Diskuse s wikipedistou:Michalcervenec

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Michalcervenec v tématu „Články o krajích

--Mario7 (diskuse) 31. 7. 2013, 12:28 (UTC)

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Mario7 (diskuse) 31. 7. 2013, 12:28 (UTC)

Východočeský landfrýd[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Východočeský landfrýd, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.svornost.com/category/informace/kalendarium/page/2/ a http://www.ucenischalupou3.chytrak.cz/dejepis05-06/23.htm

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Bfidli (diskuse) 31. 7. 2013, 15:28 (UTC)

Kutná Hora[editovat zdroj]

Dobrý den. Jako uživatele, který nedávno rozšiřoval článek Kutná Hora, Vás prosím o doplnění nedefinovaných referencí (scitani2011, lexikon-2013). Děkuji --Jvs 17. 8. 2014, 08:47 (UTC)

Články o krajích[editovat zdroj]

Zdravím. Díky za sadu článků o historických českých krajích. Ty nám tu chyběly a je dobře, že jsou zpracovány tak podrobně. Tedy alespoň co se týče rozsahu a struktury krajů, resp. výčtu panství, měst, městysů atd. Ještě by to časem chtělo doplnit odkazy i z názvů jednotlivých vesnic, ale to už bude nekonečná mravenčí práce. Je otázka, jestli by do budoucna mělo smysl systematicky zakládat články i o jednotlivých panstvích, nebo jestli je lepší o nich pojednat jen v rámci kapitol historie v článcích o dnešních obcích v sídlech někdejších panství.

Jen bych měl výhradu k popisu historie krajů. Podrobné a detailní informace o historii jednotlivých měst, hradů, klášterů atd. patří především do článků o nich. V článku o kraji má smysl nanejvýš stručné shrnutí nejzákladnějších informací, zejména těch, které mají bezprostřední vztah k historii kraje jako celku. A samozřejmě tedy by z textu toho shrnutí měly z názvů těch míst vést přímé odkazy na ty články. Tedy spíše by historie kraje měla být celá uspořádána chronologicky, a ne podle jednotlivých míst, a po zredukování zbytečných duplicit (resp. jejich přemístění do patřičných článků) by se mohla smrsknout klidně na desetinu rozsahu. --ŠJů (diskuse) 30. 1. 2016, 03:42 (CET)Odpovědět

Zdravim, pravě jsem zjistil že tu existuji tyto zpravy. Další články o krajích již budou maximálně stručný. Některé významější panství bych mohl v budoucnu zpracovat otazka je co bych do něj měl uvest krom udaju z berni ruly 1654, 1603 a 1615, sčitani poddaných 1651 a solné sčítaní 1702 možná ještě majitele panství jak se měnily. 7. 4. 2016, 17:16 (CEST) Michalcervenec (diskuse) 7. 4. 2016, 17:17 (CEST)Odpovědět