Diskuse s wikipedistou:V0lkanic/Archiv/2024

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 měsíci od uživatele Richard Sekerak (WMCZ) v tématu „Pozvánka k diskusi a do soutěže Wiki Loves Folklore
Archivy
Archivy

Zveme Vás na vernisáž soutěže Czech Wiki Photo 2023

Dobrý den,

jménem spolku Wikimedia Česká republika Vás zvu na vernisáž nejlepších fotografií Czech Wiki Photo 2023. Ta se uskuteční 19. ledna 2024 v prostorech Kampusu Hybernská (mapa) od 18:00. Na místě vyhlásíme i oficiální výsledky soutěže – letos to porota opravdu neměla lehké! Více informaci o vernisáži a dalším programu naleznete v popisu události.

Budeme se na Vás těšit.

P.S. Pokud se nemůžete zúčastnit, tak se výsledky soutěže dozvíte na stránkách CWP 2023, kde budou po vyhlášení zveřejněny. --Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 4. 1. 2024, 14:26 (CET)

Žádost o opatření/Bazi2

Dobrý den. Ze seznamu aktuálních žádostí jste odstranil Žádost o opatření/Bazi2. Jsem toho názoru, že to je předčasné, protože žádost by měla být nejdříve uzavřena. Informaci o tom, že se AV nebude žádostí zabývat, jsem zveřejnil proto, že se na tom interně shodli všichni aktivní členové AV (@Tchoř, @Lalina + já). Zároveň si však nejsem jist, zda jsem tuto informaci umístil na správné místo a zda neměla být spíše v sekci Žádost o opatření/Bazi2#Nález doplněná příslušným hlasováním. Po formální stránce žádost uzavřu, nebudou-li k mému dosavadnímu postupu připomínky. A poprosil bych, aby se na to podíval i velmi zkušený @Martin Urbanec. Herigona (diskuse) 8. 1. 2024, 12:45 (CET)

@Herigona Děkuji za ping. Z mého pohledu je třeba rozlišovat mezi zamítnutím žádosti a rozhodnutím žádostí se nezabývat. V prvním případě se AV žádostí sice zabýval, ale nabyl přesvědčení, že opatření z nějakého důvodu není žádoucí. V druhém případě se pak AV žádostí věcně ani nezabýval (a tedy k ní ani nepřijal žádné stanovisko), třeba protože není přípustná či z jiných důvodů. Obdobné rozdělení platí např. i u Senátu (zamítnutí návrhu vs. vyjádření vůle se návrhem nezabývat).
V prvním případě je vydání nálezu vhodné, protože v něm AV může shrnout svůj pohled na věc (a i formálně konstatovat, že a proč opatření za vhodné nepovažuje). V druhém případě žádné stanovisko AV fakticky neexistuje (věcně se žádostí nezabývá), a nález tedy nedává příliš smysl. Archivace samotná je pak z mého pohledu ryze formálním krokem, který sice typicky provádí některý z arbitrů, ale nezbytné to nutně není (zde ji třeba již provedl kolega @Draceane).
V každém případě, jaké rozhodnutí AV hlasuje veřejně a na jakém hlasuje jen interně (a zveřejní jen výsledek), je do značné míře na Arbitrážním výboru, viz WP:PA.
Zdraví, --Martin Urbanec (diskuse) 8. 1. 2024, 14:56 (CET)
Děkuji Martinovi Urbancovi a také všem zúčastněným včetně @Draceana. Jakkoli to není doporučováno, zaarchivovanou stránku jsem upravil a mělo by tím být vše jasné. Herigona (diskuse) 8. 1. 2024, 15:28 (CET)
K odpovědi se dostávám až nyní, každopádně opakoval bych to, co zde již sepsal Martin. Vzhledem k tomu, že se výbor rozhodl žádostí vůbec nezabývat, považoval jsem věc za vyřešenou a nějaké finální uzavření za "pozapomenutou" formalitu. --V0lkanic (diskuse) 8. 1. 2024, 17:16 (CET)

Vyznamenání a ponožky za účast ve výzvě Československo 2023

Hezký den,

s radostí Vám uděluji toto uživatelské vyznamenání za účast v editační výzvě Československo 2023. Zároveň vyhráváte i jeden pár tematických ponožek a dvouměsíční členství v Klubu Pánů z Ponožkovic zdarma. Formulář pro získání výhry prosím vyplňte do 25. ledna 2024.

