Diskuse s wikipedistou:Paul2no

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Mykhal v tématu „Přemostění záchranné brzdy

Dobrý začátek[editovat zdroj]

Ahoj, jistě nejen já jsem potěšen z nového editora, obzvlášť v oboru kolejové dopravy. Prosím Tě ale o jedno - podívej se na jiné články, jak se píší. Jistě bys to dokázal sepsat lépe a podrobněji. Nezapomínej na kategorie - podívej se na nějaký podobný článek a jednoduše je okopíruj. Pokud ovládáš cizí jazyky, zkus proklepnout ostatní wiki, jestli tam už něco není a můžeš to pak provázat. Jo a hlavně zdroje - obecná zásada je, že vše musí být podloženo zdroji, a to pokud možno věrohodnými (to musí tvůrce článku posoudit sám). Nic se nestane, pokud je neuvedeš přesně v požadované formě, to už někdo případně opraví. Hlavní je vědět, z čeho autor čerpá. No, každý jsme nějak začínali. A teď s chutí do dalších editací! --PetrS. 23. 6. 2011, 08:04 (UTC)

Obrázky vozů[editovat zdroj]

Ahoj, k těm obrázkům vozů ze Želpage bude nutné sehnat povolení, aby byly uvolněny pod svobodnou licencí (pro wiki typicky CC-BY-SA). Viz WP:OTRS. --Harold 24. 1. 2012, 22:07 (UTC)

Zařídím, pokusím se hned během zítřka s tím něco udělat.Paul2no 24. 1. 2012, 22:16 (UTC)

Přesměrování[editovat zdroj]

Ahoj, můžete se prosím kouknout na Speciální:Přerušená přesměrování? Ta přesměrování nikam nevedou a já po pravdě nevím co s nimi. Mají vést na nějaký existující článek, nebo je máte v plánu napsat, nebo je to omyl? Napovězte mi, prosím. Díky. --Tlusťa 26. 1. 2012, 09:16 (UTC)

Dobrý den, já ta přesměrování vytvořil v dobré víře pro to, že odkazují na stránky které jsou společné pro více řad vozů (např.: Vůz B249 ČD, Vůz B256 ČD a Vůz B255 ČD odkazují na společnou stránku. Vytvořil jsem ta přesměrování i pro řady které tu zatím nemají článek, ale časem snad mít budou, chci to tu nějak tak průběžně zkusit doplnit.Paul2no 26. 1. 2012, 16:40 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Díky, už fakt blbnu. Slaigo (diskuse) 11. 6. 2012, 09:32 (UTC)

Osobní vozy[editovat zdroj]

Zdravím, díky za úpravy článků o osobních vozech, ale třeba v článku Vůz B ČD jsem je musel částečně odmazat, protože B250 a B244 nikdy nedostaly Najbrt (aspoň myslím), čili ty obrázky nejsou vhodné, i když jinak opticky vypadají stejně (nepočítám detaily jako 2 / 3 stupačky nebo dynamo / alternátor, které stejně na tom obrázku nejsou vidět). Podobně ani u B255 si nejsem jist… Takže ještě jednou díky, a kdyžtak na tohle dej pozor ;-) --Vasek H (diskuse) 25. 9. 2013, 17:25 (UTC)

reakce na odpověď na mé DS – nevím, kde pokračovat Tak jsem zkusil udělat něco s tím infoboxem, ale nevím, v IB se moc nevyznám. Jinak k těm fotkám: mně osobně je to jedno, a spíš souhlasím, protože pak byla nudle s IB moc dlouhá… a to rozdělení IB po indexech jsem udělal kvůli přehlednosti, původně to tak nebylo všude. Jinak v případné diskusi bych pokračoval tady, já si stejně diskuse, na který něco napíšu dávám dočasně do sledovaných (pravda je, že na zprávu na mé DS zareaguju dřív) --Vasek H (diskuse) 25. 9. 2013, 18:50 (UTC)

Zdravím, jak je to s licencí k těm obrázkům? Anonym mi začal polepovat diskusi nějakýma neexistujícíma šablonama, který asi maj co dočinění s licencí, já vim jen o tomhle Wikipedie:Zdroje obrázků#Technika, nicméně obrázky stejně neuploaduju, protože to vyplňování licence na commons je hrozný. --Vasek H (diskuse) 13. 10. 2013, 09:52 (UTC)

