Wikipedista:Faigl.ladislav/diskuse-archiv7

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka obsahuje archiv diskuse wikipedisty. Tuto stránku už laskavě needitujte.

Slučování článků[editovat | editovat zdroj]

Čus, podívejse na Wikipedie:slučování článků jak se správně mají vyplňovat shrnutí editace při slučování--H11 10. 4. 2009, 23:32 (UTC)

Ahoj, vím jak se to dělá :-) Toto imho nebylo nic zas tak převratného, ale příště na to dám pozor. Pěknou dobrou noc --Faigl.ladislav 10. 4. 2009, 23:36 (UTC)

Unie asociací mezinárodních horských průvodců[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, díky za upozornění k Unie asociací mezinárodních horských průvodců myslím že už to pahýl není, příspěvek jsem dělal a ukládal postupně. Je to ok? --Michalus 11. 4. 2009, 22:54 (UTC)

Je to OK. Více odpovězeno na Vaší diskusní stránce.--Faigl.ladislav 11. 4. 2009, 23:22 (UTC)
Díky za informaci-nastuduji a budu se tím řídit.--Michalus 12. 4. 2009, 07:39 (UTC)

Seznam českých Židů[editovat | editovat zdroj]

Omlovám se že diskuzi tahám i na vaši diskuzní stránku. Všiml jsem si že ač rád reagujete na názory druhých, třeba výroky o absolutní neorientaci se v problému, tak na jeden typ připomínek a názorů nereagujete vůbec, dokonce bych řekl děláte mrtvého brouka. Jedná se mi o můj příspěvek [1] a i příspěvky dalších kolegů [2], [3], [4]. Táži se vás tedy zde a doufám že zde už zareagujete. Je podle vás správné zařazovat do tohoto seznamu lidi kteří sice nějaký židovský předky mají ale sami se za Židy nepovažují a s velkou pravděpodobností by se jim zařazení sem nelíbilo ? Neberte to jako mou snahu nějak hrotit diskuzi ale jen mě opravdu zajímá názor člověka který se v dané problematice orientuje. --Jowe 18. 4. 2009, 07:39 (UTC)

Pěknou sobotu, asi takto: jsem momentálně poměrně zaneprázdněný, a tak reaguji jak se dá. Zda se někomu líbí či nelíbí býti zapsán jako slavná osobnost na tomto seznamu je čistě spekulace a význam to praktický nemá, pakliže by někde nebylo výslovně uvedeno, že to dotyčné osobě vadí. Židem se člověk nestává tak, že si to usmyslí, ale Židem se člověk rodí či se jím (v pravda ne moc častých případech) stává konverzí. Pokud byste to chtěl stavět na tom, že se za Židy nepovažují, tak by bylo třeba, aby byl takový zdroj, ve kterém by bylo buď uvedeno Vaše tvrzení, tj. že se za Žida nepovažuje, či takový kde by to dotyčný o sobě sám prohlásil. Ona totiž česká židovská populace je mírou své asimilace do značné míry specifická. Židem totiž není pouze ten kdo je členem židovské náboženské obce. Pro zajímavost: během studování textů a knih o české židovské populaci k mé bakalářské práci jsem narazil na zajímavé srovnání, a to konkrétně že Židů sdružených v náboženských obcí jsou zhruba 4 tisíce, ale dohromady i s těmi, kteří se nehlásí k žádné obci, je českých Židů až patnáct tisíc. Zdejší židovstvo je navíc též velmi nábožensky vlažné, nelze to tedy hodnotit dle toho zda chodí do např. do synagogy. Proto se domnívám, že kritéria, tak jak jsou nastavena, jsou plně postačující. Doufám že jsem snad na nic nezapomněl. Přeji pěkný zbytek dne --Faigl.ladislav 18. 4. 2009, 08:05 (UTC)
Děkuji za odpověď. Mě se to prostě zdá děsné že někdo může vyhledat třeba ve starých matrikách že má někdo židovské předky a zařadit ho do seznamu Židů kamkoliv aniž by třeba dotyčný vůbec tušil něco o svém původu. To je můj pohled, člověka neorientujícího se dobře v té problematice, ale člověka normálně myslícího a uznávajícího osobnostní práva. Připomíná mi to Norimberské zákony. Přeju též hezký zbytek dne. --Jowe 18. 4. 2009, 08:28 (UTC)
Promiňte, že se misím do této Vaší diskuse. Já osobně si myslím, že člověk má takovou národnost, kterou především on sám sobě přisuzuje a dále pak také tím, co je jeho mateřským jazykem (kromě toho, že národnost, se vždy dědí po matce). Nemám vůbec nic proti Židům a měl jsem i několik velmi dobrých kamarádů židovského původu, ale pokud by mi nyní někdo řekl, že můj prapadědeček byl Žid (jako že nebyl), hrubě by mi to vadilo už proto, že mentalitou i kulturou jsem Čech ** Mám dojem, se naše pohledy na tyto věci dost liší a odráží se to pak i v oné diskusi při hlasování o smazání Seznamu českých Židů ** Zdravím --MiroslavJosef 18. 4. 2009, 08:48 (UTC)

@Jowe:Promiňte, ale proč neustále zmiňujete nějaké matriky? Nikdo v nich nikde nic nedohledává a přišlo by mi nemoudré vůbec něco takového dělat (upřímně ani nevím, že to jde). Pokud si prohlédnete citace, zjistíte, že se jedná buď o knihy nebo o internetové stránky. Než něco hodnotím, měl bych si prostudovat co hodnotím. --Faigl.ladislav 18. 4. 2009, 09:07 (UTC)

