Petra Kurschová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Mgr. Petra Kurschová
Stranická příslušnost
Členstvínestraník, do 2014 ČSSD
Nestranička
do Senátunezávislá (2020)

Narození14. června 1978 (45 let)
Strakonice
ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Choťvdaná
Dětitři děti
SídloStrakonice
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Petra Kurschová (* 14. června 1978 Strakonice) je česká oděvní návrhářka a zakladatelka nadačního fondu Srdce. V roce 2020 neúspěšně kandidovala do Senátu.

Bibliografie[editovat | editovat zdroj]

Narodila se ve Strakonicích, její rodné příjmení je Šťastná. Její rod pochází ze Šumavy, ze Střídky u Čestic a Přečína u Vacova, kde částečně vyrůstala. Provdala se do muzikantské rodiny Kurschů. Celý život žije ve Strakonicích. Po ukončení Základní školy Poděbradova vystudovala zemědělskou školu v Písku a následně zdravotní školu tamtéž. Její studia pokračovala bakalářským ekonomickým oborem a magisterský titul získala v oboru andragogika.

Profesně se zabývá navrhováním oděvů a výukou historie odívání a etikety. Její salon zastupoval Českou republiku na celosvětové výstavě Expo 2015 v Miláně, kam Petra Kurschová navrhovala plavky pro český pavilon. Salon získal dvakrát cenu Spokojený zákazník, udělovanou hejtmankou Jihočeského kraje.

V roce 2018 založila nadační fond Srdce pro Strakonice, který pomáhá v tragických nebo život či zdraví ohrožujících situacích v rámci okresu Strakonice. Stejnou platformu převzal i nadační fond Srdce pro Písek a Srdce pro Plzeň. Cílem Petry Kurschové je, aby každý okres měl svůj nadační fond, kde si budou lidé – sousedé navzájem pomáhat.

Je vdaná a má tři děti: Vojtěcha, Kateřinu a Justýnu.

Ve volbách do Senátu PČR v roce 2020 kandidovala jako nezávislá v obvodu č. 12 – Strakonice. Se ziskem 3,47 % hlasů skončila na posledním 11. místě a do druhého kola nepostoupila.[1]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Volby do Senátu Parlamentu ČR konané dne 2.10. – 3.10.2020, Výsledky hlasování, Obvod: 12 – Strakonice [online]. Český statistický úřad, 2020 [cit. 2020-10-05]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]