Diskuse s wikipedistou:Mydlinka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele David Kennedy v tématu „Květina

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|) 21:27, 27. 4. 2008 (UTC)

Psaní číslovek[editovat zdroj]

Milá kolegyně, slova typu "podesáté", "posedmnácté" apod. nelze psát stylem "po 10.", "po 17.". Pro vysvětlení - rozdělíme-li zápis "po 10." na jednotlivé části, vyjde nám následující: "po" je předložka pojící se se 6. (např. jeden po druhém), případně se 4. pádem (např. od prvního po desátý), "10." znamená řadovou číslovku "desátý", kterou lze číst i takříkajíc skloňovaně, spojením čehož vznikne "po desátý" (tedy viz poslední příklad) nebo "po desátém", v žádném případě tedy "pokolikáté? - podesáté". Navíc "podesáté" je slovo jedno, zápis "po 10." jsou slova zřetelně dvě. Jarda--213.192.8.130 21:21, 12. 5. 2008 (UTC)

Romana Dubnova[editovat zdroj]

Dík za přesun a opravu odkazů. Už jsem se na to chystal, tak mám aspoň o práci míň ;-) Jedudědek 16:17, 21. 5. 2008 (UTC)

Není vůbec zač, ale udělám ještě přesměrování, protože to je hodně rozšířená a častá chyba. A možná to bude hledanější jméno. --Mydlinka 16:26, 21. 5. 2008 (UTC)
Přesměrování se udělalo samo přesunem Jedudědek 16:37, 21. 5. 2008 (UTC)

Petra Paroubková[editovat zdroj]

Zdravím. Omlouvám se, že jsem tou zbytečnou diskusí vyprovokoval založení VfD (která mi ale pomohla si názor ujasnit). Myslím, že výsledek hlasování bude jednomyslný (obzvláště pokud vlastně "druhou dámou" vůbec nebyla) a proto jsem vás chtěl poprosit, zda byste nezvážila odvolání VfD (na což máte jakožto navrhovatelka právo). Díky. --Adam Zivner 19:47, 6. 6. 2008 (UTC)

Omlouvám se za vykání, tvou uživatelskou stránku jsem četl až teď. --Adam Zivner 19:49, 6. 6. 2008 (UTC)
Omluva je na místě... píši se tu s odpovědí a najednou koukám na "editační konflikt". Gr! :-) Ba ne, nic se neděje. Stačí odebrat tu šablonu VfD a nahradit ji šablonou Smazat, nebo je potřeba nějaká oficiálnější cesta řešení? --Mydlinka 19:52, 6. 6. 2008 (UTC)
Tak, Okino nám to svým hlasem překazil, rušit hlasování poté, co se objeví nějaký hlas pro ponechání není už moc košer. Nechme to tedy být. --Adam Zivner 20:00, 6. 6. 2008 (UTC)
Dobře, ať tu vládne demokracie. Ale můžu tě myslíš poprosit, abys dal odkaz nahoru na stránku Oznámení RC, nebo jak se to jmenuje? Nějak nechápu, jak se dostanu k editaci téhle části stránky. Děkuji. --Mydlinka 20:03, 6. 6. 2008 (UTC)
Tak je to tam. Odkaz na tu šablonu Šablona:OznámeníRC se těžko dohledává, je dobré si to někam poznamenat (nebo pamatovat :). --Adam Zivner 21:24, 6. 6. 2008 (UTC)
Odkaz na tu šablonu je k dohledání vcelku snadno. Stačí kliknout na poslední změny a kliknout na to e, co je na konci řádku s nápisem Poslední změny ;-) Jedudědek 22:25, 6. 6. 2008 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. A dík za Thebe (měsíc).