No, na commons je půlka obrázků označena ke smazání. Chtělo by to asi nějak dodat to povolení, jinak je do týdne smažou. Ale nevím jak se to přesně dělá, snad Harold by to mohl vědět. Jinak externí obrázky linkovat asi nejde, navíc ani tohle by IMHO licenci nevyřešilo. --Vasek H (diskuse) 13. 10. 2013, 12:05 (UTC)

Licencování není opruz[editovat zdroj]

Licencování na Wikipedii je sice opruz, avšak když nejste autorem obrázků (jenom blbec si toho nevšimne, zvláště pak, když jste nenahrál plnou verzi, takto to budete těžko malovat) a sám autor neodeslal prohlášení o autorských právech do OTRS, tak je to vážný problém. Zaslat prohlášení o atorských právech, svolení lze pro celou sérii obrázků, tudíž nemusíte odesílat prohlášení pro každý obrázek zvlášť. Pakliže k tomuto nedojde, navrhnu celou vaši "zkopírovanou" sérii na smazání, neboť takto by si tu každý dělal co chce. Doporučuji Vám si přečíst, jakým způsobem se nahrávají obrázky do commons a co jsou to autorská práva. --91.214.158.1 13. 11. 2013, 11:27 (UTC)

Co musíte udělat[editovat zdroj]

Následující prohlášení musí někdo z redakce ŽelPage - http://www.zelpage.cz/redakce.php odeslat do informačního systému Wikipedie OTRS a to na adresu info-cs@wikimedia.org, poté obrázky na Commons zůstanou. Pokud jste se dohodl, tak v tom nebude problém. Stačí to zkopírovat a odeslat, ale jak říkám, odeslat to musí někdo z redakce, né vy. Já nejsem zlojed, proč to neudělat pořádně, tak, jak se patří. --Biedronka CZ (diskuse) 13. 11. 2013, 14:41 (UTC)

Já, autor obrázků (File:Ikona_vuz_Bd264.gif, File:Ikona_vuz_Bd264_najbrt.gif, File:Ikona_vuz_Bdt280.gif, File:Ikona_vuz_Bdt754.gif, File:Bdmtee.gif, File:Ikona_vuz_Bmx765.gif, File:Ikona_vuz_ARmpee832.gif, File:Ikona_vuz_Bdt279.gif, File:Ikona_vuz_Bmee234.gif, File:A151.gif, File:Ikona_vuz_Bee238.gif, File:Ikona_vuz_BDs450_najbrt.gif, File:Bdmtee_najbrt.gif, File:Bdmtee_najbrt.gif, File:Ikona_vuz_Bmto292.gif, File:Ikona_vuz_Bmz245_najbrt.gif, File:Ikona_vuz_Bee272_najbrt.gif, File:B256.gif, File:Ikona_vuz_Bdmteeo294.gif, File:Ikona_vuz_Bdt279_najbrt.gif, File:Ikona_vuz_Bdtn756_najbrt.gif, File:Ikona_vuz_Bdtn756.gif, File:Ikona_vuz_Bee240.gif, File:Ikona_vuz_Bee272.gif, File:Ikona_vuz_Bee273_najbrt.gif, File:Ikona_vuz_Bp282_najbrt.gif, File:Ikona_vuz_Bp282.gif, File:Ikona_vuz_Bpee237.gif, File:Ikona_vuz_Bpee239.gif, File:Ikona_vuz_Bmee248_najbrt.gif), souhlasím s tím, aby tyto moje obrázky byly zveřejněny prostřednictvím Wikimedia Commons

pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (zkrácené české znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.cs ; plné znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode ). Beru na vědomí, že toto dílo může být libovolně upravováno a přebíráno dalšími stranami k jakémukoli účelu včetně komerčních. Přeji si, aby za autora tohoto díla byl označen (Tomáš Bareš).

Přemostění záchranné brzdy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Přemostění záchranné brzdy. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Mykhal (diskuse) 30. 10. 2018, 17:25 (CET)Odpovědět