Never Give All the Heart

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Never Give All the Heart
Singl od Smash
Z albaBombshell
Vydáno9. dubna 2012
Nahráno2012
Formátke stažení
Žánrpop
Délka3:13
VydavatelstvíColumbia Records
ProducentMarc Shaiman
AutorMarc Shaiman, Scott Wittman
Singly Smash chronologicky
Never Give All the Heart The National Pastime

Never Give All the Heart je původní píseň představená v první epizodě první série televizního hudebního seriálu Smash, s názvem Pilot.

Píseň napsali Marc Shaiman a Scott Wittman, ale v seriálu píseň složila skladatelská dvojice Julia Houston (Debra Messing) a Tom Levitt (Christian Borle) pro muzikál Bombshell, pojednávající o životě Marilyn Monroe.

Výskyt v seriálu[editovat | editovat zdroj]

Zatímco v pilotním díle zpívá část písně Ivy Lynn (Megan Hilty), tak v desáté epizodě Understudy zpívá tuto píseň Karen Cartright (Katharine McPhee). Verze od Ivy Lynn byla v seriálu předvedena jako nahrávání demo snímku pro Toma a Juliu, když přišli s nápadem na muzikál o Marylin. Karen zase tuto píseň zpívala producentům Bombshell v posledních minutách epizody. Píseň byla opakována i ve druhé sérii v epizodě The Fringe, kde ji zpívala opět Karen, ale v rychlejším tempu, než byly předchozí verze.

Vydání[editovat | editovat zdroj]

Píseň byla vydána jako singl na iTunes a také se objevila na albu Bombshell. V singlu a standardní edici alba píseň zpívá McPhee, zatímco na deluxe edici v bonusech zpívá píseň Hilty.