Diskuse s wikipedistou:Miaow Miaow/archiv02

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Archiv diskusní stránky wikipedisty Miaow Miaow za období 2007 až 2008.

Přivítání[editovat zdroj]

Ahoj a vítej po tolika měsících zpět! Rád tě vidím! =) --Adam Hauner 22:31, 28. 12. 2006 (UTC)

V nepouzitych obr. jsou tyto Vami nahrane obr., nebylo by mozno je nahrat na commons a pripadne mi dat vedet ja bych je tu smazal. Diky --Vrba 23:14, 26. 1. 2007 (UTC)

Jasně, sirotečkové po očistné kampani... Ona zrovna kategorizace obrázků z maloplošných ChÚ na Commons má ještě mouchy (IMHO u obrazového doprovodu na rozdíl od článků nemá cenu tam striktně dělit čtyři kategorie (NPR, PR, NPP a PP) jako tady, jedna společná by asi byla lepší. Do několika dnů bych na Commons řečené obrázky vymístil. Když už je o tom řeč, je tu potřeba někam tam zařadit i něco dalšího? Ať mám představu, které kategorie se budou muset nejdřív hodit do latě. Rád bych tam brzy viděl pohromadě třeba obrázky ministerstev, ale zatím např. úplně chybí škatulky pro oblast vlády, politiky a vnitřní bezpečnosti (policie, soudy, vězení...). Mezi schématy zemí v tomhle směru ještě panuje roztříštěnost. :-( --Miaow Miaow 00:27, 27. 1. 2007 (UTC)

Vypada to, ze v nepouzitych nic dalsiho od Vas neni, ja to sleduji jen u tech nepouzitych. Ale presun jakychkoli obr odsud tam je zadouci :) Dekuji --Vrba 21:21, 27. 1. 2007 (UTC)

Now commons[editovat zdroj]

Zdravím. U souboru Soubor:PP Letensky profil Praha 925.jpg jste označil, že je na commons, ale odkazovaný obrázek se na commons nenachází. Mohl byste to opravit?

Dále bych vás chtěl poprosit o používání šablony {{NowCommonsThis}}, pokud má soubor tady a na commons stejný název. Usnadní mi to mazání (nemusim pak porovnávat názvy, jestli jsou stejné). Díky. --Japo ¿ 19:35, 27. 1. 2007 (UTC)


Omlouvám se, chybička se vloudila... Dotyčný soubor na commons je, jenom mu nedopatřením v názvu chybí to slovíčko Praha. Jelikož to shodou okolností bylo moje dílo, nenahrával jsem tentokrát přesně to, co bylo na cs:, ale použil o něco lepší verzi těch obrázků ve vyšším rozlišení, jak jsem je měl archivované v počítači. Sice jsem jim při tom dával jména, aby se shodovala, ale to slovíčko Praha mi během přejmenování nějak nepozorovaně vypadlo. :-)
A co se speciálnější šablony týče, díky za tip. Vynasnažím se ji v případě potřeby aplikovat. --Miaow Miaow 19:56, 27. 1. 2007 (UTC)

Category:Maps of Brno[editovat zdroj]

Ahoj, mrknu na to, jen jak budu doma a ne ve skole :) takze nekdy odpoledne, mozna vecer :)

Vůbec nespěchá... Každopádně velké díky. --Miaow Miaow 13:05, 30. 1. 2007 (UTC)

Praha na Commons[editovat zdroj]

Miaow Miaow, nezapomněl jste? Koukám, že teď děláte hlavně do Moravy, ale Praha je taky důležitá :-) --Packa 21:21, 15. 2. 2007 (UTC)

Ono to všechno se vším souvisí. Tu část povodí Odry aktuálně řeším hlavně kvůli tomu, že některé toky jsem zahlédl v rámci projektu Czech Republic na en: a nemohl jsem přenést přes srdce, že chybí na cs:. Nejužitečnější asi bude, když je teď při jednom dorazím, ať je to podrobné a podobné. Pak bude zase čas na Commons a Prahu. --Miaow Miaow 21:37, 15. 2. 2007 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Za články o českém místopise a za dlouhodobý přínos v této kategorii Ti uděluji tento WikiŘád České republiky. JAn 21:26, 4. 8. 2007 (UTC)