Zmiňované matriky berte jen jako příklad jak by třeba někdo mohl postupovat při zdrojování. Jde mi především o princip. Osobně také nevím jak je to s přístupností židovských matrik, mám jen zkušenosti s matrikami římskokatolických FÚ které se začínají digitalizovat a zpřístuňovat na netu. A které jsem i použil jako externí odkazy pro doplnění některých článků např. Aleš Hrdlička, Vlasta Kálalová a další. Ale existují i matriky oddaných takže je možné tam určitě dohledat zápisy i o smíšených manželstvích... --Jowe 18. 4. 2009, 09:37 (UTC)
Citace jsem si prohlédl a citace jako je např. u Milana Šteindlera kde je jen drobná zmínka o tom že jeho otec byl Žid (podle Norimberských zákonů) je z mého pohledu prostě nedostačující k tomu abychom tuto osobu zařadili do Seznamu českých Židů. --Jowe 18. 4. 2009, 09:56 (UTC)

Kremace[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, mohl bys, prosím, vyhodit info o kremaci z článku Krematorium (kam je teď z Kremace redir) do nového článku Kremace? Myslím, že je evidentní, že je tam už teď dost infa na to, aby byly články o obojím, takže IMHO není třeba na nic čekat. Díky --Jiří Janíček 19. 4. 2009, 01:48 (UTC)

Ahoj, koukám tam a vidím jen tu útlou část kremace v náboženství. To není imho dost pro nový článek. Mimo to tohle můžeš přece udělat sám. K čemu jsou třeba správcovská práva? --Faigl.ladislav 19. 4. 2009, 09:15 (UTC)
Čau, přesně tak, jde o tu část Kremace a náboženství. Zde to má to smysl (na rozdíl od některých jiných článků) oddělit nejen systémově, protože si obě věci zaslouží vl. článek a už je tam IMHO i na to dejme tomu dost textu (pahýl), ale taky jde o rediry, které jsem včera dělal, aby mohly odkazovat přímo na kremaci, což myslím bude dělat i dost lidí v budoucnu. A proč to nemůžu přesunout sám - nebyls to přímo Ty, kdo mi kdysi říkal, že se nepoužívá u cizí práce ctrl+c/v, ptotože by to vypadalo, že jsem to napsal celý sám? Což není pravda. --Jiří Janíček 20. 4. 2009, 00:54 (UTC)
Promiň, že odpovídám se zpožděním, ale mám teď fofr před odevzdáním bakalářky. Co se týče ctrl+c/v tak jsem to zmiňoval (popravdě si už nevybavuji) pravděpodobně v souvislosti s celým článkem (že v případě že chci dát článek na nový název, tak ho mám přesunout a nikoliv zkopírovat). Toto je ale jiný případ, protože se týká jen části textu, a to se nazývá pouze vyčleněním. To může udělat kdokoliv, avšak je potřeba do shrnutí takovéhoto nového článku vepsat "vyčleněno z článku Krematorium". Z článku ze kterého vyčleňuji by pak bylo ve shrnutí "část článku vyčleněna do článku Kremace". A tím bude vše košer. Přeji pěkný den --Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 01:25 (UTC)
Aha, ok, uz mi to tvrdil i Kacir na IRC. Ja si vsimam vsech zmen pozde, musim se naucit sledovat ty zmeny v tom RSS nebo jak...--Jiří Janíček 21. 4. 2009, 13:59 (UTC)

Jazyk odkazu[editovat | editovat zdroj]

Vidím, že měníte (estonsky) na (estonsky). Byl jsem před nějakou dobou vyzván k tomu, abych to dělal, tedy jsem to také měnil. Pak jsem ovšem byl upozorněn, že většina uživatelů netuší, co to znamená (estonsky), a že by se mělo raději vypisovat (estonsky), stejně jako se píše třeba u odkazů na literaturu.

Existuje o tom nějaké jednoznačné stanovisko? --Mmh 20. 4. 2009, 21:28 (UTC)

Naše Wiki to má řešeno zkratkou (tj. en, he, et) anglická zas naopak vypisuje celý název (French, Hebrew, etc.). Zda-li je jednotné stanovisko to netuším, patrně budou existovat různé názory, ale když se podíváte do dobrých a nejlepších článků, tak u externích odkazů je těchto šablon využíváno a nikde není vypisován jazyk cílové stránky ručně. Jinak co se týče použití šablony cíl odkazu v rámci jiných šablon, tak je běžně používán například u šablon odkazujících na imdb film či osobu, z hlavy Vám teď neřeknu další, ale určitě nejsou jediné. S pozdravem --Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 00:10 (UTC)
Jak říkám, v citacích literatury se to (i podle zdejší dokumentace) píše plným slovem, a nejméně dva různí lidé si stěžovali, že to (estonsky) je pro ně nesrozumitelné, a že by rádi věděli, že odkaz je estonsky, než na něj kliknou. Nezahájíme tedy nějakou diskusi (ŽoK nebo jak se tomu říká), abychom to ujasnili? --Mmh 21. 4. 2009, 01:11 (UTC)
V citacích to je imho něco jiného než u externích odkazů. Citace dle norem ISO nabízejí možnost, že pakliže se jedná o cizojazyčný dokument, či knihu, tak se vepíše cizí jazyk do závorky. Toto je imho odlišný případ a šablona cíl odkazu byla zkonstruována právě proto, aby unifikovala to jak si kdo napíše zda je cíl odkazu česky či čeština. Myslím, že zmatečná ani nesrozumitelná šablona není (stačí nad ní najet kurzorem a zobrazí se mi název jazyka). Já osobně bych žádost o komentář (ŽoK) k tomuto nezakládal, neb mi to přijde zbytečné. Tyto šablony tu máme, a tudíž by se měly používat, jak je tomu ostatně i na jiných jazykových mutacích Wiki.--Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 01:19 (UTC)
Že šablony máme, to mi nepřipadá ještě jako dostatečný důvod pro jejich používání. Proti by naopak hovořilo, že někteří lidé očividně nechápou, co znamená (estonsky) (a nenapadne je na to najíždět myší, protože to vypadá jak normální kousek textu), a že citační šablony (které by teoreticky měly být používány i v externích odkazech) to řeší celoslovním údajem, takže unifikaci to žádnou nepřinese.
Fakt bych to viděl nejspíše na ŽoK. Sám jsem nejprve pilně všechno (estonsky) měnil na (estonsky), po čase ovšem byl ve svém úsilí schlazen (párkrát i revertován), a začal to příležitostně měnit zase nazpátek, uvědomiv si právě ty zmíněné důvody. --Mmh 21. 4. 2009, 06:24 (UTC)
A kdo Vás upozorňoval? Odpoledne to proberu s kolegy. --Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 10:22 (UTC)
To už teď nevím, je to už nejméně rok. Možná to půjde dohledat někde v diskusi, vhodné klíčové slovo mě ale nenapadá. --Mmh 21. 4. 2009, 12:29 (UTC)

