Diskuse s wikipedistou:Mercy: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Editace uživatele „85.207.15.52“ vrácena do předchozího stavu, jehož autorem je „Mercy“.
Řádek 229: Řádek 229:


:Dobrý večer, jenom dodám, že jsem Vám důvod ke smazání uvedl na Vaší [[Wikipedista_diskuse:85.207.15.52|diskusní stránce]]. S pozdravem -- [[User:Mercy|Mercy]] ('''[[User talk:Mercy|☎]]|[[Special:Contributions/Mercy|✍]]''') 14. 9. 2009, 21:28 (UTC)
:Dobrý večer, jenom dodám, že jsem Vám důvod ke smazání uvedl na Vaší [[Wikipedista_diskuse:85.207.15.52|diskusní stránce]]. S pozdravem -- [[User:Mercy|Mercy]] ('''[[User talk:Mercy|☎]]|[[Special:Contributions/Mercy|✍]]''') 14. 9. 2009, 21:28 (UTC)

== Smazání stránky DisCryptor ==

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat co je podle Vás považováno za významný software? Musí to být open-source nebo software nadnárodní korporace, aby mohl být na stránkách wikipedie? A co se týká propagace, tak navrhuji smazat spoustu jiných stránek na wiki namátkou IPod, Microsoft Office a další.

Děkuji za vyjádření

Ladislav Suchanek

Verze z 15. 9. 2009, 11:01

Návod k použití

Pokud chcete něco sdělit Vy mně, napište mi sem, odpovím Vám tady.
Pokud chci něco Vám, napíšu Vám na vaši diskusi, odpovězte mi tam.

Modernizace české wikipedie

podtitul:nevím jestli jsem na správné adrese.. (jsem?)

Ahoj, zrovna jsem se "vrátil" z turné po polské a slovenské wikipedie a musím říct "no páni". Všechny ty nové šablony a jiný systém historií. Když vidím šablonu jako třeba [1] či [2] tak si říkám, že malá modernizace by tady nezaškodila, chci říct, polská a slovenská wikipedie je tady stejný čas jako ta česká, ale tam jsou nějaký veliký změny, tím samozřejmě nechci říct, že se tady nic neděje, to ne, ale je tu cítit jakési zastarávání. Nechci do toho samozřejmě vrtat sám (jednou to stačilo se šablonou Singl Mini, že.), protože tohle chce "týmovou spolupráci" Jsem plný optimistické naděje, že můžeme lecos změnit. Co ty na to? RockandDiscoFanCZ 25. 8. 2009, 20:09 (UTC)

Ahoj, otázka je, co si pod tou modernizací představuješ. Edituj s odvahou. -- Mercy (|) 26. 8. 2009, 07:06 (UTC)
Tak nejprve bych doporučil (to je to jediné co mohu dělat) vyměnit všechny úklidové šablony typu Neověřeno | Bez zdrojů za ty boxy se zelenou stuhou [3] [4]. Dále bych sestrojil více údržbových wiki šablon, např. vytvořil bych šablonu k [5] (existuje tu sice něco podobného, ale to je absolutní katastrofa - vypadá to jako šablona "smazat"). Pak bych vyměnil (co nejvíc) šablon typu [6], pak bych rozšířil více triviálních kategorií ("Zpěvák, který rád zpívá ve sprše", "Písně produkované MC Tondou Kostitřasem"), atd - ovšem tyto kategorie budou moct existovat, až tu bude více článků, že jo. Tak nějak takhle bych si představoval tu "modernizaci". Ale tohle závisí především na ostatních, kdybysme hlasovali a padlo by "my to nechceme", tak se s tím nedá hold nic dělat, ale jako nápad, je to podle mého názoru dobré. RockandDiscoFanCZ 26. 8. 2009, 10:18 (UTC)
Zrovna s údržbářskými šablonami bych v tuto chvíli nespěchal, protože existuje projekt, který je má v plánu řešit centrálně. Šablona Významnost opravdu vypadá podobně jako šablona Smazat, ale bude to do jisté míry tím, že se podle ní skutečně maže :) Infoboxy jsou opravdu katastrofa, hlavně proto, že často byly vytvářeny lidmi, kteří se s tím do značné míry teprve učili zacházet. Ideální by bylo vytvořit jednoduchý vzor, podle kterého by se dala udělat většina infoboxů, ale to je spíš na diskusi sem. -Reaperman 26. 8. 2009, 10:31 (UTC)
No koukám, že se WikiProject šablony moc nehne (skoro to vypadá, jako že je to všem jedno). Než tam napíšu návrh, tak nám už ty šablony vyměněj :). Jo mimochodem, koukám že to je ta beta verze; to jako všechny wikipedie se naráz proměněj v tenhle nevžitej design? (zbytek řeším v diskusi "upravit") RockandDiscoFanCZ 26. 8. 2009, 18:54 (UTC)