Dutch Wikipedia[editovat zdroj]

In the last days I saw your contributions to the dutch Wikipedia. At the moment I'm involved in a project to describe all communities (obec) in the Czech Republic. If the Czech page of the community has a flag and a coat of arms that is available in commons, I'll use it on the Dutch page. I think the task of adding the flag and the coa should be automated by a robot: otherwise the amount of time it will cost you is huge. As you have seen I use a template to show the flag and the coa, so in my opinion automation is possible. Hanhil 22:26, 27. 2. 2008 (UTC)

Šablony[editovat zdroj]

Revertovala jsem Mouchnici (geo jsem nechala Vaše), protože se už více než před rokem dohodlo, že se bude dávat přednost dvojici IBOM/sídlo. Viz Šablona diskuse:IBOM/Hlasování. Bohužel však výměna je možná pouze ručně(i když existuje pomocný skript Wire), proto je zatím nahrazeno jen několik málo sídel. Vanessa 08:27, 10. 3. 2008 (UTC)

Místní části[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že často opravuješ unikátní názvy sídel. Tohle je parketa, na které už rok a půl dělám já, zatím jsem se dostal podle abecedy k okresu Kutná Hora. Podívej se, prosím, na něajkou obec, kterou jsem už prošel, namátkou třeb aposlední Zbizuby. Dělávám tam jakousi pseudošablonu, kde jsou místní části hezky graficky. Pokud bys chtěl pomoct, mohl bys jí do tebou upravovaných článků občas dodat? (stačí aspoň u těch, kde je částí málo...). Díky, JAn 06:44, 17. 3. 2008 (UTC)

Jasně. Poslední dny zrovna trávím hlavně úsilím o dodržování obdobného řádu na Commons. To předformátované udělátko je fajn, i když zatím jsem je až na jednu nebo dvě výjimky nepoužil. Ono to na hlavním článku obce až takový okamžitý význam nemá, spíš jde o její instalaci do těch pobočných článků jednotlivých mč. Příležitostně to tedy v rámci téhle výzvy budu doplňovat. Jen bych měl takovou připomínku: Z hlediska čtenářského mi přijde velmi nešťastné rušení odkazů v tom sloupcovém přehledu mč - to je první místo, kam padá zrak a kde člověk na ty názvy chce kliknout - a nemůže. Proto se přimlouvám za ponechávání wikifikace i v tomhle odstavci.
P.S. Zbizuby a Zehuby, toť už léta moje oblíbená dvojice místních jmen. :-) Má v sobě ten zeměpis někdy nechtěné kouzlo... Miaow Miaow 12:11, 17. 3. 2008 (UTC)

Ahoj, díky za to, že jsi opravil na Commons kategorie těch vesnic. Budu se snažit tě příště napodobovat a tím ti tam dělat méně práce :) Ještě jednou dík --Chmee2 01:08, 20. 3. 2008 (UTC)

Taky děkuju, to budu moc rád. Ale na druhou stranu, krásně to tam přibývá - alespoň jsem si při tom přehazování vidlemi prohlídnul hezký kousek naší vlasti... :-) Miaow Miaow 01:44, 20. 3. 2008 (UTC)

Wikikytička za akci Foto Praha[editovat zdroj]

Wikivyznamenání

Miaow Miaow, rád bych Vám poděkoval za Vaše fotografie Prahy. Akce Foto Praha dospěla rok po první uveřejněné mapce ke svému cíli – k tomu, aby tady každá pražská čtvrť měla aspoň několik pěkných fotek. K tomu dopomohly i Vaše příspěvky. Při této příležitosti přijměte prosím toto malé vyznamenání. --Packa 15:53, 21. 4. 2008 (UTC)