Získejte ponožkovou výhru

Články psalo celkem 34 editorů, společně založili (nebo významně rozšířili) 118 článků. Do fotografické části se zapojilo 11 fotografů, na Commons nahráli 166 souborů. Podrobné vyhodnocení si můžete přečíst v blogovém článku.

Toto vyznamenání si můžete vystavit na své uživatelské stránce vložením šablony {{User Soutěž Československo|2023}}.

Děkuji za Vaše příspěvky,

--janbery (diskuse) 12. 1. 2024, 09:36 (CET)

Volby do AV 2

Dobrý den. Nechcete to zkusit? Prošel jsem Vaše editace a jsem přesvědčen, že byste na to měl. Když v těchto volbách nebudou dovoleni alespoň 2 kandidující, tak bude arbitrážní výbor nefunkční. A mít nefunkční arbitrážní výbor by nebylo dobré. Herigona (diskuse) 20. 1. 2024, 13:04 (CET)

@Herigona: Děkuji za výzvu i ve mě vloženou důvěru. Nad podobnou možností jsem zcela upřímně již nějakou dobu uvažoval (v posledních pár dnech jsem si nemohl nevšimnout aktuální situace s nedostatkem kandidatur...), byť řekl bych, že doposud poněkud "laxně". Podobnou výzvu jsem popravdě vůbec neočekával. Ještě jednou si to promyslím a brzy dám vědět. --V0lkanic (diskuse) 20. 1. 2024, 13:23 (CET)
@Herigona: Dobrý den, po zvážení všech okolností jsem se rozhodl do Arbitrážního výboru kandidovat. --V0lkanic (diskuse) 21. 1. 2024, 19:23 (CET)
Dobrý den. Děkuji za Vaše rozhodnutí. Jen si nejsem jist, zda jde kandidovat jen na jeden rok. Myslím si, že se místa obsazují podle pořadí získaných hlasů. To teď není akutní, určitě se to (s pomocí) do uzavření voleb vyjasní. V každém případě lze rezignovat, a to i k určitému datu, jak se už v minulosti stalo. Herigona (diskuse) 21. 1. 2024, 21:00 (CET)
@Herigona: Postupoval jsem dle bodu č. 22, který tuto možnost výslovně uvádí. --V0lkanic (diskuse) 21. 1. 2024, 21:04 (CET)
Výborně. Alternativa „s pomocí“ se ruší. Herigona (diskuse) 21. 1. 2024, 21:08 (CET)

Dobrý den, srdečně Vám gratuluji ke zvolení do ArbComu. V mailu AV vidím, že už je spojení navázáno. Herigona (diskuse) 6. 2. 2024, 10:22 (CET)

Díky, budu očekávat další informace. --V0lkanic (diskuse) 6. 2. 2024, 11:48 (CET)

Thank you for being a medical contributors!

The 2023 Cure Award
In 2023 you were one of the top medical editors in your language. Thank you from Wiki Project Med for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do!

Wiki Project Med Foundation is a thematic organization whose mission is to improve our health content. Consider joining for 2024, there are no associated costs.

Additionally one of our primary efforts revolves around translation of health content. We invite you to try our new workflow if you have not already. Our dashboard automatically collects statistics of your efforts and we are working on tools to automatically improve formating.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 3. 2. 2024, 23:25 (CET)

Pozvánka k diskusi a do soutěže Wiki Loves Folklore

Dobrý den,

spolek Wikimedia ČR plánuje uspořádat další fotografickou soutěž, která bude probíhat od 26. února do 7. dubna 2024. Na základě vaší účasti v některé z předchozích fotografických soutěží bychom Vás chtěli vyzvat k zapojení do diskuse o tématu soutěže. Budeme moc rádi vaše tipy a názory, které z navrhovaných témat Vám přijde nejlepší, a které by Vás bavilo fotit.

Zapojte se do diskuse o tématu soutěžte

Dále bychom vás chtěli informovat, že až do 31. března 2024 se můžete zapojit do mezinárodní soutěže Wiki Loves Foklore. Do soutěže lze přihlásit i fotky pořízené v minulých letech, důležité je datum nahrání na Commons. Více o soutěži nalezenete na stránkách soutěže.

S přáním dobrého světla,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 12. 2. 2024, 19:22 (CET)