The End of Twerk

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The End of Twerk
Díl seriálu Glee
Pův. názevThe End of Twerk
Číslořada 5
díl 5
Premiéra14. listopadu 2013
Tvorba
ScénářMichael Hitchcock
RežieWendey Stanzler
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
A Katy or a Gaga
Následující →
Movin' Out
Seznam dílů seriálu Glee
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The End of Twerk je pátá epizoda páté série amerického hudebního seriálu Glee a v celkovém pořadí devadesátá třetí epizoda seriálu. Epizodu napsal Michael Hitchcock, režíroval Wendey Stanzler a poprvé se vysílala ve Spojených státech dne 14. listopadu 2013 na televizní stanici Fox. V epizodě se vrací speciální hostující hvězdy, a to Ioan Gruffudd jako herec Paolo San Pablo a Peter Facinelli jako režisér Funny Girl, Rupert Campion.

Obsah epizody[editovat | editovat zdroj]

Vedoucí sboru Will Schuester (Matthew Morrison) se rozhodne, že New Directions budou při svém vystoupení na národním kole twerkovat, aby tím vylepšili své vystoupení a pověří Jaka Puckermana (Jacob Artist) a Kitty Wilde (Becca Tobin), aby tento tanec naučili i zbytek skupiny. Mezitím Wade "Unique" Adams (Alex Newell) používá dámské toalety, ale nachytá ho při tom Bree (Erinn Westbrooke) a je tak donucen vrátit se na pánské toalety.

V New Yorku, Rachel Berry (Lea Michele) zkouší "You Are Woman, I Am Man" z Funny Girl se svým kolegou Paolem San Pablem (Ioan Gruffud) a překvapí režiséra Ruperta Campiona (Peter Facinelli), když během vystoupení má na sobě paruku, se kterou režisér po počátečním ohromení souhlasí, protože k postavě Fanny sedí. Rachel později řekne Kurtovi Hummelovi (Chris Colfer), jak bylo pro ní pozitivní, když trochu rebelovala po smrti Finna Hudsona a přesvědčí Kurta, že by si oba měli pořídit tetování.

V Limě je Sue Sylvester (Jane Lynch) zhrozena úkoly ve sboru a zakáže twerking na McKinleyově střední. Will to odmítá přijmout a vystupuje s "Blurred Lines" v doprovodu New Directions a dalšími studenty, ale nepochopí skutečný vulgární význam této písně. Sue ho vyhodí, ale on apeluje na školní radu a říká jim, že spousta tanců byla ve své době zakázána a nepochopena, ale postupně je společnost přijala. Školní rada Willa najímá zpět.

Unique je během používání chlapeckých toalet šikanována a ve frustraci zpívá "If I Were a Boy". Později požádá Sue o toalety jak pro dámy, tak i pro pány a Sue jako pomstu umístí mobilní toaletu doprostřed sborové místnosti. Will později nabídne Unique, že pokaždé, když bude potřebovat, tak jí umožní vstup na učitelskou toaletu. Když se o tom Sue dozví, tak nabízí, že dá sama Unique klíč od učitelské toalety, pod podmínkou, že Will přestane twerkovat a nebude to se sborem předvádět ani na národním kole soutěže sborů.

V New Yorku je Kurt zděšen, když zjistí, že v jeho tetování je pravopisná chyba a že Rachel si tetování udělat nenechala. Kurt později konfrontuje tatéra (Bradford Tatum), ale chyba je na Kurtově straně, protože mu to nadiktoval s chybou. Tatér nabízí Kurtovi, že mu to zdarma opraví k motivaci, aby nepřestal riskovat a Kurt má nakonec i piercing v jazyku. Ve skutečnosti si Rachel ale nechala udělat tetování, na kterém stojí "Finn".

V Limě Bree řekne Marley Rose (Melissa Benoist), že se s Jakem vyspala. Marley Jaka konfrontuje a když ji on potvrdí, že se s Bree vyspal, tak se s ním Marley rozchází a ve smutku zpívá "Wrecking Ball" ve školní hale. Následující den Will řekne sboru o své dohodě se Sue, že přestanou s twerkingem a budou se soustředit na jejich silné stránky. Na konci epizody zpívá celý sbor "On Our Way".

Seznam písní[editovat | editovat zdroj]

Hrají[editovat | editovat zdroj]

Jacob Artist Jake Puckerman
Melissa Benoist Marley Rose
Chris Colfer Kurt Hummel
Darren Criss Blaine Anderson
Blake Jenner Ryder Lynn
Jane Lynch Sue Sylvester
Kevin McHale Artie Abrams
Lea Michele Rachel Berry
Matthew Morrison William Schuester
Alex Newell Wade "Unique" Adams
Chord Overstreet Sam Evans
Naya Rivera Santana Lopez
Becca Tobin Kitty Wilde
Jenna Ushkowitz Tina Cohen-Chang

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku The End of Twerk na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]