Diskuse s wikipedistou:Tlusťa/Archiv09

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

stránky volejbalového oddílu SK Meteor Praha[editovat zdroj]

Ahoj, jsem tady nový a ještě se zcela neorientuji. Když jsem zjistil, že je zde článek o SK Meteor a není tam přidaný žádný odkaz na náš volejbalový oddíl přišlo mi to škoda a tak jsem vložil článek o našem oddílu. Bohužel stále se mi vrací od tebe zpráva s tím, že bude tento článek smazán. Zajímalo by mě co kokrétně ti na něm nejvíc vadí?? Nejspíš se ptám opravdu hloupě, ale jak říkám jsem tu nový. Rád článek rpzšířím tak aby splňoval vaše kritéria když mi řekneš jak???

Díky za odpověď Pratonda

Pokud myslíte SK Meteor Praha, oddíl volejbalu, tak ten podle mě nesplňuje podmínky významnosti. --Tlusťa 13:55, 5. 12. 2007 (UTC)

Překlady z jiných (snad) GFDL projektů[editovat zdroj]

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat pod dojmem šablon ve stylu: tento článek je založen na materiálu z projektu kulturák.cz, zda se dá volně překládát také z tohoto star wars projektu? Existuje na to třeba i nějaká šablona třeba tento článek je zčásti nebo zcela založen na článku z projektu... (protože články by byly zákonitě přoležené) a už to někdy někdo zkusil? S pozdravem

نور الدين مساهمات النقاش‎ 07:28, 6. 12. 2007 (UTC)
Ahoj, koukal jsem na to jen zběžně, nemám teď moc času, ale zdá se, že zpřístupňují text, stejně jaky my tady, pod GFDL. Jestli je to tak, lze od nich překládat sem. Jen je nutné dodržet podmínky licence – tedy zveřejnit (asi odkazem) původní autory a uvést zdroj. O podobné šabloně nevím, ale možné je všechno :) --Tlusťa 09:11, 6. 12. 2007 (UTC)

Člověk by řekl, že relevantní odkaz, který je přínosem pro návštěvníka wiki by mohl zůstat... Proč tedy došlo k jeho smazání a mému banu?

díky Jan

Wikipedie není prostředkem pro bezplatnou reklamu, rozcestníkem internetových odkazů a ani neslouží k lepšímu hodnocení vašich stránek. Vaše stránky nijak nerozšiřují obsah článků, navíc jsou dle, mého, na štíru s autorskými právy. Přečtěte si Wikipedie: Externí odkazy. Žádný ban se nekoná, ale co není, může být. --Tlusťa 13:20, 6. 12. 2007 (UTC)

Upozornění na zmatky[editovat zdroj]

V kategorii Irácké pahýly si Wikipedie plete Irsko a Irák (Dalmácii a decimálku). Nevím kam to napsat, tak to píšu sem.

Díky za upozornění, chyba byla v šabloně {{Pahýl - Irsko}}. --Tlusťa 10:35, 10. 12. 2007 (UTC)

Kamerun (Ambazónie)[editovat zdroj]

"Jižní část země usiluje o odtržení a připojení k Nigérii, má z Nigérie silnou podporu."

Nebylo by lepší a přesnější napsat "západní část" země (Ambazónie), když se jedná o Severozápadní a Jihozápadní provincii? To "jižní část" je totiž nepochopený doslovný překlad, který vznikl tím, že se jedná o bývalou jižní část Německé kolonie Kamerun, okupovanou Británií (angl. South Cameroons; severní část Northern Cameroons je dnes součástí Nigérie), kdežto celý zbytek země byl okupován Francií a jmenuje se Cameroun. Obávám se, že čeština toto nerozlišuje, proto je mnohem přesnější buď napsat "západní část" (+ jména provincií), nebo vysvětlit, proč se jižní část země nalézá na západě.

Já nevím :) Nejlepší je podobné redakční dotazy napsat do diskuse k článku, kde si jej spíš všimne někdo, kdo dané problematice rozumí. --Tlusťa 13:05, 10. 12. 2007 (UTC)

Šablona:Irsko pahýl[editovat zdroj]

Podle historie jsem šablonu vytvářel 11:15, 28. 11. 2007, tedy ve dne, tak nevím, jak se mě podařilo dát ji do kategorie Irák. Dík za opravu --Aqualung 16:28, 10. 12. 2007 (UTC)

Vždyť se nic nestalo :) Kdo nic nedělá, nic nezkazí, lépe je editovat s odvahou. --Tlusťa 08:21, 11. 12. 2007 (UTC)


Heraldika[editovat zdroj]

Ahoj, rada bych se zeptala, zda je nejaka moznost nahrani ruznych erbu rodu ci znaku kralovstvi do wiki. Napr. [1], totez aj [2]. Diky --Bosquete 10:53, 27. 12. 2007 (UTC)

Ahoj, podle licence se jedná o Fair use, tudíž nepoužitelné. --Tlusťa 07:52, 2. 1. 2008 (UTC)

Světci - copyvio?[editovat zdroj]

