Wikipedie:Studenti píší Wikipedii/Marketingové aplikace (2016/2017)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Marketing: Trefa do černého

Ing. David Schüller, Ph.D. (uživatel DavidSchuller) vyučuje na Fakultě podnikatelské VUT v Brně předmět Marketingové aplikace. V průběhu zimního semestru 2016 jeho studenti ve skupinách rozšiřují na Wikipedii články z oblasti marketingu a nástrojů, s jejichž pomocí bývá aplikován. Spolupráce univerzity s Wikipedií navazuje na úspěšný projekt z let 2013, 2014, 2015 a letního semestru 2016. Ambasadorem Wikipedie pro tuto spolupráci je Marek Blahuš (uživatel Blahma). Práce studentů je evidována prostřednictvím rozšíření Education Program a studenti jsou vedeni k využívání intuitivnějšího textového editoru Vizuální editor. Oproti předchozím běhům je v tomto roce jejich práce soustředěna na rozšiřování stávajících článků.

Pro zobrazení této stránky v rozšíření Education Program, tedy i se seznamem studentů a článků, použijte tento odkaz:

#REDIRECTKurz:Vysoké učení technické/Marketingové aplikace (2016-2017)
Tato stránka je měkké přesměrování.

Pokyny pro studenty[editovat | editovat zdroj]

0. Na hodině si ve spolupráci s vyučujícím vytvořte pracovní skupinu a vyberte si článek, který budete rozšiřovat. Názvy článků se na Wikipedii uvádějí v českém základním tvaru (podrobně jsou pravidla popsána v doporučeních).
Při hledání a volbě článku, který budete rozšiřovat, se můžete inspirovat seznamem již existujících článků v kategorii Marketing. Jiné články lze hledat zadáváním souvisejících slov do vyhledávacího pole vpravo nahoře.

1. Zaregistrujte se do Wikipedie.
(Nezapomeňte zadat a ověřit svou e-mailovou adresu, abychom s vámi mohli takto komunikovat.)

2. Zapište se do kurzu.
(Vaše uživatelské jméno se poté začne zobrazovat v seznamu studentů na konci této stránky.)

3. Přidejte svůj článek na seznam vedle svého uživatelského jména.
(Pokud vám našeptávač zamýšlený název sám nenabízí, něco je špatně – vašim úkolem v tomto předmětu je rozšiřovat již existující článek, nikoliv psát nový.)

4. Začněte článek rozšiřovat (na jeho jméno v seznamu dole se již dá kliknout).
(Jak se to dělá, to vám bude ukázáno na hodině. Můžete rozšiřovat po částech, nezapomeňte ale vždy svou práci uložit. Počítejte s tím, že vedle vás mohou do článku zasahovat i jiní wikipedisté.)

5. Po dokončení práce na rozšiřování článku zkontrolujte, že článek splňuje všechny náležitosti.
(Článek by měl splňovat základní podmínky na formát a vzhled, obsahovat reference na zdroje dokládající obsažená tvrzení a splňovat další podmínky, které budou stanoveny vyučujícím.)
(Termín pro odevzdání práce stanoví vyučující na přednášce či cvičení. Potom budete mít ještě týden k zareagování na případné připomínky.)

Jak editovat[editovat | editovat zdroj]

Návody[editovat | editovat zdroj]

Ukázky[editovat | editovat zdroj]

Kontakty, pomoc[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]