Zdravím, heslo zmiňované v nadpisu je v nedobrém stavu. Onen dole přidaný článek byl vložen asi po dodání potvrzení autora, že jej zkopíroval jako svůj text z vesnického webu. To je v pořádku, ale takto to nechat nelze. Já si půjčil knihy k doplnění hesla, k orefování, ale budu se starat jen o rozšiřování té horní části. Ten spodek je na Vás. Tuším to povídání pána (je mu přes 80 let) chce rozebrat, něco přidat do místopisu obce a dalších hesel, jenže pak tam budou problémy se zdroji. Nejen mě poslal dlouhé dopisy, že wikipedii nerozumí a že to zčásti opsal z cizí rodinné kroniky (tedy přiznal copy původního zdroje). Tož podumejte, když už jste se do toho vložil. --Zákupák 26. 8. 2009, 15:40 (UTC)

Dobré ráno a díky za upozornění. Do OTRS došlo prohlášení, že daný pán jen autorem toho textu, proto jsem jej potvrdil. Úpravou potvrzovaného textu se ve většině případů nehodlám příliš zabývat, protože mi dost času zabírá už přidání samotného potvrzení, a proto tento text obvykle nechávám na ostatních wikipedistech. Vkladateli během dne napíšu e-mail a podle výsledku se rozhodnu o případném ponechání či odmazání textu. -- Mercy (|) 27. 8. 2009, 07:01 (UTC)

Zakrslé prasátko - proč smazáno

Dobrý den, nechápu proč byl smazán článek o zakrslém prasátku. Chtěla jsem si sama něco najít na internetu, ale je k tomuto tématu prázdný, tak jsem se rozhodla něco o tomto tématu napsat, aby čestí lidé konečně něco o tomto domácím mazlíčku věděli. Nepsala jsem tam nic co by poukazovalo na někoho, na něco špatného. Popsala jsem co to vlastně zakrslé prasátko je, jaké vlastně ve skutečnosti je, nevím proč jste to tedy neupravili!!!když Vám to nešlo pod nos, jak se říká. Napište mi přesně věty co vám nešli pod nos a jak by jste je napsali VY. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 90.180.106.196 (diskuse)

Dobrý den, text vašeho článku nebyl psán encyklopedickým stylem, ale stylem příspěvku jako do nějakého dětského blogu. My jsme ale seriózní encyklopedie. S pozdravem -- Mercy (|) 27. 8. 2009, 07:16 (UTC)

Obrázek georgi_markov. jpg

Autorská práva jsem na obrázek získal od admina webu http://www.georgimarkov.webgarden.cz/, myslím, že můj obrázek byl tedy smazán neprávem.--TheAnkopinko15 28. 8. 2009, 07:51 (UTC)

Dobrý den, jak to můžete prokázat? Je správce daného webu autorem obrázku? Já ho našel i na jiných zahraničních webech a dost pochybuji, že daný admin k němu má autorská nebo vlastnická práva. -- Mercy (|) 28. 8. 2009, 07:53 (UTC)


Dobrá, myslím, že o obrázek usilovat nebudu. Nebudu ani naléhat, když si to myslíte. Ani na zahraničních stánkách není obrázek k dispozici, tak z této chyby si vezmu ponaučení. Přeji hezky den--TheAnkopinko15 28. 8. 2009, 09:12 (UTC)

А. Погодин

Thank you! --А. Погодин 28. 8. 2009, 10:01 (UTC)

ArthurBot and ru:Плазмодий/Плазмодии

Hi,

Your bot (and another one before it) insists on adding interiwki to the Russian article ru:Плазмодий. This used to be correct before the page was moved to a more precise title ru:Плазмодии (in plural), and the singular became a sort of a disambiguation page. Could you please order your bot re-link the latter (where the same interwiki exists) to/from en:Plasmodium and the corresponding pages in other languages, and remove the old links to the former title from all the languages?

