Agnes Kacuko Sasagawa

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Agnes Kacuko Sasagawa
Církevřímskokatolická
Zasvěcený život
InstitutSlužebnice svaté eucharistie
Osobní údaje
Datum narození28. května 1931
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Agnes Kacuko Sasagawa (* 28. května 1931) je japonská vizionářka a mystička. Známá je především v souvislosti fenoménem Zjevení Panny Marie v Akitě. Je členka komunity Služebnic svaté eucharistie v Juzawadai v Japonsku.

Život[editovat | editovat zdroj]

Raný život a vstup do řádu[editovat | editovat zdroj]

Narodila se dne 28. května 1931 předčasným porodem do buddhistické rodiny. Již od dětství trpěla zdravotními problémy. V 19 letech ochrnula při neúspěšné operaci. Během následujících 16 let podstoupila mnoho neúspěšných operací v různých nemocnicích. Na jedné se setkala s katolickou sestrou. Inspirovala se od ní a dala se pokřtít. Poté vstoupila do kláštera řádu Neposkvrněného Srdce Panny Marie v Nagasaki, kde přijala řeholní jméno Agnes. Roku 1969 přestoupila do řádu Služebnic svaté eucharistie. Začátkem roku 1973 zcela ztratila sluch.

Zjevení[editovat | editovat zdroj]

Související informace naleznete také v článku Zjevení Panny Marie v Akitě.

Od roku 1973 žila v klášteře v Akitě. Tam byla v období od 12. června 1973 do 15. září 1981 svědkem mnoha zjevení, při kterých jí Matka Boží mimo jiné přislíbila uzdravení. Zjevení se odehrálo skrze dřevěnou sochu Panny Marie, jež je v klášteře dodnes uctívána. Dále se jí na rukou objevila stigmata. Nakonec byla ze své hluchoty uzdravena. Do Akity se od té doby konají poutě.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]