Jéje, to potěší! Taky děkuju za všechnu tu organizaci. Asi bych se už konečně měl oficiálně napsat na jmenný seznam Projektu Fotografování, co? :-)
Poslední dny systematicky procházím svoje fotky za posledních několik let, bude jich, hádám, kolem dvaceti tisíc, abych vybral nejpoužitelnější ilustrace k několika místům z Kladenska, která jsem fotografoval opakovaně. A sveze se s tím spousta dalších lokalit, ke kterým ještě před rokem či dvěma články nebyly, jen mi to jde všechno hrozně pomalu, tak prosím o shovívavost, pokud nějaký obrázek nebude až tak brzy, jak třeba ve shrnutí editace slíbím. K Praze samotné to to budou jen drobty (měl bych např. z exteriéru Dům u Halánků a Vozovnu Vinohrady, zatím však není kam s tím). --Miaow Miaow 16:36, 21. 4. 2008 (UTC)

Řád správné kategorie[editovat zdroj]

Řád správné kategorie

Ahoj, chěl bych Ti udělit vyznamenání, za vytvoření systému a kategorizace obrázků českých želzničních tratí na Commons. A hlavně za následné přiřazování fotografií s tématikou železnice do správných kategorií a vytváření seznamů stanic. Jednalo se o skutečně masovou akci, kterou jsi myslím s jinými kolegy zvládl perfektně. Nechť Ti vzpomínku na investovaný čas je mimo pocitu z dobře odvedené práce i toto vyznamenání. --Jagro 17:03, 29. 5. 2008 (UTC)

Řád commons[editovat zdroj]

„Řád Commons“
„Řád Commons“

Ahoj, Tvá práce na Commons je nepřehlédnutelná, setkávám se s ní na každém kroku. Proto bych Ti chtěl udělit Řád commons, mimo jiné za Tvou snahu o propojení obou projektů. Měj se pěkně, --Podzemnik 27. 9. 2008, 13:08 (UTC)

Díky, díky, díky moc! Z tohohle metálu mam mnohem větší radost, nez z jiných ocenění, protože ho považuju za trefu do černého. Přímo na Commons, které jsou v současnosti de fato mou domovskou wiki je ve sovnání s jinými projekty o vyznamenání trochu nouze... :-)) Pravdu je, ze pro běžnou organizaci tam máme hrozný podstav, sdminům se práce vrší atd. Jakž takž zvládáme, ale množstvi příspěvku časem narůsta do takových objemů, že tři ctyři další síly by se klidně užily jen aby se vylepšil a efektivně udržoval pořádek alespoň v médiích, dotýkajících se cs: Jako třeba ty kategorie kostelů, tam jsme to v začátcích vůbec nestačili podchytit, a teď už jsou každý pes jiná ves. Každopádně jeden každý dělá, co se dá. --Miaow Miaow 28. 9. 2008, 07:10 (UTC)
Jo jo, taky se v poslední době snažím kategorizovat. Ty nekategorizované obrázky alespoň jen hrubě a ty zakategorizované lépe. Je to takový nekonečný proces, že;-) --Podzemnik 28. 9. 2008, 21:16 (UTC)

...i od Packy[editovat zdroj]

Přidávám se k Podzemnikově ocenění. I když v něčem málo s Miaow Miaow nesouhlasím (vytváření kategorií IMHO pomalu archaických okresů), většina Miaow Miaowova "přehazování videlmi" (jak sám řekl) je velmi potřebná. Díky Miaow Miaow a hodně zdraví! --Packa 28. 9. 2008, 21:04 (UTC)

No a kluci mohli by jste se kdyžtak vyjádřit na commons:Commons:Hospoda U Commons#Názvy v češtině/angličtině;-) --Podzemnik 28. 9. 2008, 21:16 (UTC)

Uživatelský metál[editovat zdroj]

Dovolte mi, abych bych Vám za Vaši dlouholetou aktivitu (a dnes přes noc obzvláště) na wikipedii udělil vyznamenání za věrnost: Wikipedista II. stupně Pro udělení tohoto vyznamenání (II. stupeň) je zapotřebí 8000 editací a minimálně dva roky působení na wikipedii. --Zákupák 20. 10. 2008, 03:48 (UTC)

Ahoj, díval jsem se na mapky, které nahráváš k českým obcím a musím říct, že nejsou moc přehledné, protože neobsahují žádný popis, co je vlastně co, jestli zvýrazněné je OSRP či okres atd. Nevím jak ostatní, ale já se v nic velice špatně orientuji. Pak je také škoda, že nejsou ve formátu *.svg. :( Nechtělo by to zapracovat na nějaké jiné formě, třeba tečka na mapě republiky, či popsat výřez atd. Velmi rád s jejich tvorbou a nahráváním pomohu. Zdravím, -- Jagro 21. 10. 2008, 15:18 (UTC)