Zlobivý infobox[editovat | editovat zdroj]

Mormegil nakonec nalezl jednu chybu, kterou jsem předtím přehlédl (zbytečně nastavenou šířku neviditelného divu). Můžete se prosím juknout, zda Vám to už chodí správně? --Mmh 21. 4. 2009, 12:35 (UTC)

Už v pořádku :-) --Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 19:29 (UTC)

Dobrá[editovat | editovat zdroj]

Dobrá, beru na vědomí vaše připomínky k mé práci. Doufám, že proti přidanému obrázku nic nenamítáte.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fredy.00 (diskusepříspěvky)

Vložená licence, tj. že Vy jste držitelem autorských práv je chybná. Držitelem autorských práv je výrobce oné hry. Na en wiki jsou screenshoty, které firma uvolnila a ty je možné bez problému použít. Pokud u Vašeho screenshotu nebude upravena informace o licenci, tak bude na Commons s největší pravděpodobností smazán.--Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 21:08 (UTC)
Ty screenshoty jsem už na Commons označil. --Harold 21. 4. 2009, 21:13 (UTC)
Dík :-) ještě pořád mám fofr s bakalářkou, tak tu nestíhám vše. --Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 21:14 (UTC)

stalker - obrázek[editovat | editovat zdroj]

můj obrázek ke článku o videohře stalker jste také smazal vy? mohu znát důvod? obrázek byl mým osobním výtvorem, proto neporušoval ustanovení wikipedie o tzv. "volných obráízních" -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fredy.00 (diskusepříspěvky)

Váš obrázek byl odstraněn kolegou Haroldem, neb jak jsem již psal, se jednalo o imagevio, jelikož nejste držitelem autorských práv, za kterého jste se vložením šablony de facto prohlašoval. Více odpovím na Vaší diskusní stránce, protože si nejsem jist, zda tyto mé komentáře naleznete.--Faigl.ladislav 21. 4. 2009, 21:26 (UTC)

Phonexia[editovat | editovat zdroj]

Dobry den, smazal jste clanek Phonexia, podle informaci jsem doplnil dva externi odkazy, presto byl clanek smazan, mohu se tedy zeptat jaky byl presne duvod a co je treba presne udelat? -- Si007 23. 4. 2009, 10:14 (UTC)

Dobrý den. Pro splnění významnosti (jíž dle uvedených zdrojů dosaženo nebylo) je zde požadavek Wikipedie:2NNVZ, tj. 2 nezávislé netriviální věrohodné zdroje. Nezávislost (= dva různé zdroje, ne vlastní stránky subjektu článku) kromě firemního webu zbylé dva splňují, věrohodnost (=ne blogy apod.) taktéž, avšak nesplňují netriviálnost. Netriviální je zdroj pakliže o subjektu článku je v textu zdroje souvislejší informace a ve zdrojích, jenž jste uvedl je pouze jednoslovná, maximálně jednovětná zmínka. Takže, aby na Wikipedii mohl být článek o společnosti Phonexia, bylo by zapotřebí, aby se o ní vyjadřovaly alespoň ty dva zdroje splňující zmíněný požadavek. Zajisté by nebyl problém napsat o skupině Speech@FIT, pakliže byste ke zdroji k VÚP doplnil ještě jeden, který by jistě nebylo těžké dohledat. Doufám, že jsem Vám pomohl, a kdybyste měl další otázky, určitě se na mne obraťte jak již přes tuto diskusi nebo přes e-mail. --Faigl.ladislav 23. 4. 2009, 11:16 (UTC)

Všeobecný dotaz[editovat | editovat zdroj]

Mám psímený souhlas na základ, ze kterého vyxchází moje mapka rozvršení zemí bývalé Jugoslávie. Proč proboha opět hrozí rychlé smazání?-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fredy.00 (diskusepříspěvky)

Musíte mi napsat o co konkrétně jde. Jinak by ale spíš bylo lepší napsat navrhovateli.--Faigl.ladislav 23. 4. 2009, 17:39 (UTC)

s.wikipedia.org/wiki/Ç[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych vás požádal o radu. Napsal jsem tento článek, ale nezobrazují se k němu ekvivalenty v jiných jazycích. Co jsem udělal zle?-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fredy.00 (diskusepříspěvky)

Interwiki se mi zobrazuje normálně. Specifikujte prosím o jaký problém se jedná. --Faigl.ladislav 23. 4. 2009, 17:39 (UTC)

Wikikytička[editovat | editovat zdroj]

