Wikipedie:Studenti píší Wikipedii/Marketingové aplikace (2015/2016)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Marketing: Trefa do černého

Ing. David Schüller, Ph.D. (uživatel DavidSchuller) vyučuje na Fakultě podnikatelské VUT v Brně předmět Marketingové aplikace. V průběhu letního semestru 2016 jeho studenti ve skupinách zpracovávají na Wikipedii články z oblasti marketingu a nástrojů, s jejichž pomocí bývá aplikován. Spolupráce univerzity s Wikipedií navazuje na úspěšný projekt z let 2013, 2014 a 2015. Ambasadorem Wikipedie pro tuto spolupráci je Marek Blahuš (uživatel Blahma). Práce studentů je evidována prostřednictvím rozšíření Education Program a studenti jsou vedeni k využívání intuitivnějšího textového editoru Vizuální editor.

Pro zobrazení této stránky v rozšíření Education Program, tedy i se seznamem studentů a článků, použijte tento odkaz:

#REDIRECTKurz:Vysoké učení technické/Marketingové aplikace (2015-2016)
Tato stránka je měkké přesměrování.

Pokyny pro studenty[editovat | editovat zdroj]

0. Na hodině si ve spolupráci s vyučujícím vytvořte pracovní skupinu a vyberte téma článku, který budete zpracovávat. Je třeba si stanovit český název článku v základním tvaru (řiďte se prosím doporučeními) a také ověřit, zda článek na stejné nebo velmi podobné téma již na Wikipedii neexistuje.
Při volbě se můžete inspirovat seznamem již existujících článků v kategorii Marketing. Jiné články lze hledat zadáváním souvisejících slov do vyhledávacího pole vpravo nahoře.
! V názvu článku prosím uvádějte buď pouze český název, nebo pouze odborný anglický název, nikoliv však oba. Stejně tak neuvádějte v názvu článku současně zkratku i její význam. Alternativní názvy a zkratky patří až do samotného textu článku. Závorky použijte jedině pro rozlišení oboru v případě, že již existuje článek o stejném názvu s jiným významem (např. Diverzifikace (marketingová strategie) vs. obecně Diverzifikace nebo Radek Chalupa (manažer) vs. Radek Chalupa (programátor)).

1. Zaregistrujte se do Wikipedie.
(Nezapomeňte zadat a ověřit svou e-mailovou adresu, abychom s vámi mohli takto komunikovat.)

2. Zapište se do kurzu.
(Vaše uživatelské jméno se poté začne zobrazovat v seznamu studentů na konci této stránky.)

3. Přidejte svůj článek na seznam vedle svého uživatelského jména.
(Pokud vám našeptávač zamýšlený název sám nabízí, něco je špatně – takový článek už existuje a budete zřejmě muset změnit téma.)

4. Založte článek a napište do něj alespoň tři věty:

(Po stisknutí tlačítka následujte další instrukce. Článek zakládejte až v okamžiku, kdy už se jej chystáte editovat, aby nezůstal dlouho úplně prázdný.)

5. Dále článek rozšiřujte (funkční odkaz na něj nyní již naleznete v seznamu dole).
(Článek můžete psát i po částech, jen vždy před odchodem nezapomeňte svou práci uložit.)

6. Propojte článek podle návodu s ekvivalentními články v jiných jazycích.
(Stačí, když propojíte svůj český článek s anglickým; ostatní jazykové verze se doplní samy.)

7. Po dokončení práce na článku zkontrolujte, že článek splňuje všechny náležitosti.
(Článek musí dobře vypadat, být dlouhý 5 až 10.000 bajtů – velikost zjistíte pod záložkou „Zobrazit historii“ – a obsahovat nejméně tolik referencí, kolik je členů vaší skupiny, nejméně však dvě.)
(Termín pro odevzdání je v první polovině dubna – přesný termín vám sdělí vyučující na přednášce či cvičení. Potom budete mít ještě týden k zareagování na případné připomínky.)

Jak editovat[editovat | editovat zdroj]

Návody[editovat | editovat zdroj]

Ukázky[editovat | editovat zdroj]

Kontakty, pomoc[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]