Vážený Tlusťo, chtěl bych Vás upozornit, že ne všechny Vaše vývody (například v diskusi k článku Vincenc Ferrerský ) jsou správné a opodstatněné. Víte, o některých svatých se toho ví celkem málo a vyplichtit o nějakém svatém u kterého víte například jen rok úmrtí a způsob úmrtí (což bývá často u mučedníků z prvokřesťanské éry) něco jiného než už někdo napsal, to je skoro nemožné. Pořiďte si normoš obyčejný breviář a porovnejte si texty z i-encyklopedie s texty, které jsou pro jednotlivé svátky v breviáři. Jsou skoro úplně stejné. A přitom breviář vydává někdo úplně jiný (liturgická komise při ČBK) a i-encyklopedii zpracovává někdo jiný (Karmelitánské nakladatelství). Nevím jaké práci se věnujete vy, ale já obstarávám liturgickou asistenci v několika farnostech v okruhu cirka 40 km, většinu dne trávim v dopravních prostředcích a tak jistě uznáte, že zrovna přebytkem času neoplývám a proto jsem se i ve svých příspěvcích uchýlil ke stručnosti, takže přiznávám, že některé texty vypadají, tak jako bych je odněkud obšlehnul, ale není tomu tak. Opakuji proto, že jsem žádné texty odnikud nepřetahoval. Zdravím a přeji vše dobré. Wikipedista:Vianney

Nevím, ty texty jsou téměř shodné a u tolika se mi zdá náhoda nepravděpodobná. Pokud tedy vycházíte z breviáře, i-encyklopedie asi také. Není ale breviář chráněn autorskými právy? --Tlusťa 07:52, 2. 1. 2008 (UTC)
Breviář ne, copyrightem to označeno není, protože autorského díla je tam pomálu. Liturgický text v breviáři se skládá obvykle ze tří žalmů, čtení z bible, přímluv, mariánského kantika (zachyceného u sv. Lukáše v evangeliu). U těch životopisů na začátku není uveden autor, ostatní texty jsou komplet poskládány z kousků Bible, jejiž nejmladší autoři jsou skoro 2000 let po smrti a ti autorským právem pochopitelně nedisponují, protože autorské právo je časově omezeno nemýlím li se na nějakých 50 let po smrti autora, což je v případě biblických textů dávno překonáno.

Zdravím.Obrázek z Měření času[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat, proč byl smazán obrázek z článku Měření času, konkrétně Soubor:Atomové hodiny (NIST.GOV).jpg Uvedl jsem tam i zdroj odkud jsem to vzal. Díky za vysvětlení... Dakik

Ahoj, abych se přiznal, nevím. Obrázek jsem nemazal já, ale je vidět že před smazáním byl stále opatřen šablonou {{Nosource}}. Obnovil jsem ho – Soubor:Atomové hodiny (NIST.GOV).jpg. --Tlusťa 07:52, 2. 1. 2008 (UTC)

Magnoval[editovat zdroj]

Zdravím. Chtěl bych Vás poprosit, jestli byste nekouknul na Magnoval. Označil jsem to za copyvio, ale později se v diskusi objevila zpráva, že to vložil autor. S cv jsem teprve začal, tak nevím, jaká strategie se uplatňuje v takových případech. Zda to tak stačí nebo je třeba žádat mail do OTRS. Obracím se tedy na zkušenější :-). Díky. --Doktory 19:03, 9. 1. 2008 (UTC)

Počká se měsíc, jestli bude autorství potvrzeno do OTRS, tak jak byl vkladatel vyzván šablonou {{copyvio autor}}. Skoro vždy to probíhá tak, že ten kdo právě maže články porušující autorská práva se kouká do diskuse k tomu článku a zařadí jej mezi ověřované, případně tak můžete učinit Vy sám. --Tlusťa 21:07, 9. 1. 2008 (UTC)
Díky. Oznámím tedy autorovi, že poznámka v diskusi nestačí, ať využije OTRS. Pochopil-li jsem to správně. --Doktory 21:17, 9. 1. 2008 (UTC)
Klidně mu to zdůrazněte, jinak ten požadavek již ta šablona obsahuje. --Tlusťa 22:44, 9. 1. 2008 (UTC)

Sújská vlajka[editovat zdroj]

Zdravím. Podíval byste se, prosím, na mou diskuzní stránku? JS 10:41, 18. 1. 2008 (UTC)

Převzetí článku "Petr Fejk"[editovat zdroj]

Ahoj, vím že se věnuješ autorským právům... dřív tu někde byla stránka, kam se psalo když někdo přejal z W nějaký článek nebo jeho část. Náhodou jsem objevil, že MF Dnes 24.5.2007 na str. E2 autor téměř doslovně převzal článek Petr Fejk, tak jestli se to ještě dělá, přidej to tam prosím. Mirekk 12:23, 22. 1. 2008 (UTC)

Ta stránka je Wikipedie:Wikipedie jako zdroj pro média#Nepřiznané citace. Ty noviny nemám, těžko posoudit :) --Tlusťa 14:06, 22. 1. 2008 (UTC)

Děkuji.[editovat zdroj]

--Sparťánek 15:57, 23. 1. 2008 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Zdravím,
potřeboval bych trochu pomoci či poradit, na commons mi chtějí smazat dva obrázky a já nějak nevím, jak jim vysvětlit, že to nemaj dělat :-)

Jedná se o Image:Bakeruv soliter init.PNG Image:Bakeruv soliter.PNG, s každým jsem se mořil cca 2 hodiny. Jedudědek 13:38, 26. 1. 2008 (UTC)

