Arin Ilejay

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Arin Ilejay
Arin Ilejay, Rock im Park 2014
Arin Ilejay, Rock im Park 2014
Základní informace
Rodné jménoRichard Arin Ilejay
Narození17. února 1988 (36 let)
Ventura, Kalifornie
ŽánryHard rock, heavy metal, metalcore, deathcore
Povolánímuzikant, bubeník
Nástrojebicí
Aktivní roky2005-současnost
VydavatelWarner Bros.
Příbuzná témataAvenged Sevenfold, Confide
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Arin Ilejay, rodným jménem Richard Arin Ilejay (* 17. února 1988), je bývalý bubeník americké hard rockové kapely Avenged Sevenfold. Kapelu doprovázel na turné od roku 2011 jako náhradní bubeník za Mika Portnoye, který dočasně zastupoval zesnulého Jamese Sullivana. V roce 2013 se stal oficiálním členem kapely. 23. července 2015 vydala kapela prohlášení, ve kterém oznámila konec spolupráce s Arinem. Před připojením k Avenged Sevenfold hrál v metalcorové kapele Confide.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se ve městě Ventura v Kalifornii. Mimo americké má i filipínské, mexické, nizozemské a německé kořeny. Oba jeho rodiče jsou muzikanti, otec je profesionální kytarista a matka je gospelová zpěvačka. Arin začal na bubny hrát v devíti letech, kdy ho jeho otec učil základy funku, jazzu, rocku a latinskoamerické hudby.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Confide[editovat | editovat zdroj]

Než začal hrát v Avenged Sevenfold, byl členem americké metalcorové kapely Confide. Zde působil v letech 2007 až 2009.

Avenged Sevenfold[editovat | editovat zdroj]

V lednu 2011 vydala kapela Avenged Sevenfold toto prohlášení:

"Nedávno jsme se zeptali několika přátel, kteří znali Jimmyho a jeho styl, naši hudbu a naše povahy, aby nám pomohli s výběrem bubeníka pro nadcházející turné. Náš dlouhodobý technik Mike Fasano doporučil Arina Ilejaye. S Arinem jsme zkoušeli a byli jsme ohromení jeho dovedností a přístupem. Jsme nadšení, že s Arinem můžeme vystupovat a doufáme, že se mu od vás dostane vřelého přijetí do té rodiny, kterou spolu tvoříme."

Ilejay nahradil bývalého bubeníka Dream Theater Mika Portnoye, který dočasně zastupoval zesnulého Sullivana. První koncert, ještě jako neoficiální člen, odehrál s kapelou 20. ledna 2011 v Readingu v Pensylvánii. Jeho nahrávky jsou slyšet na dvou singlech, Not Ready to Die, která zazněla ve hře Call of Duty: Black Ops, a Carry On, která zazněla v Call of Duty: Black Ops II.

První koncert jako člen Avenged Sevenfold odehrál 9. srpna 2013 v americkém městě Mashantuckt, těsně před vydáním alba Hail to the King, které bylo vydáno 27. srpna 2013.

Konec v Avenged Sevenfold[editovat | editovat zdroj]

23. července 2015 se na oficiálních stránkách Avenged Sevenfold objevilo prohlášení, ve kterém kapela oznámila konec spolupráce s Arinem Ilejayem:

"Ahoj všichni –

tohle píšeme, abychom Vás všechny informovali o tom, že dál pokračujeme bez Arina Ilejaye. Arin pro nás za ty poslední čtyři roky nebyl nic jiného, než pozitivní energie a monstrum za bubny. Milujeme ho a vždycky budeme. Jsme mu vděční za to, že nám pomohl se dostat skrz obtížné období, ve kterém jsme byli a nikdy mu to nezapomeneme. Ale co se týče tvorby, cítili jsme, že potřebujeme jít jiným směrem. I když teď nemůžeme říct víc, těšíme se na to, co přinese budoucnost a těšíme se, až budeme moci naše plány sdílet s těmi nejlepšími fanoušky na světě. Jako vždy si ceníme vašeho porozumění a nekonečné podpory.

S láskou –

Matt, Zack, Brian, Johnny"

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Confide[editovat | editovat zdroj]

Avenged Sevenfold[editovat | editovat zdroj]

Vybavení[editovat | editovat zdroj]

Ilejay momentálně používá bubny od firmy DW, membrány Remo a činely Zildjian.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]