Thank you,

--Abanima 29. 8. 2009, 13:46 (UTC)

Hi, I'll have a look at it and will try to fix the problem. There are probably some wrong backlinks which confuse the bots running in autonomous mode. Best regards, -- Mercy (|) 30. 8. 2009, 09:50 (UTC)

Rozšířit

Zdravím, ad š. Rozšířit, nějak nechápu redir na pahýl, šablona je duplicitní, ale byla vložena jen v jednom článku (který jsem již repahýloval), takže nač redir místo smazu? Mám za to, že šlo v Wikipedie:Hlasování o smazání/Šablona:Rozšířit o hlasování o smazání, důvod pro redir nějak nevidím... --Elm 31. 8. 2009, 10:39 (UTC)

Ahoj, ten redirect jsem udělal schválně, aby tu šablonu někdo náhodou znovu nezaložil. Jestli si myslíš, že je to zbytečné, tak si klidně řekni a já ji smažu. -- Mercy (|) 31. 8. 2009, 10:43 (UTC)
Dobrá, tedy prevence - důvod beru, OK. --Elm 31. 8. 2009, 10:46 (UTC)


Hotel

Dobrý den Mercy,

wikipedii používám velmi často a když jsem náhodou objevila informace o hotelu Intercontinental, napadlo mě že bych mohla vložit také pár informací o historii Hotelu Luník, kde pracuji a má také zajímavou minulost, která možná vypovídá víc o zaplaťpánbůh minulé komunistické éře než Intercontinental, který byl běhěm této doby založen a fungoval za podivných okolností a přežil ji s mnohem větší lehkostí, než Luník. Pominu-li fakt, že jsem nevložila žádné kontaktní informace, pouze fakta a u odkazu již zmíněného Intercontinentalu je přímý link na stránky hotelu, říkám si že možná doba minulá ještě tak úplně neskončila a podivné věci se dějí stále. Osobně mě dost mrzí Váš nerovný přístup a způsob jakým jste zareagoval(a), ale to je tak asi všechno co s tím můžu udělat. Eva Karpíšková

Dobrý den, děkuji za Vaši zprávu. Uváděný hotel Intercontinental na rozdíl od Vašeho hotelu splňuje podmínky encyklopedické významnosti. Váš text byl navíc napsán propagačním stylem. K umísťování takových textů ale Wikipedie neslouží. Díky za pochopení. S pozdravem -- Mercy (|) 1. 9. 2009, 07:00 (UTC)

Šablona Významnost u článku "Jaroslav Bartoš"

Dobrý den, odstraněním šablony významnosti jsem neměl namysli nic špatného. Spíše nechápu, proč tam stále je, nýbrž všechny body zmíněné nápovědy a relevantnosti článku jsou opodstatnělé a neviděl jsem tedy důvod, proč by tam ona výzamnost měla stále být. Nezávislé netriviální zdroje - v článku je uvedeno dalších 5 externích zdrojů, včetně webových stránek horolezce osobních. Nevidím tedy důvod přítomnosti oné významnosti. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.111.89.39 (diskuse)

Dobrý den, smazal jste obsah šablony, nikoli šablonu z článku. Osobně tam nevidím žádné netriviální a nezávislé zdroje, které by významnost daného pána dokládaly. Co takhle novinové články? S pozdravem -- Mercy (|) 1. 9. 2009, 12:54 (UTC)

Dobrý den, doplněný webové a novinové články. Dále tam jsou stránky sponzora na nichž je. Děkuji -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.111.89.39 (diskuse)

Díky za zprávu. Stránky sponzorů jsou bohužel irelevantní. Stejně tak nelze přijmout odkazy na stránky napsané panem Bartošem (nejste to náhodou vy?) nebo lidmi z jeho okolí, protože nejsou nezávislé. Odkaz na jeden článek v novinách je zatím málo. Vizte prosím WP:2NNVZ. -- Mercy (|) 1. 9. 2009, 13:13 (UTC)