Ahoj, asi je potřeba je přesvědčit, že jsi i autorem i obrázků na těch kartách – že nejde o dílo odvozené. Prostě, že ty karty nejsou odjinud. Zkus Zirlanda, je tam správce. --Tlusťa 08:32, 28. 1. 2008 (UTC)

Nazdar Tlusťo, dneska jsem mazal nějaké Zp copyvio (viz Kojice a Kojice (copyvio)). Ještě jsem se s tím nesetkal, tak kdybys to prosím prohlídl, jestli jsem to udělal dobře. Díky moc. --Daniel Baránek 22:24, 26. 1. 2008 (UTC)

Ahoj, ať koukám, jak koukám, chybu nevidím :) Dobrá práce. --Tlusťa 08:32, 28. 1. 2008 (UTC)


Art spilderman[editovat zdroj]

To si nemyslím. Wikipedista:Starman|Starman]] ¿ , 29. 1. 2008 (UTC)

Proč? --Tlusťa 13:25, 29. 1. 2008 (UTC)

Souřadnice - vesmír[editovat zdroj]

Ahoj kolego, právě jsem si všiml pro mě novinky, tedy souřadnic-vesmír. V uplynulých dnech jsem doplňoval objekty Messierova katalogu. Nešlo by požádat nějakého bota, aby to k těm článkům doplnil a nemuselo se to dělat ručně? Nevěděl jsem o této možnosti, proto jsem ta hesla vytvářel bez toho. Díky za odpověď. --Krvesaj 16:56, 30. 1. 2008 (UTC)

Nevím, optám se. Problém asi bude, že v Skymap je lepší identifikovat objekt nějakým označením, než souřadnicemi. On pak zvolí automaticky vhodné měřítko. Když tak to udělám ručně a nebo něco zbude na březen, až tu budeš :) --Tlusťa 17:00, 30. 1. 2008 (UTC)
Díky. No tak budu v březnu ručně doplňovat. Škoda, chtěl jsem "jet" nová hesla, abychom 8. března měli 100 000 hesel a já vyhrál sázku. :-) Ale i tak díky za info. --Krvesaj 17:03, 30. 1. 2008 (UTC)
Jeď a vyhraj. Já už šanci propásl, doplním tedy souřadnice. :) --Tlusťa 17:04, 30. 1. 2008 (UTC)

Díky za nápravu[editovat zdroj]

Díky za nápravu té mé snahy spustit VfD. Dělám to poprvé, a nějak se mi to zmrvilo, byť jsem se snažil postupovat úzkostlivě podle návodu. --Mmh 13:11, 5. 2. 2008 (UTC)

Není za co. Kdo nic nedělá, nic nezmrví (pěkné slovo :) --Tlusťa 13:14, 5. 2. 2008 (UTC)

Kategorie (hvězdné objekty)[editovat zdroj]

Ahoj, na své diskusní stránce jsem ti zanechal odpověď. --Krvesaj 23:37, 7. 2. 2008 (UTC)

Logo Dr. House[editovat zdroj]

Jakou licenci tedy mohu použít? Převedení do SVG formátu se používá jak pro loga či erby měst, vlajky, atp. Chápu že licence, kterou jsem zvolil patrně není správná, ale nemám v nich takový přehled. Můžete poradit?--Faigl.ladislav 18:36, 13. 2. 2008 (UTC)

Ahoj, podle mě bohužel žádnou. Erby měst, vlajky jsou již v originálu svobodné (v Česku, jinde to platit nemusí). Logo je chráněno autorským právem a vytvořením jeho kopie Vám bohužel žádná práva nevznikají, naopak porušujete práva původních autorů. Je mi to líto, vím kolik práce dá vektorizace. Jedinou cestou (ale asi nereálnou) by bylo získat souhlas držitelů práv na použíti, které je popsáno ve zkratce v šabloně {{LogoProvidedThat}} či v doporučení Wikipedie:Licenční politika u souborů. --Tlusťa 22:43, 13. 2. 2008 (UTC)

Nechci kritizovat správce, znáš mě, že to bych si netroufla, ale devět hodin je když je velká ručička na čísle 12 a malá na 9 zároveň. Tento stav již byl. Pokud máš digitální hodiny vypadá to následovně 9:00. :) --Vrbova 08:09, 14. 2. 2008 (UTC)

Díky, každý den se člověk učí :) --Tlusťa 08:43, 14. 2. 2008 (UTC)

Vladimír LaChout[editovat zdroj]

proč byla vymazána stránka Vladimír LaChout?????!!!!!!!!!!! byla opravena a doplněna!!! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jan.bitner (diskuse)

Protože nevyhovovala základním pravidlům o ověřitelnosti a významnosti. Wikipedie není prostředkem pro propagaci, jde o encyklopedii. --Tlusťa 10:16, 26. 2. 2008 (UTC)

Hvězdné mračno ve Střelci[editovat zdroj]

Zdravím zkušeného wikipedistu. Přesunul jsem článek Messier 24 na Hvězdné mračno ve Střelci, ale omylem jsem napsal Hvězdný mračno. Poté jsem opravil svoji chybu na Hvězdné mračno, ale při kontrole v šabloně Messierových objektů se pod M24 objevilo přesunutí na Hvězdný mračno ve Střelci, ale to již samozřejmě neexistovalo. Doufám, že jste se při luštění této zprávy nezamotal jako já při jejím psaní. Žádám Vás jako správce o nápravu mnou zpackanou věcí. S úctou Kvasar

