Kateřina Kachlíková: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Umělecká činnost: úprava textu, dělení, interpunkce
Řádek 4: Řádek 4:


== Umělecká činnost ==
== Umělecká činnost ==
Trvale se věnuje koncertní činnosti, převážně písňovým recitálům. Vystupuje na domácích i zahraničních pódiích např. v Rakousku, Španělsku, Švýcarsku, Německu, Velké Británii, Belgii, USA, ad. Jako první u nás uvedla písně [[Max Brod|Maxe Broda]] ([[1991]]), které také nahrála na CD ([[Supraphon]] [[1995]]) a zazpívala v rámci mezinárodního hudebního festivalu [[Pražské jaro (festival)|Pražské jaro]], kde v různých ročnících vystoupila ještě několikrát ve skladbách I. Stravinského, A. Zemlinského ,L. Janáčka a I. Loudové. Vedle toho natáčela pro [[Panton]], [[BMG]] a ve studiu Českého rozhlasu vytvořila řadu nahrávek s písňovými cykly autorů 20.století (B. Britten, P. Hindemith, A. Honegger, I. Stravinskij, V. Novák, J. B. Foerster, K. Husa, J. Klusák).
Trvale se věnuje koncertní činnosti, převážně písňovým recitálům. Vystupuje na domácích i zahraničních pódiích např. v Rakousku, Španělsku, Švýcarsku, Německu, Velké Británii, Belgii, USA, ad. Jako první u nás uvedla písně [[Max Brod|Maxe Broda]] ([[1991]]), které také nahrála na CD ([[Supraphon]] [[1995]]) a zazpívala v rámci mezinárodního hudebního festivalu [[Pražské jaro (festival)|Pražské jaro]], kde v různých ročnících vystoupila ještě několikrát ve skladbách I. Stravinského, A. Zemlinského ,L. Janáčka a I. Loudové. Vedle toho natáčela pro [[Panton]], [[BMG]] a ve studiu Českého rozhlasu vytvořila řadu nahrávek s písňovými cykly autorů 20. století (B. Britten, P. Hindemith, A. Honegger, I. Stravinskij, V. Novák, J. B. Foerster, K. Husa, J. Klusák).


== Pedagogická činnost ==
== Pedagogická činnost ==

Verze z 9. 4. 2014, 14:10

Mgr. Kateřina Kachlíková je česká sólová pěvkyně – mezzosopranistka.

Na pražské konzervatoři vystudovala zpěv u Marty Boháčové (1978) a v letech 19801982 absolvovala stáž u Jeleny Obrazcovové na Moskevské státní konzervatoři. Poté se věnovala studiu divadelní a filmové vědy na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze (1985). V letech 1978–96 působila jako sólistka Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Umělecká činnost

Trvale se věnuje koncertní činnosti, převážně písňovým recitálům. Vystupuje na domácích i zahraničních pódiích např. v Rakousku, Španělsku, Švýcarsku, Německu, Velké Británii, Belgii, USA, ad. Jako první u nás uvedla písně Maxe Broda (1991), které také nahrála na CD (Supraphon 1995) a zazpívala v rámci mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro, kde v různých ročnících vystoupila ještě několikrát ve skladbách I. Stravinského, A. Zemlinského ,L. Janáčka a I. Loudové. Vedle toho natáčela pro Panton, BMG a ve studiu Českého rozhlasu vytvořila řadu nahrávek s písňovými cykly autorů 20. století (B. Britten, P. Hindemith, A. Honegger, I. Stravinskij, V. Novák, J. B. Foerster, K. Husa, J. Klusák).

Pedagogická činnost

Pedagogicky působila na pražské konzervatoři (198792) a na soukromé Pěvecké konzervatoři v Praze (199299), v současnosti vyučuje sólový zpěv na Gymnáziu Jana Nerudy v Praze.

Externí odkazy