Dobrý den, doplněn druhý novinový článek. Zpracovatelem webového článku na portálu města Trutnov je Veronika Svobodová, nikoli J.Bartoš. Jste již s těmito úpravami spokojen? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.111.89.39 (diskuse)

No, zcela upřímně, něco jiného než vernisáže by nebylo? -- Mercy (|) 1. 9. 2009, 13:24 (UTC)

Dobrý den, myslím, že v součastnosti ne - autor není typ člověka co bude zahlcovat média články pro zviditelnění svého ega. Tento článek je především pro prezentaci osobních stránek, potažmo lepšího zviditelnění sponzorů, kteří jsou při velehorských expedicích nutnou součástí. V blízké budoucnosti mají vyjít články v Lidé a hory, Montana a Everest o expedici Mt.McKinley 09, kterou Jaroslav Bartoš vedl. Nebude však jejich autorem. Rozumím požadavků, nicméně, pokud jsou takto splněny, souhlasím, že hraničně, zanechte prosím článek. Časem se tam tedy doplní další zdroje...tak asi tak.

A v tom, je problém. Wikipedie není místem pro prezentaci nebo propagaci, a už vůbec ne sponzorů. Článek zde samozřejmě zůstane, ale pouze do data uvedeného v šabloně. Poté, pokud nebudou dodány lepší zdroje dokazující encyklopedickou významnost, budeme jej muset smazat. -- Mercy (|) 1. 9. 2009, 13:39 (UTC)

To, že jsem vám to napsal zcela upřímně mělo důvod takový, aby jste celou situaci lépe pochopil! Nikoli odsoudil s ohledem na stanoviska Wikipedie, které samozřejmě znám. Mohl jsem vám tedy napsat, že významnost Jaroslava bartoše může spočívat kupříkladu v tom, že jako vůbec první Čech v historii vystoupil v horách Pamíru na dvě hory - Pik Karla Marxe (6723m) a Pik Ovalnaj (5900m). Dále lezl ve velehorách již na pěti světadílech světa, příští rok se bude pokoušet jako samostatně jediný Čech o vrchol osmitisícovky Broad Peak (8047m) a o dva roky později o Mount Everest (8847m) - lepší zdůvodnění...ne upřímné, ale takové, jaké asi chcete... Pravidla článek splňuje, nevidím tedy důvod, proč by měl být odstraněn. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.111.89.39 (diskuse)

Dobře, a dokážete to nezávislými a ověřitelnými zdroji? Bez nich to tu bohužel nejde. -- Mercy (|) 1. 9. 2009, 13:51 (UTC)
No, já sám osobně mám velké pochybnosti o významnosti i když chápu Vaše důvody - mám obavu, že se jedná o selfpromo, tedy o jasnou sebechválu (hele jak jsem dobrý a kam jsem všude dokázal vylézt) ** Chtělo by to třeba článek v odborném horolezeckém či sportovním časopise nebo tak něco ** --MiroslavJosef 1. 9. 2009, 13:53 (UTC)
Dokazují to ony odkazy na výstavu - viz. článek. A nebo si můžete objednat film ;) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.111.89.39 (diskuse)
Je mi to líto, ale vernisáž nic neznamená. Tu si může uspořádat kde kdo. Stejně tak filmem, který si natočil autor, se taky nic nedokáže. Viz WP:NPOV. -- Mercy (|) 1. 9. 2009, 13:59 (UTC)
Dobrý den,

pokud je váš úhel pohledu takový, že film (který jste ani neviděl) a fotografie na osobních stránkách nic nedokazují, pak se nedá nic dělat. Jak jsem již výše zmínil: „autor není typ člověka co bude zahlcovat média články pro zviditelnění svého ega“ – ad. Miroslav. A v žádném případě to není o chlubení – nebylo by to tedy právě naopak – kupříkladu letošní leden a únor – 13 velehor v Jižní Americe a žádné selfpromo v článcích, ač se v médiích píší mnohem a mnohem méně významné skutky v tomto sportovním odvětví. Ten důvod existenci článku jsem vám výše upřímně sdělil. Pokud je váš názor v rozporu, zachovejte se tak jak uznáte za vhodné, tedy smažete jej. Mějte se.

