Tichý hlas pro Svatou zemi

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tichý hlas 2014

Tichý hlas pro Svatou zemi je festival, který se od roku 2002 odehrává v Libčicích nad Vltavou v okrese Praha-západ (jen v roce 2011 se z technických důvodů uskutečnil v pražských Kobylisích, v místním Kostele U Jákobova žebříku, který patří Českobratrské církvi evangelické).[1] Festival pořádá katolická a evangelická farnost, město Libčice a Společnost křesťanů a židů.

Na festivalu se setkávají zpěváci, hudebníci, křesťanští i židovští duchovní, věřící i nevěřící, kterým záleží na tom, aby v Izraeli a v celé Svaté zemi jednou zavládl pokoj. Festival se zahajuje ekumenickou bohoslužbou v kostele svatého Bartoloměje, kterou vedou zástupci katolické i evangelické církve a židovských obcí. A poté následuje hudební program na zahradě při kostele svatého Bartoloměje a i v evangelickém kostele. Během festivalu při bohoslužbách má proslov řada katolických, evangelických i židovských duchovních a vystoupila celá řada hudebníků, nejen folkových a židovských. Nedílnou součástí festivalu jsou i besedy a malé přednášky na židovsko-křesťanská témata.

V roce 2015 se festival nekonal.[2]

Fotogalerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Hlas pro Svatou zemi se přesune do Prahy. ChristNet.cz [online]. 2011-09-05 [cit. 2013-06-17]. Dostupné online. ISSN 1213-0877. 
  2. Římskokatolická farnost Roztoky

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]