Myslím, že je všechno už rozmotané :) Nic se nestalo, chyba se občas vloudí a Vaše články jsou moc pěkné. --Tlusťa 08:28, 28. 2. 2008 (UTC)


Zdravím. Chtěl bych Vás požádat, pokud by to bylo možné, o smazání portálu o druhé světové válce. Nemám bohužel čas abych se tomuto tématu na wikipedii věnoval, nadále se budu soustředit jen články o souhvězdích. Kvasar

Myslím, že nesplňuje podmínky pro rychlé smazání. Pro smazání je třeba hlasovat. Raději bych to zkusil Pod lípou, třeba se jej někdo ujme. Byla by ho škoda. --Tlusťa 16:28, 5. 3. 2008 (UTC)
Všiml sem si také, že portál není na úvodní stránce wikipedie mezi ostatními portály. Šlo by to napravit? Kvasar
Je tam. Editovat to může každý registrovaný – Wikipedie:Přehled wikiportálů. --Tlusťa 08:11, 6. 3. 2008 (UTC)

Velký mazač[editovat zdroj]

Vyznamenání za žádané mazání („Řád velkého mazače“)

Ahoj Tlusťo,
chtěl bych Ti udělit Řád velkého mazače za ten čas a práci, které věnuješ údržbě wikipedie a pomáháš ji tak posouvat vpřed. --Podzemnik 08:14, 6. 3. 2008 (UTC)

Díky, udělal jsi mi radost :) Zrovna ale teď až do pondělka budu skoro úplně mimo Wikipedii. --Tlusťa 08:18, 6. 3. 2008 (UTC)

Obrázek Pavel Smetana[editovat zdroj]

Dobry den, nevim, proc jste odstranil obrazek pavel.jpg z clanku Pavel Smetana. Uveddl jsem zdroj, autora i licenci GFDL... Kdyz dovolite, obrazek jsem vratil zpet -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Iron84 (diskuse)

Protože obrázek byl pro nedoplnění licence (či zdroje, nepamatuji si přesně ale není to důležité) po týdnu z české Wikipedie smazán. To, že jste jej nahrál znova, teď na Commons, jsem nemohl vědět. Pochopitelně, pokud je licence a zdroj v pořádku, není důvod zde tento obrázek nemít. --Tlusťa 17:52, 8. 3. 2008 (UTC)

článek George Hladík[editovat zdroj]

Dobry den, omlouvam se, ze jsem z clanku George Hladík smazal vyzvu k overeni a podminkam vyznamnosti a ze jste ji tam zas musel doplnit. Myslel jsem, ze kdyz do clanku doplnim nejake informace z overenych zdroju, bude to stacit. Je to prvni clanek do ktereho prispivam.. Mohlbyste mi prosim poradit, jak pomoci s overenim faktu a vyznamnosti? Mam nekolik katalogu soucasneho umeni, v nichz je George Hladik zastoupen a osobne jeho tvorbu respektuji. Diky za pripadnou radu. Johny

Informace o ověřitelnosti a významnosti naleznete v doporučeních Wikipedie:Ověřitelnost a Wikipedie:Encyklopedická významnost a Wikipedie:Významnost (lidé). --Tlusťa 08:01, 11. 3. 2008 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Milý Tlusťo, děkuji Vám za Vaši trpělivou a vytrvalou snahu udržet na uzdě vandaly a jiné škůdce Wikipedie. Jako projev uznání Vám uděluji své soukromé vyznamenání, Svatozář trpělivosti. Srdečně,--Ioannes Pragensis 20:01, 11. 3. 2008 (UTC)

Díky, udělal jste mě radost. Hned po ránu, den začíná pěkně :) --Tlusťa 06:13, 12. 3. 2008 (UTC)

Astronomické šablony[editovat zdroj]

Ahoj Tlusťo, chtěl bych Tě poprosit o vytvoření několika astronomických šablon: 88 souhvězdí moderní astronomie (nebo tak nějak), Infobox Mlhoviny (na wiki jsou jen hvězdokupy a galaxie, a u mnoha Messierů, které jsou mlhoviny je infobox hvězdokupy nebo galaxie). No nakonec není jich několik, ale dva. Sám si na ně netroufnu, poněvadž nejsem ještě tak zkušený. Díky za vytvoření Kvasar

OK, udělám je. Jen to bude asi chvíli trvat, jsem teď bohužel na štíru s termíny :( --Tlusťa 09:01, 17. 3. 2008 (UTC)

Šablony ikonek[editovat zdroj]

Budeš se o ty dvě šablony starat? --Miraceti 14:32, 17. 3. 2008 (UTC)

Proč? :) Jsou vůbec k něčemu? --Tlusťa 14:35, 17. 3. 2008 (UTC)
Podle mě ne, viz Ikonky - nepoužívané šablony. --Miraceti 14:37, 17. 3. 2008 (UTC)
Aha, toho jsem si nevšiml. Klidně je dej smazat, já jen zahlédl v RC editaci, co vypadala jako vandalismus. Žádný plány s nimi nemám. --Tlusťa 14:44, 17. 3. 2008 (UTC)

použití fotografie Kvety.jpg[editovat zdroj]