Pomoc s obrázkem

Ahoj Mercy. Mohl bys mi pomoct s jedním obrázkem z německé wikipedie, mohl by ses mrknout pod kterou tou licencí se to dá nahrát na commons, jestli se to vůbec dá nahrát. Díky moc, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 3. 9. 2009, 12:18 (UTC)

Ahoj, nahraj to normálně pod GFDL a uveď tam původ. Nejlepší je použít Commonshelper, který všechno vyřídí za tebe. Kdyby něco, napiš. -- Mercy (|) 3. 9. 2009, 12:22 (UTC)


Regiony ČR

Zdravím, chápu, že článek regiony ČR může být brán jako reklama, nicméně se jedná stejně tak o zpravodajský server jako idnes, novinky.cz a další. Chci se tedy zeptat, jak je možné docílit toho, aby byl článek o tomto portálu přiřazen do stránky o českém internetu? Děkuji za odpověď -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Regionycr (diskuse)

Dobrý den, docílíte toho tak, že váš web dosáhne encyklopedické významnosti, kterou zatím, na rozdíl od serverů jako iDnes nebo Novinky.cz, prostě nemáte. Wikipedie není místem pro propagaci nevýznamných subjektů. Děkuji za pochopení. S pozdravem -- Mercy (|) 3. 9. 2009, 16:08 (UTC)
Ihned.cz a Idnes jsou jsou komerční servery, není to ani ČTK. Tyto weby publikuji reklamní články za peníze, proto nemohou být považovány za nezávislé zdroje informace. Toto tvrzení lze snadno ověřit tak, že se podíváte do sekci Reality, kde realitní kanceláře a developeři publikuji články o svých projektech. Myslím, že vaše představa o nezávislosti je zkreslena. --Lingvisto
Jaká nezávislost? Tady se řeší encyklopedická významnost webu založeného letos v srpnu... -- Mercy (|) 3. 9. 2009, 20:26 (UTC)

Ruština

Dobrý den, uvedené odkazy byste měl aspoň jednou prohlížet. Například na ixl.ru žádný rusko-česky slovník už dávno není. Za druhé, žádný z vámi ponechaných odkazů není v českém jazyce -- děkujeme za propagaci angličtiny, avšak myslel jsem, že česká wiki je spíše zdrojem cenných informací v češtině, no nic. Navíc, pochybuji o tom, že obsah internetového fóra uvedeného v externích odkazech (zase v angličtině a navíc není jen o ruštině, ale i o ostatních jazycích) má encyklopedický význam (přesvědčíte mě o opaku?). Dále: jeden z odkazů směruje na neexistující web, ale to asi je důležitější, než web, na kterém stále se objevují nové informace a materiály o ruštině.

Odvážím si tvrdit, že lingvisto.org/cz/russian, který jsem se snažil přidat do externích odkazů je asi jediný web o výuce ruštiny na českém internetu, který již obsahuje hodně informace o gramatice jazyka, dialogy, články a paralelní texty a kde jsou cenné informace, a ne jenom reklama kurzů a slovníků. Nebo snad generátor blábolů v ruštině (také ponechaný v odkazech) má encyklopedický význam a je hodnotnější než web, který jsem chtěl přidat?

A to vše na pozadí toho, že článek Ruština vypadá spíše jako pahyl. --Lingvisto

Dobrý den i Vám, děkuji za Vaši zprávu. Wikipedie není rozcestníkem externích odkazů. Máme zájem o rozšiřování našich textů, nikoli o odkazování jinam. Nestojíme o to, aby si z nás někdo dělal propagaci vlastního webu. Pokud se domníváte, že současné externí odkazy v článku nejsou vhodné, odstraňte je. Díky moc za pochopení. S pozdravem -- Mercy (|) 3. 9. 2009, 20:28 (UTC)

Bot

Zdravim!

Koukal jsem na liky z Wikipedie:Bot/Žádosti_o_provedení_práce#Bot. Ty tedy mas sveho bota v Pythonu? A zjevne si ho i sam vyvyjis? Mas nekde zverejnene zdrojaky? Dik. --Franta Oashi 4. 9. 2009, 01:02 (UTC)

Dobré ráno, zdrojáky jsou dostupné zde: meta:Using the python wikipediabot. -- Mercy (|) 4. 9. 2009, 06:47 (UTC)
Jo, OK. Dik

