Cambridge Business School

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Cambridge Business School
Cambridge Business School s.r.o.
Znak školy
Znak školy
ZkratkaCBS
Rok založení2010
Typ školysoukromá
Vedení
Ředitelka zřizující společnostiMgr. Jan Spour
Další informace
SídloV Jámě 1/699, Praha 1 - Nové Město
AdresaV jámě 699/1, Praha, 110 00, Česko
Zeměpisné souřadnice
ČlenstvíIES, EADL, ACBSP, EABS
http://www.cambschool.cz/
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Cambridge Business School je vzdělávací instituce, která poskytuje profesní manažerské vzdělávání v programech MBA, BBA, DBA a LLM. Byla založena v roce 2010 a sídlí na Praze 1.

Studium[editovat | editovat zdroj]

Studium profesních programů probíhá v českém jazyce a má délku jednoho roku, který je rozdělen do dvou semestrů. Studium probíhá kombinovanou formou. Samostudium prostřednictvím e-learningu je doplněno víkendovými semináři.

Master of Business Administration (MBA)

MBA program obsahuje 10 modulů (předmětů), které jsou rozděleny do dvou semestrů po 5 modulech. V obou semestrech probíhají dva výukové semináře. Studium je ukončeno vypracováním závěrečné práce a její následnou obhajobou před komisí. Instituce nabízí 14 specializací[1], například se zaměřením na management a leadership, management ve zdravotnictví, management ve veřejné správě nebo marketing a public relations. Finance a účetnictví, management obchodu a sales management pak doplňuje právně zaměřený program Private Law. Studenti si mohou zvolit i online program Executive management.

Bachelor of Business Administration (BBA)

BBA program obsahuje 7 modulů[2] (předmětů), které jsou rozděleny do dvou semestrů po čtyřech a třech modulech. Na konci studia pak student vypracovává závěrečnou práci. Program se zaměřuje na teoretické znalosti základních oblastí managementu a lze ho také považovat za přípravnou fázi pro absolvování MBA.

Doctor of Business Administration (DBA)

DBA program obsahuje 8 specializovaných modulů[3] (předmětů), které jsou rozděleny do dvou semestrů. Z každého modulu student zpracovává seminární práci o rozsahu minimálně 10 normostran. Následně pak konzultuje svou závěrečnou práci.  Výuka programu probíhá kombinovanou formou – na začátku semestru a v jeho polovině se studenti zúčastní semináře s výukou zaměřenou na praxi, pod vedením odborných lektorů. Dále pak studují pomocí e-learningu.

Executive Master of Laws (LLM)

LLM program obsahuje 10 modulů[4] (předmětů), které jsou rozděleny do dvou semestrů po 5 modulech. V obou semestrech probíhají dva výukové semináře. Na konci studia pak student vypracuje závěrečnou práci, která se obhajuje před komisí. Program je zaměřen na prohloubení znalostí z oblasti soukromého práva se specializací na právo obchodní.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Seznam programů MBA [online]. www.cambschool.cz [cit. 2016-02-12]. Dostupné online. 
  2. Program BBA [online]. www.cambschool.cz [cit. 2016-02-12]. Dostupné online. 
  3. Studium DBA - studium pro špičkové manažery | Cambschool.cz. www.cambschool.cz [online]. [cit. 2021-05-12]. Dostupné online. 
  4. Program Executive LLM [online]. www.cambschool.cz [cit. 2016-02-12]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]