Zdravím, pro http://cs.wikipedia.org/wiki/Květy_(hudební_skupina) jsem přidala fotku, jejíž zdroj jsem uvedla (kapelakvety.cz) - proto nerozumím poznámce "Obrázek se nápadně podobá zdroji z: http://www.kapelakvety.cz/?str=foto" - samozřejmě že podobá, vždyť jsem ten zdroj i uvedla... Fotku jsem umístila na wikipedii po konzultaci s M. Kyšperským z dotyčné kapely, abych měla jistotu, že fotograf (byť se na fotku vztahují autorská práva) s použitím souhlasí. Co ještě musím udělat pro to, aby fotka mohla být použita? Když jsem ji na wiki nahrála, uvedla jsem, že na fotce je copyright, ale autor s použitím souhlasí. Co ještě je potřeba? Díky, Jana (Entropy 11:00, 18. 3. 2008 (UTC))

Souhlas držitele práv je třeba zaslat, tak jak jsme Vám psal, do OTRS. --Tlusťa 11:12, 18. 3. 2008 (UTC)

Pivovarnictví v žatci ... Jakub Veselý[editovat zdroj]

To nebyl nesmysl tak nevím proč jste to vymazal ...

Wikipedie je encyklopedie, k podobným hrátkám neslouží. --Tlusťa 16:07, 18. 3. 2008 (UTC)

Ale on tu opravdu zije a opravdu vari svoje pivo , klidne vam dam na nej kontakt ...


1.SC Znojmo[editovat zdroj]

Nejsem autorem 1. SC Znojmo, jen jsem se snazil clanek upravit, to ze se podoba clanku z lidovych novin jsem nevedel......puvodniho autora neznam. A tak jsem si poruseni autorskych prav neybl vedom. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pavel Brezina (diskusepříspěvky)

Omlouvám se, máte pravdu. Přehlédl jsem se v historii. Chybu napravím. --Tlusťa 20:05, 19. 3. 2008 (UTC)

http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Chl%C3%ADstov_%28okres_Rychnov_nad_Kn%C4%9B%C5%BEnou%29&diff=2370823&oldid=2370802

- jsem admin obecniho webu chlistov.unas.cz, i autorem daneho textu. prosim o navraceni editace.

chlistovak

Postupujte prosím tak jak jsem Vám napsal – zašlete potvrzení do OTRS. --Tlusťa 22:36, 19. 3. 2008 (UTC)

esperantský překlad JK[editovat zdroj]

Ahoj Tlusťo. Na esperantské wikipedii jsem objevil článek eo:Jerusalema reĝlando, který je stoprocentně překladem toho českého, avšak nikde nevidím na konci esperantského článku šablonu překlad, či inforamci že se jedná o překlad z cs. Není to poručováním práv české wikipedie a jejích autorů? نور الدين مساهمات النقاش‎ 08:00, 21. 3. 2008 (UTC)

Pokud je to opravdu překlad (esperantem nevládnu), tak myslím že ano. Určitě by měli být zmíněni původní autoři, alespoň odkazem na zdroj, tak jak je to u nás. --Tlusťa 08:08, 21. 3. 2008 (UTC)
Godil jsem jim hlášku na diskusi jejich článku, doufám že to nebudou ignorovat. Díky za pomoc Tlusťo! :) نور الدين مساهمات النقاش‎ 08:20, 21. 3. 2008 (UTC)

Tak jsem se spletl. Chybějí astronomické infoboxy hvězdokup. ne mlhovin. Kvasar

Amerigo Vespucci[editovat zdroj]

Upozorňuji Vás na vandalismus u článku Amerigo Vespuci (3 verze) **--MiroslavJosef 15:38, 26. 3. 2008 (UTC)

Díky. --Tlusťa 15:42, 26. 3. 2008 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Chtěl jsem se zeptat, jak to je s obrázky z en.wikipedia.org? Když zadám obrázek, který má příponu .jpg (většinou, alespoň pokud vím, tak se načte i u nás, ale .png a další už nejdou? Nějáká rada? Díky --NorthG 16:25, 26. 3. 2008 (UTC)

To je jen náhoda :) U nás se načtou pouze obrázky načtené zde či na Commons. Z anglické, či jiné, nikdy. Kouknětě na Nápověda:Obrázky. --Tlusťa 16:44, 26. 3. 2008 (UTC)

Rakousko[editovat zdroj]

V článcích k urgentnímu přepracování jsem viděl článek o Rakousku a jeho spolkových zemích, tak jsem ho přepracoval, ale později jsem zjistil, že už jeden existuje. Lepší, načnul jsem to u druhého v diskusi. Takže nevím co s tím? Původní: Rakouské_spolkové_země Nový: Spolkové_země_Rakouska --NorthG 20:06, 26. 3. 2008 (UTC)

Já osobně bych Spolkové země Rakouska změnil na přesměrování na Rakouské spolkové země. Vše co je v novém je i v původním, žádná informace tedy nebude ztracena. --Tlusťa 20:52, 26. 3. 2008 (UTC)

Reproduktor[editovat zdroj]

Upozorňuji na 3 vandalismy u článku Reproduktor ** Zdravím - --MiroslavJosef 14:43, 27. 3. 2008 (UTC)


Smazaný obrázek[editovat zdroj]

Proč jste smazal obrázek v článku Válka ve Vietnamu k jehož použití dala agentura AP wikipedii souhlas? A navíc jste se ani neobtěžoval mě o tom informovat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Gangster (diskuse)