Výstupy EVA[editovat zdroj]

Na vaše přání z titulní strany portálu jsem založil heslo Vesmírné výstupy EVA. Možná by jste mohla tu žádost stáhnout a recipročně zas něčím přispět. Třeba v oblasti hesel o ženách v kosmu, to my chlapi nezvládnem. Těším se na další spolupráci kolem kosmonautiky. --Zákupák 08:51, 15. 6. 2008 (UTC)

Také zdravím, heslo o výstupu do vesmíru bylo potřeba jako sůl. Ale nějak mi nesedí ten název článku Vesmírné výstupy EVA. Tady bývá obvyklé, že se název hesla uvádí v 1. pádu jednotného čísla (až na výjimky). Myslím, že by bylo vhodnější zvolit název např. "Výstup do otevřeného prostoru", "Výstup do vesmíru", "Výstup do kosmu" nebo něco podobného. Tu anglickou zkratku EVA bych do českého názvu nedával, ale musí být samozřejmě uvedena i s anglickým významem v úvodu článku. Co Vy na to kolegové?
Jinak díky za výborný nápad dávat na titulní stranu portálu neexistující požadované články. Trošku tu sekci poupravím a nějaké chybějící kosmonautické články tam uvedu, abych ostatní nalákal, aby to tam připisovali. Hezký den přeje --ZK001 17:50, 17. 6. 2008 (UTC)
Jednotný pád, to je správné, mrzí mi, že mi to nenapadlo, přidělám vám práci. A teď už jsem to do řady hesel zanesl, takže to budete muset vyřešit přesměrováním a já už další EVA budu uvádět správně. Ono EVA si tu všichni kolegové zavedli do hesel dávno před mým příchodem, já bych ho určitě nepoužil, ale když už je všude nalezlé, a občas ho nacházím i v rúzných webech, tak rezignuji. Až budu zas projíždět hesla, kde je použito, tak to EVA budu všude zamodrávat.

K tipům na chybějící články, asi vymyslet nějaké lehké pro náhodné návštěvníky a nováčky, aby se chytli? Ono nám jich chybí na stovky, kosmonauti, lety STS i většiny Sojuzů, to jen namátkou. Takový seznam se mi vytvářet nechce. Ale nabídka deseti jednoduchých to beru.--Zákupák 18:09, 17. 6. 2008 (UTC)

Děkuji za reakce vás obou. Je to dobrý nápad udělat seznam. :-) --Mydlinka 10:57, 22. 6. 2008 (UTC)
Aby nedošlo k omylu, já jsem nechtěl vyrábět seznam chybějících kosmonautických článků, to by bylo asi hrozně rozsáhlé, ani náměty na "lehké" články pro nováčky. Já chtěl dát čtenářům možnost, pokud potřebují na wiki nějaký článek z oboru kosmonautiky a my ho zde nemáme, aby ho uvedli do seznamu a někdo ze spolupracujících wikipedistů by ho dal dohromady (tedy práce pro nás ;-)). Aby to na úvod nebylo úplně prázdné, chtěl jsem tam uvést dvě až tři chybějící hesla. Nenapadá někoho nějaké šikovné? Hezký den --ZK001 17:58, 22. 6. 2008 (UTC)
Tak to jsme si nerozuměli, ač makáme jak diví, seznam velice chybějících hesel stále přesahuje 300, denně nacházím desítky mezer a z nich vybrat tři jako tip, tak jsem to myslel. Já nevidím potřebu čekat na tipy od anonymů co dělat (pro nejbližší 3 roky program je jasný), já chtěl naopak nováčky nalákat na tzv.lehčí témata. Nebo ať se věnují rozšiřování pahýlů. Zdroje uvádím ve všech heslech, ale stačí MEK přes Internet, ani číst knížky nemusí. Potřebuji, aby se kosmonautice věnovalo plně alespoň pět lidí, jinak tu oblast nepokryjem. Ale to je diskuse sem nepatřící.--Zákupák 18:15, 22. 6. 2008 (UTC)
Aha, pánové, já to pochopila tak, že si vytvoříme "červený" seznam dle nás důležitých kosmických článků (ale je třeba Spitzerův vesmírný dalekohled kosmonautika, nebo astronomie?) a budeme jej postupně modrat a může se samozřejmě zapojit úplně kdokoliv. Myslím, že třeba kosmonauté zatím mohou počkat, nebo spíše musí, protože jich je hodně. Ale dívala jsem se dneska, že třeba máme jen jednoho ze tří čínských a jen jednoho (nebo dva?) z ředitelů NASA, mohly by být také třeba doplněny vesmírné programy Itálie a dalších zemí a samozřejmě věci okolo ISS (Sojuzy, raketoplány, expedice). Ale moje znalosti nejsou velké, zmůžu se na pahýly podle en a sk wiki, to je mé maximum, čím mohu pomoci. :-( Ale můžu samozřejmě (a ráda) udělat seznam "dle mého" nejdůležitějších řekněme 50 hesel, co vy na to? Jo a prosím, jak jste dospěli k číslu 300 chybějících hesel? Existuje tu takhle někde už seřazený? --Mydlinka 18:33, 22. 6. 2008 (UTC)
Jen u dnes dělaných programů misí sond k Měsíci chybí: Surveyor 7 družic, Pioneer 11, Ranger 9. Jen dnes dalších 27 červených odkazů. Dříve programy Luna 19x červená atd, atd.. Přitom ty nejdůležitější, tedy Sojuzy TM a raketoplány STS ani nepočítám. Seznam červených bych psal 2 hodiny, to nemá smysl. --Zákupák 18:52, 22. 6. 2008 (UTC)

