Diskuse s wikipedistou:Vitecek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Li-sung 23:08, 26. 12. 2005 (UTC)

Wikistyl, interwiki atd...[editovat zdroj]

Vážený kolego, mohl byste, prosím, věnovat část svého času i na dotahování svých příspěvků do podoby přijatelné na Wikipedii? Článek by měl splňovat alespoň základní rysy uvedené na Wikipedie:Vzhled a styl. Je třeba přidávat správné interwiki a kategorie. Není zde nikdo, kdo to po Vás musí udělat. Díky za pochopení a úpravu Demodulátoru. --Miraceti 19:12, 27. 12. 2005 (UTC)

Přidal jsem kategorie v Demodulátoru - nevím, zda je to právě to, co jste měl na mysli. Pokud tam jsou ještě nějaké chyby, budu rád za konkrétnější upozornění. Rád je opravím a příště se jich jistě vyvaruji. --Vitecek 21:27, 27. 12. 2005 (UTC)

Obrázky v JPG[editovat zdroj]

Zdravím!

Pokud vyrábíte nějaký schematický obrázek (čárová grafika, elektrotechnická značka apod.), měl byste raději používat grafický formát PNG. Na rozdíl od formátu JPG, který používá ztrátovou kompresi a je vhodný např. na fotografie, je PNG bezeztrátově komprimován a na takové obrázky vhodnější. Rozdíly jsou jednak ve velikosti (jednoduchá čárová grafika je v PNG výrazně menší), jednak v kvalitě (u ostrých hran jsou v JPG vidět stíny, vlnky apod.). Na ryze vektorovou grafiku je ještě vhodnější formát SVG, pokud jste schopen ho vytvářet. (A obdobné univerzálně použitelné obrázky by bylo nejlepší nahrávat na Commons, odkud je mohou používat i ostatní Wikipedie; např. schéma Schottkyho diody tam dokonce již je.)

--Mormegil 16:08, 4. 1. 2006 (UTC)

Též i já zdravím! Obrázek jsem tvořil v Corelu a následně exportoval, takže nebude problém pro formát PNG. SVG by asi taky neměl být problém, jen mám pocit, že ho nezvládají všechny prohlížeče - ale možná se pletu. Co se týče ukládání, měl jsem zato, že jsem obrázky do Commons ukládal... v tom případě by mě zajímalo, kam jsem je teda nahrával... :-) --Vitecek 17:45, 4. 1. 2006 (UTC)

Na Wikipedii se (alespoň zatím) SVG používá poněkud triviálněji: na server sice nahrajete SVG, ale při vložení do stránky se obrázek automaticky převede na PNG, kterýžto formát zvládají všichni. (Viz např. Schottkyho dioda.) Pokud soubory nahráváte na českou Wikipedii (Speciální:Upload), nahráváte je jenom lokálně na ni. Na Commons lze nahrávat jenom z Commons (commons:Special:Upload), k tomu musíte mít účet a být přihlášen i na Commons (přihlašování a účty jsou zatím stále ještě oddělené a nezávislé).

A co se týče schematických značek diod, není třeba se s nimi kreslit, snad všechny jsou na Commons, viz commons:Category:Diodes, stačí použít. --Mormegil 12:12, 5. 1. 2006 (UTC)

Formát SVG jsem vytvořil, akorát se mi ho nepovedlo správně oříznout a byly tam zbytečně velké okraje. Tak jsem nakonec zvolil PNG. Jinak rozdíl mezi Commons a lokálním nahráním jsem si již všiml. Nicméně jak jste opravil schématickou značku u inverzní diody, tak ta je nyní špatně - trojúhelníkem by měla vést čára - nyní je trojúhelník prázdný. Tak by bylo vhodné tam dát původní verzi --Vitecek 18:46, 5. 1. 2006 (UTC)

Licence obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 07:22, 8. 2. 2006 (UTC)

Už by to mělo být OK. Při načítání obrázku jsem to zapomněl uvést. --Vitecek 9:55, 8. 2. 2006 (UTC)

Děkuji, je to již v pořádku. --Zirland 08:57, 8. 2. 2006 (UTC)

SVG or without text[editovat zdroj]

I don't know what sort of drawing tool you use, but it would be fine for me, if you could save the picture HR-diagram 01-03 as an SVG file, because it is more flexible. I tried to make it (Image:Stellar_evolution_sun.svg) but it would be better if you could. Or if you should make a version without text. The Image:Star evolution.png I don't like very much, because on the axes there is no symbols.