Protože jde o nesvobodný obrázek (již jednou z tohoto důvodu smazaný) odporující licenční politice – vizte Wikipedie:Licenční politika u souborů. --Tlusťa 11:29, 5. 4. 2008 (UTC)
Takže i když někdo souhlasí s tím, aby byly jeho fotografie na wikipedii zobrazeny, wikipedie o ně vlastně nestojí? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Gangster (diskuse)
Ve zkratce – obrázky nesmí bránit svobodnému šíření obsahu třetím stranám. Což povolení pouze pro Wikipedii brání. --Tlusťa 11:49, 5. 4. 2008 (UTC)
Já doufal, že editorům wikipedie jde především o čtenáře. Na základě vašeho vyjádření jsem nabyl dojmu, že jde spíše o to co nejvíce usnadnit práci několika málo jedincům, kteří chtějí obsah wikipedie dále přebírat. To je dle mého názoru zásadní chyba. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Gangster (diskuse)
Netvořím licenční politiku Nadace a ne vždy s ní souhlasím. Pouze ji respektuji. --Tlusťa 12:40, 5. 4. 2008 (UTC)


Rekonstrukce astronomického portálu[editovat zdroj]

Přeji dobrý den Tlusťo. Chtěl sem Tě požádat o pomoc při rekonstrukci astronomického portálu. Pokud budeš mít čas tak se domluvíme na opravě. Díky Kvasar.

Upozornění na editace z 195.113.185.54[editovat zdroj]

Včera, patrně tentýž člověk, intenzivně vandalizoval články Václav Klaus, Mirek Toplánek, Santa Claus, Vánoce a Jiří Paroubek - dělal to včera přes poledne zrovna ve chvilce kdy nebyl nikdo ze správců přítomen - blokování na 2 hodiny nepovažuji v tomto případě za příliš moudré, spíše bych se přikláněl k 6 hodinám (případ jsme popsali na nástěnce správců) ** Zdravím --MiroslavJosef 08:39, 10. 4. 2008 (UTC)

Je to škola, bude stačit než jim skončí hodina. Každopádně díky, dám na něj pozor. --Tlusťa 08:46, 10. 4. 2008 (UTC)


Luboš Novotný (zpěvák)[editovat zdroj]

rozlišovač treba Luboš Novotný je tiež český hudobník hráč na dobro. Luboš Novotný slovenský spevák a Luboš Novotný hráč na dobro nie sú tá istá osoba. Sú to dve osoby s rovnakým menom. Tom78.

Myslel jsem, že český bude Luboš Novotný, slovenský Ľuboš Novotný. Pokud oba začínají na Ľ pak se omlouvám a přesun se provede zpět. --Tlusťa 12:17, 10. 4. 2008 (UTC)

... jen na dovysvětlenou - jsem s uživatelem Tom78 ze slovenské Wiki předběžně domluven, že bude na českou Wiki raději psát spisovně slovensky než směsí špatné češtiny a slovenštiny, protože to pak vedlo k mnoha opakovaným úpravám, jenž byly zbytečné (takto je to jednodušší pro něj i pro nás) ** Zdravím Vás i Toma78 **--MiroslavJosef 12:25, 10. 4. 2008 (UTC)

Skvělá a přínosná spolupráce :) --Tlusťa 12:27, 10. 4. 2008 (UTC)
Vymazání vašeho dotazu tady beru jako souhlas. Pokud je to jinak, napište. --Tlusťa 13:45, 10. 4. 2008 (UTC)


Áno ja sa ospravedlňujem už som to po hľadaní našiel raz je napísaný ako Luboš a inokedy ako Ľuboš. Aj na slovenskej som ho písal ako Luboš. ale správne - máte pravdu je Ľuboš Novotný slovenský spevák z Trnavy. Sypem si popol na hlavu. To sa tak hovorí, keď sa urobí niečo blbé. Tom78.

I tady se tomu tam říká :) Nic se neděje a těším se na další pěkné články. --Tlusťa 14:36, 10. 4. 2008 (UTC)

Dubnové číslo Wiki-Wiki[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že sis úsměvem předplatit na tento rok, tak ti posílám dubnové číslo zatím elektronického časopisu Wiki-Wiki: Wiki-Wiki 1. --Juan de Vojníkov 14:18, 11. 4. 2008 (UTC)

Díky. --Tlusťa 07:05, 14. 4. 2008 (UTC)

Názvy souhvězdí[editovat zdroj]

Ahoj Tlusťo. Tak jsem se pustil do přesouvání názvů souhvězdí. Píšu je v 1. pádu např. Souhvězdí Had. Pokud by se Ti však zdálo vhodnější napsat to takto: Souhvězdí Hada, tak se ozvi a já to přesunu. Jinak je to docela práce, budu muset opravit i šablonu 48 Ptolemaiových souhvězdí nebo šablonu Zvířetníku. Zatím Kvasar

No články, jsem nakonec přeměnil do genitivní podoby, ale některé nešly. Souhvězdí Labuť, Souhvězdí Kozoroh, Souhvězdí Štír, Souhvězdí Lev, Souhvězdí Lodní záď, Souhvězdí Panna, Souhvězdí Pec, Souhvězdí Rak, Souhvězdí Ryby, Souhvězdí Střelec, Souhvězdí Vlk, Souhvězdí Vodnář, Souhvězdí Váhy. Prosil bych Tě tedy, abys je také upravil. Díky Wikipedista:Kvasar
Během dneška to udělám. Myslím že je to tak lepší. Díky za odvedený kus práce. --Tlusťa 07:05, 14. 4. 2008 (UTC)