Připojuju se ke kolegovi Jagrovi a přikládám odkaz na můj názor napsaný na toto téma už jinde --Jowe 21. 10. 2008, 15:36 (UTC)


Jakto že neobsahují? :-) Ke každému obrázku je popis ve dvou jazycích, kde je jasně řečeno, co znázorňuje a co oproti čemu je zvýrazněno. :-)) To za prvé.
Pro orientaci o poloze a hranicích obce v rámci okresu je to IMHO dobré dost. Já je považuji za mnohem přehlednější a barevně elegantnější než kupř. ty mapky k Vyškovsku. :-P To je moje hlavní motivace. Postavit něco hezčího. (Druhotně jsem si potřeboval pro svou oblast znázornit něco nesouvisejícího s wiki - ne volební výsledky, kupodivu - to byl bezprostřední podnět.) Že v ib zatím není volitelný popisek k mapce, to není moje vina. Pokud by byla možnost v případě potřeby vyplnit a zobrazovat něco jiného než uniformní "XXX na mapě", byl bych jen rád. Tolik za druhé.
Za třetí. Mapka je doplňkem, jakýmsi o úroveň podrobnějším pohledem, k sérii mapek znázorňujících polohu jednotlivých okresů v rámci ČR (použity v článcích o okresech). A pokud jde o tečku s náhledem celé republiky, od toho budeme časem jistě mít nějaké automatické udělátko podle souřadnic, něco jako už pro naše obce je na en: (to se mi obzvlášť líbí) či nl:. Takové okénko se standardně bude ukazovat někde nad touhle podrobnou ručně dělanou mapkou, není tedy důvod lámat si s "tečkou na mapě republiky" podrobněji hlavu v rámci tohohle. Ale nějaký schematický náhled s vyznačením pozice zobrazeného okresu na mapě republiky, pokud se vejde někam do volného rohu (záleží dost na tvaru konkrétního území), v příštích verzích zvážím.
Za čtvrté. Pokud jde o mapku jedné každé obce, není mi jasné, jaký by byl přínos .svg verze. Datový objem souborů by asi byl ještě větší a i při zmenšení, jaké v ib používáme, se mi .png verze jeví velmi uspokojivě. Nemluvě o tom, že "fyzicky" tu .svg při prohlížení stejně zastupuje jakýsi .png otisk. Ale .svg verze od toho celkového prázdného pohledu na okres či správní obvod, to zní rozumně. Tj. dva tři obrázky ze sta. Pro mne je z hlediska editace bitmapová verze mnohem operativnější.
A za páté něco k provedení, jaké jsem použil. Zahraničí asi bíle, cizí kraje hodně světle, vlastní kraj světle, ostatní ORP v rámci okresu středně, vlastní OPR tmavěji. Případně zobrazený celý okres tmavěji. (Tu barvu jsem si nevycucal z prstu, ale vzal za základ odstín šedivou z obdobné mapky pro nl.) Vzal jsem za základ znázornění hranic v měřítku 1:200 000, to ukazuje akorát podrobností, a pak to celé ručné vykresloval. Hranice krajů na pět bodů, okresů na čtyři, ORP a POU na tři, obce dva body. --Miaow Miaow 21. 10. 2008, 16:11 (UTC)


Ahoj, taky jsem ti chtěl napsat ale Jagro mě předběhl. Mapky jsou dobré, ale opravdu k nim chybí schematický náhled. Něco co si člověk zafixuje a pak v rámci toho už pochopí umístění vybarvené obce. Zatímco tvar České republiky mají lidi tak nějak zažitý, takže k němu (pro Čechy) nemusíš nic dodávat, tvar kladenského okresu nezná prakticky nikdo. --Packa 21. 10. 2008, 15:41 (UTC)

