Diskuse s wikipedistou:Sisan

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Mario7 (diskuse) 26. 8. 2013, 21:54 (UTC)

B4U Publishing[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku B4U Publishing. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 15. 11. 2013, 17:18 (UTC)

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na své soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni, jako se to stalo v článku B4U Publishing. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Mario7 (diskuse) 15. 11. 2013, 17:18 (UTC)

Dobrý den, článek jsem doplnila proto, že nakladatelství B4U patří mezi nejzajímavější česká nakladatelství. Vydává knihy, které získaly řadu ocenění v prestižních literárních soutěžích - jak je v článku uvedeno, navíc se mu jako jednomu z mála českých nakladatelství podařilo prorazit s původními českými knihami v zahraničí (viz seznam zemí a jazyků, v nichž vyšly jeho knížky) a myslím, že tím naší republice dělá opravdu čest. Myslím, že si na Wikipedii zaslouží svůj článek stejně jako např. nakladatelství Argo, Mladá fronta, Paseka, Albatros, Odeon, Vyšehrad... a mnoho dalších.

Mezi významé nakladatelské počiny patří nejen oceněné České dějiny významného historika P. Čorneje a či kniha "kafkologa" J. Čermáka Zápas jménem psaní http://art.ihned.cz/knihy/c1-40656360-zapas-jmenem-psani-novy-franz-kafka-v-cechach-lezici-spici, ale také nedávné první vydání kultovní knihy Flatland (Plochozemě) E. A. Abbotta a mnoho dalších.

Knihy jsou z velké části neobvyklé i formou - jsou skládací, rozkládací, interaktivní a hlavně velmi kvalitní po stránce autorské, obrazové i zpracování.

Nakladatelství se navíc nesoustřeďuje na český trh, je tedy absurdní pokládat článek za reklamu. Důkazem budiž to, že některé knihy ani nevydává pod svou značkou, ale vycházejí u dalších českých nakladatelů (Mladá fronta, Jota).

Doplnila jsem reference a prosím o odstranění podle mne mylného názoru, že jde o reklamu či bezvýznamnou záležitost. Také ještě do názvu doplním slovo "Nakladatelství" (všimla jsem si, že u ostatních tomu tak je).

Děkuji a přeji hezký den, --Sisan (diskuse) 15. 11. 2013, 20:26 (UTC)

Nejde o můj osobní názor, nýbrž o doložení významnosti podle zdejších pravidel, viz WP:EV nebo WP:2NNVZ. Doplněné odkazy, bohužel, významnost (zatím) nedokládají, protože pojednávají pouze o jednotlivých vydaných publikacích. Co se týče reklamy, článek bohužel v této verzi vykazuje znaky propagace. --Mario7 (diskuse) 15. 11. 2013, 21:48 (UTC)

Dobrý den, můžete mi tedy prosím objasnit, jaký je rozdíl mezi tímto článkem https://cs.wikipedia.org/wiki/Nakladatelstv%C3%AD_Paseka či https://cs.wikipedia.org/wiki/Nakladatelstv%C3%AD_Argo (který dokonce doprovází fotografie z prodejního stánku na veletrhu!) nebo https://cs.wikipedia.org/wiki/Nakladatelstv%C3%AD_Olympia a heslem Nakladatelství B4U Publishing? Pokud je v textu (který se podle mne obsahem neodlišuje od ostatních článků o nakladatelstvích) nějaké konkrétní slovo či věta, která Vám připadá jako propagace, ráda ji smažu. Mohl byste být prosím konkrétnější? Děkuji --Sisan (diskuse) 15. 11. 2013, 21:55 (UTC)