Diskuse s wikipedistou:Hanabornova

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

S pozdravem ♥ K123456  4. 1. 2013, 12:19 (UTC)

Upozorňuji, že jste již porušila pravidlo tří revertů. Pokud budete nadále pokračovat v prosazování své verze silou, bude Váš účet zablokován. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 4. 1. 2013, 14:31 (UTC)

Dobrý den, nechci se nijak vyjadřovat, podporovat ani zpochybňovat Váš názor prezentovaný u článku Ježíš Kristus. Rád bych Vám pomohl s tím, jak svůj pohled na věc prezentovat a případně prosazovat v souladu s pravidly a zvyklostmi Wikipedie. Může se Vám zdát, že je někdo z kolegů nebo kolegyň proti Vám, pokud Vám oponuje nebo brání v prosazování Vašeho pohledu na věc. Ve skutečnosti však nemusí jít o to, že by Vám bránil kvůli tomu, že zastává jiný názor, ale třeba jen proto, že dbá na dodržování procesů a principů, jakými Wikipedie funguje. Je možné, že když se s nimi seznámíte a akceptujete je, zjistíte, že jsou ostatní zaujatí proti Vám mnohem méně a že Vám brání mnohem méně, než jak se Vám to může zdát nyní.
Jedním z osvědčených postupů je ten, že nejde-li něco protlačit silou, je dobré si o tom promluvit. Zkuste v diskusi k článku formulovat konkrétní argumenty k podpoře Vašich zamýšlených (a kolegy revertovaných) úprav článku a poskytněte tak prostor k vyjasnění postojů a k dospění ke konsensu. S přátelským pozdravem --Bazi (diskuse) 4. 1. 2013, 16:13 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --9. 1. 2013, 13:16 (UTC), Utar (diskuse)

P.S.: Pro více následných editací (jako u Maltézský psík) je dobré používat šablonu {{Pracuje se}}.

Ano ano, učím se a budu to tak příště dělat. :-) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Hanabornova (diskusepříspěvky) 9. 1. 2013, 13:24 (CE(S)T)
Děkuji. Kdybyste něco potřebovala, ozvěte se. S pozdravem --11. 1. 2013, 09:20 (UTC), Utar (diskuse)

Svatební cesta do Jiljí[editovat zdroj]

Zdravím a prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku Soubor:Svatebnicestadojilji.jpg. Důvody, proč je žádoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Děkuji--Feťour (diskuse) 11. 1. 2013, 09:50 (UTC)

Muzu tedy poprosit o navod, jak tam ten obrazek dostanu aniz bych porusila aut. zakon? Nechci rozhodne nikomu ublizit ci kratit jeho prava, jen chci doplnit informace. Dekuji velmi. Protoze u stranky Mach a Šebestová (kterou jsem také rozšiřovala) je u anglické verze obrázek pod licenci non-free media - jak to tedy mám udělat, abyste mi to zase nesmazali. S tim templatem "non-free use" to nejde na commons. dik bornova -- Tento příspěvek přidal(a) Hanabornova (diskusepříspěvky) 11. 1. 2013, 12:52‎ (CE(S)T)

Anglická Wikipedie využívá obrázek v souladu s tamním právním principem fair use, který v českém prostředí není možno uplatnit. Jedinou možností je udělení licenčního souhlasu ze strany autora. --Zirland (diskuse) 11. 1. 2013, 12:56 (UTC)

A co kdyz sama tedy vyfotím třeba obálku knihy (Svatebni cesta do Jilji), tento obrazek bude mym potom dilem, i kdyz obalka existujici knihy samozrejme ne. Jak tedy tohle řešíte? Muzu to "sobecky" oznacit za moje dilo, takovou fotografii? Anebo kdyz vyfotim screenshot z televize? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Hanabornova (diskusepříspěvky) 11. 1. 2013, 12:59‎ (CE(S)T)

Vizte také nově přeložené vysvětlení Fair use na Commons. --11. 1. 2013, 13:03 (UTC), Utar (diskuse)
Obávám se, že vyfocení screenshotu z televize postrádá "jedinečnou tvůrčí činnost", která je nezbytná pro vznik díla. Navíc je nutno podotknout, že i kdybyste tu knihu nějak umělecky naaranžovala, tvůrčím zpracováním díla jiného není dotčeno právo autora zpracovaného díla (srov. § 2 odst. 4 AutZ). --Zirland (diskuse) 11. 1. 2013, 13:05 (UTC)