Vyznamenání za DČ Ezer Weizman‎‎
Vyznamenání za DČ Ezer Weizman‎‎

Milý Ladislave, blahopřeji Ti k DČ Ezer Weizman‎ a uděluji Ti tuto kytičku jako výraz díků za jeho napsání. Srdečně,--Ioannes Pragensis 29. 4. 2009, 14:24 (UTC)

Moc děkuji Ioanne :-) Můj dík patří tobě za skvělou recenzi. --Faigl.ladislav 29. 4. 2009, 14:31 (UTC)

Židé ve středověku[editovat | editovat zdroj]

Ahoj Ladislave, neboj, nepíšu kvůli tý šabloně (tu vem cert, nejak se bez ni obejdu :-) ). Spíš bych se chtěl zeptat, jestli bys nechtěl příští půlrok napsat neco v rámci projektu středověk (koukni dyztak na Wikipedie:WPH), třeba postavení židovských komunit ve středověké společnosti. Zatim se měj ;-) -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Mozzan (diskusepříspěvky)

Ahoj :-) No to už bych měl mít (doufám) po státnicích, tak se můžu o něco pokusit. Ještě promyslím co konkrétně. --Faigl.ladislav slovačiny 4. 5. 2009, 09:50 (UTC)

Moneykracie[editovat | editovat zdroj]

Vážený pane Faigle,

velice bych ocenil diskuzi nad mnou zavedeným novým slovem, než jej budete chtít opět mazat pro údajnou neopodstatněnost. Jakožto osobu propagující a zastávající pro Izraelské postoje Vás považuji za krajně zaujatého a nekompetentního toto slovo jakkoliv editovat, či mazat! Právě Vámi podporovaný sionistický národ Izrael, jenž byl vytvořen z ničeho jen díky podvodné organizaci OSN a nese hlavní podíl na současném světovém společensko/politickém stavu. Tímto pojmem konečně pojmenováváme správným názvem současné podvodné fiktivní západní demokracie.

Předpokládám, že jakožto student vysoké školy jste neměl s armádou a službou v ní nic dočinnění, proto si dovolím Vaše profilové foto označit za ad absurdum k Vaší náklonnosti k neagresivnějšímu národu současnosti a předpokládám i českému občanství.

Dejte tedy prostor naší společné diskuzi než budete cokoliv editovat, či mazat, aby jste zachoval aspoň nějaké zbytky demokracie na wikipedii, když ji potlačujete všude jinde kde můžete.

Jan Hanák -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jencekkk (diskuse)

Dobré poledne přeji,
předem, pokud jste prostudoval ony dva body uvedené při smazání, tak jeden z nich byl „žádný vlastní výzkum.“ Takže je mi líto, ale pro Vámi zavedené slovo zde prostor není, bez debaty. Dikci a tón, ale i volbu pofidérních zdrojů typu zvědavec raději přejdu. Jinak když jsem si pročetl tu demagogii co v článku byla, tak mi bylo jasné, že se na sebe doslechnu něco ve smyslu, že jsem sionistický zrádce. Debatovat s Vámi o Izraeli nebudu.
Jinak ještě něco. V pravidlu co Wikipedie není si pročtěte další dva body, konkrétně pak Wikipedie není demokracie a Wikipedie není anarchie.
Závěrem; koukal jsem, že jste se již neúspěšně opět pokoušel Váš text vložil a byl opět kvůli porušení pravidel smazán. Snaha o jeho vložení je zbytečná, neb něco co porušuje pravidla zde prostě nebude. Jak jste mohl vidět to není pouze můj názor, ale i názor ostatních kolegů správců, chcete-li establishmentu Wikipedie ;-).
Míru zdar --Faigl.ladislav 4. 5. 2009, 09:50 (UTC)

Portál a hlavní strana[editovat | editovat zdroj]

Přeji hezkou noc. Všiml jsem si teď, že portál hebraistika není na hlavní straně vedle ostatních náboženských portálů. Možná by bylo dobré ho tam doplnit. Já nevím teď přesně, jak se to dělá a už jdu stejně spát, tak ti sem píšu. Měj se. --bab_dz 4. 5. 2009, 23:54 (UTC)

Dík za info :-) On je zastrčený v ostatních, ale přehodím ho. --Faigl.ladislav 4. 5. 2009, 23:55 (UTC)

Počet portálů[editovat | editovat zdroj]

Podlé mé evidence jich máme tématických 131, to že Vás vidím je kategorizovat. Bohužel existující šablony a soupisy se dělají ručně a žádný není úplný. --Zákupák 5. 5. 2009, 03:00 (UTC)

Reakce[editovat | editovat zdroj]

Nepřipadá ti, že v poslední době trochu svými reakcemi ulítávaš? Teď si například přečetl: [5] a trochu mě to nadzdvihlo ze židle.--Juan de Vojníkov 5. 5. 2009, 11:02 (UTC)

Dořešíme na IRC --Faigl.ladislav slovačiny 5. 5. 2009, 11:04 (UTC)

LocMap pro Mexiko[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Konečně se do české wiki dostala lokalizační mapa :-) Před chvilkou jsem vyrobil šablonu pro Mexiko, ale nechce se mi tam ta mapa zobrazit jak to mají ostatní mapy (např Izrael)... Tys docela rychle reagoval a začal ji dávat k mexickým městům... Umíš ji upravit do finální verze...? takto asi vypadat nemá... Měj se :-) -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Unpocoloco (diskusepříspěvky)