Dík za všechny připomínky, nějaký ten náhled jsem do růžku pro nadcházející sérii zapracoval (příklad Slatina (okres Litoměřice)). Nechť kolegové zkouknou a dají laskavě vědět, zda postačuje... --Miaow Miaow 21. 10. 2008, 18:18 (UTC)
Teď je to už mnohem lepší, jenom mě mate použití dvou čevených a každé pro něco jiné (okres vs. obec). Skusil jsem to vyřešit tmavě šedou. Dále jsem zvětšil miniaturku ČR (i přesto, že nebude vidět část území OSRP) aby byla patrná i z náhledu. Výsledek je zde. Co si myslíš o této verzi? -- Jagro 21. 10. 2008, 18:57 (UTC)
No, červená (jako odstín, ne jako skvrna) je tam snad jen jedna. A naopak mně to připadá logické použít obdobnou stupnici jako na ústřední mapce. Méně relevantní okolí šedě, přednět zájmu červeně. Ještě jsem si říkal, že lidi by právě mátlo, kdybych nasadli ještě jiné barvy, např. tu oranžovou z té mapky okresů. Zajímavé, jak se může pohled lišit. :-)
Ohledně obrázků prosím o případné strpení, ten soubor se mi stahuval strašně pomalu, vlastně skoro vůbec, jsou někde na Floridě ucpané dráty či co... Ale teď už ho vidím. Tak to ne! Rozhodně jsem proti, aby byla nějaké část území okresu tím náhledem zakryta. To zabíjí celou myšlenku toho obrázku. Právě proto tam je, aby byl vidět celý okres. To už bych raději na jedné straně přikreslil víc hranic a obrázek zvětšil, aby se tam náhled vešel vedle. V tomhle konkrétním případě si myslím, že by ten náhled (míněno ten předložený u Slatiny) měl být ideálně ještě o málo (řekněme pětinu) větší, ale zase ne tak moc, sic by strhával pozornost na sebe. Mimochodem, nešlo by, obzvlášť takové pracovní verze, licencovat místo GFDL rovnou PD-self, ať se člověk nemusí pořád starat o nějaké licence a odvozeniny...
Zkusím teď nějakou další obec pro začátek s tím nečerveným náhledem, ať vidím, co to dá v reálu. Za chvilku se ukáže. --Miaow Miaow 21. 10. 2008, 19:40 (UTC)
Tak kdepak. Ani jsem to nezkoušel naostro nahrát. Nesedí mi to k tomu. Ona ta červená je jakýmsi očekávaným završením sekvence, jak řečeno prve, paralelou k velké mapě, zatímco v té tmavé šedi okres na republice vypadá tak nějak odcizeně od svého kraje. Není to ono. Spíše bych zůstal u té Slatiny. --Miaow Miaow 21. 10. 2008, 20:00 (UTC)
Přece jen prozkoušeno na náhledech článku a musím svoje předešlé mínění poopravit - velký obraz se nepozdával, ale v tom malém zobrazení, jaké bude v článcích, to je i v šedé dost přesvědčivé. Viděl bych věc tedy následovně: Lovosický a litoměřický obvod nasekám s umístěním a velikostí rohu jako u Slatiny, s barvou temně šedou podle tvého návrhu. Funkční to myslím je. U budoucích mapek pak při jejich rozvržení ponechat dle možností z jedné strany místo pro náhled maličko větší než v tomhle případě. OK? --Miaow Miaow 21. 10. 2008, 20:43 (UTC)
Náhledová mapka by skutečně neměla zakrývat vlastní okres nebo maximálně skutečně jen úplným rohem, kdyby nebylo zbytí. Ale ta červená v náhledu mi nesedí, když označuje něco jiného než v hlavní mapce. Pak už jen pár poznámek: na popis se málokdo podívá (maximálně cizinec), všechno musí být patrné z mapky. Automatické udělátko s tečkou podle GPS prý Danny B. udělal, ale protože to nefungovalo ve všech prohlížečích, tak to snad nedokončil. Myslím že pro tyto jednoduché mapky je lepší png/gif než svg, ale takový odborník zase nejsem. --Packa 21. 10. 2008, 20:50 (UTC)
