 22:30, 16. 5. 2008 (UTC)

Dobře :-) budu se podle toho řídit. Přeji hezký den, --Delfínka 14:05, 17. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, jak už jsem psal na diskuzi wikiprojektu křesťanství, myslím si, že je dobré uvádět odkazy na farnosti z článků všech obcí, které do dané farnosti patří. Tím se farnosti naváží na obce a čtenáři, který si bude číst o nějaké obci, bude hned jasné, do které farnosti daná obec patří a tak může zavítat na článek o samotné farnosti. Vím, že je to pracnější, ale pro splnění účelu stojí za to tu práci vynaložit. Jinak děkuji a chválím Tě za Tvoji vytrvalou práci na farnostech :)--P.matel 20:03, 8. 6. 2008 (UTC)

Ahoj, díky za odpověď. Budu si to pamatovat a zakládat farnosti podle toho ;-) --Delfínka 12:52, 9. 6. 2008 (UTC)

Zdravím, kolegyně, mohla by jsi prosím uvádět své u svých článků zdroje, odkud jsi čerpala? Neříkám to proto, že bych Tě podezříval z porušování autorských práv nebo tak, je to čistě jen proto, aby si čtenář mohl informace z článku ověřit, dohledat apod. Jistě to pro Tebe nebude problém, když Ty už s tím zdrojem vlastně pracuješ a čtenář jej musí někdy pracně vyhledávat. Měj se pěkně, vše nej, --Podzemník 14:45, 9. 5. 2008 (UTC)

Také zdravím, omlouvám se takovou chybu, jak jsem spěchala vůbec jsem si toho nevšimla. Vezmu si z toho ponaučení. Přeji hezký zbytek dne, --Delfínka 14:54, 9. 5. 2008 (UTC)

Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem jsi přetvořila hesla Arnošt Tvarůžek. Pojal jsem totiž podezření, že jde o copyvio - že text je odněkud převzatý. Přepracoval jsem ho a označil jako "podezření na copyvio". Považuji za vhodné Tě o tom zpravit. --Doktory 14:25, 14. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, teď jsem přesně nepochopila co znamená to copyvio, můžeš mi to prosím podrobněji vysvětlit? No, u textu jsem nechala to co napsal Gepard a jen jsem k tomu něco přidala ze zdrojů které jsem tam uvedla. Pokud jsem tu něco vyvedla tak se moc omlouvám, ještě tu nejsem ani rok :-) Hezký den přeje --Delfínka 15:14, 16. 5. 2008 (UTC)
Omlouvám se za ten slang :-) Jde o to, že jsem nabyl dojmu, že text, který jsi vložila může být doslovně opsán z některé (v článku uvedené?) knihy (na Wikipedii se takový text označuje slovem "copyvio"). Gepard článek založil, některé věty ale nedávaly dost smysl. Ty jsi jeho věty nechala a doplnila a až v tom Tvém textu začaly dávat Gepardovy věty smysl (mám konkrétně na mysli např. větu "Jako řísský poslanec návštěvě v jubilejním roce 1928 zavzpomínal").
Takže když to shrnu - připadá mi, že jste oba čerpali ze stejné knihy a že jste použili doslovné formulace v té knize obsažené. To je ovšem porušením autorských práv. --Doktory 15:46, 16. 5. 2008 (UTC)
No, to že jsme psali ze stejné knihy to je pravda (Geparda totiž znám), pokud je to porušení autorských práv tak se moc omlouvám. --Delfínka 15:55, 16. 5. 2008 (UTC)
Není možné do Wikipedie opisovat cizí texty. Je z nich pouze možné čerpat informace - konkrétní formulace pak musí tvořit sám Wikipedista. Pokud jsi tedy Ty (nebo Gepard) do Wikipedie opsala nějaký cizí text, je nejlepší to co nejdříve oznámit, aby bylo možné to řešit dříve, než nad úpravami takového textu stráví jiní wikipedisté hodiny práce.
Je tedy vámi vložený text o Tvarůžkovi odněkud opsán?--Doktory 18:03, 16. 5. 2008 (UTC)
PS: Takové věci se už mnoha začínajícím wikipedistům staly, jde jen o to, ujasnit si, jakým způsobem je možné do Wikipedie přispívat a jak ne.


