Understudy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Understudy
Díl seriálu [[Smash]]
Pův. názevUnderstudy
Číslořada 1
díl 10
Premiéra9. dubna 2012
Tvorba
ScénářJerome Hairston
RežieAdam Bernstein
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Hell on Earth
Následující →
The Movie Star
[[Seznam dílů seriálu Smash|Seznam dílů seriálu 'Smash']]
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Understudy je desátá epizoda amerického muzikálového seriálu Smash. Tato epizoda se poprvé vysílala na americkém televizním kanálu NBC dne 7. dubna 2012.

Děj epizody[editovat | editovat zdroj]

Když se nová hlavní hvězda muzikálu Bombshell, Rebecca Duvall (Uma Thurman) zdrží na Kubě, Derek (Jack Davenport) navrhne, aby ji v roli Marilyn Monroe prozatím zastupovala Karen (Katharine McPhee) a určí Karen i jako její oficiální náhradnici (understudy). Karen je v roli Marilyn výborná, ale po dvou dnech přijíždí Rebeca a Karen má opět místo jen ve sboru.

Tom (Christian Borle) a Julia (Debra Messing) oslavují své výročí. Julia je celou dobu smutná a Tom nakonec zjistí, že se Juliin manžel Frank (Brian d'Arcy James) dozvěděl o jejím poměru s Michaelem (Will Chase) a odešel od ní. Tomovi se podaří zoufalou Juliu alespoň trochu uklidnit.

Seznam písní[editovat | editovat zdroj]

  • „Breakaway“
  • „Never Give All the Heart“
  • „Don't Say Yes Until I Finish Talking“

Natáčení[editovat | editovat zdroj]

Dne 8. prosince 2011 bylo poprvé oznámeno, že se Uma Thurman objeví v tomto seriálu. Na tiskové konferenci bylo uvedeno, že by se měla objevit v pěti epizodách seriálu v roli filmové hvězdy, která se zajímá o roli Marilyn Monroe v muzikálu. V této epizodě také hostoval Terrence Mann jako stárnoucí a vyhaslá rocková hvězda, která se stane hlavním investorem muzikálu Bombshell. Zatím není známo, zda se v seriálu ještě někdy objeví.

V epizodě zazní verze písně „Never Give All the Heart“ od Katharine McPhee, jež poprvé zazněla v pilotním dílu, kde ji zpívala Megan Hilty. Také zde poprvé zazní původní píseň „Don't Say Yes Until I Finish Talking“, kterou v muzikálu má zpívat Darryl F. Zanuck, ale v seriálu ji interpretoval Christian Borle jako Tom Levitt, když se představitel hrající Zanucka neukáže.

Také během této epizody vidíme postavu Megan Hilty, Ivy Lynn, když prochází newyorskou 43. ulicí a vidíme zde pohled na Hotel Carter a klub Cheetah's New York v pozadí.

Sledovanost[editovat | editovat zdroj]

Epizodu v den vysílání sledovalo 5,99 milionů amerických diváků a získala rating 2,0/5.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Understudy (Smash) na anglické Wikipedii.