Ahoj :-) takto vypadat má ona šablona. Do článku se pak vkládá pouze kód na základě toho jestli chceš mapu do infoboxu či nikoliv. Pakliže by se jednalo o infobox, tak koukni do článku Monterrey. Tam se vloží do infoboxu toto (viz má editace):
| loc-map = {{LocMap |Mexiko |label=Monterrey |position=left |width=250 |lat=25.66 |long=-100.3 |float=center |caption= }}
Jinak postup jak lokalizační šablonu vkládat je zde: Šablona:LocMap/doc. Není to nic těžkého :-) Jinak u mexických měst jsem to jen zkusil, ale houfně ji přidávat nebudu (moc tam nejsou infoboxy). --Faigl.ladislav 8. 5. 2009, 11:55 (UTC)
Prosím, ještě na příkladu města Monterrey - co znamenají odrážky |lat=25.66 |long=-100.3 | ? Kde se berou? Díky --Unpocoloco 8. 5. 2009, 12:05 (UTC)
To je decimální hodnota GPS souřadnic. Ne v každém českém článku je odkaz na GPS souřadnice, ale ve většině článků o městech na en wiki jsou. Takže když na cs wiki nejsou, mrkni na článek o stejném městě na en wiki, klikni na ně (GPS souřadnice) a dostaneš se na stránku GeoHack (příklad Monterrey) a hned v té tabulce máš v druhém řádku "decimal". Tak zkopíruješ z první části lat (zeměpisnou šírku) a z druhé (bacha na všechny města na západní polokouli, neb musí mít před číslem - "mínus") long (zeměpisnou délku). --Faigl.ladislav 8. 5. 2009, 12:10 (UTC)
Výborně, fakt díky za info. :-)--Unpocoloco 8. 5. 2009, 12:11 (UTC)
Rádo se stalo :-) měj pěkný den --Faigl.ladislav 8. 5. 2009, 12:15 (UTC)

Tak zase já :-) Jak jsi přidal LocMap do infoboxu Hora, nešlo by to zařídit, aby ten obrázek (mapa) byly přesně uprostřed? Sám jsem to zkoušel předělat, ale nepodařilo se mi to :-( --Unpocoloco 8. 5. 2009, 13:59 (UTC)

Zkusím se poptat. Samotnýmu mi to nějako nejde. --Faigl.ladislav 8. 5. 2009, 14:08 (UTC)

Benátky[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, v Benátky jsi zřejmě pozapomněl na popis obrázku, protože zní: "Panorama části metropolitní oblasti Guš Dan, včetně měst Tel Aviv, Ramat Gan a Giv'atajim." což je nesmysl, nevím jaký jsi chtěl dát popis, tak proto upozorňuji... S pozdravem... --Elm 8. 5. 2009, 15:21 (UTC)

Dík za upozornění. Úplně jsem to zapomněl opravit. --Faigl.ladislav 8. 5. 2009, 15:45 (UTC)

"Ještě nepoužívejte" znamená "ještě nepoužívejte"[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Když jsem napsal k šabloně LocMap, že by se ještě neměla používat, bylo to míněno vážně. Některé drobnosti v ní předělávám a opravuji. Samozřejmě doufám, že případné změny se nedotknou Vašich izraelských článků, ale stejně — k čemu ta písmena máme, když ne k tomu, abychom se jimi dorozumívali? --Mmh 8. 5. 2009, 20:51 (UTC)

Ono by to možná chtělo napsat tak, aby se to dozvěděl každý. Já se o tom kupříkladu dozvěděl až teď. --Faigl.ladislav 8. 5. 2009, 20:55 (UTC)
Když se kouknete na šablonu, tak je to tam napsáno; kam jinam jsem to měl napsat? Nenapadlo mě, že někdo používá neznámou šablonu bez předchozího prohlédnutí. --Mmh 8. 5. 2009, 21:27 (UTC)
Jak říkám, nic takového jsem do Vašeho upozornění nezaznamenal. Já si jí prohlédnul, požádal německého kolegu o vytvoření lokalizační šablony pro Izrael a zbylé již nezkoumal, když vím jak fungují. Upravil infoboxy sídla světa a hory, aby se v nich dala šablona používat. Pak už stačí jen název státu a decimální GPS koordináty. Ale dobrá tedy, sice bude dvojí práce vyměňovat infoboxy a pak do nich ještě zpětně dodávat šablonu, ale co naplat.--Faigl.ladislav 8. 5. 2009, 21:30 (UTC)
Varování stojí napsáno na stránce s šablonou hned v první větě.
Mimochodem, tatáž šablona funguje v různých jazykových mutacích trochu odlišně, protože je tam pár bugů, s nimiž se v každé mutaci vypořádali jinak (já jich také už pár opravil). Rozhodně Vám nechci přidělávat práci; moje varování právě znamená, že se obávám, abych Vám nepřidělal práci tím, že se pokusím opravit ještě některé drobné bugy (třeba jen divně funkční rámečkování nebo pravděpodobně ne zcela podle popisu fungující umisťování ukazatele nestandardní velikosti); některé jsou už opraveny (třeba původně nefunkční alternativní mapa).
Musím přiznat, že mě vůbec nenapadlo, že by se někdo tak rychle na mapu vrhnul, když v projektu Geografie vůbec nikdo nereagoval na mé otázky ohledně možného zavedení této šablony. Pak jsem se jen chytl iniciativy Obersachsovy. --Mmh 8. 5. 2009, 21:58 (UTC)
Takže, rychle jsem to prohlédl, a varování o nepoužívání jsem tedy vymazal. Jediné, co může zlobit, je barevné rámečkování, které snad nepoužíváte, a přesnost umisťování nadstandardně velkých ukazatelů. Na to prvé upozorňuji v popisu šablony (kdo ho nečte, sám si za to může), tomu druhému snad brzy přijdu na kloub, a Vy nadměrné ukazatele nepoužíváte, takže se nemusíte bát. --Mmh 8. 5. 2009, 22:06 (UTC)