Související články[editovat zdroj]

Jenom pro informaci viz je sloves a píše se bez tečky. Pěkný den. --Wikipedista:BobM d|p 08:03, 29. 6. 2008 (UTC)

Díky za opravu a upozornění, Bobe. Dívala jsem se, že jsi to opravil na "Související články", takže se tím budu řídit. Pěkný den. --Mydlinka 08:04, 29. 6. 2008 (UTC)

Přepisy jmen z východoslovanských jazyků[editovat zdroj]

Zdravím, kolegyně. Prosím používejte standardizovaný český přepis azbuky a ne anglický přepis. Děkuji. S přáním hezkého dne a mnoha úspěchů kolega --Kirk 10:54, 1. 7. 2008 (UTC)

Chybné přepisy jste měla v článku STS-105 --Kirk 11:08, 1. 7. 2008 (UTC)

Děkuji Kirku, omlouvám se. Dám si větší pozor. Ať se daří. --Mydlinka 11:58, 1. 7. 2008 (UTC)

Luboš Motl[editovat zdroj]

Jistě, byl tam hodnotový soud, ale autorem té poezie včetně názvu sbírky je Luboš Motl. Ukázka Motlovy básně je v uvozovkách a je ozdrojovaná. Soudný člověk si jistě udělá na kvalitu názor sám. Já bych tam tedy tu informaci o poezii nechal.

Dobrá, vrátím tam zmínku a ukázku poezie, ale hodnotový soud není přípustný. --Mydlinka 14:02, 1. 7. 2008 (UTC)
Děkuji Mydlinko a zdravím. W.
Ještě jedna zajímavost. Kulturní národy mají tzv. "autora nejhorší poezie", viz například básník McGonagall na [1] Myslím, že Luboš Motl se v tom vyrovná přinejmenším poezii Boženy Němcové.
Také mám na různé básníky různý názor. Ale to do encyklopedie opravdu nepatří. Pokud to bude názor nějakého renomovaného kritika, prosím o citaci a může to tu snad být. :-) --Mydlinka 16:37, 1. 7. 2008 (UTC)
A nebo :o) Shodnou-li se na tom dva. Já jsem pro, souhlasíš i Ty? :o) W.
Tady nejde o můj souhlas, přečti si pravidla ;-) --Mydlinka 07:05, 2. 7. 2008 (UTC)

Spitzerův vesmírný dalekohled[editovat zdroj]

Zdravím Vás milá kolegyně! Udělala jste mi velikou radost, ale nejsem si jist, zda by ten článek ještě neměl projít veřejnou recenzí. Vsadím se, že o přípomínky by nebyla nouze :-) --Gothic2 17. 7. 2008, 14:59 (UTC)