Takže jestli to dobře chápu, tak ty dva okresy budou v této verzi a další v tomtéž barevném provedení pouze s větším náhledem? Pokud je to takto, tak jsem určitě pro, nemá smysl něco předělávat kvůli pár pixelům, ale když se to bude dělat nově, tak to smysl má. Pokud chceš, tak mi pošli třeba na mejla nějké podklady a instrukce, které okresy mám udělat a já se o to pokusím. ;) Jinak nevím, jestli to používáš, ale k hromadnému uploadu se hodí „komunista“. ;) Zdravím, -- Jagro 21. 10. 2008, 21:04 (UTC)
Co se té tečky týká, tak mě to třeba pod Operou nejde a dává to tečku úplně jinam. :( Já se řídím tím, že co v *.svg udělám, to v něm také nahraji, protože s tím může případně někdo další mnohem lépe pracovat, ale nevím... -- Jagro 21. 10. 2008, 21:04 (UTC)
Ad Packa: No vida, to jsou mi noviny. A těm en: to zdá se funguje, jako vždycky tráva za plotem je zelenější... :-) Škoda, že sám vnitřnostem podobného udělátka starou bačkoru rozumím.
Dobře, červenou beru za odtroubenou, u Slatiny přehraju na tmavošedou (zatímco píšu už provedeno). Na popis souboru by se měl zkusit podívat každý, kdo nepozná, co na obrázku je. :-) To bych alespoň čekal já. Že jde o hranice obcí a nějaké související územněsprávní celky, to myslím i běžný čtenář pochopí. Myšítkem aktivovaný popisek by tomu pomohl, ale to by si žádalo doplněk do šablony ib (nijak kontroverzní záležitost hádám). Ale stavím se dost zdrženlivě ke vkládání nápisů do takové drobné mapky. Jednak by spíš rušily vjem obrazu a druhak by obrázek měl být pokud možno jazykově neutrální (dokážu si představit použití na de: po doplnění příslušné rubriky do tamní šablony). Zkrátka jak už řečeno, popisky spíše externí.
Ad Jagro: Tak, tak, tahle verze, čili to bychom měli. Zatím jsem ten nástroj nezkoušel, ale vzhledem k tomu, že stejně musím u každého souboru kontrolovat a nastavovat rozlišovače v popisu a názvu kategorie, nějaké hromadné řešení to asi nevytrhne.
Které okresy? Pro úplný začátek bych se vyhnul těm několika, kde se stále ještě nekryjí hranice okresu a správních obvodů (např. přesah JablonecnN/Turnov). Myslím že to je vyjmenováno v celkovém článku o okresech. Takové případy asi budeme muset pořešit nějakým přídavným vytečkováním či vyšrafováním těch překryvů. U ostatních je to asi celkem jedno. Možná by stálo za to upřednostnit ty, kde došlo k výraznějším změnám hranic (např. Ostrava-město, Nový Jičín, Brno-venkov, Břeclav, Plzeň-jih, Mělník, Praha-východ), protože stávající mapka (ta přehledová s okresy v republice) má tvary ještě postaru. Ale na celou tu věc není žádný kvalt. Myslím, že postačí, když se to realizuje postupně, jeden po druhém, během roku. Přesně za dva roky máme komunální volby, po nich se bude dělat plošná aktualizace šesti tisíc článků, jistě by bylo hezké mít právě k té příležitosti kromě roztříděných a pečlivě popsaných obecních symbolů právě tohle.
O jaké tečce je řeč? V té automatické mapce? Na ty cizinecké si (taky s Operou coby primárním nástrojem) nestěžuju. Jsou mezi těmi jazyky drobné rozdíly, ale to bych přičítal spíš nastavení jejich podkladových mapek apod., že by to bylo prohlížečem, nevím... --Miaow Miaow 21. 10. 2008, 22:03 (UTC)
Ad tečka - co o tom vím, tak tečka u nás nefunguje z důvodu jiného CSS a protože nějak koliduje se souřadnicemi v pravém horním rohu. JAn 21. 10. 2008, 22:16 (UTC)
I to jsem zklamaný jako děcko, kterému se řekne, že Ježíšek nebyl, není a nebude. :-( Ta druhá věc by se zrušením "pravého horního rohu" a zapracováním odkazu přímo do zobrazení v ib dozajista řešit dala. Ovšem ta první - vůbec nemám představu jakou roli tu vlastně CSS hraje - omezím se jen na posmutnělý kukuč. :-( --Miaow Miaow 21. 10. 2008, 23:09 (UTC)

