Diskuse s wikipedistou:Kibitzer

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Adamovec

Přeju vám příjemnou spolupráci s Wikipedií, s pozdravem Wikipedista Reo + | 21:27, 28. 7. 2006 (UTC)

Geo šablony[editovat zdroj]

Zdravím, {{Geo cz}} patří pouze do článků o českém místopise. Pro dalmatská místa použijte, prosím, {{Geo dm}} či {{Geo dms}}. Díky.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 19:39, 10. 8. 2006 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Chci Vás však poprosit o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak článek bude vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, tak vyplňte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň také dáváte najevo, že další změny v nejbližší době neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout a opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc. Tlusťa 09:38, 8. 9. 2006 (UTC)

Odpověděl jsem ti u sebe. Tlusťa 10:00, 8. 9. 2006 (UTC)

Zdravím! Můžu se zeptat, z jakého pramene se čerpá jistota o datu jejího narození? Různe zdroje totiž uvádějí různé údaje, proto byla ta nejistota. Díky! --slady 06:12, 14. 9. 2006 (UTC)

Ahoj. Datum jsem našel na http://www.csfd.cz/herec.php?1299 (Česko-slovenská filmová databáze). Jde o stránky, ze kterých jsem čerpal např. české názvy am. filmů, a problémy jsem zatím nezaznamenal, ovšem nikdo nejsme neomylný, proto pokud je datum nesprávné, tak se omlouvám ;-) Hezký den, --Kibitzer 16:23, 14. 9. 2006 (UTC)
Zdravím! Právě že se neví, co je správně, protože například http://www.cfn.cz/detail_osoba.php?oid=21547 (České filmové nebe) uvádí 15. řijna, ale jinak jsou stránky také spolehlivé. To je právě to dilema... Smažu konkrétní den a necháme to na později. --slady 20:38, 14. 9. 2006 (UTC)
OK, tak ještě jednou se omlouvám a doufám, že se to brzy pořádně vyřeší ;-) --Kibitzer 11:36, 15. 9. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Tlusťa 10:10, 18. 9. 2006 (UTC)

Ahoj, obrázek je stažený z anglické wikipedie (doufám, že se to smí - pokud ne, omlouvám se), včetně licence. Nějak si nejsem jist jak to všechno k obrázku doplnit, takže bych poprosil o pomoc ;-) díky

Správně by bylo ještě doplnit podrobnosti o držiteli autorských práv tak jak se píše na Wikipedie: Fair use, ale zatím se to odbývá skoro u všech. Pravděpodobně později to začne být vyžadováno (viz návrh doporučení a diskuse k němu). Tlusťa 06:56, 20. 9. 2006 (UTC)

Obava o Salcburk[editovat zdroj]

Nebojte, ten článek se nesmaže, vždyť již je tam dost českého textu. To jen šablona je takové bububu. Ale německý text tam nemůže zůstat, takže to nepřeložené se odstraní, což však nikomu nebrání aby si to podle německé Wikipedie zase přeložil. --Li-sung 12:44, 19. 9. 2006 (UTC)

Fajn, takže můžu pokračovat v překladech ;-) Měl jsem strach, že přeložím pár odstavců a článek zmizí ;-) --Kibitzer 12:47, 19. 9. 2006 (UTC)

Obr. bez licence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Tlusťa 11:40, 21. 9. 2006 (UTC)

Imagevio[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Zdenek Izer.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

Tlusťa 01:06, 7. 10. 2006 (UTC)

Tak já už fakt netušim o co komu jde. U obrázku je jasně uveden zdroj i licence (Promotional - dle mého názoru pravdivě). To je s každým obrázkem něco ...

Když to řeknu ve stručnosti – prostě krást se nemá. Jednou ze základních podmínek fair use je předpoklad, že držiteli práv nebude užití obrázku vadit. No a pokud držitel práv napíše: Žádný z materiálů nesmí být bez výslovného svolení stahován, publikován ani kopírován [1], lze fair use použít jen velmi ztěžka. Je nutné si uvědomit, že {{Promotional}} není licence. Naopak. Fair use znamená, že (bez jakékoliv opory v českém právním řádu) použijeme obrázek v rozporu s autorskými právy a jen předpokládáme, že jeho užití nebude držiteli práv vadit. No pokud to držitel práv již dopředu podmiňuje použití povolením... Nebo snad povolení máte a jen jste na něj zapomněl?Tlusťa 21:26, 8. 10. 2006 (UTC)

OK, prolezl jsem šuplíky a povolení (alespoň týkající se tohoto imiče) nikde. Tak ho smažem (tedy, smažete), a bude klid ;-). Haleluja tatranky.

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Učeň“

Milý Davide, jakožto tvůj jmenovec bych ti rád vyjádřil poděkování za stálou věrnost Wikipedii. V současné době jsi „Učeň“ za více než 1000 editací a 3 měsíce působení mezi námi. Díky a jen tak dál. --Krvesaj 3. 8. 2008, 15:20 (UTC)

Adamovec[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Adamovec. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 11. 12. 2015, 15:30 (CEST)Odpovědět