Prosím, nevykej(te) mi :-) Já bych to k veřejné recenzi navrhla, ale nejsem si úplně jistá správným postupem. Nicméně tu šablonu "Dobrý článek" prý může kdokoliv vložit do jakéhokoliv hesla, které je podle něj kvalitní. A to jsem udělala, protože se mi tvoje dítko líbí. Taky jsem kdysi uvažovala, že se do napsání Spitzerova dalekohledu pustím. Ale jsem ráda, že jsem to neudělala, takhle kvalitní by to nebylo. Spíš by to byl asi jen základní pahýl. --Mydlinka 17. 7. 2008, 15:04 (UTC)
Jo máš pravdu, kdyby se to někomu nezdálo tak to může stáhnout ;-) jinak, jak jsem vyrozuměl, tak tě taky zajímá astronomie že? Pokud budeš chtít psát nějaký článek o tomto tématu, tak se rád připojím! --Gothic2 17. 7. 2008, 15:08 (UTC)
To je pravda, ale snažím se (když mám někdy chvíli čas sedět u Wikipedie, pomáhat s portálem Kosmonautika. Podívej se na něj, jestli chceš. :-) K astronomii bych chtěla časem udělat alespoň základní pahýlky o měsících planet naší sluneční soustavy, které ještě nejsou. To je takový můj plán pro nejbližší dobu, ale nemám moc času. Práce, práce, práce :-( --Mydlinka 17. 7. 2008, 15:12 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Milá kolegyně, dovol, abych Ti udělil wikikitičku za soustavnou, rychlou a milou pomoc :-) se článkem Spitzerův vesmírný dalekohled. --Gothic2 19. 7. 2008, 10:43 (UTC)

Děkuji, Gothicu. Taková maličkost a jak potěší :-) Bohužel se Spitzer dostává do fáze, kdy odborně a technicky nezvládám :-( Takže jsem myslela, že bych se zkusila zaměřit na Hubblea, ten si taky zaslouží za ta léta služby pořádnější heslo. Tak až budete kolegové hotoví s tímto, koukněte se někdy na Hubblea, ano? Díky za to a za kytičku taky. --Mydlinka 19. 7. 2008, 10:49 (UTC)
Ano, Hubble je na řadě.... :-) --Gothic2 19. 7. 2008, 15:35 (UTC)
Zdravím kolegovia. Chcela by som vám navrhnúť, že ak sa skutočne pustíte do prekladu textu o Hubbleovom ďalekohľade z en wiki, nemuseli by ste to brať úplne od začiatku. Na sk wiki nám už jeden redaktor veľkú časť hesla preložil. Žiaľ, je to namáhavé a on nemá dosť času, tak mi napadlo, že časť hesla by ste z en wiki preložili vy, časť my a následný preklad čeština <=> slovenčina bude podstatne jednoduchší, ako keby si to mala každá Wikipédia celé preložiť z angličtiny sama. --Eryn Blaire 20. 7. 2008, 13:50 (UTC)
Ano, toho překladu na sk:wiki jsem si nedávno všiml. Rozhodně by stálo zato ho použít. Piplačka to ale bude tak jako tak. Ikdyž je slovenština foneticky velice podobná češtině, tak gramaticky je to taky tak trochu oříšek :-) Já mám někdy skoro pocit, že se mi lépe překládá angličtina než slovenština :-) --Gothic2 20. 7. 2008, 13:57 (UTC)
Ahoj Eryn, Gothicu, taky jsem se dívala na sk.wiki na Hubblea. Měla jsem v plánu začít s překladem z sk a poté to dotáhnout z en.wiki. --Mydlinka 20. 7. 2008, 13:59 (UTC)
To by byla paráda. Hubble si opravdu zasloží lepší článek. Já si teď ale musím dát chvíli pauzu. Ten Spitzer mi dal tak strašně zabrat, že už se mi o něm zdá i v noci :-))) Já bych to viděl tak, že bychom tu novou verzi nejprve vytvářeli na pískovišti někoho z nás a až by to bylo hotovo, tak bychom po domluvě a kontrole přemazali tu starou verzi. Přeci jen je něco jiného tvořit nový článek komplet od základu (jako např. Spitzer) nebo předělávat stávající. --Gothic2 20. 7. 2008, 14:03 (UTC)