Znak obce Poustka[editovat zdroj]

Zdravím, doufám, že to není trest za to co jsem zpackal na Commons. Znak obce Poustka jsem vyfotil přímo v obci na vstupních tabulích (Vítejte v Poustce..., Vítejte v Ostrohu (Poustka)), poté také na hradě Seeberg v Ostrohu a také v materiálech městského muzea Františkovy Lázně, které provozuje hrad Seeberg. A mimochodem, v systému REKOS není všechno, mám s tím vlastní zkušenosti. S pozdravem --Zipacna1 30. 10. 2008, 19:31 (UTC)

Děkuju za hbité připomínkování. Že ten obrázek je různě užívaný to vidím už ze stránek obce. Že v REKOSu chybí starší věci a občas na něj není spolehnutí ani u současné tvorby, to je mi taky jasné, člověk to občas musí všelijak flikovat. Ale protože není ani v literatuře, nějaké historické udělení to asi taky nebude. Však kdybych si myslel, že je to jen nějaká svémocná malůvka, už by v článku obrázek nebyl, to je jasné. :-) Takhle předpokládejme, že to nějaký obcí pořízený a obcí užívaný znak je a škodu tu nenadělá. Časem se jistě dopracujeme toho, odkud se přesně na světě vzal... --Miaow Miaow 30. 10. 2008, 20:19 (UTC)

infoboxy[editovat zdroj]

Vzhledem k diskusi okolo štětí navrhuju: pojďme se zabývat společnou šablonou, jejíž zárodek je na {{Infobox obec}}. Dikuse bude nejlepší tam... JAn 7. 11. 2008, 07:10 (UTC)

Vyznamenání - Řád barevné pastelky[editovat zdroj]

Buďte zdráv

Za vaše akribickou práci na mapách obcí Vám uděluju Řád barevné pastelky. --Nolanus C E 18. 11. 2008, 23:56 (UTC)

Merci beaucoup, zrovna tohohle metálu bych se nikdy nenadál. Sice jsem strávil nespočet hodin nad GIMPem, Malováním, Inkscapem a Poznámkovým blokem, zejména při vylepšování a tvorbě obecních symbolů, ale dlužno přiznat že moje schopnosti v oboru počítačem asistované grafiky jsou stále poměrně omezené dle zásady: čím jednodušší pěstní klín, tím lépe sedí v dlani. :-)) Ale učíme se za pochodu.
Budějovicko teď asi nějaký den potrvá, navíc mi od minulého týdne visí v pořadníku přislíbeného jedno větší přehazování vidlemi na Commons. Další na řadě by mohl být okres Praha-západ (který bych rád měl s krku mezi prvními), eventuálně Pardubice (aby se odstrčeně necítily ani východní Čechy), Český Krumlov (přes polovic vykresleno v rámci CB) či Prachatice (zrovna mám k němu půjčenou nějakou knížku), no prostě rozhodnu se asi na poslední chvíli. Až se nám jich nastřádá ještě pár do souvislejších území, už z toho začnou jít dělat i mapky k senátním volebním obvodům. Oblasti, v nichž jsem většinu obcí s příslušnými vyobrazeními doposud na Commons osobně nespořádal mezi prvními hotovými nebudou, protože by přemíra pobočného organizování zdržovala při vlstním vkládání mapek. Proto tedy upřednostním ta území, která jsou už solidně ošetřená a prokategorizovaná - jako třeba okres Liberec, proč ne. Ale Jablonec nad Nisou, :-( Semily, Praha-východ si úmyslně nechávám v pozadí fronty z jiného důvodu, totiž kvůli několika stále existujícím přesahům správních obvodů přes jejich hranice. Mezitím snad vykoumám, jak to co nejtrefněji graficky vyjádřit a, kdo ví, třeba je do té doby k novému roku sami přizpůsobí. --Miaow Miaow 19. 11. 2008, 02:26 (UTC)

Packa se přidává k blahopřání a přimlouvá se za Prahu východ a západ --Packa 19. 11. 2008, 11:21 (UTC)

