Diskuse k šabloně:Infobox - hokejista

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 měsíci od uživatele Matěj Suchánek v tématu „Aktuální klub z Wikidat

národnost - občanství[editovat zdroj]

Dobrý den. Myslím, že uvádět v šabloně národnost je nesmysl, protože ta je udávána vlastně u místa narození. Rozhodně by bylo rozumnější tam místo toho mít občanství. Ono v praxi je to tak, že tam stejně každý uživatel doplňuje občanství a ne národnost. Proto by bylo žádoucí to v té šabloně přepsat. Například Brett Hull má napsáno v místě narození Kanadu, v národnosti také, ale při tom měl i americké občanství a reprezentoval USA, což z toho infoboxu málokomu dojde. Díky --Saldenio 14. 3. 2010, 11:01 (UTC)

národnost - občanství[editovat zdroj]

Každopádně je teď v desítkách článků, kde je užita tato šablona, nyní prázdná kolonka, což vypadá blbě... --HistorikSKS 6. 7. 2010, 16:20 (UTC)

Ano, vypadá. Doufám, že jsi si všiml, že to postupně opravuji. Neboj se, dojde na všechny články. Všeho do času. Jen trochu trpělivosti. (Je lepší to předělat teď než později, kdy bude ještě vícě článků s těmito infoboxy). Na písanou--Saldenio 6. 7. 2010, 14:26 (UTC)
Šablonu jsem upravil. Nyní v článcích kde to zatím není opraveno se národnost nezobrazuje. --Jowe 6. 7. 2010, 14:54 (UTC)
Teď jsem na vážkách u Petra Klímy, který tuším má kanadské občanství, ale reprezentoval pouze Československo...uvedu české --HistorikSKS 6. 7. 2010, 14:54 (UTC)

A k čemu je v šabloně kolonka "váha", když je to parametr, který se u všecch lidí neustále mění? Jsem pro jeho odstranění. --Kirk 29. 11. 2010, 12:23 (UTC)

Lední hokej je kontaktní sport a váha hokejisty je dost důležitý údaj. Samozřejmě, že nikdy nebude zcela přesná. Nicméně pro představu jestli se jedná o "těžkotonážního" obránce nebo o rychlého technického útočníka je i ta nepřesná důležitá. Tělesné proporce se udávají všude u většiny sportovců. Takže samozřejmě proti odstranění. --Jowe 29. 11. 2010, 12:39 (UTC)

Sloučit[editovat zdroj]

Myslím, že by bylo dobré obě šablony sloučit. Ale tak, aby v obou byla varianta pro hrajícího (tj. současný klub) i pro nehrajícího (tj. aktivní roky). Mohl by to někdo zkusit? Já to tak hluboko zase neovládám ;). Děkuji--Lasy 20. 12. 2010, 09:00 (UTC)

Šablonu jsem z hlavní stránky stáhl, objevovala se i v článcích. Takže ještě jednou. Navrhuji sloučení se šablonou Šablona:Infobox Hokejista (nehrající). Kdyby teda už do toho někdo šel, tak bych poprosil ještě do šablony umístit sekci Úmrtí. Děkuji--Lasy 20. 12. 2010, 09:09 (UTC)

Já považuju dva infoboxy za prospěšné, je vhodné z mnoha důvodů oddělit aktivní hráče od těch co již nehrají. Současné dva infoboxy mi např. dokážou ukázat kteří hokejisté z Kategorie:Hráči New York Rangers jsou již neaktivní (samozřejmě při správném používání infoboxů). Jsem tedy proti sloučení. Pokud by však již kde sloučení došlo, měla by být zachována možnost třídění podle toho zda je hokejista aktivní či ne. --Jowe 20. 12. 2010, 09:14 (UTC)

Netušené možnosti, takhle jsem se nad tím nezamyslel.. Něco na tom bude. Pak tedy šablona nehrající trošku pokulhává za svým vyspělejším bratrem. Potřebovalo by to aktualizaci.--Lasy 20. 12. 2010, 09:27 (UTC)
Na základě vaší diskuze odstraním návrh na sloučení, který se zřejmě stal irelevantním.--Saldenio 19. 1. 2011, 16:20 (UTC)