Benátky[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, přesunula jsem foto u článku Benátky, i když to ani teď není nic moc, protože na původní místo už to nesedí kvůli novému infoboxu. Dále jsem se chtěla zeptat, zda-li je tento infobox nový a má se používat u článků o italských městech? Ten starý byl určitě lepší a hlavně výstižnější, ale budiž. A dále nechápu cituji: "Panorama části metropolitní oblasti Guš Dan, včetně měst Tel Aviv, Ramat Gan a Giv'atajim" bylo to u již citovaného fota Benátek.... Děkuji za odpověď a přeji příjemný den. --KlaraJung 9. 5. 2009, 11:23 (UTC)

Zdravím, infobox není nový. Používá se pro všechna města světa. Je pravda, že existuje několik málo infoboxů národního typu pro konkrétní stát, ale ty by se poté, co s nimi bude hlavní infobox kompatibilní (tj. bude obsahovat parametry jako národní infoboxy), měly nahrazovat. Takže určitě by se u italských měst používat měl. S nahrazováním jsem již začal, ale článků o italských městech je skutečně dost. Toto co citujete jsem již dříve opravil, ale tím, že jste revertovala moji editaci, tak jste titulek vrátila zpět. K chybě v nadpisu došlo tak, že jsem kód pro panoramatický obrázek zkopíroval z článku Tel Aviv a přehlédnul jsem, že jsem jej zapomněl nahradit. --Faigl.ladislav 9. 5. 2009, 12:05 (UTC)
Aha dobře, to jsem nevěděla. Ještě jednou děkuji za odpověď --KlaraJung 9. 5. 2009, 12:40 (UTC)

Wikikytička[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Za Chajima, nechť slouží! --Podzemnik 11. 5. 2009, 15:00 (UTC)

Koukám, že já psal k tobě a ty zrovna ke mně :-) Ještě jednou moc dík :-) --Faigl.ladislav 11. 5. 2009, 15:01 (UTC)

Portály[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, děkuju, že se zajímáš o moje portály. Ale vzhledem k nedosažení konsenzusu ohledně HoS {{Portály}} bych tě poprosil, abys na cizích portálech neměnil šablonu Portály za Portály a aktualizace. Děkuji. --Hrhr2 11. 5. 2009, 15:08 (UTC)

HoS byl o smazání, o ničem jiném. Samozřejmě si měj na "svém" portálu šablonu jakou chceš, pěkný den. --Faigl.ladislav 11. 5. 2009, 15:11 (UTC)

Srdečně zdravím. Mohu-li poprosit, udělejte ohledně portálů další krok, dejte k recenzi na Dobrý některý z vašich portálů, asi Izrael. Budeme s Kosmonautikou sledovat a následovat. Totéž hned poté na Nejlepší. Nevnímám to jen jako případnou poctu lidem na těchto portálech pracujících, ale návod pro všechny spoluautory portálů. Ať celou tu oblast Wikipedie společně dostaneme na vyšší úroveň. --Zákupák 15. 5. 2009, 19:22 (UTC)

Zdravím :-) Díky za vyzvání. Měl jsem to v plánu, jen jsem se v týdnu akorát vrátil z Auschwitzu a rovnou zase odjížděl na víkend do jižních Čech, tak nebyl čas. Takže dávám Izrael do WP:Q. Pěkný večer --Faigl.ladislav slovačiny 17. 5. 2009, 18:32 (UTC)

Smazání redirectů[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Koukám v seznamu smazaných stránek hned za sebou na tři neopodstatněně smazané redirecty (Zábřeh-Hulváky, Zlatníky u Prahy, Hodkovice u Zlatníků (Jowe už to napravil). Právě proto nemá právo mazat každý, aby se nestávalo, že někdo něco maže zbrkle, bez znalosti věci, bez ověření a proti pravidlům. Přitom v tomto případě šlo ověření udělat tím nejjednodušším způsobem: podívat se do číselníku ČSÚ, že ve všech třech případech jde opravdu o přesné názvy katastrálních území. Zkus být v mazání opatrnější a bez diskuse mazat opravdu jen to, co je naprosto nesporné. --ŠJů 21. 5. 2009, 21:01 (UTC)

Zdravím. Já reagoval na to, že byly navrženy na smazání, a že je navrhla kolegyně, která se zabývá katastrálními územími, tak jsem nepředpokládal, že by byl nějaký problém. --Faigl.ladislav 21. 5. 2009, 21:05 (UTC)

Dokumentace[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, Ladivslav. I think, that the page looks a little bit better than I use the little template {{-}}. But I can make my changes without it, if you prefer it so. - I wrote a propose to Diskuse k šabloně:Dokumentace. Greetings --Tlustulimu 23. 5. 2009, 17:08 (UTC)

Template project?[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, Ladislav. Do the Czech Wikipedia have a template project? I work about templates in some wikipedias: both Sorbian, Esperanto, German and a little bit Slovakian. Greetings --Tlustulimu 23. 5. 2009, 17:13 (UTC)

Yes, here is it. — Jagro 29. 5. 2009, 21:45 (UTC)

Smazání a přesun[editovat | editovat zdroj]

Mohl bys smazat redirect legislativa a přesunout legislativa (rozcestník) na legislativa? Díky. --Wikipedista:BobM d|p 24. 5. 2009, 14:27 (UTC)

Přesunul jsem sám. Díky. --Wikipedista:BobM d|p 24. 5. 2009, 14:37 (UTC)
Promiň, byl jsem zrovna venku. --Faigl.ladislav slovačiny 24. 5. 2009, 16:18 (UTC)
Oups... Já myslel, žes ho smazal ty... Jinak sorry... --Wikipedista:BobM d|p 24. 5. 2009, 16:51 (UTC)

