Alexandra Fedorivová: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m WPCleaner v1.23 - Obrázky bez popisu (Opraveno pomocí WP:WCW)
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 13 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q236494)
Řádek 50: Řádek 50:
[[Kategorie:Žijící lidé]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]
[[Kategorie:Ženy]]
[[Kategorie:Ženy]]

[[de:Alexandra Andrejewna Fedoriwa]]
[[en:Aleksandra Fedoriva]]
[[fi:Aleksandra Fedoriva]]
[[fr:Aleksandra Fedoriva]]
[[it:Aleksandra Fedoriva]]
[[nl:Aleksandra Fedoriva]]
[[no:Aleksandra Fedoriva]]
[[pl:Aleksandra Fiedoriwa]]
[[pt:Aleksandra Fedoriva]]
[[ru:Федорива, Александра Андреевна]]
[[sr:Александра Федорива]]
[[sv:Aleksandra Fedoriva]]
[[uk:Федоріва Олександра Андріївна]]

Verze z 1. 4. 2013, 22:53

Šablona:Infobox Atlet

Alexandra Andrejevna Fedorivová (rusky Александра Андреевна Федорива; * 13. září 1988, Moskva) je ruská atletka, sprinterka a překážkářka.

Kariéra

V roce 2006 skončila na juniorském mistrovství světa v Pekingu v závodě na 100 metrů překážek ve finále na čtvrtém místě.[1] O rok později se stala na stejné trati v nizozemském Hengelu juniorskou mistryní Evropy.

V roce 2008 získala na letních olympijských hrách v Pekingu zlatou medaili ve štafetě na 4×100 metrů. Na zlatu se dále podílely Jevgenija Poljakovová, Julia Guščinová a Julia Čermošanská. Stejné kvarteto doběhlo o rok později na světovém šampionátu v Berlíně na čtvrtém místě. Ve stejném roce získala na mistrovství Evropy do 23 let v litevském Kaunasu zlato v běhu na 200 metrů.

Na halovém MS 2010 v katarském Dauhá neprošla v závodě na 60 metrů překážek do finále, když v semifinále skončila na celkovém 11. místě ze 16 závodnic.[2] V témže roce vybojovala na evropském šampionátu v Barceloně časem 22,44 s bronzovou medaili v běhu na 200 m. Ve stejném čase proběhla cílem také Ukrajinka Jelizaveta Bryžinová, té však cílová fotografie přidělila stříbro. Stříbrnou medaili v běhu na 400 metrů získala na halovém MS v roce 2012 v Istanbulu. Na stupních vítězů ji doplnily Američanky Natasha Hastingsová (bronz) a Sanya Richardsová, která byla o 97 setin sekundy rychlejší než Ruska.[3]

Odkazy

Reference

Externí odkazy