Reprezentace[editovat zdroj]

Rád bych tady ještě otevřel diskusi, která bude navazovat na Diskuse s wikipedistou:Dingoa#Šablona:Infobox Hokejista. Také upřednostňuji názor, aby reprezentace nebyla v infoboxu vypisována, jde o rozsáhlejší informace, které bývají zpravidla vypsány v článku, proto navrhuji toto: v infoboxu uvést jen datum prvního reprezentačního zápasu, info proti komu se hrálo, případně i kde.--Lasy 22. 12. 2010, 20:36 (UTC)

Milý Lasy, uvádíš, že zde chceš navázat na Diskuse s wikipedistou:Dingoa#Šablona:Infobox Hokejista. A přečetl jsi si vůbec uvedenou diskusi? O žádné vypisování rozsáhlejších informací o reprezentaci se nejedná. Pouze se uvedou 3 údaje − 1. v kterých letech za reprezentaci hrál, 2. za kterou a 3. kolik celkem odehrál zápasů a dal gólů (viz např. Ladislav Lubina), nic víc − žádné datum prvního reprezentačního zápasu, info proti komu se hrálo, případně i kde - to je podle mě zbytečné. Nebo snad někdo do infoboxu vypisuje něco víc? --Dingoa 23. 12. 2010, 11:09 (UTC)

Zarovnání do bloku[editovat zdroj]

Zdravím, mohl by někdo, kdo se v těch infoboxech vyzná odstranit zarovníní do bloku u místa narození? (poté ještě na Šablona:Infobox Hokejista (nehrající) Například v článku Bronislav Danda s HK to vypadá dost strašně..--Lasy 15. 7. 2011, 11:27 (UTC)

Chybějící parametry[editovat zdroj]

V šabloně chybí celkem významný parametr, který bývá uváděn v hokej. databázích - držení hole (vlevo, vpravo). Mohl by se zakomponovat. Taky by nebyla od věci značka hokejky, podobně jako je v tenisovém infoboxu značka raket. --Chalim Kenabru (diskuse) 11. 5. 2014, 08:51 (UTC)

Držení hole tam doplním, ale značka hole? To bychom mohli rovnou dát i značku rukavic, helmy nebo trenýrek. :-) --Saldenio (diskuse) 11. 5. 2014, 08:54 (UTC)
Je to tam. Lapačku vyplňovat prosím, jen pokud jde o brankáře, jinak nevyplňovat (nebude se zobrazovat).--Saldenio (diskuse) 11. 5. 2014, 09:01 (UTC)
Tak to by bylo precizní, ale stačila by jako doplňkové info značka hokejky (ani u tenistů se neuvádí značka obuvi nebo oblečení). Stejně jako u nich jsou na netu mraky fotek hokejistů, z nichž to lze identifikovat, existují sběratelské kartičky, atd. To je jen návrh, imho jako nepovinný údaj by to nebylo špatné.--Chalim Kenabru (diskuse) 11. 5. 2014, 09:20 (UTC)

Dalším chybějící parametrem je datum, ke kterému jsou údaje platné. Pro příklad v infoboxu Fotbalista jsou tři: klubaktual, repaktual a trenéraktual - informují o datech platných údajů v klubové, reprezentační a trenérské kariéře. Články nemusí několik let nikdo aktualizovat a čtenář neví, jestli uváděné informace v hokejovém infoboxu jsou stále platné nebo zastaralé.--Chalim Kenabru (diskuse) 14. 5. 2016, 21:55 (CEST)Odpovědět

Chyba v úpravách[editovat zdroj]