The SVG format would be good for Soubor:Vztazna soustava.png as well. I will upload it to the commons if you want. --Arpad (Answer: commons:User:Harp)

I don't want to register on Czech Wikipedia, but so I can't send you e-mail. But here is my e-mail address:

horvath dot arpad at szgti dot bmf dot hu (at=@, dot=.)

The cdr files would be good for me, but so I need to go to someone, who has Corel Draw. If you could save them in SVG as well, I would thank you, and I could edit them in Inkscape. -- User:Harp 11:07, 28. 6. 2006 (UTC)

Here is the first (hungarian) SVG file: commons:Image:Stellar_evolution_sun_hu.svg. I will continue. What is the white line (between the 1nd and 2nd stages)? -- User:Harp

English version: commons:Image:Stellar_evolution_sun.svg

Your pictures looks good. Thank you.
The white line is so called Hyashi track in English - it is limit between prenatal life of star (star without termonuklear reaction) and next "life". --Vitecek 22:24, 17. 7. 2006 (UTC)


Ordinální aritmetika[editovat zdroj]

Můžeš mi plz dát vědět, jakou gramatickou úpravu jsi dělal do článku Ordinální aritmetika? Já jsem tam nějak žádnou nenašel a teď tam kopíruju novou verzi, kterou jsem psal off-line...

Díky Chrupoš 18:42, 18. 9. 2006 (UTC)

Ahoj. Odstranil jsem čárku před a (...seznámení s jeho definicí a základními...)
--Vitecek 20:57, 18. 9. 2006 (UTC)
Dík za info, jak jsem to tam kopíroval celé z off-line, tak jsem se bál, že tam smažu to, co tam mezitím někdo upraví. Chrupoš 13:41, 19. 9. 2006 (UTC)


Hymie Weiss - odkazy[editovat zdroj]

Zdravím, Vítku. Na Vincenta Drucciho jsem nedávala odkaz, protože nebyl ani v ostatních mafiánských článcích. V nejbližší době se nechystám ten článek vytvořit a nechtěla jsem, aby se to všude červenalo (v článcích je spousta dalších jmen, z nichž článek asi nevznikne). Taky případ Saltis by imho neměl být červený. Jiná věc samozřejmě je, pokud se někdo chystá článek udělat. --Lenka Vybíralová 09:29, 7. 10. 2006 (UTC)

Ahoj Lenko. Já jsem si říkal, že by to mohlo někoho časem podnítit k vytvoření takového článku. Navíc podle obsahu to vypadalo i na důležitou a známou osobnost tehdejší společnosti v podsvětí - ale určitě jsi v tomto oboru větší odborník, tak to nechám na tobě.--Vitecek 12:00, 7. 10. 2006 (UTC)

Přesuny[editovat zdroj]

Zdravím a jenom chci napsat, že přesun stránky na nové jméno (Strakova Akademie -> Strakova akademie) není tak těžký, jak se zdá. Stačí když si při čtení článku všimnete nahoře odkazu Přesunout, který budete mít asi jako druhý zprava (mezi Historie a Sledovat). Když na něj klepnete, objeví se stránka, kde vyplníte do kolonky nový název a pod to napíšete důvod (v tomto případě třeba „špatné písmeno v názvu“). Pokud jsem to napsal nesrozumitelně, klidně se ozvěte. Přeji hodně zdaru při další práci na Wikipedii. --Zkf 22:00, 12. 2. 2007 (UTC)

Dobrý den, budete-li mít náladu na opravování, podívejte se prosím na Vámi založený článek Unipolární tranzistor. Potřeboval by smazat duplicity a nesmysly, které se tam nahromadily poslední dobou. Děkuji --Jvs 19:54, 8. 10. 2007 (UTC)

Zdravím. Konečně jsem se dostal na opravení Unipolárního tranzistoru. Informace jsem sjednotil a ty, které se více týkali bipolárního tranzistoru jsem vypustil s tím, že by měly být právě v článku věnovanému právě b.t. --Vitecek 18:22, 8. 12. 2007 (UTC)