Wikipedie:CEE Spring/Příklady

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Info Mezinárodní (skončila) Polská města (skončila) Čs. odboj za první světové války (skončila) ČKD Příklady Pravidla Ceny Výsledky soutěže Spolupráce (meta)

Česko-slovenská Wikipedie[editovat | editovat zdroj]

Wikiprojekt Česko-slovenská Wikipedie je wikiprojekt usilující o posílení a systematizaci vzájemně prospěšné spolupráce mezi Českou a Slovenskou Wikipedií, s cílem růstu obou těchto jazykových verzí a současně též podpory trvání kulturní výměny mezi obyvateli České republiky a Slovenska i po rozpadu jejich společného státu. Zakladatelem wikiprojektu je wikipedista Blahma (Marek Blahuš). I projekt Česko-slovenské Wikipedie lze využít pro soutěž CEE Spring.

Projekt započal po konzultacích na Wikimanii v srpnu 2013 a navázání kontaktů s administrátory Slovenské Wikipedie. Poprvé prezentován byl na středoevropském setkání Wikimedie na Slovensku (15. 11. 2013). Krátce na to byla na České wikikonferenci 30. 11. 2013 představena veřejně testovatelná verze překládacího nástroje, s jehož využitím bylo již 11. 01. 2014 dosaženo počtu 1000 přeložených článků (746 na České Wikipedii a 254 na Slovenské Wikipedii). V únoru 2015 je projekt stále v provozu; na české Wikipedii bylo díky němu přeloženo přes 4000 článků ze slovenštiny a na slovenské verzi Wikipedie přes 1000 článků z češtiny. Pomáhejte Wikipedii překlady ze slovenského jazyka. Podívejte se na seznam vzájemně chybějících článků.

Mezinárodní seznam článků[editovat | editovat zdroj]

Jednotlivé portály[editovat | editovat zdroj]

Portály jsou hlavními stránkami pro témata jednotlivých zemí. Řady z nich mají k dispozici i seznamy chybějících článků.

Inspirujte se na portálových stránkách jednotlivých zemí: Polsko, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Slovinsko, Makedonie, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Rusko, Albánie, Rakousko, Řecko. Na jednotlivých stránkách se často nacházejí Seznamy chybějících článků, které již řadu let na Wikipedii chceme vytvořit, nicméně nám stále schází dobrovolníci, kteří by věnovali svůj čas a pomohli. Hledáte li zajímavá témata pro nové články, které byste přihlásili rádi do soutěže, určitě si prohlédněte jednotlivé portály středo- a východo-evropských zemí.