E-maily obcí[editovat zdroj]

Ahoj, děkuji, že děláš záslužnou práci na infoboxech obcí. Jenom dávám k zvážení, jestli je nutné dávat e-maily ve tvaru xxx@xxx.cz. Kvůli spambotům, které prohledávají web na e-mailové adresy a pak spamují, jestli by nebylo lepší použít tvar xxx (zavináč) xxx.cz. Dík za zvážení.--Yopie 19. 11. 2008, 23:27 (UTC)

Vzhledem k tomu, že prakticky všechy dotčené obce mají na svých stránkách adresu v podobě "živého odkazu" (a spambot si ji tedy opatří přímo u zdroje), nemyslím, že bychom takovým postupem něčemu významně pomohli. Kontakty na obce a podobné orgány jsou všude na webu v popředí, mnohokrát opakované, a tedy pravděpodobně dávno exploatované. Osobně jsem tedy pro uvádění adres ve funkčním tvaru, jako doposud, ale považuju tuhle záležitost za celkově podružnou na to, abych se v ní aktivně angažoval. Soudíš-li že takové opatření význam má, hoď ten návrh (případně i s mou odpovědí) na diskusní stránku toho ib, ať k tomu kolegové ještě nějaké názory vysloví. --Miaow Miaow 20. 11. 2008, 17:54 (UTC)
Tohle je jiz neefektivní taktika boje se spamem obecne. Muzes na ni s klidem zapomenout. Miraceti 20. 11. 2008, 18:05 (UTC)
Proč myslíš, že je neefektivní?--Yopie 20. 11. 2008, 18:56 (UTC)
Jak řečeno výše. Jestliže oni mají na vlastních stránkách adresy "volně čitelně" (a hromady dalších stránek s municipální tematikou je odkazují) nemá takový krok na naší straně pro potírání spamu význam. Je to jako bychom se rozhodli, že oplotíme stohektarové pole zelí tím, že postavíme dva délkové metry plotu na jednom kraji - leda tak zajícům pro smích. --Miaow Miaow 20. 11. 2008, 20:49 (UTC)
Protože spammeři se s tímhle už dovedou dost úspěšně vypořádat. Ona na to stačí troška statistiky. Není problém z webu vylámat i takhle "zašifrované" emaily. No a pak samozřejmě platí, co píše Miaow Miaow, ty adresy jsou i jinde. Miraceti 21. 11. 2008, 07:01 (UTC)
OK, beru to, jenom jsem nevěděl.--Yopie 21. 11. 2008, 12:21 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Ahoj procházel jsem si dnes stránku historie editací mé milené vísky Trstěnice okres Cheb a rád bych objasnil to s těmi parkujícími auty... ona tam neparkují v pravém slova smyslu, jen čekají na to než si je někdo koupí... a trochu mě mrzelo právě ono shrnutí Tvé editace, ve kterém jsi šmahem odsoudil to "velké parkoviště uprostřed obce"...

--G-lobby 29. 12. 2008, 22:21 (UTC)

Aha, :-) díky moc za objasnění té záhady, opravdu mi vrtalo hlavou, co je příčinou takového výjevu v jinak nevelké vesnici (to správné řešení mě tedy kupodivu vůbec nenapadlo :-)). Jinak dovolil jsem si teď upravit odkaz na kostel sv. Víta, protože směrovat odkazy na rozcestníky je řešení až na výjimky nevhodné (rozcestník má odkazovat na články, ne naopak). --Miaow Miaow 29. 12. 2008, 23:02 (UTC)
Já děkuji --G-lobby 30. 12. 2008, 03:45 (UTC)

Řád barevné pastelky 2. stupně[editovat zdroj]

Řád barevné pastelky 2. stupně za File:Czech Republic species distribution map grid blank.png uděluje --snek01 5. 1. 2009, 11:51 (UTC)

Jsem poctěn víc než si zasloužím, poněvadž mé pastelkové dovednosti dost zaostávají za sklony k pohrávání si s takovými nástroji. Ale uctivě děkuju a jsem rád, že se obrázek hodí. :-) --Miaow Miaow 5. 1. 2009, 18:49 (UTC)