Zdravím, při posledních úpravách dělá neplechu v infoboxu předchozí kluby seznam býválích klubů, kde hráč působil a opět nově v úpravách kluby a spam některých z klubů, kde hráč působil např. článek Joe Thornton. Nevím jaký význam to měl být ale tohle připadá jako nadbytečnost. --DanielCZ (diskuse) 26. 9. 2017, 01:20 (UTC)

Přebírání obsahu z WD do položky kluby jsem (alespoň prozatím) zrušil, hlavním důvodem je vytváření nežádoucích duplicit (především při vyplněné položce předchozí kluby). Viz například články Pavel Kubina, Jaroslav Špaček, Milan Hejduk. Plnění položky kluby z WD považuji za možné, ale mělo by se tak dít pouze v případě nevyplnění položek současný klub a předchozí kluby. Autorem změny byl kolega @Frettie: ping. --Vachovec1 (diskuse) 26. 9. 2017, 10:52 (CEST)Odpovědět
Jako další problém vidím zmatky, které na WD u hráčů v položce P54 (člen sportovního družstva) jsou. Viz například Jaromír Jágr. Tam je do toho nacpaná i repre (česká dokonce zbytečně duplicitně), kluby jsou uvedené nikoli chronologicky, ale na přeskáčku. --Vachovec1 (diskuse) 26. 9. 2017, 12:13 (CEST)Odpovědět
Jo, není to ideální, ale spíš to byl pokus, zda to půjde. A kupodivu to vydrželo docela dlouho, tj. po trošce úprav a ideálně vyřešení struktury toho, jak to ukládat do Wikidat a iportu by to mohlo fungovat.--frettie.net (diskuse) 2. 10. 2017, 14:21 (CEST)Odpovědět

Sjednocení parametrů[editovat zdroj]

Dávám vědět o diskusi ohledně sjednocení parametrů "národnost"/"stát"/"země"/"občanství" v infoboxech na Diskuse k šabloně:Infobox - lyžař#Národnost. --Harold (diskuse) 29. 5. 2018, 18:15 (CEST)Odpovědět

Ukončení aktivní kariéry[editovat zdroj]

Najde se tu prosím někdo kdo by do současné tabulky zakomponoval parametr aktivní roky pro hráče, kteří již ukončili kariéru? Tak jak je to na anglické wiki. Díky--Lasy (diskuse) 31. 7. 2018, 15:35 (CEST)Odpovědět

Šablona podporuje parametr aktivní roky =, pouze nebyl v dokumentaci. Doplnil jsem. Matěj Suchánek (diskuse) 1. 8. 2018, 15:51 (CEST)Odpovědět

Změna parametru Váha[editovat zdroj]

Navrhuji změnu -> Diskuse k šabloně:Infobox - osoba#Váha vs. hmotnost. --Harold (diskuse) 3. 10. 2021, 09:49 (CEST)Odpovědět

Provedeno. --Harold (diskuse) 9. 4. 2022, 23:25 (CEST)Odpovědět

Aktuální klub z Wikidat[editovat zdroj]

@Matěj Suchánek: Je prosím možné doplnit do infoboxu funkcionalitu, aby tahal aktuální klub z Wikidat? Předem děkuji. --Jan Polák (diskuse) 1. 1. 2024, 18:55 (CET)Odpovědět

@Jan Polák: Tady je potřeba trochu zdrženlivost, protože kvalita dat na Wikidatech evidentně není tak dobrá jako u fotbalistů. Když zkusmo aplikuju to samé, co má teď {{Infobox - fotbalista}} (viz nedávná diskuse), začne se tam Haškovi, Růžičkovi a zřejmě mnoha dalším objevovat (nějaký) tým, i když už nehrají. V dokumentaci stojí „U nehrajících hokejistů používejte jediný parametr | kluby =“, ale třeba Dominik Hašek má vyplněné | předchozí kluby =, takže tahle pojistka je asi neúčinná. Nezbývá než použít ten starší způsob, který přebírá pouze preferovaný rank (ale ten obohatí menší množství článků). --Matěj Suchánek (diskuse) 2. 1. 2024, 18:00 (CET)Odpovědět