Jeste jsem si vsiml tohoto: [7], ze tam neni priznak "b", jako ze bot. Mel by tam byt? --Franta Oashi 4. 9. 2009, 15:52 (UTC)

smazany pripevek

Dobry den, jen jsem vam chtel podekovat za smazani meho prispevku se kterym jsem se patlal asi 2 hodiny takze od ted nehodlam podobnym zpusobem prispivat do teto encyklopedie ktera je nadmiru byrokraticka a neumoznuje lidem vysvetlit pojmy ktere jsou v urcitych oborech zname, ale verejnost se k nim takto jednoduchym zpusobem nemuze dostat. Dekuji za pochopeni. --Yarda 4. 9. 2009, 08:58 (UTC)

Dobrý den, děkuji za Vaši zprávu. Článek byl smazán, protože mu vypršela měsíční lhůta k ověření. Myslím, že tato lhůta je docela dostatečná. Pokud budete mít zájem o obnovení, můžu vám jej obnovit a přesunout do vašeho uživatelského prostoru. S pozdravem -- Mercy (|) 4. 9. 2009, 09:01 (UTC)

Chyba ArthurBota při vkládání Commonscat

Právě jsem zjistil, že ArthurBot přidal do kategorie Amfetaminy odkaz na Wikimedia Commons pomocí šablony {{Commonscat}}. Jenže v kategorii již byla vložena (zřejmě zastaralá - kategorii jsem vytvořil podle anglické verze, proto jsem neřešil přesnou podobu šablony pro Commons a zkopíroval jsem tu anglickou) šablona {{Commons cat}}, takže došlo k duplicitě. Možná by nebylo od věci, kdyby ArthurBot kontroloval, zda tam tato šablona pro dané heslo není již vložena a v takovém případě ji odstranil. Luk 4. 9. 2009, 12:25 (UTC)

Ahoj, a dík zprávu. ArthurBota jsem rovnou zastavil a zkontroluju předchozí editace. Zjevně je nějaká chyba ve skriptu pro přidávání šablon Commons. -- Mercy (|) 4. 9. 2009, 12:28 (UTC)

významnost - stačí "cizí" weby?

dobrý den, omlouvám se za vyrušení, ale psala jsem článek LAcadalet magazínu a nějak teď nevím, jak mu udělit významnost. Četla jsem nápovědu, ale -- stačí uvést "cizí" zdroje, které na mě odkazují, o tom časopisu mluví nebo tak? Nebo co je tím kritériem, abyste mi článek nesmazali? Díky cihide Cihide 8. 9. 2009, 13:15 (UTC)

Dobrý den, děkuji za Vaši zprávu. Kritériem významnosti je například netriviální zmínka ve významnějších periodicích nebo informačních webech. Taková reference zatím bohužel v článku není. -- Mercy (|) 8. 9. 2009, 13:18 (UTC)

nyní je to tedy v pořádku? Uvedla jsem do diskuze u stránky. Děkuji Cihide 8. 9. 2009, 14:03 (UTC)

Je mi to líto, ale v této podobě článek stále nemůžeme přijmout. Zdroje dokazující významnost časopisu v něm nejsou uvedeny žádné. -- Mercy (|) 8. 9. 2009, 17:55 (UTC)

Prosba

Ahoj, nerad otravuji, ale jelikož jsi mi ze správů asi nejbližší, rád bych tě požádál o přesun stránky Nikola I. Petrović-Njegoš na Nikola I. tak aby původní název byl přesměrováním na nový. Důvod je ten že jiný Nikola I. na cs wiki prostě není (a myslím že asi už nebude..). Dále bych prosil o přesun (s přesměrováním) článku Alexandr I. Karadjordjević na Alexandr I. Karađorđević.Díky moc a promin, že jsem otravoval. --Kolomaznik 11. 9. 2009, 17:35 (UTC)

Ahoj, neotravuješ. :) Alexandra jsem ti přesunul, ale Nikolu nikoli. Současný název článku více odpovídá interwiki. Navíc v budoucnu může klidně někdo článek s názvem Nikola I. vytvořit. Možná by se na tom místě spíš hodilo vytvořit rozcestník. Viz například en:Nikola I Gorjanski. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 12. 9. 2009, 07:10 (UTC)


Šardičky

Rád bych editoval stránku Kojátky podobně jak jejich součást Šardičky. Zatím jsem neuspěl s primární možností editace. Poraďte prosím. Zemanst 13. 9. 2009, 11:38 (UTC)