Autorská práva[editovat zdroj]

Revertoval jsem tvé odstranění linku na stránky údajně porušující autorská práva. Vzhledem k tomu, že práci napsal J. Benda a po odmazání dvou chlívků v adresním řádku se dostaneme na hlavní stránku, kde nás zdraví opět Honza Benda, bych řekl, že tam k žádnému porušování práv nedochází, na svých vlastních stránkách si snad člověk tu vlastní diplomku může vyvěsit, ne? --Cinik 17:35, 15. 4. 2008 (UTC)

Pak tedy OK. Otázkou je, jestli ten odkaz patří k ní. Sice jí cituje... Nemám chuť to celé číst, nechávám to na tobě. --Tlusťa 17:45, 15. 4. 2008 (UTC)

84.244.90.19[editovat zdroj]

Pozor, je to velmi agesivní uživatel - opakovaný vandalismus téhož (ukrajinské místní názvy) **--MiroslavJosef 11:19, 16. 4. 2008 (UTC)

Díky, koukám že je již vyřešeno. --Tlusťa 11:22, 16. 4. 2008 (UTC)

Není zač, není to poprvé a bude se to pravděpodobně opakovat, je to nějaký nacionalistický cvok

Obrázek[editovat zdroj]

Zdravim, u tohohle obrázku imho není správná licence. PD by možná prošlo, ale ne 100 let po smrti autora, max tak 70 let po uveřejnění fota neznámého autora. Tak se na to pls koukni, ta se v tom vyznáš trochu líp než já:-) A kdybys to chtěl mazat, tak se zas tolik neděje, mám náhradní fotku jen ji musim nahrát na commons Jedudědek 14:04, 19. 4. 2008 (UTC).

Ahoj, vůbec nevím jak Zp dospěl k názoru, že fotografie je public domain. Není žádná jistota, že je autor anonymní (myslím, že se k jeho určení neudělal vůbec žádný krok). A jestli není – proč by měl být 70 let po smrti? Pokud máš fotografii s jasnou licencí, určitě bude lepší. --Tlusťa 06:56, 21. 4. 2008 (UTC)
Tak už má profesor Jedlička nový obrázek. Je to sice jenom deska na zdi, na druhou stranu, deska zcela bezproblémová ;-) Jedudědek 12:48, 24. 4. 2008 (UTC)

Žijící[editovat zdroj]

Dobrý den, připojil jste mi poděkování za příspěvek na stránku dny. Jedná se o pana Ludo Lehena. Dožadoval jste se doplnit jeho datum úmrtí. Naštěstí, přes všechny útrapy, které ho v životě potkaly, tento vynikající malíř a člověk s velikým srdcem ještě žije. Pokud umře, určitě tam úmrtí doplním. Jsem s přáním hezkého dne Ludmila

Jistě jen k těm, co již nežijí. :) --Tlusťa 08:01, 24. 4. 2008 (UTC)

Ahoj. Četl jsem si tvůj příspěvek v diskuzi k článku Galileo (sonda). Souhlasím s tebou, že by bylo lepší napsat Sonda Galileo. Jak jsem také napsal do diskuze u Chmee2 byl bych pro aby se to udělalo i planet: například planeta Venuše. Wikipedista: Kvasar

Sondu přesunu, planety by bylo asi vhodné prodiskutovat Pod lípou. --Tlusťa 08:45, 25. 4. 2008 (UTC)

Dotaz na uvedení zdroje a licence[editovat zdroj]

Co mám uvést jako zdroj obrázků, když je chci naskenovat ze Slovníku českých spisovstelů, který nemá autora, jen ho redigovali Rudolf Havel a Jiří Opelík a má © Československý spisovatel 1964? --Alfi51 15:23, 5. 5. 2008 (UTC)

Jako zdroj uveďte tu knihu. Ale jde opravdu o svobodné obrázky? Ve zkratce: jejich autor musí být buď 70 let po smrti a nebo, pokud jde o dílo anonymní, musí uplynout od jeho první publikace také 70 let. --Tlusťa 15:26, 5. 5. 2008 (UTC)

Voyager 2[editovat zdroj]

Přeji hezký den. Všiml jsem si, že jste revertoval změnu anonymního uživatele v článku Voyager 2 s tím, že v článku uvedený údaj vychází z citovaného zdroje. Já jsem však v citovaném zdroji nic takového nenašel. Ověřil jste si tuto informaci před revertem? Jan.Kamenicek 10:36, 11. 5. 2008 (UTC)

Moje chyba, to já jsem špatně hledal. Jan.Kamenicek 20:07, 11. 5. 2008 (UTC)
Takže všechno OK? --Tlusťa 07:14, 12. 5. 2008 (UTC)
OK. Jan.Kamenicek 08:39, 12. 5. 2008 (UTC)
  • Prosím tě kdo je Flere-Imsaho, že upravuje šablony bez jakékoli diskuse. --Pernak1 18:06, 13. 5. 2008 (UTC)
Asi se budeš muset optat jeho (jí?) Nic o něm (ní) nevím :) --Tlusťa 18:23, 13. 5. 2008 (UTC)

Dobrý den, omlouvám se za umístění šablony experimenty2 na diskusní stránku wikipedisty Nikšíček. Spletl jsem si uživatelskou stránku s běžným článkem a považoval jsem ji za vandalismus :-) --Gothic2 15:46, 14. 5. 2008 (UTC)

Kdo nic nedělá nic nezkazí. Prostě chyba se stane a pokud je její náprava takhle snadná... :) prostě nic se neděje. --Tlusťa 15:47, 14. 5. 2008 (UTC)

Stránky - Klára Pernicová[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych se zeptat proč mi nedovolíte vložit informaci o začínající české umělkyni. Byly mi zamítnuty pro encyklopediskou nevýznamnost.