Maltézský psík[editovat zdroj]

Dobrý den, Váš revert v článku Maltézský psík byl neopodstatněný a vrátil článek do horší původní podoby. A z důvodu, které jsem uvedl i ve své diskusi, kam jste mi napsala, jsem Vaši verzi odstranil. Pokud chcete článek vylepšit, doplňte zdroje tam, kde je požadováno jejich doložení a nahraďte vyhýbavá tvrzení. Wikipedie není prostor pro adorování jednotlivých plemen a některé zcela neencyklopedické pejskařské výrazivo, hodící se maximálně někam na blog. Doplnil jsem do článku i fotografii ostříhaného maltézáka (očividně Vašeho), nicméně vzhledem k tomu, že ostříhaný pes není standardní podoba, nechávám v článku i foto ostrstěného (v tomto případě výstavního) jedince. Jinak vzhledem k tomu, že jste již dříve byla varována před opakovanými reverty, Vám ještě jednou připomínám, že takové jednání je nevhodné, nekonstruktivní a nežádoucí. Pokud budete mít zájem, rád Vám budu v rámci vylepšování článku nápomocen. Pouze ještě doplním, abyste třeba nenabyla dojmu, že jsem zaměřený proti tomuto plemeni, že jsem v uplynulých dnech postupoval už u zhruba poloviny článků o plemenech, které na Wikipedii máme. Je třeba dodržovat určitý standard. Díky za pochopení. --Faigl.ladislav slovačiny 4. 2. 2013, 11:35 (UTC)

Vážený pane,
text o psu, který žádáte praticky po větě ozdrojovat, je převzat z mezinárodní kynologické federace FCI, takže rozhodně o žádné adorování nejde. A pokud se odvoláváte na mé předchozí reverty a vyhrožujete (jako i jiní vaši kolegové), tak byste se měl především zamyslet na obsahem, který jsem revertovala. Protože zatímco zde žádáte doložení věty, že maltézský psík trpí na vytočený loket, tak u stránky Ježíš Kristus nepotřebujete ověřit a ozdrojovat, že vůbec kdy existoval :-) Opravdu zábavné a encyklopedické. S humorem zdar a navěky už nikdy zde...--Hanabornova (diskuse) 4. 2. 2013, 12:38 (UTC)
Tak ještě zareaguji zde, byť komunikovat na dvou místech není moc vhodné. Pokud zmíněný text vychází z materiálu FCI (ať již standardu plemene či jiného), pak dozajista nebude problém doplnit řádkovou referenci. Nebo ano? Paní Bornová, já Vás pouze upozornil na nekonstruktivnost revertování. Od toho existují diskuse, a kdybyste místo revertování napsala, jsem přesvědčen, že bych Vám svou editaci bez problémů vysvětlil. V případě vytočeného lokte nešlo o tento problém jako takový, nýbrž o celou větu, kde se píše, že jde o typické problémy. To, že je na Wikipedii článek, který není v pořádku (a vzhledem k tomu, že se křesťanskou tématikou nezabývám, tak netuším, jak na tom článek JK je), přece neznamená, že je takový stav v pořádku. Tato encyklopedie není ideálním stavem, ten je však jejím cílem a články se vylepšují postupně. Vážně tedy nechápu, co Vám vadí na snaze o vylepšení článku maltézský psík. Ono totiž poukázáním na nedostatky je snazší tyto nedostatky odstranit. Díky za pochopení --Faigl.ladislav slovačiny 4. 2. 2013, 13:29 (UTC)
@Hanabornova: Dobrý den, píšete, že Vámi vložený text je převzat z mezinárodní kynologické federace FCI. Co to je prosím za dokument a pod jakou licencí je šířen? --4. 2. 2013, 14:23 (UTC), Utar (diskuse)
Tím bude standard plemene a vypadá to na potenciální částečné copyvio, licenci neznám. --Faigl.ladislav (diskuse) 4. 2. 2013, 14:38 (UTC)
Právě to mne napadlo, když jsem četl text je převzat z mezinárodní kynologické federace FCI, zda to není tenhle případ. --4. 2. 2013, 15:11 (UTC), Utar (diskuse)