Dobrý den, děkuji za Vaši zprávu. Můžete mi prosím upřesnit, v čem tkví váš problém? Také si můžete přečíst stránku Nápověda:Jak editovat stránku. S pozdravem -- Mercy (|) 14. 9. 2009, 08:10 (UTC)

Zdravím vás. Stránku Šardičky jsem zkompletoval, ale nevím jak odstranit koncovou poznámku "Tento článek o Česku je příliš stručný nebo neobsahuje důležité informace", kterou již považuji za irelevantní. Z nápovědy k editaci není zřejmé jaký je přiměřený rozsah (stručnost) resp. hodnota předložených informací (důležitost), či jak se to z vašeho pohledu posuzuje. Pro návaznou stránku Kojátky bych si v tom rád udělal jasno. Díky za radu a omluvte začátečnické klopýtání. Zemanst 14. 9. 2009, 13:10 (UTC)

Dobré odpoledne, nic se neděje, každý jsme tu někdy začínali. Jedná se o šablonu {{Pahýl - Česko}}, kterou najdete v dolní části textu článku. Samozřejmě, že ji můžete odebrat, protože díky Vašim úpravám článek má teď rozhodně vyšší informační hodnotu. Tyto šablony se dávají do krátkých článků, tzv. pahýlů. S přáním hodně zdaru -- Mercy (|) 14. 9. 2009, 13:16 (UTC)

Hotel Luník

Milá / Milý Mercy,

můžete mi tedy alespoň vysvětlit proč např. hotely Intercontinental a Olympik mají možnost uveřejnit odkazy na své webovky ? Vaše pravidla zřejmě neplatí pro všechny. Nevíte nic o historii Hotelu Luník a chováte se dost povýšeně a můj příspěvek jste vyškrtl(a) s tím, že se jedná o marketingovou prezentaci - četl(a) jste ji vůbec ?? Předem děkuji za odpověď, pokud v sobě máte vůbec tolik slušnosti a na nějakou se zmůžete. Děkuji Eva Karpíšková

Dobrý den, na tohle jsem vám odpovídal už 1. září. V každém případě vám to rád zopakuji ještě jednou. Výše uvedené hotely na rozdíl od toho vašeho splňují podmínky encyklopedické významnosti. Wikipedie není obchodní rejstřík. Děkuji za pochopení. S pozdravem -- Mercy (|) 14. 9. 2009, 10:04 (UTC)
Drahá paní Karpíšková, nenapadejte prosím kolegy, pokud nejste seznámena s pravidly Wikipedie. Wikipedie není místem pro propagaci.--Juan de Vojníkov 14. 9. 2009, 11:35 (UTC)


Mírov

Dobrý den, mohl bych se dozvědět, proč mi stále mažete článek s oficiálními informacemi Vězeňské služby ČR o Věznici Mírov? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) VS ČR (diskuse)

Dobrý den, vlastníte k tomu vkládanému textu autorská práva? -- Mercy (|) 14. 9. 2009, 14:03 (UTC)

Kávová komora České republiky

Dobrý den,

založil jsem u Vás stránku o občanském sdružení (v katalogu stránky organizací máte) a byla Vámi ihned smazána.

Promiňte ale nepochopil jsem proč?

Děkuji za odpověď.

Michal Štrudl předseda představenstva Kávová komora České republiky --85.207.15.52 14. 9. 2009, 14:49 (UTC)

Sice nejsem adresátem dotazu a konkrétní článek jsem neviděl, ale možná by vás mohla zajímat stránka Wikipedie:Propagační článek. S pozdravem --che 14. 9. 2009, 18:12 (UTC)
Dobrý večer, jenom dodám, že jsem Vám důvod ke smazání uvedl na Vaší diskusní stránce. S pozdravem -- Mercy (|) 14. 9. 2009, 21:28 (UTC)

Smazání stránky DisCryptor

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat co je podle Vás považováno za významný software? Musí to být open-source nebo software nadnárodní korporace, aby mohl být na stránkách wikipedie? A co se týká propagace, tak navrhuji smazat spoustu jiných stránek na wiki namátkou IPod, Microsoft Office a další.

Děkuji za vyjádření

Ladislav Suchanek