  1. 08:01, 15. 5. 2008 Tlusťa (diskuse | příspěvky) maže "Klára Pernicová" ‎ (již jednou smazáno pro encyklopedickou nevýznamnost)

JEden wikipedista mi řekl že poprvé byly moc strohé, proto jsem doplnil životopis a kompletnější údaje o této umělkyni. Ale i když sem se díval tak některé stránky jdou strohé na úrovni několika slov. Máme v naší škole podporovat zájem o nové začínající umělce jejich umístěním na wiki, ale jak může být začínající umělec sem umístěn a stát se obecně známějším, když dovolíte vložit informace jen již "slavných". Podle mého názoru to není žádná reklama vandalismus a podobně, ale snaha rozšíření a zviditelnění nové osobnosti, která se i díky Wiky může stát známou. Díky za odpověď Lukáš

Je to obráceně, ne stát se díky Wikipedii známou, ale až bude známá, může být ve Wikipedii. Takovéto články odporují základním pravidlům Wikipedie – ověřitelnost a významnost. --Tlusťa 08:16, 15. 5. 2008 (UTC)
Podle mého názoru to reklama je, když se někdo díky Wikipedii stane slavným. Wikipedie je encyklopedi, nikoliv propagační agentura.--Juan de Vojníkov 08:35, 15. 5. 2008 (UTC)

článek o skupině[editovat zdroj]

Nevidím důvod proč nenapsat do veřejné encyklopedie o týmu, který trvá již 5 let. Je to informace pro lidi, kteří o něm chtějí něco vědět, pokud si přečtete článek zjistíte, že se nejdená o propagaci. Není také důvod jsme nezisková organizace a máme vlastní encyklopedii zbraní o 1000 kusech. Myslíte, že to neni volně por zájem lidí? koukněte se sem: http://www.asp.asportal.cz/encyklopedie_zbrani.html -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) MartyCZ (diskusepříspěvky)

Ještě jednou, jako u Vás v diskusi – Wikipedie je encyklopedie. Má obsahovat články o pouze významných a ověřitelných tématech. --Tlusťa 12:00, 15. 5. 2008 (UTC)

07:36, 17. 5. 2008 Tlusťa (diskuse | příspěvky) maže "Dirac (kodek)" ‎ (obsah byl: „{Smazat|Duplikát k Dirac} "Dirac" by mel byt prejmenovan na "Dirac_(kodek)" viz. EN Wikipedia“)

Prejmenovani he mozne ? Nikdo zatim neprokazal nemoznost, viz diskuse. 91.112.14.50 14:41, 18. 5. 2008 (UTC)

Nevím, jestli Vás chápu správně – chcete přesunout článek Dirac na název z rozlišovačem? Není lepší název takový jaký je? --Tlusťa 07:17, 19. 5. 2008 (UTC)

Osobní útoky[editovat zdroj]

Laskavě nevracejte osobní útoky, nebo budu žádat Vaše zablokování.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fido Two (diskusepříspěvky)

Laskavě nevandalizujte cizí příspěvky, laskavě nepoužívejte open proxy. Žádat zablokování smaozřejmě můžete. Jo a změna identity je trapná, nevím proč vytváříte loutky. --Tlusťa 18:48, 20. 5. 2008 (UTC)

Meta Requests for Comments[editovat zdroj]

Hello

Please state your opinion at the current request of comments on meta here. Thanks.--Alnokta 15:44, 21. 5. 2008 (UTC)

Zdravím. Na OTRS byl zaslán souhlas k použití textu ze soukromých internetových stránek o americko-izraelském protiraketovém systému Arrow. Kdy bude možné článek založit? Děkuji.--Faigl.ladislav 19:07, 22. 5. 2008 (UTC)

Reverty vandalismů[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na něco ohledně revertů. Pokud nastane situace, že vandal provede dvě editace na jedné stránce hned za sebou, jak mám jakožto uživatel správně postupovat? Před chvílí se mi totiž stalo, že sem revertoval druhý vandalismus v pořadí, a vlastně jsem stránku pouze vrátil k předchozímu vandalismu (což není dobře :-) Jak tedy správně postupovat? Díky za radu --Gothic2 07:39, 27. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, je to jednoduché, nepoužiješ funkci vrácení zpět, která vrací jen poslední editaci, ale v historii otevřeš verzi, která je poslední před vandalismem. Dáš editovat, nezalekneš se varování, že edituješ zastaralou verzi stránky a s nějakým shrnutím ji uložíš. Lidsky je to popsáno v Wikipedie:Revert :) --Tlusťa 07:47, 27. 5. 2008 (UTC)

Aha, jo díky, vysvětlil jsi mi to dobře :-)) --Gothic2 07:51, 27. 5. 2008 (UTC)