Já myslím že text není opsán, já jsem věty z té knihy neopisovala, jen jsem je napsala v jiném tvaru. Možná jednu dvě věty jsem nedala do jiného tvaru, ale jinak jsem to neopsala. --Delfínka 14:02, 17. 5. 2008 (UTC)

Malé vyznamenání za práci na farnostech Biskupství brněnského[editovat zdroj]

Kytička za farnosti
Kytička za farnosti

Milá kolegyně, jak jsem zjistil, houževnatě vytváříš hesla o farnostech brněnské diecéze. První byla lomnická, pak následovalo asi 34 dalších, mezi nimi i ta jaroměřická. A děkanství, ta nepočítám. To je slušná práce, a jistě ne zrovna jednoduchá, pokud Ti nepomáhá robot. Myslím, že si zasloužíš povzbuzující wikikytičku, abys pokud možno vytrvala! ...... Hezkou wikidovolenou! --Nostrifikator 20:22, 13. 6. 2008 (UTC)

Ahoj, udělal jsi mi véélikánskou radost. Moc ti děkuji a budu se snažit (po wikidovolené) vytvářet hodně dalších farností. O prázdninách na to bude hodně času :-) . Měj se pěkně a moc ti děkuji. --Delfínka 10:07, 14. 6. 2008 (UTC)
Hmmm gratuluji Delfínko za moc pěknou kytičku ;-) Chtěl jsem Ti jen taky poděkovat z Tvé příspěvky a popřát hodně dalších úspěchů tady i mimo wiki. Měj se pěkně, --Podzemnik 06:59, 24. 6. 2008 (UTC)
Díky udělal jsi mi radost. Mě to docela baví dělat farnosti a také je to celkem rychle. Jen ať se články o nich rozšiřují ;-). Hezký den, --Delfínka 07:06, 24. 6. 2008 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Nováček“

Milá kolegyně, přijmi Vyznamenání za věrnost Wikipedii. Teď jsi „Nováček“. Díky Ti za farnosti a veškerou Tvou aktivitu. Pěkné léto přeje --P.matel 13. 8. 2008, 20:45 (UTC)

Ahoj, mockrát ti děkuji za vyznamenání, opravdu jsi mě potěšil :-) . Ještě jednou mockrát díky a taky ti přeji pěkné léto. --Delfínka 15. 8. 2008, 13:26 (UTC)

Ahoj, tak jsem koukal na Tvé fotky na commons. Díky Ti za ně, některé jsou moc hezké, jen bych chtěl upozornit na dvě věci: 1) kategorie používej jen ty existující, případně je třeba nové kategorie vytvořit. 2) u některých fotek máš docela divné licence, třeba tenhle obrázek uvolňuješ pod dvěma licencema zároveň, což je chyba, měla by jsi si vybrat buď jednu nebo druhou. Ty licence jsou docela pěkně popsány v článcích Public domain a Creative Commons. Zároveň asi někde špatně vyplňuješ tabulky s popisy obrázků, jelikož se Ti ty tabulky s popisky trhají. Jestli chceš, mohl bych to opravit, ale nevím, pod jakou licencí to chceš. Měj se pěkně, --Podzemnik 23. 9. 2008, 16:12 (UTC)

Ahoj, omlouvám se za tak hloupé chyby, no na wikipedii tomu rozumím víc než na commons. Kdyby sis někdy našel čas, prosím, mohl bys mi to opravit? Stačilo by to pod touhle licencí : == Licensing: ==

{{PD-self}} Přeji ti pěkný zbytek dne, Delfínka.

Dobře, milá Delfínko, všechno projedu a nechám tuhle licenci. Dovolil jsem si zasáhnout do Tvého příspěvku výše, aby se Tvá diskusní stránka nezobrazovala v kategoriích Public domain soubory uvolněné wikipedistou a Vlastní díla. Měj se pěkně, ať Ti to jde ve škole;-) --Podzemnik 28. 9. 2008, 12:24 (UTC)
Moc Ti děkuji, bez tebe bych to nezvládla :-). Taky Ti přeji ať se Ti daří tady i mimo wikipedii. P pozdravem Delfínka


Wikihvězdička[editovat zdroj]

Milá kolegyně udělil jsem ti wikiHvězdu za tvou velkou práci na wikipedii udělala jsi pro ni hodně, ať vytrváš a pořád rořšiřuješ články. Hezkou wikidovolenou přeje Gepard

Milý Geparde, mockrát Ti děkuji moc jsi mně potěšil. Děkuji :-) --Delfínka 28. 7. 2009, 17:57 (UTC)


Požádání o článek[editovat zdroj]

Milá kolegyně chtěl bych Tě poprosit o vytvoření článku Štika černá.Předem Děkuji. Gepard

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, zdravím tě do Třebíče. Máš-li chuť a sílu, prosím přispěj dle svých možností k tvorbě a udržování portálu Křesťanství. Také můžeš:

  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud tě napadne něco jiného, můžeš napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 5. 3. 2011, 21:55 (UTC)

Taky zdravím, díky moc za nabídku s portálem Křesťanství. Omlouvám se, že teď nejsem celkově na Wikipedii moc aktivní, ale poslední dobou nějak nestíhám (škola...), ale když se někdy najde čas, tak budu určitě myslet na portál Křesťanství, to je potřeba :)
Přeji hezký a požehnaný zbytek dne, --Delfínka 12. 4. 2011, 15:17 (UTC)