PS: pokud by se někomu chtělo, tak by bylo více než příhodné předělat heslo Galaktické jádro - to je děs a hrůza. Ve srovnání s en:wiki je to naprostý trapas :-) --Gothic2 20. 7. 2008, 14:07 (UTC)

Gothicu, prosím, vytvoři mi tedy (já to neumím) na mé stránce podstránku s názvem kosmickesmeti, kde budu průběžně překládat pomalu, ale jistě z sk a en wiki, ano? A můžeš tam rovnou, prosím, přelít z sk. wiki jejich verzi Hubblea? :-) Děkuji. --Mydlinka 20. 7. 2008, 14:10 (UTC)
Ty mi čteš myšlenky :-) Hned jdu nato. --Gothic2 20. 7. 2008, 14:27 (UTC)
Děkuji za založení a teď mi do toho chvíli nesahej, jdu si překládat. Asi to zatím bude bez přesných wikilinků, to bude následovat ve druhé vlně. Zatím se můžeš (jestli máš čas) podívat na to galaktické jádro, dodala jsem k němu interwiki, abychom se vždy rychle mohli podívat na anglickou/slovenskou verzi. Díky a ahoj. --Mydlinka 20. 7. 2008, 14:36 (UTC)

Pracuje se[editovat zdroj]

Jdu na smetí, padnul mi program. OK a nebo na tom děláš? --Chmee2 24. 7. 2008, 18:33 (UTC)

Přečetl jsem si, ale před pokynem do hesla zasahovat nebudu. Líbí se mi. Jsou tam drobné překlepy, což u tak velkého tvořícího hesla je běžné. Hodně zdaru --Zákupák 24. 7. 2008, 18:47 (UTC)
Ahoj oba. Chmee2, klidně můžeš, mám noční směnu, takže budu online, ale asi toho bude dneska hodně, takže minimálně do půlnoci na to nesáhnu. Zákupáku, díky za přání. Až to bude kompletně česky a vychytané od největších hrubek, přesunu to do běžného prostoru a budou na tom moci tvořit všichni. Mimochodem mé ambice s Hubblem nesahají k NNČ, jen k dobrému článku, Hubble si to zaslouží. Díky a pěkný večer oběma. --Mydlinka 24. 7. 2008, 19:15 (UTC)

Hubble - hotovo ![editovat zdroj]

Ahoj Mydlinko, tak jsem před chvílí dokončil ten překlad. Už to máme všechno!! Navrhuju co nejdřívější vypuštění na oběžnou wikidráhu :-)) aby se na to mohli vrhnout naši kolegové jazykovědci :-) Zdraví --Gothic2 2. 8. 2008, 09:39 (UTC)

Ahoj, díky moc. Zveřejním to a... a uvidíme. --Mydlinka 2. 8. 2008, 10:04 (UTC)
Taky jsem přidal tu Bibliografii a poopravil některé reference jak jsi říkala --Gothic2 2. 8. 2008, 10:07 (UTC)
Já vím. Patřičně se ti odměním ve chvíli, kdy bude z Hubblea DČ, neboj :-) --Mydlinka 2. 8. 2008, 10:09 (UTC)

Chtěl bych se Tě zeptat...nepoužíváš náhodou ICQ? Mohli bychom daleko pohodlněji komunikovat při práci na článcích...--Gothic2 2. 8. 2008, 10:34 (UTC)

Hele, co na mě zkoušíš jako? :-) Bohužel ICQ nepoužívám. Měla jsem, ale pánové z IT se usnesli na tom, že ICQ bude zakázané. Nejde nainstalovat, zkoušela jsem to. Nemám administrátorská práva. --Mydlinka 2. 8. 2008, 10:37 (UTC)
Co bych měl prosímtě jako zkoušet??? :-))))))) --Gothic2 2. 8. 2008, 10:39 (UTC)
To nevím, ještě jsem dneska neměla kafe, takže na to v kuchyňce zkusím přijít. :-) --Mydlinka 2. 8. 2008, 10:47 (UTC)
Pardon za skok do diskusie a už trochu off-topic. Existuje ešte nejaká webová verzia ICQ, ktorú netreba inštalovať do počítača. Neviem o tom síce viac, ale skús sa na to opýtať niekoho, kto o tom viac bude vedieť (na hlavnej stránke ICQ by to tiež mohlo byť). Keď to nepôjde a máš/máte gmailovú adresu, dá sa aj tadiaľ četovať. O. i. existuje x ďalších spôsobov. :) --Mo-Slimy 2. 8. 2008, 15:30 (UTC)
Tak jsem se zasmál - kolegyně Mydlinka evidentně variantu ICQ pochopila jako inciciaci osobní konference, tu však odmítla pod vlivem nedávné poznámky Já ho zabiju v jiné diskusi. Jsem někdy rejpal, co? Ale všechno berte v dobrém. --Zákupák 2. 8. 2008, 15:47 (UTC)

