Diskuse s wikipedistou:Fihama11

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Martin Urbanec (WMF) v tématu „Pár otázek k připravovanému projektu

Děkuji za zajímavé články a vítám Vás na české Wikipedii. Založená hesla nicméně vyžadují určité úravy – jako nejpodstatnější vidím fakt, že v nich nejsou uvedeny zdroje. Prosím, podívejte se na Nápověda:Reference a Nápověda:Reference ve Vizuálním editoru a pokuste se vložené texty dozdrojovat. Pro Wikipedii je, už vzhledem k její podstatě, jedním z nejdůležitějších pravidel ověřitelnost. // pozn.: při psaní tohoto komentáře vidím, že do článků doplňujete literaturu, za to díky, nicméně přesto bych doporučil osvojit si vkládání řádkových citací. Pokud nebudete té technické stránce rozumět, jsem Vám samozřejmě k dispozici – to platí i pro vše ostatní.

Druhou věcí je, že články nejsou nikterak uvozeny. Osobně bych hesla ve stylu Záchrana brněnské přehrady sloučil přímo do hlavních článků, jako je Brněnská přehrada (kde je navíc historická část poměrně chudá). U článku Atentát na Augusta Gölzera bych namísto beletristického úvodu alespoň krátce napsal, kdo byl AG a kdy byl na něj spáchán atentát; vizte např. „vzorový“ článek Atentát na Roberta Francise Kennedyho. Díky a ať se daří. OJJ, Diskuse 9. 2. 2023, 18:03 (CET)Odpovědět

, --OJJ, Diskuse 9. 2. 2023, 18:03 (CET)Odpovědět

Pár otázek k připravovanému projektu[editovat zdroj]

Dobrý den, Fihama11,

všiml jsem si, že jste nedávno na české Wikipedii uložil(a) několik editací, vítejte! Jmenuji se Martin Urbanec a pracuji pro tým Growth nadace Wikimedia. Cílem týmu Growth je pomoci nováčkům na Wikipedii tvořit co možná nejlepší editace pomocí tzv. Editačních tipů, které navrhují články, které potřebují editovat.

Rádi bychom pomohli novým wikipedistům se zlepšováním jejich editačních dovedností. Po dokončení každé editace proto zvažujeme zobrazit upozornění na Editační tipy jako cesty, jak se o fungování Wikipedie dozvědět více. Jak by upozornění mohlo vypadat naleznete na pravé straně mé zprávy.

Velice by nám pomohlo, kdybyste odpověděl(a) na tyto otázky:

  1. Když si upozornění přečtete, zajímalo by vás více informací o Editačních tipech?
  2. Zvážil(a) byste vyzkoušet Editační tipy?
  3. Napadají vás k upozornění nějaké otázky či připomínky?

Děkuji předem za Váš čas i odpovědi a přeji hezký zbytek dne,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 17. 2. 2023, 11:42 (CET)Odpovědět