Řecká dharma[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, cílem nebyly hokusy-pokusy, ale nahradit jednu rozmazanou fotografii jinou, víceříkající. Proč vám to vadilo?-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fredy.00 (diskusepříspěvky)

Odkaz nebyl funkční. --Faigl.ladislav slovačiny 25. 5. 2009, 17:22 (UTC)

Šablona: státy s diktaturou[editovat | editovat zdroj]

Státy jsem tam přidal podle:

  • Libye: Tam přece diktátoří ten Kaddáfí nebo tak nějak
  • Sev. Korea: Kimové
  • Kuba: Castrové

a ty ostatní jsem vzal tady --El Barto 28. 5. 2009, 12:29 (UTC)

Každopádně už je to bezpředmětné. Šablona byla smazána, neb porušovala NPOV. --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 12:35 (UTC)
Doufám, že to nepovažujete za vandalismus. Když jsem ji tvořil nečekal jsem, že ji někdo bude brát v rozporu NPOV, ani jsem to neměl v úmyslu napadlo mě, že když existuje i šablona pro komunistické státy... --El Barto 28. 5. 2009, 12:44 (UTC)
Ne, to fakt nikdo nepovažuje :-) Prostě jen byla proti pravidlům. --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 12:48 (UTC)
V čem byla proti pravidlům? --Cinik 28. 5. 2009, 13:03 (UTC)
Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu--Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 13:06 (UTC)
Ptám se znovu, v čem šablona měla porušovat NPOV? Neodpovídejte mi zbytečným odkazem, tu stránku dokážu bez problémů najít sám. Vysvětlete mi, kterou část pravidla jste na tento případ aplikoval a proč. --Cinik 28. 5. 2009, 14:50 (UTC)
Jelikož byla smazána i příslušná diskusní stránka tak nemůžeš vidět, že já osobně nic neaplikoval. El Barta jsem se dotázal na základě jakého klíče a dle kterých zdrojů do šablony státy řadí. Zároveň jsem se zeptal na názor kolegů na IRC. Ještě než mi někdo stihl odpovědět, byla šablona Aktronem navržena pro porušení NPOV na smazání a následně Mercym smazána. Tedy spíše směřuj dotaz někomu jinému. Přeji pěkný den --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 14:56 (UTC)

Řešení vandalismu škol[editovat | editovat zdroj]

Prosím, smažte to. --Kmenicka 28. 5. 2009, 13:07 (UTC)

Co konkrétně? --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 13:07 (UTC)
Článek Wikipedista:Kmenicka/Návrhy/Řešení vandalismu ze škol --Kmenicka 28. 5. 2009, 13:09 (UTC)
VyřešenoVyřešeno Smazáno --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 13:11 (UTC)


Pískoviště[editovat | editovat zdroj]

Nechci vám do toho kecat ale zdá se mi že jste svými zásahy proti jednomu hrajícímu si človíčkovi na pískovišti spíše udělal oné straně reklamu. Asi by si málokdo jinak všiml co si tam zkouší, ikdyž je jasné že to byla provokace. Nicméně ať se nám to líbí nebo nese jedná o stranu zatím nezakázanou která má svůj článek i zde a i tam externí odkaz na jejich stránky. Doufám že po mě po tomto názoru nezařadíte mezi nácky. -- Jowe 28. 5. 2009, 14:43 (UTC)

Opakované spamování na stránky zmíněné strany, navíc velikostí přes polovinu obrazovky Wikipedie, nereagování na výzvy, nepředpokládání dobré vůle, osobní útok. Co je na tom za hrajícího si človíčka? Nikam nikoho neškatulkuju, akorát jsi vyjádřil názor. --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 14:52 (UTC)
Předevší se jednalo o pískoviště kdyby spamoval nějakou stránku bylo by to něco jiného. Samozřejmě ten osobní útok byl ošklivej a byl to důvod k bloku. Já se ho nezastvávám pouze si myslím že dosáhl i s tvojí pomocí přesně toho čeho chtěl.. aby si toho všimlo co nejvíc lidí a on udělal Dělnické straně reklamu. A to je přesně to o co extremistum jde.. co nejvic povyku.. -- Jowe 28. 5. 2009, 15:00 (UTC)
Nicméně reklamu si dělal především těmi obřími odkazy (proto jsem je revertoval). Je jedno jestli spamuje v článku, na pískovišti nebo na své userpage; pořád je to spaming. --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 15:03 (UTC)

MarcianaDD[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, chápu, že se Tě uživatel mohl dotknout, mě by se ale jako nováčka dotklo už to první ...zanechte provokací... na pískovišti, zmírnil sem tedy trest na 1 den, pokud s tím nesouhlasíš přeblokni to, nepůjdu proti tomu. Ale velmi nerad bych aby se tu nováčci (Wikipedie:PDV) honili jen kvůli jakémukoliv odkazu na pískovišti. Jednou tu pískoviště je a pokud na něm neporušuje zákon (např cp) ať si klidně pokusničí. Ten osobní útok ve shrnutí po tom všem se dá bohužel lehce pochopit.--Horst 28. 5. 2009, 14:44 (UTC)