Ahoj, nechceš se teďka pustit do článku Galaxie? Je zrovna ve spolupráci měsíce, tak by to bylo přínosné i tam :]

PS: na toho Hubbla se psychicky furt připravuju :] --Chmee2 3. 8. 2008, 08:49 (UTC)

Pomoc, do čeho jsem se to namočila? Já se na to podívám, ale odmítám se pachtit s angličtinou. Takže si pročtu slovenskou verzi, o kolik to tam mají lepší. A dneska to asi nebude. Spíše mě napadlo, že když už máme Spitzera i Hubble, bylo by dobré nějak rozšířit Chandru. Ahoj :-) --Mydlinka 3. 8. 2008, 08:53 (UTC)
v pohodě :) neber to nějak závazně, myslel jsem to jenom jako pondět na další článek, který je teďka žádán. Pokud nemáš chuť, klidně se na to vykašli :] hlavní je psát jenom to, co nás baví :) přeji mnoho zdarů s Chandrou :) --Chmee2 3. 8. 2008, 09:14 (UTC)

Nositelé „Řádu Galilea Galilei“[editovat zdroj]

Vítejte mezi hrdé nositelé „Řádu Galilea Galilei“. Tímto tě vyznamenávám za tvojí práci na vesmírných dalekohledech obíhajících okolo té modré koule, co si vesele lítá po vesmíru. Doufám, že se i do budoucna setkáme s dalšími články na podobná témata a že to bude v podobném duchu :] Moc krát děkuji a smekám před provedenou prací --Chmee2 3. 8. 2008, 09:23 (UTC)

Děkuji, předběhl jsi mě. Stejnou nálepku jsi měl dostat ty ode mě ve chvíli, kdy bude Hubble mezi DČ. No tak teď už to pro tebe nebude překvapení. PS. Co trošku vylepšit Chandru? Zrovna teď tam jdu vlepit namísto obrázku infobox :-) --Mydlinka 3. 8. 2008, 09:30 (UTC)

Ahoj Mydlinko, Chandra se ti povedla! Super. Dneska jsem objevil další astronomickou katastrofu katastrofu na cs:wiki Saturn (planeta). Doporučuji jako zdroj opět sk:wiki, tam to mají dobrý. Zdraví --Gothic2 4. 8. 2008, 13:16 (UTC) PS: už jsem to nasypal k sobě na pískoviště. --Gothic2 4. 8. 2008, 13:24 (UTC)

Nominace Hubbleova vesmírného dalekohledu na NČ[editovat zdroj]

Ahoj Mydlinko, jako spoluatorku našeho článku Hubbleův vesmírný dalekohled bych tě rád informoval o svém záměru nominovat jej mezi nejlepší. Hrozně mě mrzí, že jsi se z ničeho nic odmlčela - doufám, že to nebylo z nějakého nepříjemně závažného důvodu...Budu rád, když se zase někdy ozveš :-). S pozdravem --Gothic2 23. 11. 2008, 12:23 (UTC)

Ahoj[editovat zdroj]

Ahoj Mydlinko, je to už 9 let... Co se stalo? Ozvi se, prosím. --David Kennedy (diskuse) 7. 3. 2017, 08:56 (CET)Odpovědět

Květina[editovat zdroj]


--David Kennedy (diskuse) 9. 12. 2020, 12:25 (CET)Odpovědět