Movin' Out

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Movin' Out
Díl seriálu Glee
Pův. názevMovin' Out
Číslořada 5
díl 6
Premiéra21. listopadu 2013
Tvorba
ScénářRoberto Aguirre-Sacasa
RežieBrad Falchuk
Prod. kód5ARC06
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
The End of Twerk
Následující →
Puppet Master
Seznam dílů seriálu Glee
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Movin' Out je šestá epizoda amerického hudebního seriálu Glee a v celkovém pořadí devadesátá čtvrtá epizoda tohoto seriálu. Poprvé se vysílala ve Spojených státech 21. listopadu 2013 na televizním kanálu Fox. Tento díl je hudební poctou zpěvákovi Billymu Joelovi a obsahuje sedm jeho písní. Tyra Banks hostuje jako Bichette, ředitelka modelingové agentury.

Obsah epizody[editovat | editovat zdroj]

Vedoucí sboru Will Schuester (Matthew Morrison) zjistí, že ředitelka Sue Sylvester (Jane Lynch) zorganizovala trh na výběr povolání na McKinleyově střední škole, do kterého ale nezahrnula žádné umělecké obory, protože nevěří, že by to mohlo mít úspěch. Will je nucen přiznat, že show business je velmi těžká životní cesta a zadá New Directions úkol zpívat písně od Billyho Joela, díky jeho známým bojům dosáhnout slávy.

Blaine Anderson (Darren Criss) a Sam Evans (Chord Overstreet) zpívají "Movin' Out" a poté cestují do New Yorku, aby absolvovali pohovory a přijímají zkoušky na vysoké školy a zůstávají u Rachel Berry (Lea Michele), Kurta Hummela (Chris Colfer) a Santany Lopez (Naya Rivera). Později ve Spotlight Diner, Kurt podpoří Blaina, aby zazpíval, jako zkoušku před konkurzem na NYADU a Blaine za velkého úspěchu zpívá "Piano Man". Nicméně je Blaine nerozhodný ohledně toho, jestli chce opravdu dělat přijímací zkoušky na NYADU, protože má i spoustu jiných zájmů, ale Kurt ho povzbudí, aby podporoval své největší záliby.

V Limě se Jake Puckerman (Jacob Artist) snaží omluvit Marley Rose (Melissa Benoist) za to, že ji podvedl, ale ona ho odmítá. Jake je naštvaný a rozhodne se pokračovat v životě sukničkáře a zpívá "My Life". Ryder Lynn (Blake Jenner) si všimne, že Jake Marley ublížil a později se jí snaží pozvat na schůzku a zpívá "An Innocent Man", čímž jí přesvědčí, aby jeho pozvání přijala. Mezitím si Artie Abrams (Kevin McHale) všimne, že Becky Jackson (Lauren Potter) si prohlíží brožurky o výběru povolání a chce ji v tom podpořit, ale zastaví ho Sue, která si myslí, že je pro Becky nejbezpečnější zůstat v její kanceláři. Artie ji ale i přesto chce pomoci a zpívá "Honesty" a později ji bere na prohlídku University of Cincinnati, který má program pro studenty se speciálními potřebami. Sue tento nápad přijme a později si uvědomí, že je na to Becky připravená a podpoří ji.

V New Yorku Sam absolvuje katastrofální pohovor kvůli stipendiu na vysokou školu a později přiznává Rachel, že nechce jít na vysokou školu, protože již od dětství je jeho velkým snem stát se modelem. Rachel pro něj organizuje focení a vytvoří mu portfolio, které Sam předloží prestižní modelingové agentce, Bichette (Tyra Banks). Ačkoliv ji Sam zaujme, tak trvá na tom, že musí zhubnout 5 kilogramů. Sam je v začátku pro, ale Rachel, Blaine, Kurt a Santana mu to rozmluví a prostřednictvím písně "Just the Way You Are" ho přesvědčí, aby se poohlédl i po jiných modelingových agenturách.

V Limě je Ryder nadšen z první schůzky z Marley, ale ona mu řekne, že se stále dostává z rozchodu s Jakem a že není připravená na nový vztah, díky čemuž je Ryder znepokojený. Sam a Blaine se vrátí po Blainově úspěšném konkurzu na NYADU a řeknou Sue, že se mýlí ohledně jejího názoru na kariéru v umění. New Directions jsou posíleni úspěchem a ke zakončení dne, v čele s Willem, zpívají "You May Be Right".

Seznam písní[editovat | editovat zdroj]

  • "Movin' Out"
  • "Piano Man"
  • "My Life"
  • "Honesty"
  • "An Innocent Man"
  • "Just the Way You Are"
  • "You May Be Right"

Hrají[editovat | editovat zdroj]

Jacob Artist Jake Puckerman
Melissa Benoist Marley Rose
Chris Colfer Kurt Hummel
Darren Criss Blaine Anderson
Blake Jenner Ryder Lynn
Jane Lynch Sue Sylvester
Kevin McHale Artie Abrams
Lea Michele Rachel Berry
Matthew Morrison William Schuester
Alex Newell Wade "Unique" Adams
Chord Overstreet Sam Evans
Naya Rivera Santana Lopez
Becca Tobin Kitty Wilde
Jenna Ushkowitz Tina Cohen-Chang

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Movin' Out (Glee) na anglické Wikipedii.