Myslím, že je jasné všem, že to co dotyčný předváděl na pískovišti byly provokace; tedy pojmenoval jsem pouze jednání pravým jménem. Jinak viz výše reakce Jowemu. Dotyčného reblokovat nebudu a ani předtím jsem v zájmu nestrannosti požádal o zhodnocení a případný zásah na IRC. Takže bych se chtěl důrazně ohradit proti tomu, že jsem někomu vyhrožoval (dosti dezinterpretuješ mé výzvy) a přijde mi smutné, že je nakonec osobní útok s těmi všemi ostatními souvislostmi bagatelizován. --Faigl.ladislav 28. 5. 2009, 14:52 (UTC)
Ne rozhodně nechci snižovat vážnost toho, že na Tebe někdo útočí, taky proto obdržel 1 den a ne hodinu jako normální vandal. Bohužel chování k nováčkům nesplňuje to co by mělo, vezmeme to popořadě:
porušil uživatel některé z pravidel Wiki, je někde psáno, že na písek nepatří jakékoli eo, v jakékoliv velikosti
proč a z čeho je jasné všem (všem na IRC nebo kde?) že to byly provokace, co když to byla spíš propagace?
proč nebyl úvod komunikace = prvního varování zdvořilejší, např alespoň Zdravím a vítám a pak teprve zanechte provokací, nebo bubu
upozornil ho někdo na Wikipedie:Wikietiketa, nebo varoval ho někdo před os. útoky?
Odpověď je jednoduchá, ne, proto jsem změnil měsíc na jeden den, což mi za osobní útok ve shrnutí přijde adekvátní, možná máte na IRC jiný názor. Kdybych se Ti za něj mohl omluvit a pomohlo Ti to, udělám to. Na druhou stranu neberme to vše až tak politicky vážně, předposranost v jakékoli otázce nám nepomůže.--Horst 28. 5. 2009, 15:09 (UTC)


SZZ[editovat | editovat zdroj]

Láďo co byses učil, vždyť už všechno umíš ... --Kacir 2. 6. 2009, 22:27 (UTC)

Afta[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Nevím, jestli bylo vhodné sjednotit članek Afta s Recidivující afta. Ja jsem zalozil aftu jakozto pahyl a bral jsem to predevsim z patologicko-morfologickeho hlediska, proste lézi jako takovou. A ponevadz nejsem zadny dermatolog, vic jsem to nerozebiral. Kolegyne napsala clanek IMHO o nosologicke jednotce, o problemu konkretni nemoci. Neni totiz afta jako afta. Sloucenim vznikl jakysi patvar v jehoz uvodu je mnou zplichtena, nevim nakolik presna definice a hovori se zde o infekcni povaze aft, nicmene zbytek clanku pojednava uz o neinfekcni recidivujici aftozni stomatitide, kde jak jsem se docetl zadne infekcni etiologicke agens neprichazi v uvahu. Navrhuji tedy zpet rozdelit a ja bych se pak snazil clanek Rec. afta trochu poupravit.--Flukeman 10. 6. 2009, 07:38 (UTC)

Ahoj, klidně rozděl, mně to problém nedělá :-) akorát jsem kouknul na en wiki a na tamní článek z označení recidivujicí afta v angličtině vede přesměrování a částečně v něm i obsah článku je (toliko důvod proč jsem je spojil). Přeji pěkný den a díky za info --Faigl.ladislav slovačiny 10. 6. 2009, 07:46 (UTC)

Ladino[editovat | editovat zdroj]

Napsal jsem Vám pár poznámek do diskuse k článku Ladino. Nechci Vám do toho vrtat, je to Váš článek, navíc tohle není moje "domovská" Wp., ale v rámci časových možností se rád pokusím pomoci.--Henriku 11. 6. 2009, 20:33 (UTC)

Dobrý večer. Děkuji za upozornění, ale Ladino opravdu není "můj" článek, všehovšudy jsem u něj revertoval jeden vandalismus. Je však pravdou, že jsem zapojen do projektu hebraistika, pod nějž článek spadá. Bohužel jsem momentálně plně vytížen studiem a vidím, že se v tématu orientujete daleko lépe než já. Neváhejte proto změny do článku zakomponovat a editujte s odvahou. Pěkný večer --Faigl.ladislav slovačiny 11. 6. 2009, 20:42 (UTC)

Máte pravdu, článek jsem Vám připsal, protože jsem tam zahlédl Vaše jméno a viděl jsem, že se zajímáte o judaistiku. Promiňte. Teď to časově nezvládnu, ale pokud napíšu článek na své domovské Wp. (což bych rád), přeložím ho také do češtiny. Obvykle píšu tak článek týdně, ale ten čas... זה מה שיש, מה לעשות--Henriku 11. 6. 2009, 20:52 (UTC)

Copyvia – díky[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, díky, žes za mě zaarchivoval CP, které jsem dneska smazal. V půlce jsem musel odejít a když jsem se k tomu teď vrátil, tak bylo uděláno – díky. — Jagro 22. 6. 2009, 22:17 (UTC)

Rádo se stalo :-) --Faigl.ladislav 22. 6. 2009, 22:18 (UTC)

Ještě jedna šablona.[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Koukám, že jsi se dal do upravovaní šablon. Tak tady by byla ještě jedna šablona, co by se měla předělat: Šablona:Slovenské politické strany. Měj se. Zdraví --Márton CZ-HU 27. 6. 2009, 08:43 (UTC)

Ahoj, mrknu na to :-) --Faigl.ladislav 27. 6. 2009, 08:44 (UTC)
Diks. --Márton CZ-HU 27. 6. 2009, 10:32 (UTC)

Vzkaz[editovat | editovat zdroj]

Zdarec jsem tady nový a opravdu mou snahu o napsaní článku označit jako spam je srandovní ono je těžké něco tak rozmazaného rozluštit a opravdu tady ztrácím přehled kde co napsat a komu napsat tak snad si to přečteš.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ketez67 (diskuse)

Zdravím, Váš článek opravdu byl označen jako spam kvůli jeho možnému komerčnímu obsahu a opakovanému vkládání. I způsob, jak byl psán odpovídá spamovým článkům. --Faigl.ladislav 7. 7. 2009, 13:04 (UTC)
Výše uvedená diskuse je uchovávána jako archiv diskuse wikipedisty Faigl.ladislav. Laskavě ji neměňte. Na této stránce by už neměly být prováděny žádné editace.