Wikipedista:Pajast

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
sk-3 Tento užívateľ má pokročilé znalosti slovenčiny.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
ru-2 Этот участник владеет русским языком на среднем уровне.
pl-1 Ten użytkownik posługuje się językiem polskim na poziomie podstawowym.
bg-1 Този потребител има основни познания по български език.
la-1 Hic usor simplici lingua Latina conferre potest.
de-1 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf grundlegendem Niveau.
no-1 Denne brukeren har grunnleggende kjennskap til norsk (bokmål).
sv-1 Den här användaren har grundläggande kunskaper i svenska.
Wikipedisté podle jazyka
   
Tento uživatel nemá problém s užíváním slova Česko.
Znak Prahy Tento uživatel bydlí v Praze.
Tento uživatel se považuje za inkluzionistu.
TY Tento uživatel se ještě necítí natolik starý, aby mu bylo nutné na Wikipedii vykat.
Kutná Hora. Ten je krásnej. tam tancujou princezny.
Kolín
Hradec Králové
Nové Město nad Metují
Praha

Jsem Pavel, narozen 1974.

Vytvářím zde hlavně články z oboru lingvistiky a farmacie, občas i historie. Farmacie mě živí, jazykověda a dějepis jsou jen mé hobby.

Zapsal jsem se do projektu Kvalita jako recenzent v oboru farmacie a farmakologie. Rád Vám při psaní článků na toto téma pomůžu a poradím, ale vlastní články ode mě moc neočekávejte. Radši píšu něco z jiných oborů, kde se můžu vyhledáváním a psaním něco nového dozvědět a naučit.

Teď si zrovna dávám tak napůl wikidovolenou. Nějak teď nejsem schopen na něčem systematicky a tvořivě pracovat už od té doby, co jsem protlačil norštinu mezi NNČ. Myslím, že jsem si vyzkoušel, jak se mají psát kvalitní články. Napříště se budu snažit psát standardně dobré články bez aspirace na hvězdičku. Momentálně toho moc netvořím, ale aspoň sleduju, co se děje, a občas do toho dění trochu zasáhnu. Pustil jsem se teď do Wikislovníku, který mě předtím příliš nezajímal. Asi jsem se zbláznil, sázím do něj švédská slovíčka – však ono mě to brzo přejde!

Mé příspěvky[editovat | editovat zdroj]

Poprvé jsem pod jménem Pajast začal přispívat 9. února 2006 úpravami článku Švédština, který se mi s pomocí kolegy Miracetiho podařilo vypracovat z pahýlu až na nejlepší článek. Shodou okolností se této pocty ve stejný den (27. prosince 2007) i norské verzi (bokmål) tohoto článku. Občas přispívám i do anglické Wikipedie (články o češtině), semtam i do švédské. Ale tam jen opravdu málo, protože sice jsem schopen číst švédské texty, ale napsat kloudnou švédskou větu je pro mě opravdu nadlidské úsilí.

Právě jsem se pustil do projektu Švédština a Čeština na Wikiknihách.

Už mě nebaví udržovat tady seznam svých příspěvků, dávám ho tedy pryč. Pokud Vás zajímá, co tu dělám, klikněte si na Příspěvky uživatele. Anebo sem.

Jsem inkluzionista[editovat | editovat zdroj]

Považuju se za inkluzionistu. Chápu to tak, málokterá informace je tak natolik bezvýznamná, aby nemohla najít své místo v encyklopedii. Je trochu smutný fakt, že podružným věcem se zde často věnuje více úsilí než věcem tzv. zásadním. A také, že mnoho článků je nehotových a nepříliš kvalitně napsaných. Na druhou stranu vycházím z předpokladu, že špatný základ je také základ, na kterém lze stavět a článek postupně vylepšovat. Jsme malá Wikipedie, tak nám to bude trvat asi hodně dlouho. Ale aspoň si tu vždycky můžeme najít něco, na čem se dá pracovat.

Jsem tedy toho názoru, že ani špatné články se nemají mazat, pokud to nejsou vyložené nesmysly. Pokud najdu „nepěkný“ článek, buď bych ho měl předělat, nebo – když už to nemůžu udělat sám, při množství takových článků to kolikrát ani nejde – aspoň upozornit ostatní pomocí vhodné šablony na to, že ten článek není dobrý a potřebuje úpravy. Ano, riskuji tím, že to tak zůstane možná navždy. Ale možná také ne. Nelíbí se mi, že někteří kolegové zahajují hlasování o smazání proto, aby si tím vynutili úpravy článku nebo diskusi nad tím, jak to má vypadat.

Pokud to tedy jde, hlasuji ve většině případů proti smazání. Zatím jsem sám žádný článek na smazání nenavrhl, a to právě proto, že je mi takový postup ve většině případů „proti srsti“. U článků o žijících lidech si nějak nejsem jistý tím, kdo je a kdo už není významný. Tam už od jisté doby raději nehlasuju.

Vyznamenání[editovat | editovat zdroj]


Miraceti mi udělil kytičku za švédštinu.

-xfi- mi udělil Wikivyznamenání 1. stupně za soustavnou práci na článcích z oblasti fonologie a fonetiky.
Reaperman mi udělil Wikivyznamenání 1. stupně za dlouhodobou práci na článku Švédština, která vedla až k jeho zařazení mezi nejlepší články.

Petr Adámek mi udělil kytičku za přeměnu článku Venofarmakum ze subpahýlu na regulérní pahýl, protože přesně tohle považuje za správný inkluzionistický přístup.


Ioannes Pragensis mi udělil kytičku za norštinu.


Podzemnik mi udělil Medaili Karla Čapka za nejlepší článek Norština.


Reaperman mi udělil kytičku za pomoc při úpravách nejlepšího článku Úhoř říční.

Tato ocenění mě samozřejmě velmi těší a povzbuzují v další práci pro Wikipedii. Děkuji.


„Student“


Trochu samochvály. :-)

2000. editace české Wiki 16:15, 10. 2. 2008 (Antacidum)

Odkazy a sledované stránky[editovat | editovat zdroj]