Diskuse s wikipedistou:LM43

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Jan Polák (diskuse) 15. 9. 2013, 11:40 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Kolego, je chvályhodné, že se snažíte o přesnější kategorizaci na Wikipedii. Mám teď na mysli Vaší snahu o rozčlenění kategorie Rybníky v Libereckém kraji do kategorií podle okresů. Pokud již ovšem pak články v původní kategorii přesouváte, odstraňte z nich tu původní kategorii. Tedy například v článcích Dubový rybník nebo Šolcův rybník nejenom přidejte kategorii Rybníky v okrese Liberec, ale i odmažte kategorii Rybníky v Libereckém kraji. Možná by stálo za úvahu, zda si nespustit udělátko HotCat, které snadno umožňuje přesouvat články mezi kategoriemi. Zapíná se v Nastavení, následně záložka Udělátka a tam zatrhnout volbu „ HotCat pro snadné přidávání, odstraňování a změny kategorií s našeptáváním názvů (příklad)“. --Jan Polák (diskuse) 15. 9. 2013, 11:40 (UTC)

Předně děkuji za pochvalu. Asi jsem si to měl více nastudovat, než jsem se pustil do zpřesňování a taky mi mělo dojít, že se má ctít "stromová" struktura země-kraj-okres-obec. HotCat jsem si zapnul - šikovné. Jdu po sobě opravit i další přesuny do okresních kategorií. LM43 (diskuse) 15. 9. 2013, 19:56 (UTC)
Nic se neděje, pomalu pronikejte do tajů Wikipedie (i když třeba nějakou věc neuděláte napoprvé úplně správně). Vzniklé problémy se dají opravit. Každopádně se budeme těšit na výsledky prací nového spolupracovníka a kolegy. Přeci jenom řazení do kategorií je taková „černá“, nevděčná práce… Tak tedy vzhůru do ni! :-) --Jan Polák (diskuse) 15. 9. 2013, 20:35 (UTC)

Dobrý den, asi jste si všiml, že přidávám do kategorií odkaz na Commons. Jenom upozorňuji, že odkaz pomocí {{Commonscat}} bez vyplněného názvu tamní kategorie funguje pouze tehdy, pokud už je tato položka vyplněna na Wikidatech. Asi je tedy nejlepší nepanikařit a počkat, až bot vytvoří novou položku na Wikidatech – pak se na stránce kategorie vlevo v nástrojích objeví řádek Datová položka, po kliknutí se dostanete na příslušnou položku na Wikidatech a tam se mezi Výroky přidá Commonscat > jméno kategorie na Commons. Zdravím, — Gumruch (disk.) 27. 9. 2013, 20:07 (UTC)

Dobrý den, dneska jsem chtěl dělat další kraje a viděl jsem Vaše úpravy. Připravil jsem si kraj včetně {{Commonscat}} , ale nefungovalo to. Díky za vysvětlení. Mám tam {{Commonscat}} dávat rovnou nebo ne? --LM43 (diskuse) 27. 9. 2013, 20:12 (UTC)
Pokud se zároveň hned nevytvoří datová položka na Wikidatech, tak buď vložte Commonscat s názvem kategorie na Commons podle vzoru {{Commonscat|Ponds in XXX District}} (a časem to bot přesune na Wikidata), nebo zatím nic a někdo z nás to vyplní dle výše uvedeného návodu až bude položka na Wikidatech založena robotem. — Gumruch (disk.) 27. 9. 2013, 20:39 (UTC)

Tak jsem tu černou práci dodělal. Každý okres má pro rybníky svoji kategorii a rybníky jsou překategorizovány z krajů do okresů. Ta první várka okresů nemá v ktegorii hlavní článek se seznamem rybníků v okrese, ale jelikož ty články nejsou založeny, tak to snad nevadí. Každopádně ještě jednou díky oběma za rady a nasměrování. --LM43 (diskuse) 29. 9. 2013, 06:15 (UTC)

Není naprosto zač. My – věřím, že mohu mluvit i za kolegu Gumrucha – mockrát děkujeme za tu černou práci s rozčleněním rybníků podle okresů. Myslím, že si to zaslouží udělení řádu:

Bohužel některé z kategorií zatím nejsou zaplněné. Dokud byly vidět na stránce special:newpages, nemohly se ztratit, nicméně velmi brzy budou staré 30 dní, a tak odtamtud zmizí. Aby se (vám) neztratily, přikládám seznam:

Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 13. 10. 2013, 08:47 (UTC)